Αποστολέας Θέμα: Ταξιδιωτικοί μύθοι...  (Αναγνώστηκε 4992 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: Ταξιδιωτικοί μύθοι...
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 15, 2010, 15:09:36 μμ »
λοιπον για συναλαγμα απο ελλαδα εχω διαπιστωσει οτι καποιες φορες .. τις περισσοτερες ηταν καλυτερη η αντιστοιχια ευρω με ξενο νομισμα για εμας αν το εκαμνα σε εδω εναλλακτηρια απο οτι εκει..
μονο 1 η 2 φορες δεν ισχυε αυτο... ετσι αν βρισκω εδω συνναλαγμα το κανω εδω ..πχ βιετναμεζικο....
εγω χρησιμοποιω και μετρητα και τελευταια και καρτα οπως στη ν.ζηλανδια και αυστραλια που οι αντιστοιχιες συνεφερναν πιο πολυ να αγοραζω με καρτα παρα με συναλλαγμα
θυμαμαι μπαχρειν πριν χρονια .. μολις 2 χρονια  που η ελλαδα ειχε ευρω που δεν το ηξεραν και δεν το δεχονταν και θα μεναμε νηστικοι αν μια κοπελα δεν μας αγοραζε καποια πραγματα με την καρτα της .. ναναι καλα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 02, 2010, 23:55:32 μμ by famek »
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 16, 2010, 02:25:56 πμ »
Κάνετε συνάλλαγμα πριν ταξιδέψετε;

Συνήθως ναι, ανάλογα με την χώρα. Είναι χώρες που δεν υπάρχει το νόμισμα τους εδω ( π.χ. Ταυλάνδη) Η διακίνηση του ευρώ είναι σίγουρα εξυπηρετική σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Γενικά πάντως τα χρήματα που παίρνει μαζί του ο μέσος ταξιδιώτης είναι τέτοας κίμακας που δεν νομίζω ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές αν κάνεις συνάλλαγμα εδώ ή στην χώρα που επισκέφτεσαι.  ι

Οι κρατησεις της τελευταίας στιγμής συμφέρουν

Από την πείρα μου συνήθως όχι. Εξαρτάται βέβαια και στην ψυχολογία του καθενός κατά πόσον θέλει να αφήσει τα πράγματα στην τελευταία στιγμή. Εγώ προσωπικά προτιμώ να έχω ένα πρόγραμμα στο τι κάνω. 

Οι ντόπιοι τα γνωρίζουν όλα

Σίγουρα οι ντόπιοι δεν τα γνωρίζουν όλα αλλά ξέρουν τα μη τουριστικά μέρη που σε πάνε σαν κοπάδι όλα τα πρακτορεία και οι συνηθισμένοι οδηγοί.

Ότι πληρώνεις παίρνεις

Σχεδόν πάντα. Αλλά ανάλογα με τα μέρη πάντα. Στην Ελλάδα π.χ. ένας καφές κοστίζει 4 ευρώ , στο Λονδίνο κοστίζει 1,50 ευρώ. Είναι αυτό που λέμε στα αγγλικά ¨money for value¨

Κλείνοντας έξτρα υπηρεσίες εκ των προτέρων

Εξαρτάται από τον χρόνο που έχεις στο κάθε μέρος. Είμαι σίγουρη ότι στο εκάστοτε μέρος βρίσκεις καλυτερες τιμές. Απλά όταν πας κάπου για δύο ημέρες π.χ. ή όταν δεν έχεις τον χρόνο να το ψάξεις μόνος σου ακολουθείς την εύκολη λύση. Π.Χ. Εγώ φεύγω για Μπαλί όπου να είναι, έχω διαβάσει από διάφορες πηγές ότι βρίσκεις οδηγούς - ταξί ( πειρατικά) να σε πάνε όου θέλεις σε τιμές εξευτελιστικές για τα ελληνικά δεδομένα γιατί πολύ απλά ο κόσμος πεινάει εκεί. Αυτήν στην στιγμή εγώ δεν έχω χρόνο να σχοληθώ περαιτέρω με αυτό το ταξίδι ( πνίγομαι στην δουλειά) οπότε ακουλουθώ την εύκολη λύση να ναυλώσω αυτοκίνητο και να με πάει στα διάφορα μέρη.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 02, 2010, 23:53:09 μμ »
Κανεις αλλος? :bigr:

