Αποστολέας Θέμα: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες  (Αναγνώστηκε 624593 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2780 στις: Νοέμβριος 18, 2024, 05:30:13 πμ »
''Η κόρη του λοχαγού'' στο Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Τηλ.: 2103464380



Συγγραφέας: Αλεξάντρ Σεργκέγιεβιτς Πούσκιν
Θεατρική διασκευή – Απόδοση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμια: Διδώ Γκόγκου
Κινησιολογία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Παίζουν: Παντελής Δεντάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Μαριάμ Ρουχάτζε, Σταύρος Σβήγκος, Θάλεια Σταματέλου

Λίγα λόγια για το έργο...

Μία υπέροχη ιστορία που διαδραματίζεται στις ρωσικές στέπες, ξεκίνησε ως μια ιστορική καταγραφή της αγροτικής λαϊκής εξέγερσης του 1773 και εξελίχθηκε σε έναν ύμνο για τον έρωτα, τη φιλία, τα υψηλά ιδανικά και την αξία της ηθικής!

Ο ρομαντισμός, η φρίκη του πολέμου, το μεγαλείο της καλοσύνης, η υπεράσπιση του δικαίου και το τρομερό χιούμορ -είναι μόνο κάποια από τα υλικά- που διατρέχουν όλη την καταπληκτική αυτή ιστορία, του πατέρα της ρωσικής λογοτεχνίας.

Το έργο παρακολουθεί την ιστορία του Πιοτρ Αντρέγιεβιτς Γκρινιόφ από τη στιγμή της ενηλικίωσής του. Ο ήρωας θα διανύσει μια μακρά διαδρομή ανάμεσα στον έρωτα και τον πόλεμο, με στόχο την τελική κατάκτηση της γαλήνης. Μια διαδρομή, με συγκλονιστικά περιστατικά, γεμάτη από συμπτώσεις της ζωής και τρομερές ανατροπές.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2781 στις: Νοέμβριος 18, 2024, 20:01:52 μμ »
''Λύκαινες'' στο Θεατρο Εμπορικόν

Σαρρή 11, Ψυρρή
Τηλ.: 2103211750



Συγγραφέας : Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία : Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά – Κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική : Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών : Μελίνα Μάσχα
Παίζουν οι: Ράνια Οικονομίδου, Αγλαΐα Παππά, Βίκυ Βολιώτη, Νικολέττα Καρρά, Ισιδώρα Δωροπούλου

Λίγα λόγια για το έργο...

Η ιστορία αφορά 5 γυναίκες. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μία συνηθισμένη ιστορία, αλλά δεν είναι. Είναι μία ιστορία διεκδικήσεων; Όχι καθόλου. Επανάστασης τότε; Ούτε. Είναι απλώς μία ιστορία που συνδυάζει χιούμορ και σασπένς και πραγματεύεται ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις. Όλα «κινούνται» μέσα σε  ένα διαμέρισμα. Κοντα μας. Στα όρια της πόλης.

Στις παρυφές, λοιπόν, της δικής μας πόλης, σε ένα μέρος ήσυχο και ερημικό, βρίσκεται μισοκρυμμένο αυτό το ατμοσφαιρικό διαμέρισμα. Αθέατο από το δρόμο, ζωσμένο από δέντρα και φυλλωσιές, με αλλόκοτες σκιές ζώων και άλλων όντων, να χορεύουν επάνω στους τοίχους και τα πατώματά του.

Πέντε γυναίκες, με αφορμή την αγοραπωλησία του, συναντιούνται, γνωρίζονται, συγκρούονται, αγαπιούνται. Κάθε μία τους, από τη μικρότερη μέχρι τη γηραιότερη, έχει τις δικές της επιδιώξεις, τον δικό της ηθικό κώδικα, αλλά και τα δικά της φαντάσματα.

Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν κι έτσι, θα ζήσουν μαζί μία ιστορία από αυτές που αφήνουν αιώνιο αποτύπωμα.

