Αποστολέας Θέμα: Ταξινόμηση ιστοριών Ευρώπης  (Αναγνώστηκε 16221 φορές)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Ταξινόμηση ιστοριών Ευρώπης
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2014, 12:59:18 μμ »
Καλό είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ταξινομηθούν οι ιστορίες της Ευρώπης κατά κράτος (και ίσως και η αντίστοιχη θεματολογία «περί ταξιδίων». Θα διευκολύνει πολύ την αναζήτηση. Για τις ιστορίες που αναφέρονται σε παραπάνω από ένα κράτη θα μπορούσαν να αναγράφονται στο κάθε κράτος με κάποιο διακριτικό ότι μέρος της ιστορίας αναφέρεται στο συγκεκριμένο κράτος. 

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξινόμηση ιστοριών Ευρώπης
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 21, 2014, 13:12:10 μμ »
Καλα τα λες :good: ... ομως ολα αυτα τα χειριζεται η elina και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει το χρονο να τα πραγματοποιησει. :scratch:

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 01, 2015, 11:06:39 πμ »
Φίλε dk και λοιποί παράγοντες του site. Επανέρχομαι στο θέμα της ταξινόμησης των ιστοριών και πληροφοριών ανά κράτος στο ίδιο ακριβώς στυλ όπως άριστα έχει γίνει με τη φωτογραφική gallery. Κλικάρει ο ενδιαφερόμενος πάνω στο σημαιάκι ή την ονομασία του κράτους και του εμφανίζει όλες τις σχετικές ιστορίες. Με μια ματιά βλέπει για πιο κράτος έχουν γραφεί ιστορίες ή πληροφορίες και διαβάζει αμέσως αυτό που τον ενδιαφέρει. Το θέμα δεν αφορά μόνο την Ευρώπη όπου οι ιστορίες και πληροφορίες είναι πάμπολλες και χάνεται κανείς ψάχνοντας αλλά και περιοχές όπως η Νότια Αμερική που έστω και με λίγες ιστορίες θα είναι πολύ πιο ελκυστική μια ταξινόμηση όπως της gallery. (σημαντικότατο το σημαιάκι δίπλα στο όνομα του κράτους και η κάθετη παράθεση !!).  Παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου που ενώ κοιτώ χωρίς συγκεκριμένο λόγο, το μάτι μου πέφτει π.χ. στο Θιβέτ και βλέπω ότι υπάρχουν ανηρτημένες 20 φωτογραφίες. Μου κεντρίζει το ενδιαφέρον να μπω να τις δω πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν ήταν σκόρπιες με όλες τις φωτο της Ασίας.   Κατανοώ ότι χρειάζεται χρόνος και κόπος για να γίνουν όλα αυτά αλλά πιστεύω ότι θα κάνει το forum πολύ πιο χρηστικό και ενδιαφέρον. Στη συνέχεια ότι καινούριο γράφεται θα αναρτάται από τον γράφοντα κατ’ ευθείαν στο αντίστοιχο κράτος όπως γίνεται με την gallery.  

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 02, 2015, 16:25:31 μμ »
McElk, πολύ σωστή η παρατήρησή σου! Το είχαμε συζητήσει με τον dk και περιμέναμε να προστεθούν περισσότερες ιστορίες. Όπως πολύ σωστά προανέφερε, ήταν δύσκολο να γίνει λόγω έλλειψης χρόνου. Πιστεύω μέσα στον Αύγουστο να το φτιάξουμε.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου  :smile_:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 14, 2015, 23:01:27 μμ »
Η ταξινομιση των ιστοριων σχεδον πραγματοποιηθηκε... το προβλημα ειναι οτι πολλες ιστοριες περιλαμβανουν πολλες χωρες μαζι (βλεπε roadtrip) και δεν ξερω που να τις καταταξω. Ελπιζω να βρω ακρη... βοηθηστε ομως κι εσεις που τις γραψατε... που πρεπει η που θελετε να μπουν.

ΥΓ. Ολες αυτες οι ιστοριες βρισκονται κατω-κατω... εκει που τελειωνουν οι χωρες. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 14, 2015, 23:57:43 μμ »
Νομίζω έγινε η περισσότερη δουλειά και κάποιες διορθώσεις και συμπληρώσεις μπορούν να γίνουν στην πορεία   :happy:  Τώρα για τις ιστορίες που αναφέρονται με ισοβαρείς περιγραφές σε περισσότερα του ενός κράτη θα μπορούσαν να μπουν ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη που αναφέρονται και να έχουν μια επισήμανση (π.χ. ένα κόκκινο αστεράκι) που θα δηλώνει ότι η ιστορία δεν αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο κράτος. Εάν πάλι για κάποιο κράτος υπάρχουν σχόλια μιάς-δυο σειρών και μια-δύο φωτογραφίες δεν έχει νόημα να μπει σαν ιστορία στο συγκεκριμένο. Αλλά και να μείνουν μερικές αταξινόμητες (π.χ. γενικού ενδιαφέροντος) δεν χάλασε ο κόσμος. Για παράδειγμα από τις δυο δικές μου η «Σοβιετική Ένωση» μπορεί να παραμείνει στις γενικές ή να μπει στη Ρωσία ενώ η «Στα κύματα του Δουνάβεως» μπορεί να μπει και στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 15, 2015, 00:04:11 πμ »
Νομιζω δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπαινει μια ιστορια σε δυο χωρες... :scratch:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 16, 2015, 14:56:41 μμ »
Είδα σήμερα πως μεταφέρθηκαν κάποιες ιστορίες μου από περισσότερες χώρες, κάθε μια σε μία μόνο χώρα. Έχω να προτείνω να μείνουν αυτές οι ιστορίες εκτός ταξινόμισης γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνονται πληροφορίες που ίσως είναι χρήσιμες σε κάποιους. π.χ. Στο Road trip που έκανα το 2011 έμεινα σε 5 χώρες τουλάχιστον 2 νύχτες σε κάθε μία (ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Βοσνία) και έκανα 3 ημερήσιες εκδρομές στην Αυστρία. Η ιστορία είναι στην ενότητα της Σλοβακίας, όπου έμεινα τις περισσότερες νύχτες, ενώ η ενότητα της Βοσνίας δεν έχει καμιά ιστορία. Οι πληροφορίες που έχω στην ιστορία για διαδρομές στη χώρα και από το Σαράγιαβο είναι αρκετές.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 16, 2015, 19:33:43 μμ »
Γι αυτο ζητησα Δημο να προτεινετε εσεις που θελετε να πανε οι ιστοριες σας κι επειδη δεν απαντησες ειπα να προτιμησω τη χωρα με τις περισσοτερες διανυκτερευσεις απλα και μονο για να μην φαινονται αδειες οι ενοτητες... την επαναφερω εκει που ηταν.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 16, 2015, 19:37:10 μμ »
Δημο σου μετεφερα και καποιες αλλες (2 χωρων)... δες και πες μου. :smile_: