Αποστολέας Θέμα: Μαρακές τα Χριστούγεννα...  (Αναγνώστηκε 15544 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Μαρακές τα Χριστούγεννα...
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 00:08:03 πμ »
Ευχαριστώ για όλα. Αύριο που θα δεν θα είμαι τόσο κουρασμένη θα προσθέσω μερικές φωτογραφίες ακόμα.

Για να ξαναγυρίσουμε στο Μαρόκο. Η αεροπορική εταιρεία ήταν μια χαρά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο αλλά και χωρίς κάποιο πρόβλημα. Πηγαίνοντας είχαμε κακή πτήση ( φυσικά έφταιγε μόνο ο καιρός και όχι η εταιρεία!) Γυρίζοντας ήταν μια χαρά όλα. Με χάλασε που στην επιλογή του ποτού δεν υπήρχε έστω ένα κρασί ή μια μπύρα. Οι οικονομίες που δυστυχώς κάνουν όλε οι αεροπορικές εταιρείες στις μέρες μας! Το προσωπικό καμπίνας πολύ καλό. Ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί.

Δεν κάναμε καμία προαιρετική εκδρομή αφού ο ηλίθιος ξεναγός χρησιμοποίησε όλες τις δικαιολογίες που σκαρφίστηκε για να μας πάει αντιθέτως στα μαγαζιά των γνωστών του. Η μόνη εκδρομή που κάναμε ήταν στην Ουρίκα στους πρόποδες του Άτλαντα. Γραφικό τοπίο. Ωραία ήταν.

Η Καζαμπλάνκα μου άρεσε αρκετά, πιο πολύ από το Μαρακές. Επσικεφτήκαμε το τζαμί του Χασάν του Β , αρκετά ενδιαφέρον. Και η Λεωφόρος Κορνίς ( η παραλιακή) ήταν πανέμορφη. Είχαμε την ευκαρία να καθίσουμε σε ένα κέντρο και να φάμε μια υπέροχη πίτσα και υπέροχους φυσικούς χυμούς. Επίσης το Μαρόκο είχε καταπληκτική πορτοκαλάδα και μου άρεσε  και το τσάι τους. Από το Μαρακές δεν έμεινα ενθουσιασμένη όπως είπα και πριν. Δεν δυσαρεστήθηκα αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας. Πήγαμε στο show Fantasia από το οποίο το καλύτερο ήταν τα άλογα και τα ακροβατικά που έκαναν. Είδαμε δύο πρώην ανακτορα, το Νταρ Ελ Σιντ ( αν λέγεται έτσι , δεν είμαι σίγουρη για τις ονομασίες πλέον) και το Ανάκτορο της Μπαχία ( αφιερωμένο την πρώτη γυναίκα ενός βεζύρη) , τους κήπους Μαζορέλ ( ή αλλιώς Σεν Λωράν) , τους κήπους Μενάρα, τους τάφους της αυτοκρατορίας των Σααδί, τον μιναρέ Κουτούμπια. Αυτά. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το προσθέω μαζί με τις φωτιογραφίες αύριο.   

Αποσυνδεδεμένος Stella

• Full Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 13:11:05 μμ »
Δεν θα σας κουράσω γιατί η γνώμη μου σχετικά με το Μαρόκο είναι ακριβώς η ίδια με της Εύης. Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι προσωπικά ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τη βόλτα με τις καμήλες που κάναμε στο Φοινικόδασος του Μαρακές. Κράτησε περίπου μισή ώρα και ήταν πολύ όμορφα, είχες την ψευδαίσθηση ότι βρισκόσουν κοντά στην έρημο, παρά τους φοίνικες. Για μένα ήταν εμπειρία.   :yahoo:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 14:24:50 μμ »
Εγω εμεινα στο Ryad Mogador Menara κι εσεις στο Ryad Mogador Agdal http://www.ryadmogador.com/ ...απ'οτι ειδα ειναι και τα δυο πενταστερα, της ιδιας αλυσιδας και βρισκονται στον ιδιο δρομο.
Ηταν πολυ καλη περιοχη με πολλα clubs και cafe...ενταξει...δεν ηταν διπλα στην Djemaa el Fna αλλα με δυο ευρω σε πηγαινε εκει ταξι!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 14:30:57 μμ »
Τελικα,ειναι μια καλη λυση να πηγαινεις Χριστουγεννα σε αφρικανικες/αραβικες χωρες,αν το δεις απο την πλευρα των καιρικων συνθηκων.Και το λεω εγω ως καθαρος φαν της Ευρωπης.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 14:36:17 μμ »
Ναι είναι ωραίο να φεύγεις από εδώ με 10 βαθμούς και κρύο και εκεί να κυκλοφορείς με πουκαμισάκια. Αύριο φεύγω για Λονδίνο και θα ξαναβάλω τα χοντρά μπουφάν!!

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 14:48:07 μμ »
Τελικα,ειναι μια καλη λυση να πηγαινεις Χριστουγεννα σε αφρικανικες/αραβικες χωρες,αν το δεις απο την πλευρα των καιρικων συνθηκων.Και το λεω εγω ως καθαρος φαν της Ευρωπης.

Αν αναφέρεσαι μόνο στην αλλαγή θερμοκρασίας πιστεύω ότι αξίζει ... Εγώ αρχές Δεκεμβρίου στις Μαλδίβες έκανα μπάνιο και ηλιοθεραπεία  :wink:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 14:52:37 μμ »

Εγώ αρχές Δεκεμβρίου στις Μαλδίβες έκανα μπάνιο και ηλιοθεραπεία  :wink:

Γι'αυτο γυρισες καμενη!! :laugh: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 15:01:43 μμ »
Αντίποινα επειδή γέλασα λιγάκι? Το φαντάζεσαι ότι δεν μπορώ σταματήσω ακόμα?  :laugh: :rofl:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 15:06:10 μμ »
Αντίποινα επειδή γέλασα λιγάκι? Το φαντάζεσαι ότι δεν μπορώ σταματήσω ακόμα?  :laugh: :rofl:

Απο το Μαιο ειναι εκει η φωτογραφια...τωρα την ειδες ???
Φαντασου ποσο μας διαβαζεις admin!! :laugh: :laugh: :rofl: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 11, 2010, 02:08:47 πμ »
Δημητρη,

Δεν ξερω να πω για το ξενοδοχειο που μεινατε εσεις, αλλά το δικό μας σιγουρα δεν θα το χαρκτηριζα πενταστερο. Στο δωματιο μεσα δεν υπηρχε ουτε καν βραστηρας ! Δεν ειχε μινι παρ, δεν ειχε παντοφλες, δεν ειχε χαρτια αλληλογραφιας, δεν ειχε καλη συνδεση στο ιντερνετ, δεν ειχε απαιτουμενες πετσετες κοκ. Το ιδιο το ξενοδοχειο μέσα δεν είχε μπαρ, καφετερια , έναν χωρο τελοσπαντων συνατησης των πελατων. Μπορει να ακουγομαι απαιτητική αλλά τα πενταστερα ξενοδοχεια δεν είναι ετσι!! Εχω μεινει και σε τρωγλες και σε πενταστερα ξενοδοχεια. Το ξενοδοχειο του Μαρακες ήταν τριστερο με τα χιλια ζορια για τα δικα μου στανταρ.