Μία ιστορία σύγχρονη, στο σύνορο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, που αναμετριέται με τις αόρατες δυνάμεις που μας ορίζουν.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2782 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 19:42:06 μμ »
''Θείος Βάνιας'' στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Τηλ.: 2104143310-20



Συγγραφέας: Άντον Τσέχωφ
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός
Σκηνικό: Μικαέλα Λιακατά
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Ανδρέας Σινάνος
Επιμέλεια κίνησης: Στέλλα Κρούσκα
Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Νένα: Κλεοπάτρα Τολόγκου
Γιατρός Άστρωφ: Παναγιώτης Μπουγιούρης
Βάνιας: Δημήτρης Καταλειφός
Σερεμπριακώφ: Βαγγέλης Ρόκκος
Τελιέγκιν: Μενέλαος Χαζαράκης
Σόνια: Αμαλία Νίνου
Ελένα: Τζένη Θεωνά
Μαρία Βασίλιεβνα: Στέλλα Κρούσκα
Εφήμ: Φοίβος Σαμαρτζής

Λίγα λόγια για το έργο...

Το πιο «τσεχωφικό», όπως έχει χαρακτηριστεί, από τα έργα του Ρώσου συγγραφέα, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματολογίας. Ο Τσέχωφ σε αυτό σκιαγραφεί με επιδεξιότητα τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που κυοφορούνται και οραματίζεται ένα μέλλον πιο κοντά στις ανθρώπινες αξίες, ενώ ταυτόχρονα μας προ(σ)καλεί να αναλογιστούμε τη ζωή, τον έρωτα, τον θάνατο και το νόημα της ύπαρξής μας.

“Ο Θείος Βάνιας” πρωτοπαρουσιάστηκε το 1899, σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Στανισλάφσκι, με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Στανισλάφσκι, τη σύζυγό του Λιλίνα και την Όλγα Κνίπερ, σύζυγο του Τσέχωφ.

Η υπόθεση του έργου -που ο Τσέχωφ χαρακτηρίζει “σκηνές από τη ζωή στο χωριό σε τέσσερις πράξεις“- διαδραματίζεται σε μια αγροτική έπαυλη στη Ρωσία και εξετάζει τις ζωές ανθρώπων που νιώθουν παγιδευμένοι σε μια κατάσταση ματαιότητας και απογοήτευσης.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Θείο Βάνια, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διαχείριση του κτήματος της οικογένειας για λογαριασμό του κουνιάδου του, του συνταξιούχου πλέον καθηγητή Σερεμπριάκωφ. Όταν ο Σερεμπριάκωφ, μαζί με τη νεαρή και όμορφη σύζυγό του Γιελένα, έρχεται να ζήσει στο κτήμα, η παρουσία του προκαλεί ταραχή. Ο Βάνιας, απογοητευμένος από τη ζωή του και την ανούσια αφοσίωσή του στον καθηγητή, συνειδητοποιεί ότι έχει σπαταλήσει τα χρόνια του σε μάταιες προσπάθειες.

Παράλληλα, ο γιατρός Αστρώβ, που συχνά επισκέπτεται το κτήμα, γοητεύεται από την Γιελένα, ενώ η Σόνια, κόρη του καθηγητή από τον πρώτο του γάμο, είναι ερωτευμένη με τον Αστρώβ. Ωστόσο, οι έρωτες αυτοί είναι χωρίς ανταπόκριση, προκαλώντας συναισθηματική σύγχυση και θλίψη στους χαρακτήρες.

Το έργο αντικατοπτρίζει την αίσθηση της απογοήτευσης, της ανεκπλήρωτης αγάπης και της αναζήτησης του νοήματος της ζωής, που παραμένουν διαχρονικά θέματα με σημασία ακόμα και σήμερα.

Σημείωμα του Δημήτρη Καταλειφού

“Ο Τσέχωφ ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς μου. Ο Θείος Βάνιας είναι ένα από τα τέσσερα σπουδαία έργα του, με πρόσωπα που οι περισσότεροι ηθοποιοί ονειρεύονται να ζωντανέψουν. 

Όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον Νίκο Διαμαντή να παρουσιάσω κάτι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αυθόρμητα μου γεννήθηκε η σκέψη και η επιθυμία για τον Θείο Βάνια. Πήρα το ρίσκο, πέρα από ομώνυμο ρόλο, και να σκηνοθετήσω αυτό το έργο, το οποίο μιλάει για πολλά θέματα της ζωής, αλλά με πιο κυρίαρχο το θέμα του χρόνου.

Ο χρόνος και ο άνθρωπος. Παρά τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συμβεί από την εποχή που γράφτηκε – λίγο πριν το 1900- έως σήμερα, η αγωνία της ανθρώπινης ψυχής για τον χρόνο που χάθηκε και για τον χρόνο που απομένει, είναι η ίδια. Η απόσταση ανάμεσα σε αυτό που ονειρευόμαστε και σε αυτό που εν τέλει ζούμε και μας αφήνει ανικανοποίητους, παραμένει διαχρονικός καημός. Και η ανθρώπινη αντοχή αποτελεί διαχρονικό χαρακτηριστικό.

Ο Θείος Βάνιας είναι ένα έργο συνόλου και όλοι οι συντελεστές της παράστασης πασχίζουμε να το υπηρετήσουμε με αγάπη. Μακάρι να καταφέρουμε να συλλάβουμε και να αναδείξουμε κάτι από τη βαθιά του ποίηση”.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2783 στις: Νοέμβριος 24, 2024, 18:53:52 μμ »
''Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή'' στο Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης»

Κυψέλης 54, Κυψέλη
Τηλ.: 2114107764



Κείμενο: Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη
Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα
Μουσική: Γιώργος Κωστογιώργης
Σκηνογραφία: Ντίνα Ζαφειρίου,Kolossaion Productions
Ενδυματολογία: Σωτήρης Καραθανάσης
Χορογραφίες: Ιωάννα Μήτσικα
Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Αθανασέλος, Στέλλα Δροσινού, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Βασιλική Ζαφειρίου, Κριστιάνα Καρρίκι, Χρύσα Μπολλάτι, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου

Λίγα λόγια για το έργο...

Βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη σειρά της Animaccord... η επίσημη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο της παγκόσμιας επιτυχημένης νούμερο 1 σε θέαση σειράς κινουμένων σχεδίων. Με τα αυθεντικά κοστούμια του εξωτερικού.

Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλια της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους. Τα πεντανόστιμα cupcakes με την συνταγή του Αρκούδου φουρνίζονται και όλοι είναι έτοιμοι για την υποδοχή της Ντάσα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Ντάσα τρομάζει από μία φάρσα και μία πλάκα που της κάνουν ο Σίλλυ και ο Σλάυ από εκείνες που μόνο οι δυο τους σκαρφίζονται;

Η Ντάσα καθυστερεί πολύ να πάει στο πάρτι-έκπληξη και η Μάσα οργανώνει όλη την παρέα και ξεχύνονται στο δάσος να την βρουν. Όλοι μαζί επί σκηνής τραγουδούν, χορεύουν και μας μεταφέρουν στο μαγικό κόσμο της Μάσα προσκαλώντας παιδιά και μεγάλους σε ένα παιχνίδι μυστηρίου που πρέπει να παίξουν και να λύσουν όλοι μαζί. Γιατί στο μαζί βρίσκεται η χαρά, το μαζί δημιουργεί την αγάπη και από το μαζί γεννιούνται οι πιο ωραίες ιστορίες και οι ομορφότερες αναμνήσεις.
Η Μάσα, ο Αρκούδος,, η Ρόζι, η Σκιουρίνα, ο Λαγός, το Πάντα, η Σίλλυ και ο Σλάυ, και φυσικά η Ντάσα μας υποδέχονται και μας υπόσχονται μία περιπέτεια γεμάτη μουσικές, γέλιο, τραγούδι, cupcakes, ακροβατικά και παιχνίδι.

