Αποστολέας Θέμα: Ζωντανά από τις Χώρες της Βαλτικής  (Αναγνώστηκε 8063 φορές)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Απ: Ζωντανά από τις Χώρες της Βαλτικής
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 30, 2015, 22:30:57 μμ »
Δήμο ελπίζω να έχεις αρκετά μετρητά μαζί σου και να μη βασίζεσαι σε αναλήψεις από ΑΤΜs. Εδώ με τις πρόσφατες εξελίξεις η διάθεση για ταξίδια και διακοπές έχει εξανεμιστεί. Καλή συνέχεια σου εύχομαι και επιστροφή χωρίς απρόοπτα.   

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 04, 2015, 12:48:08 μμ »
Αγαπημένες Βαλτικές!Πολύ βροχή φέτος παντού!Να περνάτε καλά κόντρα στην κατήφεια των καιρών!

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 05, 2015, 14:48:21 μμ »
Τελικά οι Ρώσοι μου ρίξανε ένα μπλοκάρισμα που δε λέγεται. Από τη στιγμή που έφτασα στη Ρωσία δεν μπορούσα να μπω στο φόρουμ ούτε σαν επισκέπτης.
Γυρίσαμε σήμερα. μια βαλίτσα χάθηκε και πριν λίγο μου τηλεφώνγησαν πως βρέθηκε και θα τη φέρουν το βραδάκι, πήγαμε να ψηφίσουμε, είμαστε άϋπνοι μιας και η πτήση ήταν για τις 3.45 (έφυγε τελικά μια ώρα μετά) και γενικά έχω λίγο τα χάλια μου, οπότε θα τα πούμε αύριο πάλι.
Καλό αποτέλεσμα γι αυτούς που ψήφισαν και καλό βόλι για τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 05, 2015, 17:39:56 μμ »
Υποψιάζομαι ότι το δεύτερο μέρος του ταξιδιού σου (Ρωσία) ήταν λίγο περιπετειώδες ! Καλή ξεκούραση και μας τα λες αναλυτικά από αύριο.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 06, 2015, 17:55:34 μμ »
Από την Αθήνα πια να τελειώσω με το ταξίδι στις Βαλτικές.
Φύγαμε από το Βίλνιους και επειδή κινηθήκαμε στις ανατολικές περιοχές (παράλληλα και κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία και Ρωσία) των τριών χωρών γνωρίσαμε όλων των ειδών και των ποιοτήτων τους δρόμους. Από καταπληκτικούς μέχρι γεμάτους μπαλώματα και σαμάρια. Και στη Λέτονία και πάλι ένα σωρό χμ με έργα και μεγάλες  καθυστερήσεις. Αυτοκινητόδρομο όμως πουθενά. Τα όρια τα γνωστά (50-70-90). Κάναμε πολύ μικρές στάσεις για ένα καφέ στο χέρι, τουαλέτα και μπήκαμε στη Λετονική Balvi,μια άχαρη πόλη με πολύ πράσινο (όπως όλες). Σταματήσαμε για ένα (χάλια) καφέ σε ένα σούπερ μάρκετ και ξανά στο δρόμο. 9.30 ώρες αφ' ότου φύγαμε από το Βίλνιους, φτάσαμε στη 2η πόλη της Εσθονίας το Tartu. Μια υπέροχη πόλη που μας μάγεψε με τη ζωντάνια του νεαρόκοσμού της, κυρίως φοιτητών. Αφήσαμε πράγματα και βγήκαμε. Ατέλειωτα πάρκα κι εδώ και μια πλατεία δίπλα στο ποτάμι με το Δημαρχείο, το σιντριβάνι με το γλυπτό των φοιτητών που φιλιούνται και πολλά μαγαζιά. Μια σκηνή με μια μπάντα και μικρές ομάδες μουσικών εδώ κι εκεί. Εκεί κάτσαμε και εμείς για φαϊ και γυρίσαμε ψόφιοι για ύπνο.
Το επόμενο πρωί φύγαμε πιο νωρίς γιατί είχαμε 2.30 με 3 ώρες δρόμο και έπρεπε στις 11.30 να παραδώσουμε το αυτοκίνητο για να πάρουμε το αεροπλάνο για Αγ. Πετρούπολη. Αν και βρήκαμε έργα φτάσαμε στην ώρα μας. Μας περίμενε ένα πρόστιμο 48 ΕΥΡΩ από παράβαση που έκανα την 1η μέρα που το νοίκιασα. Πήγαινα με 90 και κάπου γινόταν ζώνη των 70 και δεν το πήρα χαμπάρι, κάτι που δεν έγινε όμως με τη κάμερα. Δεν βαριέσαι. Τα έχει αυτά το ταξίδι.
Στις 3 το μεσημέρι προσγειωθήκαμε στο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης. Το ταξίδι μας στην πόλη του Πέτρου και του Λένιν μόλις άρχιζε.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 06, 2015, 18:59:14 μμ »
Ωραιο ταξιδι... σ' ευχαριστουμε Δημο!! :good:

ΥΓ. Η κληση σε περιμενε στο γκισε της εταιριας ενοικιασεως? Το προστιμο πληρωθηκε επιτοπου?

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 06, 2015, 23:12:18 μμ »
Ναι, η κλήση ήταν στο γραφείο της εταιρείας και την πλήρωσα εκεί. Είχε έρθει με email τους έδωσα τα λεφτά και μου υπέγραψαν απόδειξη.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 07, 2015, 10:41:55 πμ »
Στην Αγία Πετρούπολη λοιπόν, τη βασίλισσα της Βαλτικής. Μια τεράστια πόλη (ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε 5.500.000) με απίστευτα πολύ τουρισμό, κυρίως Ρώσους ή Ρωσόφωνους. Πολλοί και οι Γιαπωνέζοι (όπως παντού) και οι Κινέζοι.
Η πόλη είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά προσωπικά δεν με τρέλανε. Είναι πολύ μπαρόκ και νεοκλασσική για τα γούστα μου. Στέκεσαι μπροστά στον Άγ.Ισαάκ ή στην Παναγία του Καζάν και δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι μια ορθόδοξη εκκλησία (ειδικά αν είσαι κοντά και δεν βλέπεις τον τρούλο), ένα αντίγραφο αρχαιοελληνικού ναού ή η Τράπεζα της Ελλάδος. Κίονες κορινθιακοί ή δωρικοί και αετώματα σε ογκωδέστατες κατασκευές χωρίς τη χάρη των αρχαίων ναών. Από την άλλη παλάτια και ναοί γεμάτοι χρυσάφι, πολύ χρυσάφι, που προσωπικά με μπούχτισε. Το είχαν πολύ και το έδειχναν.
Από την ΄λλη η πόλη έχει πλατιές λεωφόρους με πάρα πολλά αυτοκίνητα. Οι Ρώσοι οδηγοί είναι αντιφατικοί. Σέβονται τον ΚΟΚ δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και γενικά έχουν μια κεντροευρωπαϊκή συμπεριφορά αλλά τρέχουν σαν τρελοί ακόμα και στα στενά. Φεύγουν από το φανάρι με χίλια. Παντού όπου κυκλοφορούν τουρίστες υπάρχουν καροτσάκια με παγωτά και όλα έχουν από μια γεννήτρια. Όλα αυτά κάνουν την πόλη να έχει μια φοβερή βαβούρα, αλλά και μια ζωντάνια.
Ένα σοβαρό πρόβλημα για τους τουρίστες είναι πως σχεδόν όλα είναι στα Ρώσικα. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις το κυριλικό αλφάβητο έχεις κάποιο θέμα. Αν και δεν χρησιμοποιήσαμε ΜΕΤΡΟ σε ένα σταθμό που κατέβηκα να δω πως είναι, είδα πως το όνομα του σταθμού και οι κατευθύνσεις στην έξοδο ήταν και στα αγγλικά. Βέβαια αρκετοί μιλούν αγγλικά και μάλιστα η νεολαία, κυρίως στα τουριστικά σημεία ξέρει πολύ καλά. Στο Ερμιτάζ η συλλογή με τα Αιγυπτιακά ήταν μόνο στα ρώσικα ενώ στις αρχαιότητες της Κεντρικής Ασίας τα αγγλικά περιορίζονταν στο όνομα κάποιας περιοχής που χρειαζόσουν Google map για να καταλάβεις για ποια περιοχή αναφέρονται.
