Αποστολέας Θέμα: Πρώτη φορά ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 1800 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Anana

• Newbie
  • *
Πρώτη φορά ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό
« στις: Δεκέμβριος 03, 2017, 18:19:29 μμ »
Γεια σας είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τα φώτα σας μιας και έχω μηδαμινή εμπειρία επί του θέματος! Συγκεκριμένα προγραμματίζω ένα ταξιδάκι μέχρι τα Σόφια. Τι θα χρειαστώ τι θα πρέπει να προσέξω και πόσο δύσκολο θα είναι; Είμαι 21 ετών και το ταξιδάκι θα γίνει με παρέα της ηλικίας μου!

Συνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Απ: Πρώτη φορά ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 04, 2017, 00:14:55 πμ »
Δεν υπάρχει καμιά δυσκολία.  Θα έχεις άδεια, δίπλωμα και διεθνή ασφάλεια για το αυτοκίνητο (πράσινη κάρτα). Αν έχεις διαβατήριο πάρ’το.  Είναι απλούστερη η διαδικασία στα σύνορα - αλλιώς  ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Μόλις περάσεις τα σύνορα θα κάνεις συνάλλαγμα  (λέβα) σε ανταλλακτήριο (1ευρώ=1,95λέβα) και θα προμηθευτείς  την βινιέττα (αντί διοδίων για τους δρόμους) 7 ήμερη ή μηνιαία (ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού σου).  Η 7ήμερη κάνει 15 λέβα και θα την πάρεις είτε από γκισέ στα σύνορα είτε από βενζινάδικο και θα την κολλήσεις στο παρμπρίζ. Στη Βουλγαρία οδηγείς νύχτα μέρα με τα φώτα αναμμένα, προσέχεις τα όρια ταχύτητας ιδίως σε κατοικημένες περιοχές και αποφεύγεις τα αντικανονικά προσπεράσματα. Τα καύσιμα είναι φθηνότερα από Ελλάδα. Οι τιμές γενικά στο 60% από τις αντίστοιχες εδώ. Καλώς ήρθες στο φόρουμ. :smile_: