Αν και, παραδοσιακά, το Λονδίνο θεωρείται ένας από τους ακριβούς προορισμούς του εξωτερικού, η εικόνα αυτή έχει αλλάξει μετά την ανατροπή της ισοτιμίας λίρας/ευρώ προς όφελος του ευρώ. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τους νέους ναύλους της British Airways από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το όφελος για τον Έλληνα ταξιδιώτη είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Η κα Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια Ελλάδος της British Airways, δήλωσε σχετικά: «Οι κρατήσεις εισιτηρίων για το Λονδίνο από την Ευρώπη παρουσιάζουν αύξηση 30% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η ισοτιμία ευρώ/λίρας καθιστά το Λονδίνο ελκυστικό city break για τον Έλληνα ταξιδιώτη και σ’ αυτό συντελεί και η τιμή για εισιτήριο απλής μετάβασης με την British Airways από την Αθήνα η οποία ξεκινά από 110 ευρώ και από τη Θεσσαλονίκη η οποία ξεκινά από 72 ευρώ.
Ήδη, οι Έλληνες ταξιδιώτες σπεύδουν να επωφεληθούν από την ευνοϊκή συγκυρία που έχει διαμορφωθεί».
Με την ισοτιμία λίρας/ευρώ στο 1,127 σήμερα – έναντι 1,335 τον Ιανουάριο του 2008 – είναι σαφές πως ο Έλληνας επισκέπτης έχει όφελος περίπου 18%, πράγμα που καθιστά τη συνολική του μετάβαση και παραμονή στο Λονδίνο προσιτή και ελκυστική!
Η βρετανική τουριστική βιομηχανία διαπιστώνει αυξημένη ζήτηση από όλη την Ευρώπη, καθώς οι επισκέπτες έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαύσουν τα αξιοθέατα, τις αγορές και την παραμονή τους στην πρωτεύουσα της Μεγ. Βρετανίας σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες απ’ ό,τι πριν από 2 μόλις μήνες!
πηγη traveltimes.gr