Αποστολέας Θέμα: Ποτέ ξανά με Paradies travel  (Αναγνώστηκε 1058 φορές)

Αποσυνδεδεμένος liana78

• Newbie
  • *
Ποτέ ξανά με Paradies travel
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2012, 11:48:04 πμ »
Ειναι που σημαντικο να διαλεξεις ενα υπευθυνο πρακτορειο, ειδικα οταν οργανωνεις ενα μακρινο και πολυ ακριβο ταξιδι οπως Νεα Υορκη-Τζαμαικα!!!

Δυστυχως εμεις δεν εχουμε τις καλυτερες εντυπωσεις απο την οργανωση του paradies travel... οσον αφορα τα αεροπορικα εισιτηρια και την επιλογη των αεροπορικων εταιρειων, θα μπορουσε να χε γινει καλυτερη δουλεια. κι αυτο το λεω γιατι ταλαιπωρηθηκαμε πολυ με τις καθυστερησεις των αεροπλανων, χασαμε πτησεις χωρις να είναι δικο μας λαθος, μειναμε συνολικα 29 ωρες στα αεροδρομια της Τζαμαικας, του Μαιαμι και της Νεας Υορκης, χωρις να μας αποζημιωσει καμια εταιρεια γιατι δεν ειχαμε το καταλληλο εισιτηριο (κατι για το οποιο ειναι υπευθυνο το πρακτορειο) και τελικα πληρωσαμε και εξτρα χρηματα απο την τσεπη μας για να μπορεσουμε να γυρισουμε απο την Νεα Υορκη στη Ελλαδα!!! Αυτο που μας στενοχωρει ειναι οτι δωσαμε ενα μεγαλο ποσο στο πρακτορειο για το ταξιδι μας Νεα Υορκη-Τζαμαικα και δεν αναλαμβανει καμια ευθυνη για οσα περασαμε και πληρωσαμε! Θα πρεπε τουλαχιστον να μας ειχε ενημερωσει τι γινεται σε περιπτωσεις που υπαρχει προβλημα με καποια πτηση και τι είναι το ενιαιο εισιτηριο, το οποιο θα πρεπε να χουμε, γιατι μονο ετσι αποζημιωνεσαι από τις αεροπορικες εταιρειες.
Την επομενη φορα θα θελουμε να ταξιδεψουμε, δεν θα εμπιστευτουμε το συγκεκριμενο ταξιδιωτικο γραφειο.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ποτέ ξανά με Paradies travel
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 08, 2012, 12:05:12 μμ »
Mιλας γι' αυτο http://www.paradiestravel.gr/ ?
Ειναι απο Θεσ/νικη?

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 15:59:25 μμ »
Καλη μου liana...
Γνωριζοντας ενα μεγαλος μερος απο την δουλεια των γραφειων και τους νομους θα ηθελα να συμπληρωσω τα εξης...γιατι ειναι κριμα να αμαυρωνεται η εικονα ενος πρακτορειου μονο απο μια προσωπικη {κακη δεν λεω} εμπειρια που για την οποια ομως δεν φταιει το γραφειο!!!!
 Οταν υπογραφεις την αγορα του ταξιδιου σου σιγουρα υπαρχουν οι οροι αγορας {που οι περισσοτεροι ΔΕΝ διαβαζουν} και μεσα σ αυτους αναφερεται κανονικοτατα οτι το πρακτορειο ΔΕΝ ευθυνεται για καμμια ακυρωση, αλλαγη καθυστερηση ή ο,τι τελος παντων επειρεασει τις πτησεις των όποιων αεροπορικων εταιρειων.
Η αεροπορικη εταιρεια ΑΑ {American Airlines}  με την οποια εχω ταξιδευσει πααααρα πολλες φορες, δεν ειναι και η πιο αξιοπιστη εταιρεια στην Αμερικη. Πολλες φορες  καθυστερει ή και ακυρωνει πτησεις. Ειναι ομως αυτη με τα πιο πολλα CONNECTIONS  και βολευει παρα πολυ.
 Το ξερεις οτι στην ιδια ΑΘΛΙΑ  κατηγορια κατατασσω και την SWISS AIR για την οποια ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν διαμαρτυρεται ???????? Μια στις 10 πτησεις της ακυρωνεται και 6 στις 10  καθυστερουν ή ερχονται νωριτερα !!! Αλλα το ιδιο και αυτη, οπως και η ΑΑ , εχουν  παρα πολλες "συνδεσεις-ανταποκρισεις" και γιαυτο τις "ανεχονται".
Αυτος ειναι και ο λογος που εχουν αυτα τα προβληματα. ΑΝ μια ανταποκριση καθυστερησει ή ακυρωθει λογω πχ....καιρου , πολυ πιθανον να ακυρωθουν ή να καθυστερησουν αλλες 2-3 πτησεις. Ισως κατι τετοιο να συνεβηκε και στην περιπτωση σας
 Τωρα γιατι το πρακτορειο σας επελεξε αυτην την αεροπορικη  εταιρεια ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!!!
1} Γιατι ειχε πολλες ανταποκρισεις σε "ανεκτο" χρονο {ασχετα αν τελικα τις χασατε γιατι καθυστερησαν},
2} Εχει τα φτηνοτερα εισητηρια.
 Αν το πρακτορειο διαλεξει 2 διαδοχικες πτησεις με 2 διαφορετικες εταιρειες τοτε η τιμη του εισητηριου σου εκτινασεται στα υψη. Εκ των υστερων ΟΛΟΙ  λενε, καλυτερα να πληρωνα 100 και 200 ευρω παραπανω , αρκει να μην ταλαιπωρουμασταν, αλλα πιστεψε με πριν τα παθετε ολα αυτα, για τα 100 ακομα και 50 ευρω διαφορά, θα αλλαζες πρακτορειο για να παρεις την φτηνοτερη τιμη!!!!!! :pardon: ετσι ειναι...
Τωρα,
 κατι δεν αναφερεις σωστα. Αν πραγματι καθυστερησατε τοοοοοοοοοοοοσες πολλες ωρες στα αεροδρομια {ποσες αραγε σε καθε ενα???} τοτε η αεροπορικη εταιρεια εχει πολλες και διαφορες υποχρεωσεις που δεν εχουν να κανουν με τιποτα με την κατηγορια του εισητηριου, ουτε με το πρακτορειο.
{Το ταξιδιωτικο γραφειο αγοραζει για λογαριασμο σας μια υπηρεσια ΑΛΛΟΥΝΟΥ , δηλαδη την αεροπορικη διαδρομη. ΔΕΝ ειναι δικο του το αεροπλανοΑν ηταν δικο του πχ, θα ευθυνοταν 100% και για την πτηση!!!}
 Αλλα, κομα και στο αμπαρι να καθοσασταν, εχει υποχρωση η αερ.εταιρεια να σας ταισει , τουλαχιστον ενα σαντουιτς με εναν χυμο {βασει νομου} αν η καθυστερηση ειναι πανω απο 2 ωρες,, ενω ενα κανονικο γευμα αν καθυστερησει πανω απο 4.
 Αν η καθυστερηση ειναι πανω απο 8 ωρες ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σε κοιμησει σε ξενοδοχειο 4-5 αστερων κοντα στο αεροδρομιο ακομα και αν το εισητηριο σου ειναι τσαμπα !!!!!!!!!!!! Ολα αυτα συμπεριλαμβανονται ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ στις υποχρεωσεις των εταιρειων συμπεριλαμβανομενης και της Αμ. Αιρλαϊνς.
 Αν δεν σας τα παρηχε αυτα, απλα της κανετε μυνηση και δικαιουστε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ  ....ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ της κατηγοριας του αεροπ. εισητηριου σας. ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ σ ολη αυτην την , εννοειται , δυσαρεστη περιπετεια σας και δεν μπορεσατε να διεκδικησετε το δικαιο σας. Λυπαμαι παρα πολυ που ταλαιπωρηθηκατε αλλα πραγματικα και πολυ ΟΥΔΕΤΕΡΑ πρεπει να δηλωσω οτι ΔΕΝ φταιει το πρακτορειο . ΑΝ ηταν θεμα ξενοδοχειου ή οτιδηποτε αλλο οργανωτικο , θα ελεγα ναι. Στις πτησεις  ομως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για το εν λογω πρακτορειο. Στην τελευταια αναλυση εσεις ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ τα εισητηρια αυτης  της αεροπ. εταιρειας. Δεν σας γελασε πουλωντας σας πχ. United Airlines  και τελικα σς εδωσε άλλα!!!
  {Δηλωνω δε, οτι εν εχω καμμια σχεση με το εν λογω πρακτορειο , ουτε καν το γνωριζω, απλα σας εξηγω τους νομους}
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος vagantos

