Αποστολέας Θέμα: Σμύρνη  (Αναγνώστηκε 9138 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Σμύρνη
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 03:50:42 πμ »
Δημήτρη,

Το φορουμ τοποθετει γενικα την Τουρκία στην Ευρώπη. Κανένα προβλημα. Όποιος φτιαχνει ένα φορουμ φτιαχνει και τους κανονες του.

Το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας γεωγραφικά ανήκει στην Ασία. Η Ευρωπαική Τουρκία γεωγραφικά καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό ποσοστό της χώρας.

Απλά δεν μου αρέσει όταν βαζω ένα νέο θέμα στο φορουμ να "μου την λες" γεωγραφικά και να με διορθώνεις ( sic!) , την στιγμή που δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόσφορο μέρος να βάλω το θέμα. Αλλά όποιος έιναι διαχειριστής του φόρουμ έχει και απόλυτη εξουσία στα όσα γράφουν οι υπόλοιποι. 

Και σύμφωνα με την γνωμη σου αν έβαζα ως τιτλο του θεματος " Ασιατική Τουρκία- Σμύρμη" τι θα αλλαζε και σε ποια κατηγορια θα έβαζα το θεμα;Αυτό μένει αναπάντητο.

Τέλος σεβομαι αναγκαστικά την γνώμη του Έλληνα περί ελληνικότητας της Μικράς Ασίας και της Πόλης.  Με την ίδια λογική που ξέρω ότι μόνο οι Έλληνες ακόμα χρησιμοποιούν την λέξη FYROM! Όπου και να πας στον κοσμο την ονομαζουν Μακεδονία ( είτε αρέσει σε εμάς είτε όχι).         

Δεν με ενοχλει καθουλου πλεον η εξαρση ( αν θεωρηθεί τετοια) , η ειρωνεία του στυλ "ότι έχει σχεση με Τουρκια μπαίνει Ευρώπη...ίσως να μην το πρόσεξες!¨ με ενοχλεί, και επειδή ακριβώς με ενοχλεί πολυ απλά αποφεύγω να συμμετέχω σε συζητήσεις, γιατί όπως είπαμε πιο πριν ο διαχειριστης του φορουμ βαζει τους κανονες του. Και ο καθένας στο φορουμ του κανει ότι θελει.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 05:17:17 πμ »

Δημήτρη,

Το φορουμ τοποθετει γενικα την Τουρκία στην Ευρώπη. Κανένα προβλημα. Όποιος φτιαχνει ένα φορουμ φτιαχνει και τους κανονες του.

Δες λιγο εδω...

Ταξιδεύοντας στο Εξωτερικό
Mοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας ...
Θυγατρικοί πίνακες: Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Καραϊβική, Κεντρική και Νότια Αμερική, ΗΠΑ - Καναδάς, Ωκεανία

...αυτο βλεπεις εσυ στην πρωτη σελιδα του φορουμ και πατωντας στην Ευρωπη βλεπεις αυτο...

Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βατικανό, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Μονακό, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλανδία κτλ.

Οτι ειχε σχεση με Τουρκια εμπαινε εκει απο τα μελη του.

Παράθεση

Το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας γεωγραφικά ανήκει στην Ασία. Η Ευρωπαική Τουρκία γεωγραφικά καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό ποσοστό της χώρας.

Απλά δεν μου αρέσει όταν βαζω ένα νέο θέμα στο φορουμ να "μου την λες" γεωγραφικά και να με διορθώνεις ( sic!) , την στιγμή που δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόσφορο μέρος να βάλω το θέμα. Αλλά όποιος έιναι διαχειριστής του φόρουμ έχει και απόλυτη εξουσία στα όσα γράφουν οι υπόλοιποι.  

Και σύμφωνα με την γνωμη σου αν έβαζα ως τιτλο του θεματος " Ασιατική Τουρκία- Σμύρνη" τι θα αλλαζε και σε ποια κατηγορια θα έβαζα το θεμα;Αυτό μένει αναπάντητο.

Αυτη ειναι η απαντηση που σου εδωσα...

