Μετη σειρα μου γραφω και γω τις εταιριες που χω ταξιδεψει οπως ο dk- αλφαβητικη σειρα, ετος, εντυπωσεις-. Θελω να πω οτι δεν ειμαι ειδικος, οποτε οι γνωσεις μου περιοριζονται στην εξυπυρετηση των εταιριων. Εχω φιλους που δουλευουν σε αεροπορικες εταιριες και μ εχουν διαεβαιωσει - και ετσι θελω να πιστευω αν και διατηρω τις επιφυλαξεις μου-οτι οι εταιριες της ΕΕ ειναι υποχρεωμενες να τηρουν τις ευρωπαικες οδηγιες για την ασφαλεια των πτησεων, που ειναι και το πιο βασικο για ολους. και απο ξενες εταιριες αυτες που δεν πληρουν τις οδηγιες της Ενωσης δεν πραγματοποιουν πτησεις σε ΕΕ χωρες. Επισης μου χουν πει οτι απο συστηματα ελεγχου συγχρονο εξοπλισμο και εκπαιδευση προσωπικου απο χωρες ΕΕ πιο καλη ειναι η Lufthansa και μετα KLM-Air France και British Airways.
Σε πτησεις εσωτερικου εχω ταξιδεψει με:
1. Aegean Airlines (2000, 2001, 2004, 2007)- μου κανε τη πιο καλη εντυπωση για πτησεις εσωτερικου σε σχεση με αλλες εταιριες. ιδιατερα καλη
2. Air Manos (1999)- δεν υπαρχει πλεον. Χαλι μαυρο ηταν!
3. Cronus (2000)- ουτε αυτη υπαρχει πλεον. την αγορασε η Aegean αν δε κανω λαθος. Μια χαρα μου φανηκε
4. Olympic (1999, 2002)- πολυωρες καθυστερησεις, σχετικα αγενες προσωπικο καμπινας
Σε πτησεις εξωτερικου εχω ταξιδεψει με:
1. Aer Lingus (2007)- συμπαθητκη
2. American Airlines (2003)- Αισχος! παλια αεροσκαφη και σε 3ωρη πτηση εσωτερικου των ΗΠΑ σερβιραν μονο ροφημα και ενα μπαγιατικο μπισκοτο
3. British Airways (2008)- αν και ειχα αρνητικη εντυπωση, τελικα ηταν τελεια. Νοστιμο φαγητο, ωραια και ανετα αεροσκαφη, ευγενικο προσωπικο, γρηγορο check-in, εναTerminal 5 στο Ηeathrow φανταστικο και τη πιο ωραια αεροσυνοδο που μου χει τυχει.
4. Cyprus Airways (2005)- αν και τα αεροσκαφη που ταξιδεψα ηταν λιγο παλια, ηταν ομως ανετα και κατα τ αλλα ολα ωραια και καλα
5. Easyjet (2008)- το μονο κακο οτι με κουρασε το πορτοκαλι χρωμα καθισματων στη καμπινα επιβατων
6. Helvetic Airways (2008)- comme ci comme ca
7. Icelandair (2008)- πιο πανω απο μετρια. ωραια αεροσκαφη, ευγενικο προσωπικο, καλο κ νοστημο φαγητο, αλλα το κρασι το χρεωναν extra (οπως και μερικες αλλες εταριες πλεον)
8. KLM (2003, 2004, 2007)- παντα στην ωρα της και πολυ καλη σ ολα. αν και το 2004 και μετα διαπιστωσα καποιες μικρες περικοπες στα γευματα
9. Lufthansa (2008)- ανετα, συγχρονα αεροσκαφη και το πιο αισχος φαγητο αεροπορικης εταιριας- μακαρονια φουρνου, ανοστα και πολυ βρασμενα-το χειροτερο μακαρονι που χω δοκιμασει
10. Monarch Airlines (2008)- καλη για low cost αν και καπως στενα τα καθισματα για 4 ωρες και 45' ταξιδι
11. Northwest Airlines (2003)- μια συνηθισμενη εταιρια
12. Ryanair (2007)- εστω και για μικρο ταξιδι (40'), αυτο το κιτρινο χρωμα με κουρασε. καπως στενα καθισματα, πολυ περπατημα για τη πυλη στο αεροδρομιο αλλα και μια τιμη εισητιριου ιδιαιτερα χαμηλη
13. Swiss (2008)- οκ, καλη ειναι αλλα μη πιστευεις οτι θα φας- παρε σαντουιτσακι απο σπιτι για να μη μεινεις νηστικος
14. Tunisair (2006)- επαθα σοκ, τη περιμενα αισχος και εξεπλαγη. αν και τα αροσκαφη δεν ειναι και τα πιο συχρονα, εξυπηρετικο προσωπικο, καλο γευμα και η πιο ωραια προσγειωση της ζωης μου
αυτη ηταν η προσωπικη μου αποψη. Βεβαια να τονισω οτι γενικα σε ταξιδια (μεσα μεταφορας, φαητο, καταλυματα κτλ) ειμαι ευκολο ατομο, οποτε μη παρετε και πολυ σοβαρα τις αποψεις μου