Αποστολέας Θέμα: Η IKEA μπαίνει δυναμικά στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά  (Αναγνώστηκε 1641 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28814
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Το πρώτο νέο ξενοδοχείο θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στη Γερμανία το 2014Ο σουηδικός γίγαντας οικιακών ειδών IKEA ξεκινά τη μεγαλύτερή του ανάπτυξη στο χώρο του real estate με την κατασκευή ξενοδοχείων “budget design”, τα οποία θα βρίσκονται σε Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Βρετανία και Πολωνία.

Αλλά όσοι ταξιδιώτες περιμένουν να μαζέψουν αναμνηστικά σε βιβλιοθήκες “Billy” ή να ξαπλώσουν σε κρρεβάτια “Malm” θα απογοητευθούν. Τα ξενοδοχεία δε θα φέρουν την ονομασία Ikea ή τα γνωστά της έπιπλα.

Η Inter Ikea, η εταιρεία στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα Ikea, έχει στην κατοχή της ξενοδοχεία εδώ και χρόνια, αλλά το νέο σχέδιο είναι το πλέον φιλόδοξο. “Είναι μια μεγάλη επένδυση”, δήλωσε ο Anders Bylund, εκπρόσωπος της Inter Ikea, “ειδικά εάν φτάσουμε τα 100 ξενοδοχεία”.

Η εταιρεία έχει εντοπίσει και αγοράσει τοποθεσίες σε χώρες στις οποίες διαθέτει ήδη ξενοδοχεία, ενώ η έναρξη του project θα γίνει στη Γερμανία. Η διαχείρηση των ξενοδοχείων -που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πρώτη αλυσίδα ξενοδοχείων της Inter IKEA- θα γίνεται από γνωστή εταιρεία του χώρου.

Η αγορά για φτηνά -αλλά κομψά- καταλύματα αυξάνεται στην Ευρώπη, χάρη στο χαμηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και τους όλο και περισσότερο σκεπτόμενους τον προϋπολογισμό, ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους.

“Υπάρχει μια σαφής ζήτηση για πραγματικά καλά, οικονομικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Bylund. “Πιστεύουμε ότι σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι ψάχνουν το value-for-money”.

Το πρώτο νέο ξενοδοχείο κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξει στη Γερμανία το 2014.

Η Inter Ikea έχει δημιουργήσει μία σχεδόν καθετοποιημένη “αυτοκρατορία” επίπλου σε όλη την Ευρώπη, με περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 750 εκατ. ευρώ. Εκτός από ξενοδοχεία και άλλα ακίνητα, η εταιρεία κατέχει 30 εμπορικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, δύο μεγάλα κέντρα λιανικής πώλησης, συνδεδεμένα με τα καταστήματα Ikea είναι σήμερα υπό κατασκευή στην Κίνα.

Μελλοντικά, η Inter Ikea σκοπεύει να επεκταθεί στην οικοδόμηση φοιτητικών εστιών σε όλη την Ευρώπη, μια άλλη αγορά που η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι αναπτύσσεται.

“Ο λόγος που επενδύουμε είναι για να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό ‘πυρήνα’ για την επιχείρησή μας, έτσι επενδύουμε σε ακίνητα με εύλογη προσδοκία της μακροπρόθεσμης αξίας τους”, ανέφερε ο Bylund.

Η Ikea δημοσίευσε τις οικονομικές επιδόσεις της δημοσίως την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, το 1943. Αποκάλυψε ότι το εμπορικό σήμα Ikea αξίζει 9 δισ. ευρώ, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολύτιμα στον κόσμο.

Η Ikea Group, η οποία λειτουργεί περισσότερα καταστήματα Ikea με franchise από την Inter Ikea, αύξησε τα καθαρά της κέρδη κατά 10% σε επίπεδα ρεκόρ των 2,97 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2010-2011.

http://traveldailynews.gr/

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 929
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Η IKEA μπαίνει δυναμικά στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 02, 2013, 21:08:45 μμ »
... καλπάζοντας !
Σπύρος  :)