Κατ'αρχην να αποκαταστησουμε τη Σμυρνη γεωγραφικα... ανηκει στις ασιατικες πολεις της Τουρκιας και δε νομιζω πως εχει ιδιαιτερη σχεση με τη Μεση Ανατολη.
Κι επειδη οτι εχει σχεση με Τουρκια μπαινει στην Ευρωπη νομιζω πως πρεπει να την καταταξουμε εκει

...που εσυ διακρινεις οτι ''στη λεω'' ??? πολυ απλα εξηγω οτι ειναι ασιατικη πολη και δεν εχει καμια σχεση με τη Μεση Ανατολη...αν νομιζεις πως σε προσβαλα σου ζητω συγνωμη...δεν ειχα τετοια προθεση.
Οσο για την απολυτη εξουσια του διαχειριστη που αναφερεις...αυτο σου εχω αποδειξει τοσο καιρο που συνυπαρχουμε σε αυτο το φορουμ?
Αν εβαζες τιτλο " Ασιατική Τουρκία- Σμύρνη" θα ειχε μπει στην Ασια...ευκολονοητο ειναι...γιατι γραφεις πως μενει αναπαντητο ???

Παράθεση
Δεν με ενοχλει καθουλου πλεον η εξαρση ( αν θεωρηθεί τετοια) , η ειρωνεία του στυλ "ότι έχει σχεση με Τουρκια μπαίνει Ευρώπη...ίσως να μην το πρόσεξες!¨ με ενοχλεί, και επειδή ακριβώς με ενοχλεί πολυ απλά αποφεύγω να συμμετέχω σε συζητήσεις, γιατί όπως είπαμε πιο πριν ο διαχειριστης του φορουμ βαζει τους κανονες του. Και ο καθένας στο φορουμ του κανει ότι θελει.

Μα που βλεπεις εσυ την ειρωνεια?
Γραφεις στο φορουμ καποιους μηνες...αυτη ειναι η αποψη σου για μενα?
Εχεις παρατηρησει πουθενα αλλου ειρωνεια δικη μου?...γιατι να το κανω σε σενα...εχουμε να χωρισουμε κατι?
Νομιζω πως εχεις καταλαβει λαθος...δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλω,καλα εκανες ομως και το ανεφερες γιατι δεν θελω να σχηματισουν καποιοι λαθος γνωμη για μενα στο φορουμ.
Για αλλη μια φορα λοιπον ζητω συγνωμη αν κατι απο τα γραφομενα μου σε πειραξε...δεν ειχα τετοιο σκοπο ομως.
Τωρα για τους διαχειριστες και τους κανονες εγραψα παραπανω και να ξερεις πως το φορουμ ανηκει σε ολους και οχι σε μενα.

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 10:23:59 πμ »

Καταρχήν evi να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Διαχειριστής και δημιουργός του forum είμαι εγώ. Ο dk είναι συντονιστής του forum και πολύτιμος στην βοήθεια που προσφέρει. Οπότε για οποιοδήποτε "γεωγραφικό λάθος" θα πρέπει να απευθυνθείς σε εμένα.
Τα "γεωγραφικά όρια" μπήκαν ύστερα από ώρες αναζήτησης. Το κάθε site/forum έχει την δική του άποψη/γνώμη.
Πιστεύω ότι το travelchat είναι ένα forum όπου μπορείς να γράψεις την γνώμη σου ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει η "εξουσία" από τον διαχειριστή.
Πραγματικά έμεινα έκπληκτη όταν το διάβασα και στεναχωρήθηκα για την γνώμη που έχεις!!!
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 02:19:17 πμ »
Ελίνα μου,

Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο διαχειριστής και ο δημιουργός του φόρουμ, είσαι εσύ. Με την μόνη διαφορά ότι στην πράξη ο Δημήτρης είναι αυτός ασχολείται κάθε μέρα με αυτό, που απαντάει σε όλα τα νέα μέλη, που έχει την δυνατότητα να αλλάξει μηνύματα και να τα τοποθετήσει σε άλλες κατηγορίες κλπ κλπ. Φυσικά ο Δημήτρης είναι υπερ - πολύτιμος στην βοήθεια που προσφέρει! Αφιερώνει πολλές ώρες για να βάλει θέματα, να απαντήσει, να κάνει δηλαδή ότι κάνει ένας διαχειριστής ενός φόρουμ.
Δεν μπορώ να ξέρω πώς μπήκαν τα γεωγραφικά όρια και ποιος ήταν ο εμπνευστής τους αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι η τοποθέτηση της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι ένα μικρό λαθάκι. Φυσικά το κάθε φόρουμ έχει την δική του άποψη και γνώμη, είναι αυτό ακριβώς που έλεγα και εγώ στο τελευταίο μου μήνυμα: ότι δικό σου είναι το φορουμ , κάνε ότι θέλεις σε τελική!  Μην μένεις τόσο έκπληκτη για την γνώμη που έχω, είναι η γενική γνώμη που έχω για κάθε φόρουμ στο διαδίχτυο( και για κάθε κοινωνία, το να λες την γνώμη σου ελεύθερα δεν υπάρχει πουθενά στην πραγματική ζωή ακριβώς, πόσο μάλλον σε έναν διαδικτυακό χώρο με απρόσωπα μηνύματα). Ο διαχειριστής βάζει τους κανόνες, τα μέλη ακολουθούν. Θέλιεις να βάζεις την Τουρκία στην Ευρώπη. Κανένα πρόβλημα. Βάλτην και στην Αφρική άμα θέλεις.
Πολύ απλά ( αυτό που προσπαθώ να πω εδώ και μέρες) είναι ότι η Τουρκία γεωγραφικά δεν ανήκει στην Ευρώπη. Δείτε το ξανά και άμα θέλετε διορθώστε τα λάθη που υπάρχουν. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος στο κάτω κατω. Και αφού απευθύνομαι σε εσένα, που είσαι η διαχειρίστρια του φόρουμ , κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με τους χάρτες - η Τουρκία ανήκει στην Ασία γεωγραφικά, αμά εσύ θέλεις να την βάλεις στην Ευρώπη βάλτην.  Δικό σου θέμα!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 21:00:50 μμ »
Νομιζω πως πρεπει να συνεχισουμε... εδω μπορεις να διαβασεις πως ειδε τη Σμυρνη η Ελινα!!

http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,2141.msg11945.html#msg11945

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 21:43:37 μμ »
Αν και δε μου αρέσει καθόλου αυτή η αντιπαράθεση να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το επίμαχο θέμα. Έχουμε κάποιες χώρες που έχουν εδάφη σε περισσότερες από μία Ηπείρους. Προσωπικά αν έγραφα μια ιστορία για το ασιατικό κομμάτι της Τουρκίας θα το έβαζα στην Ασία και αν έγραφα για την Πόλη στην Ευρώπη. Υπάρχουν δύο έννοιες γι αυτές τις χώρες. Την πολίτική και τη Γεωγραφική. Αν έγραφα για τη Μαρτινίκα π.χ. που είναι Γαλλικό έδαφος στην καραϊβική θα την έβαζα στην Ευρώπη; Όχι βέβαια. Οι κάτοικοι αυτού του νησιού άλλωστε μόνο Γάλλοι δεν αισθάνονται. Άσε που οι Γάλλοι (της Ευρωπαϊκής Γαλλίας) δεν τους πολυθεωρούν ούτε αυτοί Γάλλους. Μπορείς να γράψεις για το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας και να το βάλεις στην Ευρώπη επειδή έχουμε ορίσει τη Ρωσία Ευρωπαϊκή; Ειδικά για τον διαχωρισμό Ευρώπης Ασίας χωράει πολύ νερό. Είναι σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετος. Έχω τουλάχιστον δύο άτλαντες που έχουν τις Αρμενία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. και αυτό δίδασκα μέχρι πέρυσι στη Γεωγραφία της Β΄ Γυμνασίου (το βιβλίο τις είχε στις Ευρωπαϊκές). Το νέο βιβλίο της Γεωγαφίας της Ευρώπης δεν τις έχει.
Καταλαβαίνω οτι για πρακτικούς λόγους το φόρους έχει θέσει κάποιους κανόνες. Αλλά ας μην είμαστε μονολιθικοί και άκαμπτοι.

Υ.Γ. Δεν έχω στο σπίτι το παλιό βιβλίο για να σκανάρω τον πίνακα των Ευρωπαϊκών χωρών.Επιφυλάσομαι.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 21:50:53 μμ »
Τώρα θυμήθηκα και το άλλο. Από που κι ως που γεωγραφικά η Κύπρος Ευρωπαίκή; Όσο και το Ισραήλ. Ξανά στα σχολικά βιβλία. Πριν από περίπου 12-13 χρόνια στην τότε Παγκόσμια Γεωγραφία η Κύπρος εξετάζονταν στην Ασία. Και σωστά κατά τη γνώμη μου.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 07, 2010, 07:02:53 πμ »
Προσωπικα τα γνωριζω ολα αυτα που λες κι ετσι ειναι...σ' ενα φορουμ ομως που μπαινουν καθημερινα 500-600 ανθρωποι πρεπει να υπαρχει μια σειρα για να μπορουν ευκολα να φτασουν σε αυτο που ψαχνουν.
Και ερχομαι στους δύο άτλαντες που αναφερεις παραπανω...αυτους που έχουν την Αρμενία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη κι εσυ το δίδασκες μέχρι πέρυσι στη Γεωγραφία της Β΄ Γυμνασίου...αν καποιο φορουμ εφτιαξε τα θεματα του με βαση αυτο το βιβλιο, θα πρεπει καθε χρονο να αλλαζει τα θεματα συμφωνα με το εκαστοτε νέο βιβλίο της Β΄ Γυμνασίου ???

