Αποστολέας Θέμα: Σμύρνη  (Αναγνώστηκε 9127 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Σμύρνη
« στις: Ιανουάριος 30, 2010, 02:11:28 πμ »
Λέγαμε να πάμε στην Βουδαπέστη με την προσφορά της Malev αλλά κοιτάξαμε ωράρια πτήσεων και είναι εντελώς άβολα. Έτσι στραφήκαμε σε νέες ιδέες κοντινές και οικονομικές για ένα σύντομο ταξιδάκι μέσα στον Μάρτιο. Να είναι καλά το φορουμ μας , γιατί από εκεί πήρα την ιδέα της αεροπορικής εταιρείας pegasus που πάει απευθείας στην Σμύρνη. Από την Τουρκία έχω δει μόνο την Κων/πολη, έτσι θα ήθελα πολύ να δω και άλλα μέρη. Ακόμα δεν κλείσαμε κάτι αλλά η προσφορά του αεροπορικού που ανέρχεται περίπου σε 100 ευρώ το άτομο και του ξενοδοχείου ( βρίσκεις για 5 βραδιές με 400 ευρώ περίπου το δίκλινο) είναι δελεαστική και ότι πρέπει για ένα μιρκό ταξίδι των 5 ημερών.

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω έχει πάει κανένας στην Σμύρνη; Ξέρω ότι η Έφεσσος είναι κοντά αλλά πόσο κοντά; Μπορούμε να πάμε ημερήσια εκδρομή; Κάποιο άλλο μέρος κοντά; Γενικά μήπως κάποιος εχει κάποιες άλλες πληροφορίες σχετικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Σμύρνη
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 30, 2010, 08:43:15 πμ »
Κατ'αρχην να αποκαταστησουμε τη Σμυρνη γεωγραφικα... ανηκει στις ασιατικες πολεις της Τουρκιας και δε νομιζω πως εχει ιδιαιτερη σχεση με τη Μεση Ανατολη.
Κι επειδη οτι εχει σχεση με Τουρκια μπαινει στην Ευρωπη νομιζω πως πρεπει να την καταταξουμε εκει... αλλωστε απεχει μολις λιγη ωρα απο τα ελληνικα νησια και καποτε ζουσαν σε αυτη 165.000 Ελληνες. :smile_:

Την επισκεφτηκα το 1990 και θυμαμαι πως με εντυπωσιασε...ομορφη πολη με μεγαλους δρομους και πανω σε αυτους μερικα παλια ελληνικα αρχοντικα που ξεχωριζαν σαν τη μυγα μεσ' το γαλα.
Μια ωρα περιπου απο τη Σμυρνη στο δρομο για Εφεσσο βρισκεται το Σπιτι της Παναγιας...μιση ωρα μετα θα φτασετε στην Εφεσσο και αν θελετε να πατε στο τουριστικο Κουσαντασι υπολογιστε αλλο ενα μισαωρο.

Επισης μπορειτε να πατε μια εκδρομη στο Τσεσμε κι αυτο γιατι αξιζει μια σταση στα παλια ελληνικα χωρια Βουρλα οπου θα δειτε το σπιτι του Σεφερη που τωρα ειναι ξενοδοχειο αλλα και τα Αλατσατα.

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 30, 2010, 09:52:18 πμ »
Eγω δεν εχω να πω πολλα πραγματα...η Σμυρνη ειναι πανεμορφη και θα περασετε τελεια!! :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 30, 2010, 14:37:20 μμ »
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Έψαχνα χθες μια ώρα σε ποια κατηγορία γεωγραφική να βάλω αυτό το θέμα. Συγγνώμη αλλά παρά την ιστορία της πόλης εγώ δεν θεωρώ την Τουρκία Ευρώπη. Με την ίδα λογική πολλοί Έλληνες ζούσαν στην Αλεξάνδρεια επί σειρά ετών και η Αίγυπτος απέχει πολύ λίγο με το αεροπλάνο, δεν την κατατάσει κανείς στην Ευρώπη όμως.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 30, 2010, 15:45:47 μμ »

Με την ίδα λογική πολλοί Έλληνες ζούσαν στην Αλεξάνδρεια επί σειρά ετών και η Αίγυπτος απέχει πολύ λίγο με το αεροπλάνο, δεν την κατατάσει κανείς στην Ευρώπη όμως.

Η Αιγυπτος γεωγραφικα ανηκει στην Αφρικη... η Τουρκια σε Ευρωπη και Ασια... προσωπικα θεωρω τα μικρασιατικα παραλια ελληνικα (ειναι η καταγωγη της μητερας μου) γι αυτο και την Σμυρνη Ευρωπη.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 30, 2010, 15:58:09 μμ »

Έψαχνα χθες μια ώρα σε ποια κατηγορία γεωγραφική να βάλω αυτό το θέμα. Συγγνώμη αλλά παρά την ιστορία της πόλης εγώ δεν θεωρώ την Τουρκία Ευρώπη.

Δικιο εχεις κι εγω παντα αυτη την απορια ειχα, αλλα το τι λεμε εμεις περισσευει... αυτοι συζητουν την ένταξη τους στην Ευρωπαικη Ενωση!!
Γιατι το Ισραηλ που βρισκεται στη Μεση Ανατολη, δεν παιρνει μερος στην Εurovision και οι ομαδες του δεν παιρνουν μερος στα ευρωπαικα πρωταθληματα??  :mocking:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 31, 2010, 02:33:28 πμ »
Αν καποιος θελει να ανοιξει μια συζήτηση για ενα μερος της Τουρκιας που δεν θεωρειται "ευρωπαικο" σε ποια γεωγραφική κατηγορια θα το βαλει;

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κομμάτι της Τουρκίας που θεωρείται ευρωπαικό και κομμάτι της Τουρκίας που είναι Ασία, όπως γεωγραφικά είναι στην πραγματικοτητα.

Μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε ίσως λίγο τα γεωγραφικά σύνορα αυτού του φόρουμ; Για να μην θεωρούμαστε και εντελώς αγεωγράφητοι και αγράμματοι ( όταν έχουμε γυρίσει όλη την γη και έχουμε τελειώσει πανεπιστήμια!) Το ξαναλέω , χθες έψαχνα μια ώρα που να δημοσιεύσω αυτο το θέμα. Αν το θέμα δεν ήταν η Σμύρνη αλλά ένα κωλοχώρι της Τουρκίας στην Ανατολή, θα το έβαζα στην Ευρώπη;

Συγγνώμη για την έξαρση αλλά η Τουρκία γενικά που εντάσσεται στο φόρουμ;

Δημήτρη, καταννοώ απόλυτα την άποψη σου για τις μικρασιατισές σου καταβολές. Πολλοί φίλοι μου έχουν καταγωγή από την Μικρά Ασία.

Όπως το έφερε η κουβέντα, θα πω ένα ανέκδοτο πάνω σε αυτό: Οι Έλληνες είναι Τούρκοι που πιστεύουν ότι είναι Ιταλοί!

Από την μια μου λες ότι θεωρείς την Σμύρνη ελληνική , από την αλλή δεν θελεις να μπουν στην Ευρωπαική ένωση.

Τελικά έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 31, 2010, 04:01:30 πμ »
Κατ'αρχην να αποκαταστησουμε τη Σμυρνη γεωγραφικα... ανηκει στις ασιατικες πολεις της Τουρκιας και δε νομιζω πως εχει ιδιαιτερη σχεση με τη Μεση Ανατολη.
Κι επειδη οτι εχει σχεση με Τουρκια μπαινει στην Ευρωπη νομιζω πως πρεπει να την καταταξουμε εκει

Απο την πρωτη στιγμη ξεκαθαρισα πως οτι εχει σχεση με Τουρκια μπαινει στην Ευρωπη... νομιζω λοιπον πως απαντησα στην παρακατω ερωτηση σου.

Παράθεση
Αν καποιος θελει να ανοιξει μια συζήτηση για ενα μερος της Τουρκιας που δεν θεωρειται "ευρωπαικο" σε ποια γεωγραφική κατηγορια θα το βαλει;

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 31, 2010, 04:20:01 πμ »

Μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε ίσως λίγο τα γεωγραφικά σύνορα αυτού του φόρουμ; Για να μην θεωρούμαστε και εντελώς αγεωγράφητοι και αγράμματοι ( όταν έχουμε γυρίσει όλη την γη και έχουμε τελειώσει πανεπιστήμια!) Το ξαναλέω , χθες έψαχνα μια ώρα που να δημοσιεύσω αυτο το θέμα. Αν το θέμα δεν ήταν η Σμύρνη αλλά ένα κωλοχώρι της Τουρκίας στην Ανατολή, θα το έβαζα στην Ευρώπη;

Δεν σε καταλαβαινω... γιατι να αλλαξει γεωγραφικα συνορα το φορουμ ???...επειδη οτι εχει σχεση με Τουρκια το βαζουμε στην Ευρωπη??
Κανεις δε μπορει να μας θεωρησει αγεωγραφητους και αγραμματους γι' αυτο... κι οποιοδηποτε αλλο κωλοχωρι να ηταν παλι εκει θα το βαζαμε εκτος και αν ο τιτλος ελεγε ''Ασιατικη Τουρκια-Σμυρνη''.

Παράθεση
Συγγνώμη για την έξαρση αλλά η Τουρκία γενικά που εντάσσεται στο φόρουμ;

Ισως να ειχε αποφευχθει η εξαρση... αφου στο πρωτο μου ποστ εγραψα πως οτι εχει σχεση με Τουρκια μπαινει Ευρωπη... ισως να μη το προσεξες. :pardon:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 31, 2010, 04:32:58 πμ »

Δημήτρη, καταννοώ απόλυτα την άποψη σου για τις μικρασιατισές σου καταβολές. Πολλοί φίλοι μου έχουν καταγωγή από την Μικρά Ασία.

Όπως το έφερε η κουβέντα, θα πω ένα ανέκδοτο πάνω σε αυτό: Οι Έλληνες είναι Τούρκοι που πιστεύουν ότι είναι Ιταλοί!

Από την μια μου λες ότι θεωρείς την Σμύρνη ελληνική , από την αλλή δεν θελεις να μπουν στην Ευρωπαική ένωση.

Τελικά έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα.

Ο παππους και η γιαγια μου γεννηθηκαν στη Σμυρνη, εζησαν εκει μεχρι τα 21 τους χρονια και διωχθηκαν το 1922... οσο ζω θα θεωρω τη Σμυρνη ελληνικη και αυτο δεν εχει καμια σχεση με το αν θελω να μπει η οχι η Τουρκια στην Ευρωπαική ένωση...και η FYROM στην Ευρωπη ανηκει, δεν τη θελω ομως στην Ενωση!! :smile_: