Αποστολέας Θέμα: Couchsurfing και άλλα πρακτικά tips για καλά (φθηνά) ταξίδια  (Αναγνώστηκε 13199 φορές)

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Couchsurfing και άλλα πρακτικά tips για καλά (φθηνά) ταξίδια
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 11, 2011, 16:31:56 μμ »
Κατι ακομα που μπορει να κανει καποιος ειναι να εκμετελλευτει διαφορα κουπονια που εκτυπωνεις και μπορεις να χρησιμοποιησεις.

Μερικα για Αγγλια: [urlhttp://www.myvouchercodes.co.uk/][/url]
http://www.moneysavingexpert.com/deals/cheap-restaurant-deals

Οπως επισης και κουπονια μεσω διαφορων ιστοσελιδων σαν το δικο μας groupon. Groupon συγκεκριμενα εχουν σχεδον ολες οι χωρες :smile_:

Εδω μετεφρασμενα μερικα της Ρωμης:
http://translate.google.gr/translate?sl=it&tl=el&js=n&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.groupon.it%2Fdeals%2Froma&act=url

http://translate.google.gr/translate?sl=it&tl=el&js=n&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fit.letsbonus.com%2Froma

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=it&tl=el&u=http%3A%2F%2Fit.groupalia.com%2Froma_ita%2F
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 22, 2011, 23:59:56 μμ »
Ειμαι couchsurfer περίπου 5 χρόνια τώρα αλλά δεν έτυχε να φιλοξενήσω κάποιον αν και έχω στείλει θετική απάντηση δύο φορές σε αίτημα για φιλοξενία. Μάλλον τα παιδιά εκείνα βρήκαν κάποιους άλλους πιο κοντά στην ηλικία τους. Άλλες δύο φορές που μου ζήτησαν φιλοξενία δεν μπορούσα, μιας και τρέχαμε με νοσοκομεία. Η κόρη μου που έχει το δωμάτιό της από πάνω μας και είναι κι αυτή couchsurfer φιλοξένησε πέρυσι μια κοπέλα από Αυστραλία. Γενικά θεωρώ οτι ο τρόπος που δουλεύει το πράγμα το κάνει πολύ ασφαλές.
Ήταν το 1999 που κάναμε στο σχολείο την πρώτη ανταλλαγή. Η διευθύντρια ρώτησε ποιος μπορεί να φιλοξενήσει τον Γερμανό καθηγητή. Χωρίς 2η σκέψη το ανέλαβα χωρίς να ξέρω τίποτα για τον άνθρωπο. Φοβερή εμπειρία. Από τότε ήμαστε πολύ καλοί φίλοι και τον έχω φιλοξενήσει και πάλι, μαζί με τη γυναίκα του και μας φιλοξένησαν κι αυτοι στη Γερμανία για μια εβδομάδα.
Γενικά σ' αυτά πιστεύω αυτό που γράφει στην προσωπική της ιστοσελίδα η μεγάλη μουσικός Loreena McKennitt (αναφέρεται στην ξενοφοβία αλλά ταιριάζει και σε αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ).
"Μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος φίλος ήταν κάποτε ένας ξένος".

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 00:30:21 πμ »
Ειμαι couchsurfer περίπου 5 χρόνια τώρα αλλά δεν έτυχε να φιλοξενήσω κάποιον αν και έχω στείλει θετική απάντηση δύο φορές σε αίτημα για φιλοξενία. Μάλλον τα παιδιά εκείνα βρήκαν κάποιους άλλους πιο κοντά στην ηλικία τους. Άλλες δύο φορές που μου ζήτησαν φιλοξενία δεν μπορούσα, μιας και τρέχαμε με νοσοκομεία. Η κόρη μου που έχει το δωμάτιό της από πάνω μας και είναι κι αυτή couchsurfer φιλοξένησε πέρυσι μια κοπέλα από Αυστραλία. Γενικά θεωρώ οτι ο τρόπος που δουλεύει το πράγμα το κάνει πολύ ασφαλές.
Ήταν το 1999 που κάναμε στο σχολείο την πρώτη ανταλλαγή. Η διευθύντρια ρώτησε ποιος μπορεί να φιλοξενήσει τον Γερμανό καθηγητή. Χωρίς 2η σκέψη το ανέλαβα χωρίς να ξέρω τίποτα για τον άνθρωπο. Φοβερή εμπειρία. Από τότε ήμαστε πολύ καλοί φίλοι και τον έχω φιλοξενήσει και πάλι, μαζί με τη γυναίκα του και μας φιλοξένησαν κι αυτοι στη Γερμανία για μια εβδομάδα.
Γενικά σ' αυτά πιστεύω αυτό που γράφει στην προσωπική της ιστοσελίδα η μεγάλη μουσικός Loreena McKennitt (αναφέρεται στην ξενοφοβία αλλά ταιριάζει και σε αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ).
"Μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος φίλος ήταν κάποτε ένας ξένος".

Την ξερω τη McKennit! Μου αρέσει πολύ! Αυτό που λέει είναι ακριβώς αυτό που πιστεύω. Κανένας couchsurfer (όπως και κανένας ανοιχτός άνθρωπος) δεν είναι ξένος. Είναι απλά ένας φίλος που δεν έχω γνωρίσει ακόμα. Εγώ πάλι φιλοξενώ 2 παιδιά! Σπάνια αδείαζει το σπίτι. χαχαχα. Και έχω καταλήξει ότι ίσως είναι ακόμα πιο ασφαλές απ το να μένεις σε ξενοδοχείο γιατί όταν έχεις κάποιον ντόπιο θα σου πει ποιες ειναι οι επικίνδυνες γειτονιές που πρέπει να αποφύγεις, θα προχωράτε μαζί με αυτοπεποίθηση και δεν θα πηγαίνεις με το χάρτη σνα χαμένος τουρίστας (= εύκολος στόχος) κτλ.......
The world is (soooo) smaller than you think!!!!!!!!!!!!!!!  :bigr:
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 12, 2011, 08:16:52 πμ »
Ταξίδεψε με Couchsurfing

Οι τσέπες και τα πορτοφόλια άδειασαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έσβησαν οι ελπίδες σας για ταξίδι και νέες περιπέτειες. Η κοινότητα του "couch surfing" σε καλεί να το ανακαλύψεις και να το δοκιμάσεις. Ανήκει στις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές μορφές τουρισμού όχι όμως γιατί είναι low budget story, αλλά γιατί πρόκειται για μια νέα τουριστική φιλοσοφία που αναπτύσσεται δυναμικά.

Όταν ταξιδεύεις ως couch surfer, γνωρίζεις ανθρώπους και μοιράζεσαι εμπειρίες. Γνωρίζεις την καθημερινότητα μιας καινούριας πόλης, τις συνήθειες των ανθρώπων της, βλέπεις μέρη μέσα από την δική τους πλευρά κι όχι από την στενγή, τουριστική που σου παρουσιάζουν οι ξεναγοί.

To couch surfing είναι μια κοινότητα που από το 2004 ενώνει ταξιδιώτες και ντόπιους από 230 χώρες και προορισμούς στον κόσμο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «κίνημα» εθελοντικής ανταλλαγής φιλοξενίας.. Oποιοδήποτε μέλος μπορεί να ζητήσει φιλοξενία οπουδήποτε στον κόσμο, από μέλη που έχουν δηλώσει ότι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τον καναπέ τους! Η κατ΄οίκον φιλοξενία είναι απολύτως θέμα συμφωνίας ανάμεσα στον οικοδεσπότη και τον φιλοξενούμενο, καθώς και η διάρκεια και η φύση της.

Το ελληνικό group στο Couchsurfing.org μετρά ήδη 2.917 μέλη το οποίο σημαίνει ότι οι Έλληνες δειλά δειλά γίνονται couchsurfers!

Extra Tips:

1. Μπορείς να εγγραφείς και να φτιάξεις ένα profile -σου στέλνουν και οδηγίες- είτε για να φιλοξενήσεις είτε για να φιλοξενηθείς.

2. Μπορείς απλά να συμμετέχεις απλά στα meetings και στα πάρτι ή να συναντάς ταξιδιώτες για καφέ.

3. Διαλέγεις hosts ή guests ανάλογα με την κρίση σου από την φωτογραφία , τα info στο προφίλ του, αλλάκια τις συστάσεις που έχεις από άλλους.