• Sr. Member
  • kavouras12.blogspot.gr
    • καβουροζούμι
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 09, 2012, 20:55:34 μμ »
Πιο εμπεριστατωμένη απάντηση ΔΕΝ γίνεται.
Περιέχει όλη την ουσια του θέματος.
Επειδή κινδυνεύει να χαθεί, μηπως θα πρεπε να μπει σε ξεχωριστό θέμα με πιο κατατοπιστικο τιτλο κι ετσι να ειναι πιο ευκολη  η αναζητηση αυτων των πολύ σπυδαιων πληροφοριών;
Και μια παρατηρηση απ τον καιρο που ταξιδευα με πρακτορεια:
Ο Έλληνας  κατά κανονα ΔΕΝ διαβάζει ΤΙΠΟΤΑ απ τα ενημερωτικά που του δινονται...
Κατα τα άλλα πιστευω πως οι τουριστικοι μας πρακτορες ειναι τοσο καλοι επαγγελματίες οσο και οι δικηγόροι, οι χασάπηδες και οι ταξιτζήδες μας.
Κόκκαλο ρίξε στο σκυλί, το μαύρο που αλυχτά
και στείλε τη φιγούρα μας στον πειρατή ρεγάλο...

Αποσυνδεδεμένος liana78

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 00:20:00 πμ »
καλησπερα σε ολους! Μολις διαβασα τα σχολια σας και θα ηθελα να σας απαντησω πιο αναλυτικα αυτη τη φορα για να καταλαβετε εσεις καλυτερα τι συνεβη. Καταρχην το συγκεκριμενο πρακτορειο ειναι στη θεσσαλονικη κι εμεις ζουμε στην αθηνα, επομενως η ολη διαδικασια εγινε τηλεφωνικα και μεσω μαιλ. Αν και εχω ταξιδεψει αρκετες φορες εντος ευρωπης, πρωτη φορα απευθυνθηκαμε σε πρακτορειο γιατι το ταξιδι ηταν μακρινο (νεα υορκη-τζαμαικα) και θελαμε να κλεισουμε ενα ολοκληρωμενο πακετο (αεροπορικα και διαμονη). το πρακτορειο μας εστειλε ταχυδρομικα τα εισιτηρια, αλλα δεν μας εστειλε ποτε  τους ορους, ουτε υπογραψαμε κανενα χαρτι...(εκ των υστερων, επρεπε να τους ειχαμε ζητησει εμεις απο το πρακτορειο, αλλα οπως ειπα πριν ημασταν απειροι οσον αφορα τα πρακτορεια και δεν το σκεφτηκαμε)
Οσον αφορα το ταξιδι της επιστροφης, ειχαμε 4 πτησεις για αθηνα (τζαμαικα-μαιαμι, μαιαμι-νεα υορκη, νεα υορκη-ρωμη, ρωμη-αθηνα) Η πτηση μας με ΑΑ ηταν κανονικα στις 8 περιπου το πρωι κι εφυγε με 4 ωρες καθυστερηση στις 12 το μεσημερι. Η ΑΑ μας εδωσε 1 κουπονι για 2 ατομα. Φτασαμε στο Μαιαμι κατα τις 2 και μετα επρεπε να παρουμε την επομενη πτηση παλι με ΑΑ για νεα υορκη που εφευγε μετα απο μιαμιση ωρα, αλλα εξαιτιας της ουρας και της αναμονης για τον ελεγχο στο αεροδρομιο, χασαμε την πτηση. Πηγαμε στο κισε της ΑΑ και μας εκλεισε με την επομενη πτηση στις 7 το απογευμα αλλα χωρις θεσεις, αλλα σταντινγκ μπαι (δηλ. αν υπηρχαν διαθεσιμες θεσεις, θα ταξιδευαμε, αλλιως με την επομενη!) ευτυχως μπηκαμε στο αεροπλανο. Φτασαμε νεα υορκη στις 10 30 το βραδυ και φυσικα με ολες αυτες τις καθυστερησεις χασαμε την πτηση μας για ρωμη. το θεμα ηταν οτι θα πετουσαμε για αθηνα με delta airlines και δεν υπηρχε επομενη πτηση, παρα την επομενη μερα το απογευμα. ετσι μειναμε στο αεροδρομιο της νεας υορκης 17 ωρες!
Ακουστε τωρα μπερδεμα με το εισιτηριο αυτο και μετα πειτε μου αν ειναι λαθος κι ευθυνη του πρακτορειου η οχι... το περιφημο εισιτηριο απο νεα υορκη
προς ρωμη, ειχε κλειστει απο το πρακτορειο πρωτα με airfrance, μετα ειχε ακυρωθει και ειχε κλειστει με alitalia operated by delta. Εμεις ομως απο το πρακτορειο ξεραμε οτι πετουσαμε με delta. φτασαμε στο κισε της εταιρειας κι απο κει ξεκινησε ενας γολγοθας για να εντοπισουν το εισιτηριο μας!!! η delta μας εστελνε στην alitalia και το αντιθετο και καμια δεν αναγνωριζε το εισητιριο που ειχαμε, λεγοντας οτι δεν ανηκει σε καμια απο τις 2 εταιρειες! κι ολα αυτα επρεπε να τα αντιμετωπισουμε μονοι μας, χωρις να ξερουμε τις λεπτομερειες του πως εχουν κλειστει τα εισιτηρια (καθως αυτο ηταν δουλεια του πρακτορειου!) , να βρουμε ακρη μονοι μας, χωρις να δικαιουμαστε διαμονη η διατροφη. τελικα υστερα απο πολλες διαδικασιες , βρεθηκε η ακρη και πεταξαμε με delta, δινοντας εξτρα χρηματα για τα εισιτηρια μας..
και ρωταω εγω τωρα, περα απο την ευθυνη που εχουν οι αεροπορικες εταιρειες για οσα προξενουν, τα ταξιδιωτικα πρακτορεια δεν εχουν καμια ευθυνη???
ποιος φταιει για το μπερδεμενο εισιτηριο που ουτε οι αεροπορικες δεν μπορουσαν να καταλαβουν? επισης, δεν επρεπε να μας ενημερωσει για τις επιλογες που εχουμε? οτι υπαρχει το ενιαιο εισιτηριο που σε αποζημιωνει ο,τι κι αν συμβει? με συγχωρειτε αλλα δωσαμε ετσι κι αλλιως πολλα λεφτα σε αυτο το πρακτορειο συν τα εξτρα για τα χαμενα εισιτηρια, οποτε δεν θα μας πειραζε τοσο αν το ενιαιο εισιτηριο ηταν λιγο πιο ακριβο!
Εγω εχω απλα να πω πως το λαθος μας ηταν οτι δεν ειχαμε εμπειρια με πρακτορεια και δεν σκεφτηκαμε απο μονοι μας καποια πραγματα πχ, να μην κλειναμε πτησεις με πολλες ανταποκρισεις, να ζητουσουμε τους ορους κλπ. Για μενα ενα σωστο πρακτορειο οφειλει να σε ενημερωσει για ολα αυτα τα ζητηματα, να ξερεις τι δικαιουσαι και τι οχι. Κι αν θελετε το πιστευετε, υστερα απο τις τοοοοοοοοοοοσες ωρες αναμονης σε 3 αεροδρομια  μαθαμε ολες τις λεπτομερειες που πρεπει να ξερει ενας επιβατης, απο τους αντιπροσωπους των αεροπορικων εταιρειων με τις οποιες ταξιδεψαμε.
Και φυσικα, αν δεν την παθεις, δεν μαθαινεις. Δεν μου χε ξανασυμβει κατι τετοιο. Τωρα ξερω τι πρεπει να προσεχω.
Οσον αφορα τις αεροπορικες εταιρειες (γιατι εμπλεκονται μπολικες..)  εχω μπερδευτει για το ποια ευθυνεται... αν και τη ζημια βασικα την εκανε η ΑΑ οπου κι εχω υποβαλει παραπονα. Αυτα σε γενικες γραμμες.