Παιχνίδι ανεξάρτητου ηλικίας, παιχνίδι από όλους για όλους, παιχνίδι που στο τέλος πάντα γίνεται γιορτή. Φορέστε τα γιορτινά σας και ετοιμαστείτε για πάρτυ! Η Μάσα και ο Αρκούδος μας καλωσορίζουν στην μεγάλη τους γιορτή!

«Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή» μια θεατρική παράσταση που θα σας συναρπάσει.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2784 στις: Νοέμβριος 27, 2024, 07:17:48 πμ »
''Μatilda The Musical'' στο Θέατρο Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link), Κέντρο
Τηλ.: 2103213100



Κείμενο: Dennis Kelly, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική – στίχοι: Tim Minchin
Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Nικόλας Γουάστωρ
Μουσική Διεύθυνση – Φωνητική Διδασκαλία: Βασίλης Αλεβίζος
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χάρης Ρώμας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και οι μικρές πρωτοεμφανιζόμενες Νάρια Αθανασοπούλου και Μυρτώ Φαραζή εναλλάξ στο ρόλο της Μatilda.

Μαζί τους οι: Βασίλης Αξιώτης, Ντόρα Γκέγκα, Έμιλυ Γουσγούνη, Πάνος  Δεσινιώτης, Στέφανος Λούρος, Ιουλίτα Μωσαΐδου, Ζωηστέλλα Νικολάου, Μάριος Πετκίδης, Βαγγέλης Πιτσιλός, Δανάη Τσούμου, Πάρης Χαλάτσης και η Θέμις Μαρσέλλου.

Και τα παιδιά σε διπλή διανομή:

Θεοδόσης Κοντόπουλος, Αλέξης Μετσμάχερ, Βάνα Μπερτάκη, Κωνσταντίνα Τσουγιάννη, Αντώνης Μαργαρίτης, Στέφανος Πελεκάνος , Ηλιάνα Λάρισα, Αιμιλία Ρούση, Ιάσονας Δημητροκάλλης, Χριστόφορος Καρδαχάκης,  Μάντυ Κακαρούντα, Αλίκη Κίγκαν, Βαγγέλης Κακούρης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μέλια Ροδίτη, Θεοδώρα Τσαφώνια.

Λίγα λόγια για το έργο...

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η πολυσυζητημένη παράσταση έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας τους κριτικούς και το κοινό στο West End, το Broadway και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει αποσπάσει περισσότερα από 50 σημαντικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ από το 2012 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ GUIΝNESS, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία επτά θεατρικά βραβεία OLIVIER την ίδια χρονιά στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου, που απονεμήθηκε στα κοριτσάκια που ερμήνευσαν το ρόλο της Matilda.

Η ιστορία της μικρής Matilda που λατρεύει τα βιβλία και έχει το χάρισμα της τηλεκίνησης  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με τεράστια επιτυχία από την Θέμιδα Μαρσέλλου, το 2018 στο Θέατρο Ακροπόλ. Περισσότεροι από 80.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση. Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία του μιούζικαλ σε παραγωγή Netflix, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και πολλά βραβεία, ενώ παράλληλα σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Η Matilda Wormwood είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Το μυαλό, τα συναισθήματα και οι ικανότητες της λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Λατρεύει το διάβασμα, έχει τηλεκινητικές ικανότητες, δημιουργεί ιστορίες με το μυαλό της και απεχθάνεται την αδικία, μεγαλώνοντας μέσα σε έναν άδικο κόσμο, δίπλα στους λάθος ανθρώπους, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα ξεχωριστά πλάσματα.
 
Η Matilda, με το μυαλό και την αγνότητα της, παλεύει σηκώνοντας το μικρό της ανάστημα για το σωστό και το δίκαιο, εναντιώνεται στα εμπόδια που υψώνονται μπροστά της από την οικογένεια και την παρανοϊκή διευθύντρια του σχολείου της και βοηθάει την αγαπημένη της δασκάλα να κερδίσει ξανά τη ζωή της. Γιατί «κάποιες φορές, η τάξη θέλει… αταξία»!

