Αποστολέας Θέμα: Κάμπινγκ στην Αντίπαρο  (Αναγνώστηκε 6414 φορές)

Αποσυνδεδεμένος alexandra26

• Newbie
  • *
Κάμπινγκ στην Αντίπαρο
« στις: Ιούνιος 18, 2014, 13:51:00 μμ »
Καλημέρα!! Φέτος με την παρέα μου σκεφτόμαστε να πάμε camping στην Αντίπαρο, αλλά είναι η πρώτη μας φορά που θα κάνουμε camping και χρειαζόμαστε συμβουλές για τον εξοπλισμό κτλ!! Παραθέτω κάποιες απορίες! Όποιος μπορεί να απαντήσει θα μας βοηθήσει πολύ!!

Ποια μάρκα σκηνής είναι καλύτερη?
Σκίαστρο χρειαζόμαστε ή δεν είναι απαραίτητο?
Τι βαθμός αδιαβροχοποίησης είναι ικανοποιητικός?

Γενικά ότι άλλο εξοπλισμό θεωρείτε απαραίτητο πείτε ελεύθερα!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Κάμπινγκ στην Αντίπαρο
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 18, 2014, 18:00:54 μμ »
Γεια σου και καλώς μας ήρθες.
Όταν ήμουν νεότερος κάναμε πολύ κάμπινγκ με την γυναίκα μου και τα παιδιά και είχαν περάσει απ' τα χέρια μου πολλά αντίσκηνα.
Πάντα είχα 2.Ένα μεγάλο με δύο δωμάτια και ένα μικρότερο δυο ατόμων.
Η μικρή ήταν Terra αλλά την μεγάλη δεν θυμάμαι την μάρκα.
Ο εξοπλισμός είναι πάντα σε συνάρτηση τις ημέρες που θα μείνεις,αλλά και αν θα χρειαστεί να μαγειρεύεις.
Απαραίτητα είναι τα στρώματα,σλιπινγκ μπαγκ,τρόμπα για τα στρώματα,αντικουνουπικά,ένα σπαστό τσαπάκι,είδη πρώτης βοήθειας,
εφεδρικά σχοινιά και παλουκάκια.Ένα χοντρό νάυλον που έβαζα από κάτω και ένα νάυλον που είχα για πάνω από το αντίσκηνο για περίπτωση βροχής.
Είχα ένα δοχείο σαν σακούλα που χωρούσε 15-20 λίτρα για κρέμασμα στο δέντρο για να κάνουμε ντουζ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει όχημα να μεταφέρει τον εξοπλισμό.Υπήρχαν και άλλα αξεσουάρ αλλά πάντα πέρναμε αυτά που κρίναμε
απαραίτητα ανάλογα με τις ημέρες που πηγαίναμε αλλά και το είδος του κάμπιγκ που κάναμε.(οργανωμένο η ελεύθερο). Αυτά προς το παρόν.
Δώσε λεπτομέρειες (ημέρες-ελέυθερο-οργανωμένο-κλπ)
Αργότερα περάσαμε σε τροχόσπιτο.

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 18, 2014, 20:13:16 μμ »
Συμφωνώ με όσα σου έγραψε ο panpan.  :good:
Αν πας σε οργανωμένο camping θα υπάρχει νερό και τουαλέτες οπότε δεν θα χρειαστείς δοχείο νερού. Σου προτείνω να πάρεις ψησταριά μιας χρήσης (υπάρχουν σε καταστήματα ειδών camping αλλά και σε supermarket) και να ψήσεις μπριζόλες ή καλαμάκια.  Εμείς είχαμε πάρει ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες. Επίσης μια λάμπα υγραερίου για να έχετε φως.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 19, 2014, 10:31:33 πμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές!! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ για terra nation κοιτάω και μάλλον τέτοια θα πάρουμε!
Θα είμαστε 4 άτομα και λέμε να κάνουμε ελεύθερο για 3-4 μέρες! Όσο αντέξουμε!! Χαχα!!
Σκεφτόμαστε κιόλας αν θα πάρουμε σκίαστρο ή καμιά ομπρέλα! Τι λέτε ότι είναι καλύτερο?? Μήπως χρειάζονται και τα 2??

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 19, 2014, 12:30:20 μμ »

εγώ είχα κάτι παρόμοιο.Βολικό,ελαφρύ και σε 5 λεπτά ήταν έτοιμο.

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 20, 2014, 11:15:33 πμ »
Μιας και μου είπατε ότι η terra nation είναι καλή, βρήκα και σκίστρο στο site της!

Αυτό είναι:

Μου φαίνεται ότι κάνει και για ομπρέλα θαλάσσης και για κανονικό σκίαστρο! 2 σε 1! :p

Τι με συμβουλεύετε?? Να το πάρω??

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 21, 2014, 19:11:14 μμ »
Φαίνεται καλό. Τι τιμή έχει;

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 23, 2014, 11:17:16 πμ »
Ναι κι εμένα καλό μου φαίνεται! Με 60 ευρουλάκια και ομπρέλα και σκίαστρο!!  :good:

http://www.terranationshop.gr/#!product/prd1/2109510315/roakohu

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 23, 2014, 16:18:04 μμ »
Καλώς τηνε!
Γενικά συμφωνώ με τους παραπάνω. Να προσέξεις μόνο τον αριθμό των ατόμων στον οποίο αναφέρεται το μέγεθος της σκηνής. 4 ατόμων σημαίνει 4 άτομα ΜΟΝΟ χωρίς καμιά απόσκευή. Εμείς έχουμε μια των 6 ατόμων και χωράμε άνετα τα 3 άτομα και οι βαλίτσες μας (και είμεστα και όρθιοι μέσα). Καλά να περάσετε και μετά γράψε και κάτι εδώ. λείπουν οι εντυπώσεις από ταξίδια με σκηνή.

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 24, 2014, 11:00:39 πμ »
Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί ότι οι αποσκευές δεν λαμβάνονται υπόψη, οπότε μ'έσωσες!!  :)
Γενικά σκεφτόμασταν να πάρουμε αυτή http://terra-nation.com/?code=REGION_A&lang=el&tablet=false
Λέτε να μη φτάνει για 4 άτομα?? Δε θα έχουμε πολλές αποσκευές γιατί θα πάμε για λίγες μέρες!