Αποσυνδεδεμένος zandesiro

• Full Member
  • ดังนั้นหากหน้ากาก ถนนพูลซีเรีย......!!!!
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 03, 2010, 00:00:06 πμ »
Εξαρτάται από τον χρόνο που έχεις στο κάθε μέρος. Είμαι σίγουρη ότι στο εκάστοτε μέρος βρίσκεις καλυτερες τιμές. Απλά όταν πας κάπου για δύο ημέρες π.χ. ή όταν δεν έχεις τον χρόνο να το ψάξεις μόνος σου ακολουθείς την εύκολη λύση. Π.Χ. Εγώ φεύγω για Μπαλί όπου να είναι, έχω διαβάσει από διάφορες πηγές ότι βρίσκεις οδηγούς - ταξί ( πειρατικά) να σε πάνε όου θέλεις σε τιμές εξευτελιστικές για τα ελληνικά δεδομένα γιατί πολύ απλά ο κόσμος πεινάει εκεί. Αυτήν στην στιγμή εγώ δεν έχω χρόνο να σχοληθώ περαιτέρω με αυτό το ταξίδι ( πνίγομαι στην δουλειά) οπότε ακουλουθώ την εύκολη λύση να ναυλώσω αυτοκίνητο και να με πάει στα διάφορα μέρη.

βαν 7 ατομων στο μπαλι2008 (εμεις 4 ημασταν) 25 ευρω ολη μερα με οδηγο...!!!πηρα και ταξι αλλα ηταν στριμωχτα οι τρεις πισω,αλλα πιο φθηνα!!προτεινω βαν γιατι ο ταξιτζης το ενα χερι το ειχε στο τιμονι και με το αλλο πατουσε κορνα ασταματητα παντου...!!!χωρια που δεν μιλουσε αγγλικα ενω ο οδηγος του βαν ηταν απο πρακτορειο τοπικο και ηξερε αρκετα καλα...!!
Γιαννης Συροπουλος (ดังนั้นหากหน้ากาก   ถนนพูลซีเรีย)
Πολυγυρος Χαλκιδικης
johnsiropoulos@yahoo.gr

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 03, 2010, 00:11:00 πμ »
1Συνάλλαγμα δεν έχει χρειαστεί να κάνω ακόμα...Ελπίζω να χρειαστεί σύντομα  :rofl: :rofl:
2Τα αεροπορικά εισιτήρια σίγουρα συμφέρει να τα κλείνεις από νωρίς...Μια φορά που δε μπόρεσα τα χρυσοπλήρωσα   :vava: :vava:
3Καλύτερος ξεναγός είναι το σύνολο των οδηγών και των ντόπιων...Όσες περισσότερες πληροφορίες μαζέψεις πριν από το ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού κέρδος είναι   :nea: :nea:
4Ότι πληρώνεις παίρνεις   ---   Σχεδόν πάντα
5Αν κλείσεις εκ των προτέρων υπηρεσίες πιστεύω οτι και περιορίζεσαι στο πρόγραμμα και πληρώνεις περισσότερο καθώς σίγουρα θα δώσεις και κάτι για το κέρδος του μεσάζοντα... :shout: :shout:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 03, 2012, 16:27:47 μμ »
Με τις αερογραμμές και τα σύγχρονα συστήματα ταχείας μεταφοράς ο κόσμος έγινε μικρότερος και πολύ πιο προσιτός.
Ωστόσο, φαίνεται πως ο φόβος για το άγνωστο παραμένει. Όπως και παλιότερα, οι ιστορίες για τα μακρινά τα μέρη είναι συνήθως διαστρεβλωμένες, υπερβολικές και -ως έναν βαθμό- κατασκευασμένες. Οι «μισές» αυτές αλήθειες και οι μύθοι που τις συνοδεύουν είναι το απαραίτητο αλατοπίπερο κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας! Πώς αλλιώς θα φανεί εξωτικό, μυστηριακό και περιπετειώδες το ταξιδάκι σου; Κι όταν γενικευτούν οι περιπέτειές σου στη μακρινή Ινδία, έχουμε έναν καλοστημένο μύθο για μια χώρα άγνωστη. Σαν τις διηγήσεις του Marco Polo δηλαδή για τους σκυλοκέφαλους ιθαγενείς...

Απ' όλους πάντως τους ταξιδιωτικούς μύθους που φιγουράρουν κατά καιρούς, αυτοί οι 10 είναι οι διαπρεπέστεροι! Κάποιοι έχουν ένα μικρό έρεισμα στην αλήθεια αλλά διαστρεβλώνονται από υπερβολές, άλλοι πάλι είναι απλές βλακείες. Απόλαυσε (και μάθε!)...

http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/11/top-10-pics_22.html
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα