Αποστολέας Θέμα: Cinema : Ταινίες που είδαμε και προτείνουμε!  (Αναγνώστηκε 38171 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: Cinema : Ταινίες που είδαμε και προτείνουμε!
« Απάντηση #120 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 09:39:54 πμ »
ειδα 'το γραμμα που αλλαξε την ζωη μου'...ενδιαφερον...με καποιους  προβληματισμους.. χαρουμενο..ξεκουραστο
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #121 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 01:39:22 πμ »
Σήμερα είδα τρειλερ και άκουσα την υπόθεση.
Μου φάνηκε ενδιαφέρον....αλλά δε ξέρω πόσο βίαια μπορεί να είναι......

Eιναι παρα πολυ σκληρη ταινια. Ειλικρινα για γερα στομαχια, και το δικο μου ως ευαισθητο μια αναγουλα την ειχε σε ολη τη διαρκεια. Δε ξερω, παραξενη αλλα κυριως σκληρη ταινια. Μπορεις να ξενικησεις να τη βλεπεις και πολυ απλα αν δεν αντεχεις κλεισ'την.  :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #122 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 14:32:38 μμ »
Eιναι παρα πολυ σκληρη ταινια. Ειλικρινα για γερα στομαχια, και το δικο μου ως ευαισθητο μια αναγουλα την ειχε σε ολη τη διαρκεια. Δε ξερω, παραξενη αλλα κυριως σκληρη ταινια. Μπορεις να ξενικησεις να τη βλεπεις και πολυ απλα αν δεν αντεχεις κλεισ'την.  :smile_:

Κατάλαβα....και δεν είμαι και σε φάση για αναγούλες και σκληράδα.....ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :kiss:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #123 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 23:54:29 μμ »
ειδα το τουριστας με την ατζελινα τζολι... καλα η κοπελα ειναι τελεια..
η βενετια τελεια... και μου αρεσε και με ομιχλη.. ενδιαφερον σεναριο.. οχι αληθοφανη.. με απροβλεπτο τελος..
περνας καλα και ξεκουραστα.. ενω τρελλαινεσαι με την βενετια με το χοτελ ντανιελ της βενετιας
ξεκουραζεται το ματι σου απο τις ομορφιες..
πολυ ταξιδιωτικο....
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 23:32:39 μμ »
 ειδα τρεις    την απωλεια..ή η τρυπα του λαγου... αρκετα ενδιαφερον εργο με ωραια τοπια...και πανεμορφα σπιτια..
επισης το μπλου βαλεντινα... επισης ενδιαφερον.. και αρκετα ρεαλιστικο.... για τις ανθρωπινες σχεσεις και τους γαμους που γινονται σε μικρη ηλικια εξαιτιας εγκυμοσυνης...
και το ελληνικο το ετερον ημισυ..το βρισκεις η το φτιαχνεις... κωμικοτραγικο αλλοι γελασαν εγω οχι.. σε βαζει σε καποιους προβληματισμους αλλα γενικα μαλλον σε μπερδευει.. παρα σε προβληματιζει..
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 00:28:31 πμ »
Όταν έρθει στην Ελλάδα να πάτε να δείτε το Coriolanus του Ρέιφ Φάινς, όχι τίποτα άλλο θα ακούσετε και την υπέροχη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη!! Είναι το κλασσινό έργο του Σαίξπηρ με σύγχρονα κουστούμια, εποχή ( άλλωστε όλα τα κλασσικά έργα είναι και διαχρονικά, αλλιώς δεν θα ήταν κλασσικά) , με αναφορές στα σύγχρονα προβλήματα του κόσμου ( φτώχεια, οικονομικές δυσκολίες, λαό που ξεσηκώνεται κλπ) , υπέροχες ερμηνείες και κλασσικό διάλογο. Το είδα στην Berlinale και είμαι σίγουρη ότι όπου να είναι θα το δούμε εδώ από την Οντεόν. 

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουάριος 20, 2011, 10:04:09 πμ »
Berlinale 2011: Τα βραβεία

Αφού σάρωσε τις Αργυρές Άρκτους για τις ερμηνείες στην ανδρική και στη γυναικεία κατηγορία, η ιστορία γυναίκας που αιτείται διαζυγίου στο ανδροκεντρικό Ιράν, πήρε πριν λίγη ώρα και τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας, όπως αναμενόταν όχι μόνο γιατί ολόκληρη η φετινή διοργανώση φαινόταν αφιερωμένη στις κινηματογραφικές φωνές του Ιράν όπως εκπροσωπούνται απ’ την εξαντλητικά διαφημισμένη ταλαιπώρια του Panahi, αλλά και γιατί το Nader and Simin, A Separation, του Asghar Farhadi, ήταν η μόνη ταινία του διαγωνιστικού που κατάφερε να προκαλέσει ενθουσιασμό στους θεατές της, χωρίς το διχασμό που συνόδευε τις αντιδράσεις για το The Turin Horse του Béla Tarr, ή την αίσθηση αξιοπερίεργου της Pina του Wim Wenders.

