Αποστολέας Θέμα: Ταξιδιωτικοί μύθοι...  (Αναγνώστηκε 5000 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Ταξιδιωτικοί μύθοι...
« στις: Νοέμβριος 25, 2008, 19:23:48 μμ »
Μύθος Νο1: Κάντε συνάλλαγμα πριν ταξιδέψετε

Στις μέρες μας δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος, να μετατρέψετε τα ευρώ σε δολάρια ή οτιδήποτε άλλο αναγκαστικά πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο, με το φόβο ότι δεν θα βρείτε πουθενά φθηνότερα. Όπως και αν κουβαλάτε μαζί σας πολλά λεφτά σε μετρητά, σας καθιστά υποψήφια θύματα των ξένων πορτοφολάδων.

Εμπιστευτείτε τα ATM του εξωτερικού και τις πιστωτικές σας κάρτες, που συνήθως προσφέρουν μια ικανοποιητική ισοτιμία. Μόνο προσοχή μην χάσετε τον έλεγχο!

Μύθος Νο2: Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συμφέρουν

Παλιότερα όντως αλήθευε ότι αν έκλεινες λίγες μέρες πριν το αεροπορικό σου εισιτήριο, η τιμή ήταν φθηνότερη. Πλέον δεν ισχύει το ίδιο.

Συνήθως βολεύει περισσότερο την τσέπη μας να κάνουμε την κράτηση τέσσερις με οκτώ εβδομάδες πριν, παρά να ελπίζουμε ότι θα γεμίσουμε, σχεδόν τσάμπα, μια άδεια θέση λίγες ώρες πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

Μύθος Νο3: Οι ντόπιοι τα γνωρίζουν όλα

Μην περιμένετε να μάθετε τα hot spots, τα καλύτερα εστιατόρια και τις πιο ειδυλλιακές παραλίες από κάποιον που μένει μόνιμα στον τόπο που επισκέπτεστε. Για να πετύχετε κάποιον που όντως ξέρει τα ιδανικά μέρη, πρέπει να ψάξετε πολύ και μέχρι να το διαπιστώσετε θα πρέπει να γυρίσετε πίσω.

Καλύτερα να είστε διαβασμένοι από πριν, μέσω του Ίντερνετ και του ταξιδιωτικού πράκτορα ή κάποιου φίλου του οποίου τα γούστα συμπίπτουν με τα δικά σας.

Μύθος Νο 4: Ότι πληρώνεις παίρνεις

Μόνο και μόνο επειδή ένα ξενοδοχείο φιγουράρει στην ιστοσελίδα του πέντε αστέρια, δε σημαίνει ότι τα αστέρια αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πολλοί πλασάρουν τον «εαυτό» τους υπερπολυτελή, για να δικαιολογήσουν τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές τους.

Τις περισσότερες φορές πληρώνοντας αρκετά λιγότερα, παίρνεις αυτό που πραγματικά ψάχνεις. Πάντα πρέπει να κοιτάμε αυτά που προσφέρει το κάθε ξενοδοχείο και όχι να «ψαρώνουμε» από τις τιμές.

Μύθος Νο5: Κλείνοντας τις extra υπηρεσίες εκ των προτέρων

Συνήθως σε κρουαζιέρες ή σε οργανωμένα ταξίδια, μας προτείνουν διάφορες επιπλέον παροχές με παραπάνω χρέωση και μας συμβουλεύουν να τις κλείσουμε από πριν επειδή μπορεί να μη βρούμε θέση κ.τ.λ. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μας βγαίνει πιο οικονομικά να κάνουμε τις extra εκδρομές μόνοι μας ή να κάνουμε κράτηση όταν είμαστε ήδη στο ταξίδι μας.

Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουμε το πρόγραμμα των διακοπών μας με περιττά έξοδα και δραστηριότητες, που μπορεί όταν φτάσουμε στον προορισμό μας να μη θέλουμε να πραγματοποιήσουμε.

πηγη men24.gr

Αποσυνδεδεμένος asiatraveller

• Συντονιστής Κατηγορίας
  • Hero Member
  • Travel is my lifestyle
Απ: Ταξιδιωτικοί μύθοι...
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 26, 2008, 04:35:30 πμ »
Κάντε συνάλλαγμα πριν ταξιδέψετε - Υπάρχεί το ευρώ

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συμφέρουν - Αναλόγως

Οι ντόπιοι τα γνωρίζουν όλα - Περίπου όχι όλα

Ότι πληρώνεις παίρνεις - Συμφωνώ και επαυξάνω

Κλείνοντας τις extra υπηρεσίες εκ των προτέρων - Αληθεύει

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 20, 2009, 21:58:18 μμ »

Το ευρω ειναι αποδεκτο σχεδον απ'ολους... :bigr:

Αν περιμενεις την τελευταια στιγμη...θα μεινεις εδω!! :laugh:

Αρκετα...αλλα οχι ολα. :cool:

Αυτο θα ισχυει παντα. :smile_:

Δεν συμφωνω...το ψαχνω μονος μου...οταν φτασω εκει. :pardon:

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 20, 2009, 22:11:31 μμ »

Το ευρω ειναι αποδεκτο σχεδον απ'ολους... :bigr:

Ή κάνεις εκεί που θα πας συνάλλαγμα :bigr: Φυσικά όχι σε κάποιο ξενοδοχείο αλλά σε ανταλλακτήρια. Υπάρχουν παντού  :bigr:

