Λοιπόν η καλύτερη αεροπορική εταιρεία που έχω ταξιδέψει είναι η Singapore Airlines. Φανταστικό σέρβις σε όλα τους. Ατομική οθόνη με 50 ταινίες όλων των κατηγοριών και μεταγλωτισμένες σε 10 γλώσσες η κάθεμια, παιχνίδια , εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω της ατομικής οθόνης! Μενού όπως στα ετιαστόρια με επιλογή τουλάχιστον δύο φαγητών στην οικονομική θέση ( δεν μπορώ να φανταστώ τι επιλογές θα είχανε στην πρώτη θέση!) Τεράστια δυόροφα αεροπλάνα, γενικά τέλεια!
Αμέσως μετά θεωρώ την British πολύ καλή, τέλεια φαγητά, καθαρά, πολύ ευγενικό προσωπικό.
Η Thai έχει πολύ καλό΄σερβις αλλά τα αεροπλάνα τους είναι παλιάς τεχνολογίας (δεν είχαν ατομικές οθόνες σε υπερατλαντικό ταξίδι) και στενά καθίσματα.
Η Olympic ( όσο υπήρχε γιατί δεν θεωρώ εγώ προσωπικά ότι υπάρχει πλέον) είχε προβλήματα μεν αλλά είχε και πολλά υπέρ. Καλό φαγητό, πολύ καλούς πιλότους, σχετικά καλά αεροπλάνα.
Έχω ταξιδέψει επίσης με Hellas Jet και Cronus, οι οποίες και οι δύο δεν υπάρχουν πλέον, μικρές εταιρείες που έκαναν ευρωπαικά ταξίδια σε συγκεκριμένους προορισμούς, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο αλλά δεν έχω να αναφέρω κάτι κακό.
Η EasyJet δεν είναι μέσα στις συμπάθειες μου, δεν επιστρέφει χρήματα σε περίπτωση αλλαγής πτήσης ( απαράδεκτο από την΄στιγμή που άνθρωποι είμαστε, κάτι μπορεί να συμβεί και να αλλάξει λίγο το πλάνο των αναχωρήσεων μας), χρεώνει ακόμα και το τσάι που θα πιείς δύο λίρες!
Η Lufthansa είναι μια αξιοπρεπής εταιρεία που μπορείς να βασιστείς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μας ψέκασαν όταν γυρίσαμε από Βομβάη!! Για να μην φέρουμε μικρόβια πίσω στην Ευρώπη!!
Η Delta έχει καλά αεροπλάνα και γενικά δεν είναι κακή αλλά στις πτήσεις εσωτερικού στην Αμερική καλύτερα να έχετε ένα σάντουιτσ μαζί σας γιατί ακόμα και όταν είναι 6άωρες δεν έχουν φαγητό! Έχουν μόνο σνακς που πρέπει να τα πληρώσεις εξτρά και το κυριότερο δεν χορταίνεις.
Η JetBlue ή BlueJet, δεν θυμάμαι πώς ακριβώς ονομάζεται δίνει τσιπς και κράκερ στις 6ωρες πτήσεις και χρεώνει τα ακουστικά που σου δίνει για να παρακολουθήσεις σήριαλ αμερικάνικα!! Κατά τα άλλα τα αεροπλάνα της ήταν μια χαρά και όταν μπήκαμε μας έκαναν δώρο μια μάσκαρα!!!προφανώς διαφήμιζαν την μάρκα.
Η Swiss είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη εταιρεία, πολύ καλή, καλό φαγητό, καλά αεροπλάνα, γενικά πολύ καλή εντύπωση.
Η CSA έχει απαίσιο φαγητό και γενικά είναι μια μέτρια εταιρεία χωρίς τίποτα το εντυπωσιακό.
Η KLM τίποτα το εντυπωσιακό αλλά και τίποτα το ξεχωριστό. Πριν ταξιδέψε τε , καλό είναι να έχετε φάει κάτι. Θα σας προσφέρουν μια μίνι κροκέτα σε πτήση 4 ωρών. Δεν είμαι φίλη του φαγητού, το αντίθετο, αλλά όταν πληρώνεις τόσα χρήματα περιμένεις να έχεις το ανάλογο σέρβις.
Για τις TAROM, Air China και American Airlines έχω να πω από τα χειρότερα. Κακό σέρβις,παλιά και μικρά αεροπλάνα, αδιάφορο προσωπικό.
Αυτά προς το παρόν.