λοιπον παιδια να πω μερικα πραγματα για τις αγορες τις Αυστραλιας ,Νεας ζηλανδιας..λοιπον μαλλον εγω ψωνιζω πραγματα που δυσκολα ψωνιζουν αλλοι αλλα ας ξεκινησω..λοιπον παρα πολλα βιβλια εχουν και τα 2 κρατη..αυτοι οι ανθρωποι διαβαζουν πολυ...επισης βρισκεις βιβλια με ειδη χομπυ κατασκευων περιεργα και αγνωστα ισως για ελλαδα..βογκηξε η τσαντα απο τα βιβλια,..παρα πολλα βιβλια για πλεξιμο..εμ τοσο μαλλι..πολλα μαλλινα αλλα αρκετα ακριβα σε πολυ απλες γραμμες. αρκετα πραγματα απο πολιτισμο Αβοριγγιδων ,φυλη ιθαγγενων στην αυστραλια,.Τα ρουχα τους πολυ λουλουδατα για την κουλτουρα μας αλλα καλα για εφηβους μεχρι 23 ετων περιπου...στο υπογειο του εμπορικου market city στην κινεζικη περιοχη στο Σιδνευ βρηκα πολυ ενδιαφεροντα πραγματα πχ περουκες ,καλα πολυ γελιο να σου τις δοκιμαζουν..., και μου εμαθαν την τεχνικη quilling κινεζικη κατασκευη για να φτιαχνεις απο καρτες μεχρι πινακες..οπως φυσικα και scrapbooking...πολυ αναπτυγμενο εκει.φυσικα εχουν να αγορασεις και ολα τα υλικα ..Γενικα εχουν τρελλα με τις καρτες που βρισκεις μεχρι και σε φαρμακεια...Θα μιλησω για τις λαικες τους που ηταν πολυ ενδιαφερουσες αλλα προσεχως μολις βρω τις σημειωσεις μου..Επισης πετυχα εκπτωσεις στα καλλυντικα jurlique που ειναι απο τα ελαχιστα στο κοσμο χωρις κανενα παραγωγο πετρελαιου..Κυκλοφορει και στην ελλαδα αν και δυσκολα το βρισκεις.Αυτο υπαρχει και αλλα 2 κρητικα απο ελια που συνηθως μονο κρητη τα βρισκεις.. στη Νεα ζηλανδια βρισκεις επισης πραγματα απο τον πολιτισμο των Μαορι ,πολυνησιακη φυλη. Απεναντι απο τη γκαλερη Βικτωρια στη μελβουρνη εχει ενα καταστημα με γυαλινα που βρισκεις πανεμορφα ιριδιζοντα κοσμηματα σε λογικες τιμες και η γκαλερη πολυ καλη να την επισκεφτειτε και δωρεαν...επισης στο Οκλαντ στο δρομο κουιν υπαρχει ενα μαγαζι γιαπωνεζικο που οτι παρεις ειναι 3.40δολ δηλ γυρω στο 1.50 ε που εχει πολυ περιεργα και πρακτικα πραγματα που εμεις εδω δεν τα εχουμε ξαναδει...πχ περιερχες πλαστικες κυλινδρικες κρεμαστες για γραβατες και πολλα αλλα..εκει ειναι ναχεις χρονο και να μαντευεις τι ειναι το καθε ενα..εχει παντα πολυ κοσμο ανοιχτο μεχρι 10 το βραδυ....αυτα.