Όσον αφορά την πρόσφαση για ΑΜΕΑ εκεί το πρόβλημα είναι αρκετά πιο έντονο και μάλιστα τσακώθηκα μέσα στο Ερμιτάζ όταν ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου έχει πρόβλεψη για την είσοδο και τις πινακοθήκες αλλά όχι για τις αρχαιότητες (ισόγειο μεγάλου Ερμοτάζ). όσον αφορά τα Αρχαία Ελληνικά δεν δούλευε το σχετικό μηχάνημα. Οι φύλακες τους μουσείου (κάτι βαριεστημένες κυρίες 50+) δεν ήξεραν σχεδόν καμιά έστω μια λέξη αγγλικά. Η πλάκα είναι πως το μουσείο μέσα είναι τόσο περίπλοκο που έβλεπες μπροστά σε κέθε φύλακα κόσμο να περιμένει να συνενοηθεί για το πως θα πάει εκεί που τον ενδιέφερε, και φυσικά τα αποτελέσματα ήταν κωμικοτραγικά.
Ένα άλλο σημείο είναι πως τα 70 χρόνια του Σοσιαλισμού είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν σχεδόν κάθε τι που τη θυμίζει. Βέβαια το αστείο είναι πως ενώ η πόλη μετονομάστηκε σε Αγία Πετρούπολη, η επαρχία (ή νομός, δεν ξέρω το σύστημα διοικητικής διαίρεσης) συνεχίζει να ονομάζεται Λένινγκραντ(!!!!!!!!!!)
Αν και είμαι φανατικός του μεμονωμένου ταξιδιώτη, όλα αυτά τα προβλήματα ίσως λύνονται σε ένα βαθμό με ένα ομαδικό ταξίδι.
Γενικά θεωρώ το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη πολύ ενδιαφέρον αλλά την πόλη δύσκολη και πολύ κουραστική.
Όσον αφορά τους κατοίκους, ευγενικοί αλλά μέχρις εκεί. Υπήρξαν κάποιες στιγμές που κάποιοι προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν αλλά αυτές ήταν πολύ λίγες. 
Τέλος να αναφέρω πως η μοναδική εικόνα που με άφησε με ανοικτό το στόμα ήταν η εικόνα του Ναού της Αναστάσεως, γι αυτό και πήγα και ξαναπήγα, χωρίς να μπω μέσα.
Αν με ρώταγε κανείς αν θα ξαναπήγαινα, θα έλεγα όχι αν και ποτέ μη λες ποτέ. Ήταν αρκετές οι 4,5 μέρες που έμεινα.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 07, 2015, 18:43:04 μμ »
Υποψιάζομαι ότι το δεύτερο μέρος του ταξιδιού σου (Ρωσία) ήταν λίγο περιπετειώδες ! Καλή ξεκούραση και μας τα λες αναλυτικά από αύριο.

Όχι δεν ήταν. Κουραστικό ναι. Απλά στη Ρωσία με είχε αποκλείσει από το συγκεκριμένο φόρουμ. Παντού αλλού έπμαινα κανονικά. Εδώ δεν με άφηνε ούτε σαν επισκέπτη. Ο αποκλεισμός αφορούσε και το youtube. Γι αυτό και "εξαφανίστηκα".

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 07, 2015, 22:38:58 μμ »
Αν ήταν γι’ αυτό μόνο εντάξει. Με τη φράση σου «οι Ρώσοι μου ρίξανε ένα μπλοκάρισμα που δε λέγεται» υπέθεσα προβλήματα σχετικά με αναλήψεις από ΑΤΜs και χρήση καρτών.  Θα γράψεις τίποτε πιο αναλυτικό με φωτο ; Αν δεν κάνω λάθος στην Εσθονία έχεις ξαναπάει !