Αποστολέας Θέμα: Couchsurfing και άλλα πρακτικά tips για καλά (φθηνά) ταξίδια  (Αναγνώστηκε 13214 φορές)

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Couchsurfing και άλλα πρακτικά tips για καλά (φθηνά) ταξίδια
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 19:23:18 μμ »
Άλλο ένα tip για φτηνό φαΐ :
Οι πανεπιστημιακή λέσχη! Αν δεν είσαι φοιτητής μπορείς και πάλι να μπεις πληρώνοντας ένα μικρό ποσό και το καλό είναι ότι δοκιμάζεις σίγουρα κάτι τοπικό. Όπως για παράδειγμα στη λέσχη στην Ελλάδα έχει συχνά φασολάδα, γεμιστά και τέτοια, το αντίστοιχο συμβαίνει και στις φοιτητικές λέσχες στο εξωτερικό.
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 21:42:10 μμ »
Λετε να δοκιμασω μια ξεναγηση απο καποιον στη Ρωμη τωρα που θα παμε; Ωραια θα ηταν!!!  :bigr: Ετσι να γινει κι η αρχη  :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

• Full Member
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 22:02:39 μμ »
Αμέ! Πολύ καλή ιδέα! Φτιάξε ένα προφίλ και αφού το συμπληρώσεις με όλες τις πληροφορίες και βάλεις φώτο, κάνε αναζήτηση σε όλους τους couchsurfers της Ρώμης. Διάλεξε μερικούς που να σου φαίνονται πιο συμπαθητικοί και έχουν πολύ θετικά references και στείλε τους μήνυμα ότι πας Ρώμη και έχεις που να μείνεις αλλά θα ήθελες κάποιον να σε βοηθήσει με την πόλη, να σου δείξει ωραία μέρη κτλ.... Όλο και κάποιον θα βρεις! Φτιάξε το προφίλ σου προσεκτικά γιατί όταν είσαι καινούργιος και δεν έχεις αναφορές ή κάτι που να δείχνει ότι είσαι αξιόπιστος είναι πιο δύσκολο να σε εμπιστευτούν. Επίσης έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να σου απαντήσουν ναι αν τους δόσεις να καταλάβουν ότι έχεις διαβάσει το προφίλ τους και υπάρχει λόγος που στέλνεις σε αυτούς και όχι σε κάποιον άλλο. Στα λέω αυτά επειδή ειδικά στη Ρώμη που είναι πολύ τουριστική λαμβάνουν αρκετά μηνύματα τη μέρα και δε γίνεται να λένε ναι σε όλα. Καλή τύχη!!!!!!!!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 23:30:27 μμ »

@dk: είσαι κι εσύ couchsurfer? τη σόνια από εκεί τη γνώρισες?

Ειμαι couchsurfer αλλα μονο για τα ματια του κοσμου!! :laugh:
Εγινα μελος ως coffee or drink μπηκα μια δυο φορες στη σελιδα και αυτο ηταν... τελος.
Οσο για τη Σονια...ηταν γνωριμια του fb, μιλουσαμε πολυ συχνα στο msn (ειχε γνωρισει την xenia και τους γιους μου) και καποια στιγμη μου ζητησε να της οργανωσω ενα 10ημερο στην Ελλαδα (3 διανυκτερευσεις Αθηνα και 7 διανυκτερευσεις Σιφνο), ακτοπλοικα εισιτηρια και ξενοδοχεια.
Αφου λοιπον την ειχαμε γνωρισει ''ιντερνετικα'' θελησαμε να την φιλοξενησουμε 3 βραδια καθως και να την ξεναγησουμε σε Αθηνα, Πειραια και Σουνιο http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,2289.0.html
Ετσι τωρα εχω ενα σπιτι να με φιλοξενησει στα Ιεροσολυμα και οχι μονο... επειδη στο παρελθον επισκεφτηκα το Ισραηλ δυο φορες αλλα δεν υπηρχαν ψηφιακες φωτ. μηχανες για να εχω πολλες φωτογραφιες... την εχω κανει travelchat...ικη ανταποκριτρια και μου στελνει φωτογραφιες απο τα μερη που επισκεφτηκα τοτε για τη Gallery μας http://www.travelchat.gr/forum/index.php?action=gallery;cat=246;sortby=date;orderby=desc;start=0  :happy:

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!!! :dance: :mocking:

• Full Member
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 00:24:32 πμ »

Ειμαι couchsurfer αλλα μονο για τα ματια του κοσμου!! :laugh:
Εγινα μελος ως coffee or drink μπηκα μια δυο φορες στη σελιδα και αυτο ηταν... τελος.
Οσο για τη Σονια...ηταν γνωριμια του fb, μιλουσαμε πολυ συχνα στο msn (ειχε γνωρισει την xenia και τους γιους μου) και καποια στιγμη μου ζητησε να της οργανωσω ενα 10ημερο στην Ελλαδα (3 διανυκτερευσεις Αθηνα και 7 διανυκτερευσεις Σιφνο), ακτοπλοικα εισιτηρια και ξενοδοχεια.
Αφου λοιπον την ειχαμε γνωρισει ''ιντερνετικα'' θελησαμε να την φιλοξενησουμε 3 βραδια καθως και να την ξεναγησουμε σε Αθηνα, Πειραια και Σουνιο http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,2289.0.html
Ετσι τωρα εχω ενα σπιτι να με φιλοξενησει στα Ιεροσολυμα και οχι μονο... επειδη στο παρελθον επισκεφτηκα το Ισραηλ δυο φορες αλλα δεν υπηρχαν ψηφιακες φωτ. μηχανες για να εχω πολλες φωτογραφιες... την εχω κανει travelchat...ικη ανταποκριτρια και μου στελνει φωτογραφιες απο τα μερη που επισκεφτηκα τοτε για τη Gallery μας http://www.travelchat.gr/forum/index.php?action=gallery;cat=246;sortby=date;orderby=desc;start=0  :happy:

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!!! :dance: :mocking:

Μια χαρά!
Τέλειες οι φώτο από το Σούνιο! Δεν έχει τύχει να πάω ποτέ σε κατάλληλη ώρα για να δω ηλιοβασίλεμα... Τραγικό το ξέρω! χαχα Και από Ισραήλ πολύ ωραίες. Μπράβο στην ανταποκρίτρια!

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2011, 00:26:22 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 00:37:07 πμ »
Αμέ! Πολύ καλή ιδέα! Φτιάξε ένα προφίλ και αφού το συμπληρώσεις με όλες τις πληροφορίες και βάλεις φώτο, κάνε αναζήτηση σε όλους τους couchsurfers της Ρώμης. Διάλεξε μερικούς που να σου φαίνονται πιο συμπαθητικοί και έχουν πολύ θετικά references και στείλε τους μήνυμα ότι πας Ρώμη και έχεις που να μείνεις αλλά θα ήθελες κάποιον να σε βοηθήσει με την πόλη, να σου δείξει ωραία μέρη κτλ.... Όλο και κάποιον θα βρεις! Φτιάξε το προφίλ σου προσεκτικά γιατί όταν είσαι καινούργιος και δεν έχεις αναφορές ή κάτι που να δείχνει ότι είσαι αξιόπιστος είναι πιο δύσκολο να σε εμπιστευτούν. Επίσης έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να σου απαντήσουν ναι αν τους δόσεις να καταλάβουν ότι έχεις διαβάσει το προφίλ τους και υπάρχει λόγος που στέλνεις σε αυτούς και όχι σε κάποιον άλλο. Στα λέω αυτά επειδή ειδικά στη Ρώμη που είναι πολύ τουριστική λαμβάνουν αρκετά μηνύματα τη μέρα και δε γίνεται να λένε ναι σε όλα. Καλή τύχη!!!!!!!!

Σ'ευχαριστω πολυ! Εχω συμπληρωσει ηδη το προφιλ μου αλλα δεν ασχολουμαι και δεν ετυχε τελικα να ξεναγησω καποιον στην Αθηνα. Λεω λοιπον να παω πρωτη εγω για ξεναγηση. Θα σου στειλω το προφιλ μου να το δεις να μου πεις την αποψη σου. Θα εχω και παρεα μου αλλα τρια παιδια. Ελπιζω να βρω καποιον φιλοξενο και συμπαθητικο να μας ξεναγησει λιγακι. Αυτο που θα ηθελα ειναι να μας παει σε μια περιοχη εξω απο το κεντρο σα να λεμε Περιστερι εδω σ'εμας και να μας παει σε καποιο ωραιο μαγαζι να φαμε να τα πουμε να μας δειξει πως περνουν τη μερα τους οι Ιταλοι. Τα τουριστικα νομιζω ευκολα θα τα δουμε κι εμεις.
Θα ακολουθησω πιστα τις συμβουλες σου! Νομιζω η ιδεα θα αρεσει πολυ και στη παρεα μου.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

• Full Member
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 01:01:31 πμ »
Παράθεση
Αυτο που θα ηθελα ειναι να μας παει σε μια περιοχη εξω απο το κεντρο σα να λεμε Περιστερι εδω σ'εμας και να μας παει σε καποιο ωραιο μαγαζι να φαμε να τα πουμε να μας δειξει πως περνουν τη μερα τους οι Ιταλοι. Τα τουριστικα νομιζω ευκολα θα τα δουμε κι εμεις.

Αυτό ακριβώς να ζητήσεις στο μήνυμα! Και αυτό είναι και το ωραίο με το couchsurfing. Ότι γνωρίζεις τον τόπο αλλά κυρίως τους ανθρώπους του, πως περνούν τη μέρα τους, ποιο είναι το αγαπημένο τους εστιατόριο ή μπαράκι και τέτοια.... Πάντως στη Ρώμη ξέρω κι εγώ μια τέλεια πιτσαρία-εστιατόριο σε μια γειτονιά έξω απ το κέντρο. Απλά δε θυμάμαι πως πας εκεί. Η περιοχή λέγεται prenestina και πάει το τραμ 5 αν θυμάμαι καλά. Κατεβαίνεις στη στάση που πάει σε αυτή την κατάληψη που γράφω στο προηγούμενο σχόλιο που λέγεται forte prenestino και την συναντάς κάπου στο δρόμο. Είχε πραγματικά πεντανόστιμη πίτσα και μάλιστα πολύ φτηνή γιατί ήταν μακριά απ το κέντρο και τα τουριστικά αλλά δυστυχώς δε μπορώ να σε κατατοπίσω περισσότερο γιατί δε θυμάμαι ακριβώς που ήταν...  :sorry: Έτσι κι αλλιώς δεν έχει και τόσο σημασία γιατί αν βρεις couchsurfer θα σε πάει στα καλύτερα!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2011, 04:47:10 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 01:08:30 πμ »
Ωραια ! Σ'ευχαριστω πολυ. Σου εχω στειλει και το προφιλ μου στα μηνυματα σου.  :smile_:
Με τοσο διαβασμα που ριχνω ειμαι σιγουρη οτι τα τουριστικα θα τα δουμε και πολυ καλα μαλιστα. Εμεις θελουμε να γνωρισουμε τη ζωη των Ρωμαιων, μακαρι να βρεθει καποιος.

• Full Member
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 01:36:48 πμ »
http://www.couchsurfing.org/group.html?gid=644 αυτό είναι το group
Αν και δε στέλνεις request αλλά μήνυμα διάβασε και αυτά: http://www.couchsurfing.org/couchrequest_tips.html Πιστεύω είναι χρήσιμα.

• Full Member
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 01:42:51 πμ »
http://www.couchsurfing.org/group.html?gid=644 αυτό είναι το group
Αν και δε στέλνεις request αλλά μήνυμα διάβασε και αυτά: http://www.couchsurfing.org/couchrequest_tips.html Πιστεύω είναι χρήσιμα.

Εννοώ αυτό είναι το group της Ρώμης. Είναι σημαντικό να γίνεις μέλος γιατί μπορείς να δεις τα meeting. μπορεί να έχει κανονιστεί κάτι ενδιαφέρον για τις μέρες που θα είσαι εκεί!  :bigr: Επίσης θα δεις ότι πολλοί γράφουν ποστ στο γκρουπ κάτι του τύπου "έρχομαι ρώμη αύριο, όποιος θέλει πάμε για ποτό"