4. Μπορείς να συνομιλήσεις στο chat ή και μέσω email. 

http://www.menslounge.gr/

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 18:32:53 μμ »
Μάλλον τα παιδιά εκείνα βρήκαν κάποιους άλλους πιο κοντά στην ηλικία τους.

Εμας μας εχουν πει το αντιθετο...προτιμουν { τουλαχιστον οι δικοι μας φιλοξενουμενοι} οικογενειες γιατι νοιωθουν περισσοτερη σιγουρια
και οπως προσφατα μου αποκαλυψε ο φιλοξενουμενος μας ξερουν οτι θα τους προσφερθει ενα αξιοπρεπες σπιτικο γευμα...
 Καταλαβα επισης, γιατι ειμαι σχετικα καινουρια στο "αθλημα" αυτο, οτι υπαρχουν καποιες επιφυλαξεις φοβοι και ενδειασμοι...ποτε δεν
 ξερεις ποιος ειναι ο αλλος, γιαυτο συνηθως τα κοριτσια προτιμουν κοριτσια { στ αντιστροφο δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα  :laugh: :laugh:}

Η "στενοτητα" ομως οδηγει σ αυτην την λυση..
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 19:28:23 μμ »
To ότι η στενότητα των ημερών οδηγεί σε αυτή τη λύση δεν είναι καλό... Γενικά νομίζω τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ δημοφιλές και μπαίνει πολύς κόσμος μόνο και μόνο για να κάνει όσο πιο τσάμπα διακοπές γίνεται. Εννοείται ότι δεν είναι κακό να το χρησιμοποιείς για να εξοικονομήσεις χρήματα (κι εγώ το κάνω) αλλά είναι πολλά παραπάνω από αυτό...  Όταν φιλοξενώ εκτός του ότι περνάω πολύ καλά και έχω κάνει πραγματικούς φίλους από πολλά μέρη του κόσμου, νιώθω λίγο και σαν να επιστρέφω τη χάρη σε εκείνους που μου προσέφεραν εμένα φιλοξενία.  :smile_:

Carmen μάλλον οι φιλοξενούμενοί σας ανήκουν στη μερίδα αυτών που προτιμούν οικογένειες και για αυτό ακριβώς θα έρχονται σε εσάς. Δεν ξέρω αν είναι η πλειοψηφία έτσι. Εμένα για παράδειγμα οι δικοί μου φιλοξενούμενοι (που ήταν όλοι πάνω κάτω συνομήλικοι) μου λένε το αντίθετο, ότι προτιμούν να γνωρίζουν παιδιά της ηλικίας τους από άλλες χώρες.
Πάντως κι εγώ παρόλο που γενικά προτιμώ συνομήλικους θα ήθελα μια φορά να φιλοξενήσω ή να φιλοξενηθώ από οικογένεια. Πρέπει να είναι ωραία εμπειρία.

Καχυποψίες έχω δει μόνο σε μέλη πριν να κάνουν το βήμα της πρώτης φιλοξενίας. Νομίζω ότι μόλις πάρει κάποιος το κολλάει μετά του φεύγουν οι ενδοιασμοί γιατί βλέπει όπως είπε και ο δήμος ότι ο τρόπος που δουλεύει το πράγμα το κάνει ασφαλές.

We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 19:43:54 μμ »
οκ λοιπον κανε την αρχη ...ιδου η οικογενεια...ελα  :wink:
{δεν νομιζω να χρειαζεται να μου στειλεις request!!!}
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

• Full Member
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 19:51:14 μμ »
Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό θέλω να πιστεύω! Ευχαριστώωωωωωωωωωωωω πολύ!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 20:16:49 μμ »

Πάντως κι εγώ παρόλο που γενικά προτιμώ συνομήλικους θα ήθελα μια φορά να φιλοξενήσω ή να φιλοξενηθώ από οικογένεια. Πρέπει να είναι ωραία εμπειρία.

Οταν θα ανεβουμε Θεσ/νικη με την Ξενια... θα μας φιλοξενησεις... ετσι για την εμπειρια...  :mocking:

• Full Member
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 20:36:39 μμ »
Οταν θα ανεβουμε Θεσ/νικη με την Ξενια... θα μας φιλοξενησεις... ετσι για την εμπειρια...  :mocking:

Εννοείται!!! Όποτε θέλετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!