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2785 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 06:53:16 πμ »
Tokyo Theater Live Club

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 41, Γκάζι
Τηλ: 210 3410200 - 6973834121





Τη σεζόν 2024-2025, η Ιουλία Καλλιμάνη συνεργάζεται μουσικά με τον Γιάννη Ξανθόπουλο. Πού αλλού; Στο γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Ιεράς Οδού, Tokyo Live Theatre. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ατόφιο λαϊκό σχήμα, που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό. Το ρεπερτόριο και των δύο τραγουδιστών κυμαίνεται σε λαϊκούς ήχους, ωστόσο, από το πρόγραμμα δε θα λείψουν και οι εκπλήξεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα βράδια στο Tokyo η διασκέδαση θα απογειώνεται και ο χορός και το τραγούδι θα κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι δύο καλλιτέχνες θα φροντίσουν ώστε οι θαμώνες να περάσουν αξέχαστα βράδια. Και οι δύο, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μετρούν αρκετά χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα κι έχουν εμπειρία στις μεγάλες πίστες της Αθήνας. Το δίδυμο “Καλλιμάνη-Ξανθόπουλου”, φέτος το χειμώνα αναμένεται να αποτελέσει σταθμό στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας και σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2786 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 00:56:56 πμ »
''Η Συνάντηση'' στο Θέατρο Coronet

Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι
Τηλ.: 2107012123



Συγγραφέας: Stephen Belber
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Κατερίνα Σβορώνου
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Βασίλης Τριπόδης
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Κατερίνα Θεοχάρη, Βασίλης Γιακουμάρος

Λίγα λόγια για το έργο...

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο Τόμπι Πάουελ, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού. Tη Λίζα και τον Μάικ Ντέιβις. Είναι εκεί για να του πάρουν συνέντευξη για μία διατριβή που κάνει η Λίζα στο Πανεπιστήμιο που πηγαίνει, με θέμα την ιστορία του χορού στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980. Καθώς όμως οι ερωτήσεις γίνονται όλο και πιο προσωπικές και πιο απειλητικές, ο Τόμπι αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο Μάικ και η Λίζα δεν τον ανακρίνουν για ακαδημαϊκούς λόγους. Όσο προχωράει η «συνέντευξη» γίνεται όλο και πιο σαφές ότι υπάρχουν απώτερα κίνητρα στην επίσκεψη του ζευγαριού, ώσπου ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

H «Συνάντηση» είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: «Το παρελθόν είναι πρόλογος».

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2787 στις: Δεκέμβριος 09, 2024, 00:03:11 πμ »
''Λυσσασμένη Γάτα'' στο Θέατρο Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Αθήνα
Τηλ.: 210-8237330



Συγγραφέας: Τενεσί Ουίλιαμς
Απόδοση κειμένου – Σκηνοθεσία – Εικαστική και Μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσσιος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
ΔΙΑΝΟΜΗ
Μπρικ: Πέτρος Λαγούτης
Μάγκι: Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ
Πατέρας: Γιάννης Βούρος
Μητέρα: Μαρία Κατσανδρή
Γκούπερ: Κώστας Ανταλόπουλος
Μέη: Μένη Κωνσταντινίδου

Λίγα λόγια για το έργο...

Η “Λυσσασμένη Γάτα” ανέβηκε πρώτη φορά το 1957 στη Νέα Υόρκη σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν και έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Πολ Νιούμαν.

Το βραβευμένο αυτό με Πούλιτζερ έργο εξερευνά τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής με σκληρή ειλικρίνεια και αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές των σχέσεων, τα ανείπωτα πάθη και τις κοινωνικές συμβάσεις που καταπνίγουν τα αληθινά συναισθήματα.

