Αποστολέας Θέμα: Devin - Βουλγαρία  (Αναγνώστηκε 2728 φορές)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Devin - Βουλγαρία
« στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 02:12:40 πμ »
Το μεθεπόμενο Π/Σ/Κ θα πάω για ένα διήμερο στην κωμόπολη Devin (οδικώς μέσω Φιλιππούπολης). Θα υπάρχει χρόνος για κάποιες κοντινές βόλτες εκεί γύρω (μέχρι 15-20 km). Είδα ότι ο Δήμος έχει πάει στην περιοχή αλλά και όποιος άλλος έχει να προτείνει κάτι ενδιαφέρον ... ευπρόσδεκτο !!   

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Devin - Βουλγαρία
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 09:46:36 πμ »
Δεν εχω παει αλλα ειδα οτι ειναι πολυ κοντα στο ορεινο θερετρο Παμποροβο...  :good:

Παράθεση
Το χιονοδρομικό κέντρο Παμπόροβο βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς Ροδόπη. Είναι το πιο ηλιόλουστο ορεινό θέρετρο της Βουλγαρίας. Οι σκι πίστες είναι καλά διατηρημένες και οι περισσότερες είναι κατάλληλες για αρχαρίους σκιέρ. Η σκι πίστα The Wall όμως είναι σχεδιασμένη για εμπείρους σκιέρ. Μπορείτε να ενοικιάσετε σκι εξοπλισμό κοντά στις σκι πίστες και τα τελεφερίκ ή να κάνετε κράτηση σκι πακέτων μαζί μας.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 11:47:12 πμ »
Το έχω υπ' όψη μου αλλά είναι πάνω από 40 λεπτά δρόμος και δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε τόσο. Εκτός αυτού η παρέα μας δεν έχει ενδιαφέρον για χιονοδρομικά.  :pardon:  Έχω δει σε ιστορία του Δήμου το χωριό Shiroka Laka που φαίνεται ενδιαφέρον αρκετά πιο κοντά. Και ότι βέβαια είναι πάνω στην διαδρομή από Φιλιππούπολη. Κάπου διάβασα για ένα σπήλαιο ή φαράγγι στην περιοχή αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 12:59:44 μμ »
Το Shiroka Laka είναι πολύ όμορφο και με μια μεγάλη παράδοση στη λαϊκή τους μουσική με σχολή και σχολή κατασκευής οργάνων. Όσον αφορά το Παμπόροβο πήγ καλοκαίρι και τα πάντα ήταν κλειστά. Αυτό που με εντυπωσιάσε όμως ήταν πως εκεί είδα τα πιο ψηλά έλατα που έχω δει ποτέ. ΓΙΓΑΝΤΕΣ. Και μόνο γι αυτό άξιζε να πάμε.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 13:09:56 μμ »
Αφού θα πάτε μέσω Φιλιππούπολης κάντε μια στάση πάνω από την τεχνητή λίμνη Vacha, στο εστιατόριο που υπάρχει πάνω στο δρόμο, για καταπληκτική θέα και εικόνες.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 20:47:30 μμ »
Όπως βλέπω στο χάρτη ο δρόμος για μεγάλο διάστημα πάει παράλληλα με την όχθη της λίμνης. Θα είναι ωραία διαδρομή αρκεί να μην έχει χιόνια στο δρόμο.  :smile_:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 21:18:13 μμ »
Έτσι κι αλλιώς θα το βρείτε στο δρόμο σας. Θα δείτε πρώτα μια εκκλησία και το εστιατόριο. Το όλον θυμίζει μοναστήρι (!!!!) Οι εικόνες είναι ανεπανάληπτες πάντως.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 21:54:55 μμ »
Ευχαριστώ Δήμο. Θα γράψω εντυπώσεις.