και απο μένα.....
Επισκέφθηκα το Μπαλί τη περίοδο του Πάσχα, οχι όμως το Λομποκ....τι να σου πρωτοπώ!!!! Κατ' αρχάς θα πάς με πρακτορείο ή θα κάνεις ατομικό ταξιδι?? Αν κάνεις ατομικό ταξιδι μη κλείσεις καμία εκδρομή απο Ελλάδα...το βράδυ που θα γυρίσω στο σπίτι θα σου στείλω το τηλέφωνο ελληνίδας που εδρεύει στο Μπαλί, της Μαριλένας Βλατακη, η οποια έχει πρακτορείο με οδηγούς, θα σου στείλει αυτοκινητο με οδηγό για όπου θες όσο θές με τιμες απιστευτες!!!! και εξυπηρέτηση φοβερή!!!! Εκτός ότι θα γυρίσετε το νησί σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα, άν έχεις ψάξει στο Internet και θές να επσκεφθείς κάποιο μέρος άλλο θα σε πάει....της ζητάς να σου κλείσει φαγητό σε κάποιο εστιατόριο... και όποσδήποτε μασάζ και σπα στο Annika' s studio spa (το ξέρει η Μαριλένα και θα σου κάνουν και καλύτερη τίμή άν το κλείσει εκείνει).
Εγώ έμεινα στη Kuta στο Ramayanna Hotel, είναι κεντρικά αλλά δεν εμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένη. Πολύ ωραίο ξενοδοχείο το οποίο ομως δεν είχε δωμάτια όταν εγώ εκλεισα το ταξιδι είναι το Bali Dynasty Resort (μπορείς να το δείς και στο Internet)...πες στο στο πρακτορείο με το οποιο θα κλείσεις το ταξίδι να σου κλείσει εκει. Η Kuta είναι σα το φαληράκι της Ρόδου, γεμάτο απο τουρίστες, κοσμο και φασαρία που όμως έχει το πλεονέκτημα ότι ολα τα έχεις κοντα σου, παραλία, εστιατόρια, μπαρς, εμπορικά.....και δε χρειάζεται να παίρνεις συνέχεια ταξί. Οπωσδήποτε θα επισκεφθείτε το Ναό Mengwi, τη Tana Lot, Το Uluwatu, το ηφαίστιο Kintamani, τη λίμνη Bratan όπου θα θαυμάσετε το ναό της λίμνης, οπωσδήποτε ορεινό Μπαλί για να καταλάβεις τη ζωή των ντόπιων και να θαυμάσεις φυση. Θα πάτε στο δάσος με τις μαιμούδες και θα δείτε και το ναό (απο ναούς θα τρελλαθειτε!!!), μπορειτε ένα πρωί να πάρετε το πρωινό σας σε ένα απο τα πάρκα και τους βοανικούς κήπους τα οποία είναι γεμάτα απο ζώα και πουλιά..... είναι πανέμορφα....
Ο οδηγός σίγουρα θα σας πάει στο χωριό Ubud, για να ψωνίσετε κοσμήματα ασημένια, στο χωριο Celuk για φοβερά ξυλόγλυπτα...και όπου άλλου θελήσετε εσεις.
Πανέμορφο μέρος για βόλτα, ποτό,φαγητό ή και ψώνια ίσως όμως πιο άκριβά είναι η περιοχή Seminyak και η Legian και οι δύο είναι η προέκταση της τεράστιας παραλίας της Kuta. Ομορφα είναι για φαγητό ή ποτό στο Ku De Ta στη περιοχή Seminyak. Θαλασσινά θα πάτε οπωσδήποτε να φάτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος στη Jimbaran beach, εκπληκτικές γεύσεις φοβερες τιμες!!!!
Για περισσότερα ψώνια θα επισκεφθείτε το Discovery Mall και τη τοπική υπαιθρια αγορά. Στην τοπική αγορά ότι τιμή σας πουν θα τη ρίξετε αμέσως λίγο κάτω απο τη μισή για να αγοράσετε στο μισό. Θέλει πολύ και σκλήρό παζάρι...ζητούν ότι θέλουν...οπως επίσης και οι ταξιτζίδες το βράδυ δε βάζουν το taxi meter και σου κάνουν παζάρι. Προσοχή ζητούν οτι θέλουν. Εμάς μας ζήτησαν 200000 δηλαδή 14€ για μια αποσταση 3 χιλιομέτρων.....και τελικά γυρίσαμε με τα ποδια απο τη Legian στη Kuta. Οπως προανέφερα είναι προέκταση της παραλίας kuta, έτσι πήραμε το πεζόδρομο και κάναμε μια ωραιότατη μεταμεσονύχτια βόλτα και είχαμε για παρέα καβουράκια και βατράχια!!!! και τους security να μας φωνάζουν goodnight!!!!!
Στο Discovery mall θα βρείτε οτι θέλετε σε τιμές super!!!!! δική μου γνώμη....μη ψάξετε καθόλου στα υπολοιπα μαγαζιά της kuta ούτε στο Matachari mall δεν άξιζουν και πολλά....παπούτσια, ρουχα,,,εσωρουχα....κοσμήματα...ρολόγια, τσαντες, πορτοφόλια...ότι θελήσει η ψυχή σου....σε τιμές που άν δεν άγοράσεις θα τραβάς τα μαλλιά σου όταν θα ερθεις Ελλάδα και πας στα μαγαζιά!!! Εχεις πολλές μέρες, κάνε κάποιες βόλτες πρώτα να τσεκάρεις πράγματα και τιμές και μετά αγόρασε...
Η Ελίνα έχει δίκιο..παρε laptop μαζί σου οπωσδήποτε, εγώ την΄ακουσα και σώθηκα!!! θα βγάλεις χιλιάδες φωτό (εγώ γύρισα με 3500), μη πάρεις πολλα ρούχα, αγορασε εκει και φόρα τα κιόλας για να μην έχεις βάρος στη βαλίτσα σου και να μπορείς να ψωνήσεις. Συννάλαγμα μπορείς να κάνεις και στο αεροδρόμιο, εχει διάφορα exchanges που σου φωνάζουν, δες τις ισοτημίες και επέλεξε τη πιο συμφερουσα. Επίσης, στη Kuta υπάρχουν παντού μαγαζιά που κάνουν συννάλαγμα, κάνε μια βόλτα πρώτα για να τσεκάρεις τις ισοτημίες. Η ισοτιμια όταν ήμουν έγώ εκει ήταν
1 € - 14000 ρουπίες.
Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέριες και το τηλέφωνο της Μαριλένας. Ρώτησε με και εσύ ότι άλλο θες, θα χαρώ να σε βοηθήσω, είναι πράγματι ένα ταξίδι που θα σε ξετρελλάνει, εγώ δυστυχώς δεν έμεινα τόσο καιρό όσο θα μείνεις εσύ αλλά σίγουρα θα ξαναπάω....θα λατρέψεις τους άνθρώπους, την ευγένειά και την εξυπηρετικότητά τους....
Επίσης χρωστάω στους φίλους και την ιστορία με πολλές φωτό...δε σας έχω ξεχάσει!!!!!!!!!!