Ο Πέτρος Λαγούτης θα υποδυθεί τον εμβληματικό ρόλο του Μπρικ, έναν άνδρα παγιδευμένο στα συναισθήματα και στη σχέση του με τον πατέρα του, η Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ τη Μάγκι γνωστή και ως “η Λυσσασμένη Γάτα”, σύζυγο του Μπρικ και μια γυναίκα γεμάτη φιλοδοξίες και επιθυμίες και ο Γιάννης Βούρος τον ετοιμοθάνατο πατέρα του Μπρικ. Η Μαρία Κατσανδρή θα κρατήσει τον ρόλο της μάνας που προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, παρά τις έντονες εντάσεις που υπάρχουν, ο Κώστας Ανταλόπουλος θα είναι ο Κούπερ, ο μεγαλύτερος αδελφός του Μπρικ που αντιπροσωπεύει τη σύγκρουση που προκαλεί η απληστία και η ανάγκη για εξουσία μέσα στην οικογένεια και η Μένη Κωνσταντινίδου η υστερική και χειριστική σύζυγός του που αντανακλά τη ζήλια και την ανειλικρίνεια, και λειτουργεί ως αντίθεση στην πιο ευάλωτη και ειλικρινή επιθυμία της Μάγκι.

Μία οικογένεια έχει μαζευτεί στο πατρικό σπίτι για να γιορτάσει τα γενέθλια του μπαμπά, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Ο μικρότερος γιος είναι αλκοολικός και δεν έχει καμία ερωτική ζωή με την γυναίκα του. Ο μεγαλύτερος, παντρεμένος κι αυτός με 5 παιδιά, διεκδικεί ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του πατέρα.

Το ψέμα, η υποκρισία, η σκληρότητα και η βία αρχίζουν αυτό το βράδυ να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Η «Λυσσασμένη Γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς είναι ένα έργο που παραμένει επίκαιρο, χάρη στα νευραλγικά θέματα και τους πολυδιάστατους χαρακτήρες του. Παρά το γεγονός ότι γράφτηκε το 1955, το έργο συνεχίζει να γοητεύει το κοινό και να προκαλεί προβληματισμό, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική του αξία.

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2788 στις: Δεκέμβριος 10, 2024, 00:48:24 πμ »
"Άγουρα κεράσια" στο Θέατρο Αλκμήνη (Intermedia σκηνή)

Αλκμήνης 12, Πετράλωνα
Τηλ.: 2103428650



Κείμενο: Μιχαήλ Άνθης
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Παίζουν: Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος

Στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός
Ακούγεται ως Μαρία η Τζένη Καζάκου

Λίγα λόγια για το έργο...

Στάθης και Φανή ζουν τη φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην 15χρονη κόρη τους, Μαρία. Πίσω, όμως, απ’ την ειδυλλιακή ησυχία, ένα τέρας καραδοκεί. Η Μαρία φέρεται αψυχολόγητα, λείπει απ’ το σπίτι τις πιο απίθανες ώρες, καπνίζει γυμνή χόρτο με τους συμμαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου. Βίντεο με την ίδια σε άσεμνες πόζες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ο πατέρας της καταφέρνει να κουκουλώσει τον όποιο αντίκτυπο. Η Μαρία όμως δεν το βάζει κάτω. Επιμένει. Για κάποιο δικό της λόγο μοιάζει να θέλει να γίνουν γνωστά όσα κάνει, ώσπου ένα βράδυ…

Το τέρας αρχίζει να ξεπροβάλει. Κι όσο σκοτεινό είναι, άλλο τόσο αμείλικτο φως εκπέμπει. Ένα φως τόσο αποκαλυπτικό, όσο και οι ζωγραφιές της μικρής που συνθέτουν το φριχτό παρασκήνιο.

Ο βραβευμένος με 4 κρατικά βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού Μιχαήλ Άνθης, συνθέτει ένα σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας, για να μας πει πως… «καμιά φορά η σιωπή κάνει τον πιο επικίνδυνο θόρυβο».

Σημείωμα σκηνοθέτη

Διαβάζοντας το έργο του Μιχαήλ Άνθη θέλησα αμέσως να βρω την ευκαιρία να το σκηνοθετήσω. Και μου δόθηκε από τον παραγωγό Γιάννη Μακρίδη. Ξέρετε, ο Γιάννης Μακρίδης είναι ίσως ο μοναδικός παραγωγός που συνθέτει και τη μουσική των έργων που παράγει.

