Αν και είναι λίγο νωρίς άρχισα να σχεδιάζω ήδη τις καλοκαιρινές μου διακοπές...Σκεφτομαι με την γυναίκα μου και τον τριών χρονών παίδαρό μου να πάμε στα σύβοτα.Στο μυαλό μου έχω κάποια πράγματα , όπως μονοήμερα αντίπαξους όπου είχα πάει το 1998 και ηταν πανέμορφα , να πεταχτώ μέχρι πρέβεζα , και φυσικά να δώ την Πάργα.Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή του ξενοδοχείου (δίνω μέχρι 100Ε την ημέρα) , αν γνωρίζει κανείς κανένα που να είναι δίπλα στη θάλασσα και να έχει καλές υπηρεσίες ,και ποιά αξιοθέατα στους νομούς πρεβέζης και θεσπρωτίας "επιβάλλεται" να δούμε.Βέβαια και οποια άλλη πληροφορία για οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτη... :cool:alexis
καλησπέρα φίλε...τυχαία έπεσε το μάτι μου στο θέμα...και μιας και είμαι απο τα γύρω μέρη,θα σου πω κανα δυο μέρη να πας να δεις..
απο σύβοτα,αν μπορέσεις να νοικιάσεις βαρκάκι ωστε να γυρίσεις τα νησάκια..(και τα άτομα του δωματίου που θα μείνεις να ρωτήσεις..θα σου πουν τις ''καλές'' παραλίες για να πας.Πολύ μαρέσουν οι παραλίες της πέρδικας,αρίλλας και καραβοστάσι-όμως το καραβοστάσι κατά τις 6 σηκώνει κύματα...τα οποία είναι πολύ διασκεδαστικά,όμως μιας και έχεις παιδί,να το προσέξεις...
μετά να ανέβεις μια βόλτα στο χωριό της πέρδικας...να δεις το ηλιοβασίλεμα..(οι τιμές παραείναι χαμηλές).α!μην ξεχάσεις να ρωτήσεις να σου πουν που είναι το ζαχαροπλαστείο της πέρδικας.Είναι σαν καφετερειούλα,που ΠΑΝΤΑ έχει ολόφρεσκα γλυκά.
MUST είναι οι πηγές του αχέρωντα...μακράν το αγαπημένο μου μέρος...είναι στο χωριό γλυκή,όρια θεσπρωτίας-πρέβεζας.να περπατήσεις απο τα μονοπάτια,και τέλος να κολυμπήσετε μέσα στο ποτάμι..μέχρις ότου μπορέσετε(οι ξένοι τουρίστες το κάνουν συνέχεια και με μικρά παιδιά!)για φαγητό πλέον δεν προτείνω στο μαγαζί στις πηγές,γιατί έχει αλλάξει boss και πλέον το βαράνε λίγο(αν έχεις συνηθίσει απο αθήνα τιμές δεν θα σοκαριστείς-αλλά φαντάσου ότι κάποτε είχε η μερίδα 5.50,και όχι πιάτο,πιατέλα μεγάλη!!)
Και αφού είδες τις πηγές,ας δεις και τις εκβολές...στην παραλία αμμουδιά...πολύ καλή,και για παιδί.Απο εκεί παίρνεις βαρκάκι και σε πάει βόλτα στον αχέρωντα-δεν έχω πάει,αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα.Λίγο πιο πέρα είναι και το νεκρομαντείο του αχέρωντα,δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρουν τα αρχαιολογικά.
Απο πάργα δεν θα πω κάτι,είναι γνωστά πιστεύω.
πρέβεζα έχει πολλές παραλίες που εντοπίζονται εύκολα...η λούτσα είναι η πιο γνωστή,αλλά εμένα μαρέσει το αλωνάκι...έχει ''κάτι''.