Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι οδικώς στην Ευρώπη  (Αναγνώστηκε 2307 φορές)

Αποσυνδεδεμένος papageo

• Newbie
  • *
Ταξίδι οδικώς στην Ευρώπη
« στις: Νοέμβριος 23, 2013, 14:42:46 μμ »
Καλησπέρα στο FORUM.Επειδή έχω δει ότι κάποιοι έχουν πολύ καλές γνώσεις για ταξίδια,έτσι κι εγώ θα ήθελα να ζητήσω κάποιες συμβουλές.Σκέφτομαι να κάνω πρώτη φορά ένα ταξίδι οδικώς στην Ευρώπη.Μια σκέψη είναι να πάω από Ανκόνα-Ινσμπουργκ-Φούσεν-Στρασβούργο-Παρίσι-Ντιζόν-Ζυρίχη-Λουγκάνο-Ανκόνα.Έχω τις εξής ερωτήσεις:α.Αν είναι εύκολο να γίνει μια τέτοια διαδρομή μέσα σε 10-12 ημέρες,έτσι ώστε να δεις και αξιοθέατα.β.Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που αξίζει να δεις στις πόλεις αυτές.γ.Στο πλοίο μπορείς να αντέξεις το ταξίδι από Ηγουμενίτσα σε αεροπορική θέση ή θέλεις καμπίνα.δ.Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις στα ταξίδια οδικώς στο εξωτερικό.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Ταξίδι οδικώς στην Ευρώπη
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 23, 2013, 16:05:08 μμ »
Καλώς τονε!
Δεν μας είπες τι εποχή σκέφτεσαι το ταξίδι. Εγώ έχω ταξιδέψει μόνο καλοκαίρι και άνοιξη και έτσι τα παρακάτω αφορούν αυτές τις εποχές.
Απ’ ότι είδα το ταξίδι είναι γύρω στα 3000 χμ. Οι 10-12 μέρες (χωρίς το πλοίο φαντάζομαι) βγαίνουν αλλά με αρκετή κούραση. Αξιοθέατα και μάλιστα πολλά έχουν όλες οι πόλεις που έχεις στο πρόγραμμα. Απλά θέλει μελέτη και καλό προγραμματισμό.
Το να οδηγείς σε αυτές τις χώρες είναι πολύ εύκολο και σκέτη απόλαυση αρκεί να είσαι σωστός με τον ΚΟΚ και να προσέχεις. Βέβαια υπάρχει πολύ κίνηση ιδιαίτερα στην Ιταλία. Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν διόδια και μάλιστα ακριβά. Στη Γαλλία όμως μπορείς να πας από την εθνική και όχι τον αυτοκινητόδρομο. Ίδια ποιότητα δρόμου, χωρίς διόδια με τη διαφορά πως τα όρια στον αυτοκινητόδρομο είναι 130 ενώ στην εθνική 110. Η Γερμανία δεν έχει καθόλου διόδια αλλά είναι λάθος αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος πως δεν έχουν όρια. Περίπου στο 1/3 των αυτοκινητοδρόμων έχουν 130. Πρέπει να προσέχεις γιατί μπορεί να ξεθαρρέψεις στο κομμάτι που δεν έχει όριο και να την πατήσεις. Η Αυστρία έχει βινιέτα όπως και η Ελβετία. Τα καύσιμα είναι παντού φθηνότερα από εδώ. Στην Ελβετία πλησιάζει η τιμή τα δικά μας. Να προγραμματίσεις την τελευταία νύχτα σχετικά κοντά στην Ανκόνα για να μην έχεις καμιά δυσάρεστη έκπληξη με το καράβι της επιστροφής.
Τώρα για το πλοίο το ταξίδι είναι πάνω από 12 ώρες (αν θυμάμαι καλά). Τώρα αν αντέχεις στο κάθισμα εξαρτάται από σένα. Εγώ παίρνω πάντα καμπίνα.
Πάντα έχουμε πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο (από την ασφαλιστική σου δωρεάν) και (αχρείαστη νάναι) ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλειας-υγείας (από τον ασφαλιστικό σου φορέα δωρεάν).
Βοηθάει αφάνταστα ένα GPS.
Το οδικό ταξίδι στην Ευρώπη είναι μοναδική εμπειρία και κάνει το ταξίδι αλλιώτικό.
Με το καλό λοιπόν και περιμένουμε εντυπώσεις με την επιστροφή.

Αποσυνδεδεμένος papageo

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 21:37:25 μμ »
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ(ΙΟΥΛΙΟ η' ΑΥΓΟΥΣΤΟ) ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ(ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ).ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ, ΕΠΕΙΔΗ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ,ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ  ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.....

Αποσυνδεδεμένος monesias

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 31, 2013, 19:34:20 μμ »
Καλησπέρα!! Πριν 2 καλοκαίρια κάναμε οδικώς ταξίδι στην Ευρώπη και περάσαμε πάνω-κάτω από κει.

Αυτά που έχω να πω είναι:

1) Το ταξίδι με το πλοίο απ ότι θυμάμαι είναι 17 ώρες. Κουραστηκό αλλά μπορείς χωρίς καμπίνα (νομίζω είναι 20ε το άτομο). Μεταξύ μας αυτό, υπάρχουν πολλές καμπίνες ξεκλείδωτες που μπορείς να τρυπώσεις. 2 φορές που πήγα-γύρισα με πλοίο βρήκα.
2) Ιταλία έχει πάρα πολλά διόδια και ακριβή βενζίνη. Διόδια πολλά εχει και η Γαλλία αλλά όπως είπε και ο dimosf μπορείς να πας από την εθνική που δεν έχει διόδια.
3) 10-12 μέρες μου φαίνονται ίσα ίσα. Δηλαδή θα δείτε πολύ βασικά πράγματα.
4) Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί. Δε θα έχετε κανένα πρόβλημα!

Είναι φανταστική εμπειρία. Αν μπορέσετε να αφήσετε κάπου τα παιδιά και να πάτε οι δυο σας ίσως να ήταν καλύτερα. :)