Eγω είμαι ερωτευμένη με τις Ολλανδικές Αντίλλες. Όλα τ άλλα τα νησιά και ειδικά Κούβα, Τζαμάικα και Μπαχάμες τα βρίσκω ΑΚΡΩΣ τουριστικά. !!!
Ειδικά για το νησί Σιντ Μάαρτεν {Σαιν Μαρτέν- το μισό είναι Ολλανδικό και το μισό Γαλλικό} δεν χρειάζεσαι καν διαβατήριο για να πας, γιατί ανήκει άτυπα στην Ε.Ε. {Βέβαια καλό θα ήταν να το έχεις μαζί σου αν κάνεις καμιά εκδρομή δίπλα στα britisg virgin islands κλπ}
Μπορείς να πας με απ ευθείας πτήση, είτε από το Σίπχολ Αμστερνταμ , είτε από το Σαρλ ντε Γκώλ ,Παρίσι
Είναι ένα απ τα ήσυχα νησιά της Καραιβικής με πολύ καλούς ντόπιους κάτοικους που ονομάζονται Μουλάτος , πάρα πολύ φιλικοί, απίστευτες φυσικές ομορφιές και παραδεισένιες ακρογιαλιές. Είναι από τα πιο φτηνά νησιά των Αντιλών αλλά και από τα υπόλοιπα άκρως τουριστικά . ΄Οταν είχα πάει εγώ ερχόταν 2 φορές την εβδομάδα κρουαζιερόπλοιο και αμολούσε τους τουρίστες για 3 ώρες χύμα στο νησί. Αυτή ήταν η μόνη τουριστική αναστάτωση... Λόγω ειδικού οικονομικού καθεστώτος με την μαμά ευρώπη, έχει "αφορολόγητη" αγορά και οι τιμές στα χρυσαφικά ,διαμάντια αλλά και γνήσια μαργαριτάρια είναι...αστείες , σχεδόν τσάμπα..και σε πολλά άλλα προιόντα...
Το φαγητό είναι πολύ καλό και πάρα πολύ φτηνό !! Στο συνιστώ με όλη μου την ψυχή. Ήταν το μοναδικό ταξίδι μου, που όταν έφευγα ...έκλαιγα και εγώ και όλη η οικογένεια !!!
Ό,τι άλλο χρειάζεσαι , ρώτα ελεύθερα...