Αποσυνδεδεμένος liana78

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 00:26:37 πμ »

σημειωση: αναφερθηκα στη ζημια της ΑΑ εννοωντας οτι λογω της αρχικης της καθυστερησης, ειχε ως αποτελεσμα να χασουμε τις επομενες ενδιαμεσες πτησεις και να υποστουμε την απιστευτη ταλαιπωρια.

Αποσυνδεδεμένος vagantos

• Sr. Member
  • kavouras12.blogspot.gr
    • καβουροζούμι
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 00:37:05 πμ »
 :dizzy:  Πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία.
Νομίζω πως εχεις δικιο για  το ζητημα της κατοχύρωσης μεσω ενιαιου εισιτηρίου και για την ευθύνη του πρακτορα.
Μαλλον θα πρέπει να βρεις κάποιον ειδικο για το ζητημα της αποζημίωσης.
Ισως οι ειδήμονες φίλοι του φόρουμ έχουν καποια χρησιμη συμβουλή
Κόκκαλο ρίξε στο σκυλί, το μαύρο που αλυχτά
και στείλε τη φιγούρα μας στον πειρατή ρεγάλο...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 07:52:01 πμ »
1} το πρακτορειο μας εστειλε ταχυδρομικα τα εισιτηρια, αλλα δεν μας εστειλε ποτε  τους ορους, ουτε υπογραψαμε κανενα χαρτι...

2}αλλα εξαιτιας της ουρας και της αναμονης για τον ελεγχο στο αεροδρομιο, χασαμε την πτηση.