Κανενας δεν θα μας παρεξηγησει αν τοποθετησουμε τη Σμυρνη στη Ευρωπη αφου ολοι ξερουν πως η Τουρκια ανηκει σε δυο ηπειρους και δεν ειναι λαθος αν τη δουμε στην Ευρωπη, οπως δεν ειναι λαθος αν τη δουμε στην Ασια...το ιδιο μπορει να συμβει και με πολεις αλλων χωρων οπως σωστα αναφερεις πιο πανω...ας τις τοποθετουμε ομως εκει που οριζει το φορουμ απλα για την ομαλη λειτουργια του!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 10, 2010, 01:57:56 πμ »
Είναι το τελευταίο μήμυμα που γράφω πάνω σε αυτό το θέμα, έιναι ήδη εξαντλημένο και χωρίς νόημα. Είπε ο καθένας την γνώμη του και όλες οι γνώμες σε τελική ανάλυση είναι σεβαστές. Αν κάποιος ξαναδιαβάσει όλα τα μηνύματα σε αυτό το θέμα ίσως καταλάβει γιατί επέμεινα τόσο πολύ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ κανέναν με τα ίδια και ίδια. Παραθέτω την ιστοσελίδα της wikipedia ( ηλεκτρονικής εγκυκλποπαιδιας ) για την Τουρκία.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1

Το 3% τηε Ευρωπαικής Τουρκίας σίγουρα δεν ανφέρεται στην Σμύρνη!! Ούτε στα Μικρασιατικά παράλια.

"Να αποκαταστησουμε την Σμύρνη γεωγραφικά.."  "Η Σμύρνη είναι κοντά στην Ελλάδα και κάποτε ζούσαν 160.000 Ελληνες" , "Οι παπούδες μου ζούσαν στην Σμύρνη και για αυτό για εμένα θα ανήκει στην Ευρώπη", "Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι , εγώ είμαι η διαχειρίστρια και ότι πρόβλημα έχεις πές στο σε εμένα" είναι απαντήσεις που τις θεωρώ ανεπαρκείς . Η Ελίνα δεν απάντησε ποτέ σε αυτά που έγραψα, απλά θεωρεί ότι αυτή είναι η διαχειρίστρια, ότι λυπάται πολύ (
ξαφνιάστηκε που κάποιος άλλος διαφώνησε με κάτι που έχει σχέση με το φορουμ) )  και ότι ο Δημήτρης κάνει καλή δουλειά στο φόρουμ.

Η αρχική γνώμη ήταν να επαναπροσδορίσετε λίγο τα σύνορα. ΔΕν είπα να αλλάζει το φορουμ κάθε τρις και λιγο γεωγραφικά σύνορα, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε πού βάζουμε κάποια θέματα ( καί να μην μας διορθώνουν οι εκάστοτε διαχειριστές , λές και είμαστε παιδάκια ή αγραμματοι) . Τα γεωγραφικά όρια έχουν μπει εδώ και εκατό χρόνια μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Εγραψα αυτά που ήθελα να πω , ας τελιωσει εδώ. Να σας πω και την μεγαλύτερη πλάκα: δεν θα πάω τελικά στην ΣΜύρνη!! Εβαλα πλώρη για αλλού.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 10, 2010, 05:22:52 πμ »

Είναι το τελευταίο μήμυμα που γράφω...

Παραθέτω την ιστοσελίδα της wikipedia ( ηλεκτρονικής εγκυκλποπαιδιας ) για την Τουρκία.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1

Κι εγω γραφω το τελευταιο μου μνμ...η σελιδα λοιπον που παραθετεις κατω κατω γραφει αυτα...

Παράθεση
Χώρες της Ευρώπης

Χώρες της Ασίας

Χώρες της Μέσης Ανατολής

Υποψήφιες χώρες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ

Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του OHE

Αν πατησεις λοιπον Χώρες της Μέσης Ανατολής θα διαβασεις αυτο...Η  Τουρκία, παρόλο που γεωγραφικά ανήκει στη Μέση Ανατολή, κατατάσσεται συνήθως στην Ευρώπη.