Αν περιμενεις την τελευταια στιγμη...θα μεινεις εδω!! :laugh:

Μπορεί όμως και να σου κάτσει  :yahoo:

Δεν συμφωνω...το ψαχνω μονος μου...οταν φτασω εκει. :pardon:

Σίγουρα θα πάρεις καλύτερες τιμές  :smile_:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 20, 2009, 22:13:47 μμ »
Κάντε συνάλλαγμα πριν ταξιδέψετε - Το Euro το παίρνουν πλέον και στα πιο απομακρυσμένα μέρη....  :good:

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συμφέρουν - Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό, απλά θα διαπιστωσουν ότι "καιγεσαι" να φύγεις και θα σε "βαρέσουν" στο κεφάλι  :dizzy:

Οι ντόπιοι τα γνωρίζουν όλα - Αυτό είναι αδύνατον!!! εμείς ξέρουμε τα πάντα για όλα τα μέρη και τις ομορφιες της Ελλάδας?

Ότι πληρώνεις παίρνεις - Συμφωνώ !!!!!!  :good:

Κλείνοντας τις extra υπηρεσίες εκ των προτέρων - Νομίζω ότι μπορείς να το ψάξεις και μόνος...βέβαια εξαρτάται απο το προορισμό.... :bye:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 22, 2009, 17:54:06 μμ »
1. Το ευρώ είναι αποδεκτό σχεδόν παντού. Υπάρχουν προορισμοί στους οποίους εξυπηρετεί να ταξιδεύει κανείς με δολάρια Αμερικής.

2. Όχι, όχι, όχι και πάλι ΟΧΙ!

3. Οι ντόπιοι ξέρουν πολλά αλλά όχι τα πάντα! Όπως πολύ σωστά λέει και η Δήμητρα...σάμπως εμείς ξέρουμε τα πάντα για την Ελλάδα;

4. ΚΑΝΟΝΑΣ!

5. Στα συν το γεγονός του ότι δεν έχει λόγο να ψάχνει επί τόπου. Στα συν και η εξασφαλισμένη διαθεσιμότητα. Όμως έτσι υπάρχει μια δέσμευση στο πρόγραμμα (σήμερα θα κάνω αυτό, αύριο το άλλο κλπ). Plus χάνεται η χαρά του ψάχνω και ανακαλύπτω!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 23, 2009, 23:33:36 μμ »

Plus χάνεται η χαρά του ψάχνω και ανακαλύπτω!

Συμφωνω!! :good:

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 05, 2009, 15:17:25 μμ »

Νομιζω πως το ευρω σε θεματα ταξιδιου μας εσωσε (μονο σε θεματα ταξιδιου ειπα).

Εχουμε επωφεληθει και οταν κλεινουμε δυο μηνες πριν αλλα και την τελευταια στιγμη.

Οχι ολα...πρεπει να πας κι εσυ διαβασμενος.

Υπαρχουν κι εξαιρεσεις.

Δεν ασχολουμαι με αυτα...το κανει ο dk.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 27, 2009, 19:26:10 μμ »
Νομιζω πως θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον η αποψη σας...λοιπον τι λετε?

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 27, 2009, 23:56:25 μμ »
1. Ποτέ δεν παίρνω συνάλλαγμα από πριν. Τα ΑΤΜ είναι μια πολύ καλή λύση όιπως και τα ανταλλακτήρια που υπάρχουν σχεδόν παντού. Αυτό όμως που κυριολεκτικά μου έχει λύσει τα χέρια είναι οι πιστωτικές κάρτες. Όσον αφορά το ΕΥΡΩ στα τρία τελευταία μου ταξίδια Πολωνία:Κρακοβία και Ζακοπάνε, σχεδόν πουθένα δεν έπαιρναν ΕΥΡΩ. Τουρκία: μόνο στα παράλια. Στην Καππαδοκία και πιο μέσα τίποτα. Ρουμανία: ΠΟΥΘΕΝΑ Ευρώ Πλήρωσα με την πιστωτική μου ξενοδοχείο για 14 άτομα (περίπου 1000 ΕΥΡΩ) γιατί όταν το βράδυ που την άλλη ξημερώματα θα φεύγαμε πήγα να πληρώσω σε ΕΥΡΩ (έτσι είχαμε κλείσει) μου ζητούσαν μόνο Λέϊ και ευτυχώς που έπαιρναν κάρτα.
2. Εξαρτάται πόσο τυχερός είσαι. Μου λέγανε για αεροδρόμιο στη Γερμανία που πάς χωρίς να ξέρεις που θέλεις να ταξιδέψεις και βγάζει προσφορές της τελευταίας στιγμής (του τύπου 10ΕΥΡΩ με επιστροφή και όλους τους φόρους). Αν σου κάνει ο προορισμός φεύγεις αλλιώς περιμένεις.
3. Εγώ πάντως για την Αθήνα δεν ξέρω τα best. Ξέρω όμως γωνιές που δεν γράφει κανένας οδηγός. Έτσι λοιπόν παντού. Αν θέλεις μόνο αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι μόνο με τον οδηγό. Όπου είχα ντόπιο είδα το "κάτι διαφορετικό" και αυτό μου άρεσε.
4. Και εδώ εξαρτάται.
5. Δεν ξέρω. Συνήθως αποφασίζω εκεί.