3}ετσι μειναμε στο αεροδρομιο της νεας υορκης 17 ωρες!

4}η delta μας εστελνε στην alitalia και το αντιθετο και καμια δεν αναγνωριζε το εισητιριο που ειχαμε, λεγοντας οτι δεν ανηκει σε καμια απο τις 2 εταιρειες!

5}ποιος φταιει για το μπερδεμενο εισιτηριο που ουτε οι αεροπορικες δεν μπορουσαν να καταλαβουν?

επισης, δεν επρεπε να μας ενημερωσει για τις επιλογες που εχουμε? οτι υπαρχει το ενιαιο εισιτηριο που σε αποζημιωνει ο,τι κι αν συμβει?

Τωρα μας τα λες πιο σωστα  :good:
1} Πολυ κακως δεν σας εστειλαν να υπογραψετε τιποτα.
2}Oι ουρες και η αναμονη δεν δικαιολογουνται ως ευθυνη της αεροπ. εταιρειας  {να εισουν στην ωρα σου θα σου πουν} Ισως αν ζητουσατε απο εναν αστυνομικο να σας προωθησεις κατ εξαιρεση μπροστα για να μην χανατε την πτηση.Αν παλι δεν γινοτανε , ειναι δυστυχως ενας λογος που δεν αναγνωριζουν οι εταιρειες.
3} Απο χασιμο πτησης αλλης εταιρειας δεν δικαουστε τιποτα απο την επομενη
4}"καμια δεν αναγνωριζε το εισητηριο" ...τι σοϊ εισητηριο ηταν αυτο που δεν το αναγνωριζε καμμια εταιρεια??? θελεις να πεις οτι δεν το ειχε εκδοσει καμμια απο τις προαναφερθησες εταιρειες?
5} Φυσικα και φταιει το πρακτορειο που εξεδωσε ενα "μπερδεμενο εισητηριο που δεν αναγνωριστηκε απο τις αεροπ. εταιρειες!!! Με το εισητηριο αυτο να πας στο γραφειο να τους το κανεις δωρο και να απαιτησεις να αποζημιωθεις. Πληρωθηκαν για κανονικο εισητηριο και οχι "μπερδεμενο"
6}Συνηθως δεν ενημερωνουν για κατι που δεν ερωτουνται...{Οι περισσοτεροι δεν ξερουν} Τους ρωτας , ψαχνουν αυτο που τους ρωτας, βρισκουν το φτηνοτερο και στο πουλανε.
 {Εδω που στελνουν σε μας σχεδον καθε μερα πελατες...δεν ξερουν τι τους πουλανε !!!!!!!!!}

Οσον λοιπον αφορα το μπερδεμενο εισητηριο που δεν αναγνωριστηκε , εχεις δικαιο. Φταιει το πρακτορειο. Ωφειλει να εκδιδει σωστα εισητηρια που να αναγνωριζονται.Στελνεις φωτοτυπια του μπερδεμενου εισητηριου στο πρακτορειο, με μια επισης φωτοτυπια του σωστου που πληρωσατε εξτρα και απαιτεις να αποζημιωθεις .Αν αρνηθουν , πηγαινε δικαστικα
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 10:15:48 πμ »
Πιο καλα να εμπαινες σε ενα γκρουπ,οχι βεβαια οτι δε θα μπορουσε να υπαρχει καποιο προβλημα.Τα πρακτορεια παντως δε χανουν,παρα την αντι-επαγγελματικη τους συμπεριφορα καποιων.Εδω του κουμπαρου μου του εβγαλαν Παρισι-Αθηνα με Easy Jet χωρις να του πουν για web check-in,διαστασεις χειραποσκευων (δεν ξερει απο low cost etc).
Λυπαμαι που σου συνεβησαν αυτα,δε νπμιζω να καταφερεις κατι και δικαστικα να πας(πιο πολλα εξοδα).
Εγω θα πηγαινα με γκρουπ σε τετοιο ταξιδι.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 10:58:56 πμ »
,δε νπμιζω να καταφερεις κατι και δικαστικα να πας(πιο πολλα εξοδα).

Εγω επιμενω. Να παει. Ολοι οι "απατεωνες" εκει στηριζονται. Οτι ο ελληνας θα βαρεθει να παει δικαστικα και θα την γλυτωσει !!! Γιαυτο μας κατακλεβουν ολοι. Γιατι μενουν ατιμωρητοι. Τα διακδικεις με το καλο πρωτα ο ιδιος και αν κανουν τους "κινεζους" τοτε {εγω προσωπικα} θα τα εκανα  λαμπογιαλο εκει μεσα {στο γραφειο} και μετα μια μυνησαρα για απατη