Αποστολέας Θέμα: Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών.  (Αναγνώστηκε 2341 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 929
 • Φύλο: Άντρας
Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών.

Με τα τουριστικά τρένα στην Πελοπόννησο να έχουν ουσιαστικά καταργηθεί τον τελευταίο καιρό, ήρθε η είδηση για την εκδρομή του ΣΦΣ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η οποία μάλιστα σταθμεύει και στο Ναύπλιο. Η γραμμή που είχε αφαιρεθεί μεταξύ Αγίου Βασιλείου και Χιλιομοδίου έχει αποκατασταθεί, κι' έτσι το τρένο είναι σε θέση να τσουλήσει και πάλι στις ράγες.
Η τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου, και θα έχει ως κύριους προορισμούς το Ναύπλιο, το Ελαιοχώρι, την Κυπαρισσία, το Ανάκτορο Νέστορος, την Μεθώνη και την Αρχαία Ολυμπία. Χορταστικό δρομολόγιο που υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο!

http://trenoargolida.blogspot.gr/2014/04/blog-post_2113.html?spref=fb
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 929
 • Φύλο: Άντρας
"Τριήμερη Εκδρομή στην Πελοπόννησο, 7-9/6/2014"

Για τους πιστούς της σιδηροδρομικής φωτογραφίας και του ταξιδιού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου σε συνεργασία με την Trainotime, σας προσκαλεί σε μια τριήμερη σιδηροδρομική εκδρομή στην Πελοπόννησο, το Σαββατοκύριακο 7-9 Ιουνίου 2014.

Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Φϊλων του Σιδηροδρόμου, στον σύνδεσμο http://bit.ly/1kMXB2f *

*Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό αν και σε κάθε περίπτωση δε θα υπάρξουν σημαντικές τροποποιήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (Πληροφορίες κ. Κακαβάς, 6944557053)
Για τους φίλους της φωτογραφίας και του τρένου που ΔΕΝ επιθυμούν να διαμείνουν σε ένα από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου προσφέρει την διαδρομή με την μισθωμένη αμαξοστοιχία στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες φωτογραφικές σταθμεύσεις με

35€ / ημέρα

ή, για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν για το σιδηδροδρομικό κομμάτι και στις 3 ημέρες προς την τιμή των

50€ συνολικά.
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 929
 • Φύλο: Άντρας
"Η εκδρομή του τρένου έρχεται στο Ναύπλιο με λεωφορείο!"

"Περιμένατε σαββατιάτικη εκδρομή με τρένο στο Ναύπλιο; Έχει βουήξει ο τόπος! Πρώτοι εμείς το γράψαμε όταν το πρωτοδιαφημίζανε τον περασμένο Απρίλιο... Αμ δε! Άνθρακες ο θησαυρός τελικά! Η εκδρομή θα γίνει κανονικά αλλά στο Ναύπλιο θα έρθουν με λεωφορείο...

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η τρενο-εκδρομή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προέβλεπε τον γύρο της Πελοποννήσου με κύριους προορισμούς το Ναύπλιο, το Ελαιοχώρι, την Κυπαρισσία, το Ανάκτορο Νέστορος, την Μεθώνη και την Αρχαία Ολυμπία. Τελικά όμως κουτσουρεύτηκε, και οι εκδρομείς, θα αναγκαστούν να κάνουν τη μισή και πλέον διαδρομή με λεωφορείο!

Από Κόρινθο - Ναύπλιο και από Ναύπλιο - Μύλους δεν θα περάσει τρένο. Από κει θα συνεχίσουν πάλι με το λεωφορείο του ΟΣΕ μέχρι το Λευκτρον  Αρκαδίας και τον ομώνυμο σταθμό, όπου και θα τους παραλάβει το τρένο που θα τους μεταφέρει μέχρι την Καλαμάτα και έπειτα Κυπαρισσία και Πύργο. Από κει θα τους παραλάβει και πάλι το λεωφορείο για να τους επιστρέψει στην Κόρινθο.

Οι εκδρομείς με βάση το αρχικό πρόγραμμα θα αφικνούνταν στο Ναύπλιο σήμερα Σάββατο στις 11:20 και θα αναχωρούσαν στις 12:30 με επόμενη στάση το Ελαιοχώρι. Πιθανότερος λόγος για την αλλαγή πλάνων, αν και δεν αναφέρεται κάτι επίσημα, είναι η ελλειπής συντήρηση της γραμμής στο τμήμα Κόρινθος - Ναύπλιο - Μεγαλόπολη. Φυσικά αν τις επόμενες εβδομάδες καθαριστεί και αυτό το τμήμα, θα είναι σε θέση να τσουλήσει τρένο στις ράγες, και ίσως σε επόμενη εκδρομή να το ακούσουμε να σφυράει και στο Ναύπλιο. Μέχρι τότε αντί για Rail-Bus (...) ας βολευτούμε μόνο με το Bus ... "

http://www.anagnostis.org/node/2682
Σπύρος  :)