Ο Béla Tarr βέβαια, γι’ αυτό που χαιρετίσθηκε ως η πιο βατή και συνάμα η πιο έντονη ταινία της πιο ατέλειωτης σε διάρκεια παρά σε τίτλους φιλμογραφίας του, βραβεύθηκε τόσο από τη FIPRESCI χθες, όσο κι απ’ την επίσημη επιτροπή του Φεστιβάλ, που του απένειμε το Grand Prix της. Την Αργυρή Αρκούδα σκηνοθεσίας κέρδισε ο Ulrich Köhler για τη Γαλλογερμανολλανδική αναζήτηση της έννοιας της πατρίδας στο υπνωτιστικό Sleeping Sickness, ενώ το οπτικά συναρπαστικό και αφηγηματικά δολοφονικό El Premio της Paula Markovitch βραβεύθηκε για τα καλλιτεχνικά του επιτεύγματα στην κάμερα του Wojciech Staron και το production design της Barbara Enriquez. Το σενάριο του Andamion Murataj και του Joshua Marston για το The Forgiveness of Blood που σκηνοθέτησε ο δεύτερος, πήρε το αντίστοιχο βραβείο σε ένα διαγωνιστικό όπου, μέχρι τη μέση της διοργάνωσης, είχε στα πινακάκια κριτικών του Screen International να προηγείται το απογοητευτικά μισοψημένο Margin Call με την εκθαμβωτική βαθμολογία του 2.6 στα 4.

Η καθοδική πορεία που θα 'χεις βαρεθεί να σου εντοπίζουν όλες οι ανταποκρίσεις απ’ το μεγάλο φεστιβάλ του χειμώνα, απλώς επιβεβαιώθηκε πάλι φέτος με ένα διαγωνιστικό που ήταν ικανό να μετατρέψει και την πιο καλοπροαίρετη αποστολή κάλυψης σε αποστολή αυτοκτονίας. Ενώ για άλλη μια χρονιά τα παράλληλα τμήματα του Φόρουμ και του Πανοράματος, χωρίς να έχουν πάψει να απαιτούν να κάνεις το σταυρό σου κάθε φορά που μπαίνεις σε αίθουσά τους, εξακολουθούν να κρύβουν εκπλήξεις πιο δυνατές απ’ αυτές του κανονικού προγράμματος. Γεγονότα που απλώς υπογραμμίζουν ότι διοργανώσεις που για μεγαλύτερο εχθρό τους έχουν την ανάγκη να συντηρήσουν το μύθο του μεγέθους τους, η συγκράτηση στην πληθωρισμό των τίτλων και η απαραίτητη προσοχή στο curation που κάθε φεστιβάλ έχει υποχρέωση να κάνει, είναι περισσότερο από απαραίτητα, και ίσως μοναδικοί τρόποι να σηκώσεις ανάστημα απέναντι στο θηριώδες ευρωπαϊκό proxy της αμερικάνικης παραγωγής, που θεριεύει όλο και περισσότερο κάθε Μάη.

http://mftm.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουάριος 21, 2011, 00:40:28 πμ »
Ελληνικό «χρώμα»

Διάκριση με… ελληνικό «χρώμα» αποτελεί η βράβευση της ταινίας «Αμνηστία», του αλβανού σκηνοθέτη Μπουγιάρ Αλιμάνι, που είναι ελληνοαλβανική συμπαραγωγή. Η ταινία προβλήθηκε στο τμήμα Φόρουμ του φεστιβάλ και απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Αιθουσαρχών Τέχνης.

Απόσπασμα από άρθρο: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4619167

Έτσι για να χαιρόμαστε ότι κάτι καταφέραμε και εμείς μέσω του ....Αλβανοέλληνα σκηνοθέτη. Ασχέτως όλων των άλλων είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα και βρέθηκα εκεί έστω για λίγες ημέρες και έζησα την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου, διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 01:41:25 πμ »
Την Κυριακή θα δωθούν τα Όσκαρ, φυσικά όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την ελληνική συμμετοχή του Κυνόδοντα ( δεν έχω δει την ταινία και δεν με ενδιαφέρει πραγματικά αν όντως θα μου αρέσει ή όχι. με ενδιαφέρει να ακουστεί η χώρα μου για κάτι θετικό επιτέλους σε οποινδήποτε τομέα γι' αυτό κιόλας υποστηρίζω την ταινία). Ας θυμηθούμε όμως λιγάκι τις ελληνικές συμμετοχές στα Όσκαρ έως τώρα:

Ο «Κυνόδοντας» αποτελεί την πέμπτη ελληνική ταινία που κερδίζει υποψηφιότητα για Όσκαρ ξένης ταινίας, μετά την «Ηλέκτρα» (1963) και την «Ιφιγένεια» (1978) του Μιχάλη Κακογιάννη, τα «Κόκκινα Φανάρια» (1964) και «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» (1966) του Βασίλη Γεωργιάδη.

Η ταινία «Ποτέ την Κυριακή» ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ, όχι όμως για βραβείο καλύτερης ταινίας.

Συνολικά πέντε Έλληνες έχουν κερδίσει Όσκαρ μέχρι σήμερα: η Κατίνα Παξινού, για την ερμηνεία της στην ταινία «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» (Β' γυναικείου ρόλου) το 1943, ο Μάνος Χατζιδάκις για το τραγούδι της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» το 1961, ο Βασίλης Φωτόπουλος για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά για τον «Ζορμπά» το 1965, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για τη μουσική στους «Δρόμους της Φωτιάς» το 1981 και ο Κώστας Γαβράς για το διασκευασμένο σενάριο του «Αγνοούμενου» το 1982.

Για τον Ζορμπά το 1965, η Λίλα Κέντροβα (που υποδυόταν στην ταινία την μαντάμ Ορτάνς) κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου ενώ ο Βάλτερ Λασάλι βραβεύτηκε για την εκπληκτική του φωτογραφία στην ίδια ταινία.

Το άρθρο είναι από :
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=13392   Καλή επιτυχία στον Κυνόδοντα!!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 02:33:31 πμ »
Σήμερα είδα το The way back. Φοβερή ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Λίγο σκληρή σε κάποιες φάσεις αλλά γεμάτη επιθυμία για ζωή και με πολύ καλή φωτογραφία και υποκριτικές από όλο το καστ. Κατά την γνώμη μου αξίζει να την δείτε.