Η διανομή του έργου με γέμισε χαρά. Δύο αγαπημένοι μου συνεργάτες, η Τάνια Τρύπη και ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ιδανικοί για να ερμηνεύσουν τους πολυσχιδείς και ακραίους ρόλους.

Τι να γράψω; Τι μπορεί να περιλαμβάνει, τι μπορεί να περιγράφει, τι μπορεί  να αναλύει ένα σημείωμα σκηνοθέτη για ένα τόσο καταλυτικό θέμα όπως αυτό  που πραγματεύεται το έργο του Μιχαήλ Άνθη.

Ένα έργο που το διαβάζεις και το ξαναδιαβάζεις, το «βλέπεις» και το «ξαναβλέπεις»  ανακαλύπτοντας κάθε φορά νέες παραμέτρους, καινούργιο βάθος στους χαρακτήρες, καινούργιες πτυχές στην ακραία εξέλιξη.

Ένα έργο τριών πρωταγωνιστών που οι δύο διασχίζουν ένα καταραμένο ταξίδι ζωής, χωρίς διέξοδο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλά κυρίως χωρίς ελαφρυντικά.

Ναι δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για κανέναν από τους δύο. Μόνο η τρίτη ηρωίδα έχει ελαφρυντικά διότι είναι το πάσχων πρόσωπο, διότι δεν πυροδοτεί τα γεγονότα, όπως οι πρώτοι, αλλά υφίσταται τις συνέπειές τους.

Η Τάνια Τρύπη και ο Κωνσταντίνος Καζάκος είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα, θύματα όμως που δεν τους πρέπει καμία συγχώρεση διότι και οι δύο είναι εγκλωβισμένοι σε ένα υπερβολικό «εγώ» πότε παθητικά – πότε ενεργητικά – κινούμενοι σε δύο παράλληλα σύμπαντα που εξοστρακίζουν το τρίτο μέλος όσο και εάν προσχηματικά θέλουν να αποτελεί το κέντρο της ύπαρξής τους.

Εδώ σταματάω, οτιδήποτε άλλο θα μείωνε το έργο διότι είναι αυτάρκες και αυτοεπεξηγούμενο..

Μανούσος Μανουσάκης

«Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων»

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31324
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #2789 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 02:31:18 πμ »
''Φονικό στα Σκοτεινά'' στο Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ.: 2105242211



Θεματική Ενότητα: Περί Μυστηρίων και Πνευμάτων
Συγγραφέας: Torben Betts
Επιλογή δραματολογίου – Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης
Σκηνικά: Νόνα Σούντη
Κοστούμια: Νόρα Πόντη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Πρωτότυπη μουσική sound design: Φάνης Κακοσαίος
Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Νικολάου
Διανομή:
ΝΤΑΝΝΥ Αλέξιος Κοτσώρης,
ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΪΤΜΑΝ Αθηνά Μαυρομάτη,
ΣΑΡΑ Θέμις Γκέκου,
ΓΟΥΙΛΙΑΜ Νίκος Παντελίδης,
ΤΖΕΪΚ Γιάννης Ζερβός,
ΡΕΜΠΕΚΑ Ειρήνη Δερµιτζάκη

Λίγα λόγια για το έργο...

Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ένα τροχαίο ατύχημα σε έναν έρημο δρόμο φέρνει τον διάσημο αλλά προβληματικό τραγουδιστή Danny Sierra και την δυσλειτουργική οικογένειά του σε ένα απομονωμένο εξοχικό σπίτι.

Όλοι φιλοξενούνται από την ιδιόρρυθμη ιδιοκτήτρια που κάτι τούς θυμίζει.

Από τη στιγμή που φτάνουν, μια σειρά περίεργων γεγονότων τους αναστατώνει… τα φώτα σβήνουν, η ένταση ανεβαίνει και κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Με τα φώτα σβηστά, μόνο αν είσαι γενναίος θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την αλήθεια.