Αποστολέας Θέμα: Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!  (Αναγνώστηκε 33038 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!
« Απάντηση #40 στις: Μάιος 20, 2012, 23:12:19 μμ »
Πωπω... ποσα πραγματα δεν ειδα... :scratch:

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #41 στις: Μάιος 21, 2012, 12:03:26 μμ »
να η επομενη travelchatικη εκδρομη... :happy:
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #42 στις: Μάιος 21, 2012, 14:55:42 μμ »
Δεν ειναι τοσο μεγαλο το σπιτι...  :laugh: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #43 στις: Μάιος 21, 2012, 17:44:58 μμ »
Χιλιοι καλοι χωρανε  :good:  :wink:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Μάιος 21, 2012, 22:59:25 μμ »
να η επομενη travelchatικη εκδρομη... :happy:

:good: :clap: :dance: :good: :clap: :dance:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #45 στις: Μάιος 22, 2012, 17:48:58 μμ »
Κατεβαινουμε λιγακι προς την μερια του λιμανιου και ανατολικα για να βρεθουμε σε ενα "πανοραμα" που ονομαζεται το μπαλκονι του δημαρχου. Μια εφευρηματικη ονομασια , αφου απο εκει κανενας δημαρχος δεν βγηκε ποτε για να εκφωνησει λογο..Φανταζομαι  απλα , γιατι θα μπορουσε να μοιαζει...και μονο.. Ασχετα με τ ονομα η θεα απο εκει ειναι μαγευτικη.Ολη η παλια πολη {Barri Gotico} και το ομορφο λιμανι στα ποδια σας..

Ειναι ενα τμημα του λοφου Μοντζουικ με παρα πολυ πρασινο και συντριβανια

Οι  ταρατσες του παρκου {λογω διαφορετικης επιδαπεδιας διακοσμησης που αποτελειται απο ανακυκλωμενα υλικα οπως μπουκαλια,γραναζια, αλυσιδες,κεραμμυδια - δεμενα ολα με την πεττρα που κυριαρχει, σε ψηφιδωταμε πολυ φαντασια και καταπληκτικο αποτελεσμα} ειναι φτιαγμενες απο τον Josep Joan Tharrats και βρισκονται σε τεσσερα διαφορα επιπεδα,οπως και τα συντριβανια ,και συμπεριλαμβανονται στα δημοτικης καλλιτεχνικης αξιας, εργα.
 Μια ανατολη ηλιου που πετυχα εκει -{ απο ενα γκρουπ που μου ηρθε χαραματα -και δεν ειμουν στα hi μου - ειναι αλλωστε πια γνωστο τοις πασι ,οτι ενα θεμα με το πρωινο ξυπνημα το εχω  :pardon:}
 ομως το θεαμα ....με αποζημιωσε πληρως ....

{μονο στην Ελλαδα ξαναπετυχα τοσο ομορφη ανατολη}
Το κεντρικο συντριβανι αναβλυζει στο ψηλοτερο σημειο του παρκου, και μπορει κανεις να το προσπερασει περπατωντας πανω απο καποιες  προεξοχες -τυπου..βραχια-

Απο εκει και περα δημιουργουνται μικροι τεχνητοι καταρρακτες, εργο του μηχανικου Carles Buigas, {αυτος που επιμεληθηκε και το  μαγικο συντριβανι}

Τι να πρωτοδει κανεις απ το  " μπαλκονι του Δημαρχου" !!!!  Για παμε και μεις  να σταθουμε στην ακρη εκει στο βαθος ...

Η Γοτθικη γειτονια, το αγαλμα του Κολομβου, το  λιμανι, το τενητο νησι Μολ ντε Εσπανια, στο  βαθος το  ολυμπιακο λιμανι με τους "διδυμους πυργους"-εδω φαινεται μονο ο ενας , η νεα γειτονια "το Μανχαταν της Βαρκελωνης με τους ουρανοξυστες,....!!!!

Για να κανουμε ζουμ στο κτηριο "aduana" το πρωτο ναυτικο τελωνειο της Βαρκελωνης ενα επιβλητικοτατο γοτθικο κτηριο ...και  φυσικα στον Κο Κολομβο που στεκεται αγερωχος πανω στην κολωνα του απο το 1888 !!!

Στο Maremagnum  το μεγαλο και μοντερνο Mall του τεχνητου νησιου Μολ ντε Εσπανια που δημιουργηθηκε μαζι με τα μεγαλα εργα αναπλασης της  πολης το 1992 για τους ολυμπιακους αγωνες, ενω στο βαθος  ξεχωριζει η χερσονησος της Μπαρτσελονετας

και φυσικα το σουρουπο {οπως και τα χαραματα} τα  φωτα της πολης καθιστουν το λιμανι..ΜΑΓΙΚΟ

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #46 στις: Μάιος 23, 2012, 19:07:06 μμ »
Χιλιοι καλοι χωρανε  :good:  :wink:

Κρυβε λογιααααα... :mocking:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Μάιος 24, 2012, 01:26:05 πμ »
Tωρα,μετα το μπαλκονι του Δημαρχου,παιρνουμε την κατηφορα, οχι αμεσως ομως γιατι απο την αλλη μερια του δρομου εχουμε να δουμε  και να φωτογραφησουμε το συμπλεγμα αγαλματων που χορευουν τον ΣΑΡΔΑΝΕΣ..

Ο Σαρδάνες, ειναι ο φολκλόρ Καταλανικος χορός, αφου οι χοντροκέφαλοι εθνικιστες δεν λενε να υιοθετησουν τιποτα ισπανο-αραβο-τσιγγανικο...οπως πχ, το Φλαμενκο {παρ ολο που ειναι θαυμασιο} Ετσι κρατησαν με πολλες τροποποιησεις με  το περασμα των χρονων,τον δικο τους χορο που ονομαζεται Σαρδανες, και ο οποιος ξεκινησε απο  Empordà {περιοχη πανω απο την Χιρονα}.
Σαρδανες χορευουν διαφοροι συλλογοι δημοσιως ,μπροστα απο τον καθεδρικο ναο της Αγ,Ευλαλιας καθε Κυριακη στις 12 η ωρα,
καθως και  μπροστα απο το δημαρχειο στην πλατεια Σαν Τζαουμε.{Jaume}.
{ενα.. "τσαμπα" σόου.}

Πιο κατω ειναι το κτηριο τερμα {ή αρχη-οπως το δει κανεις} του 2ου τελεφερικ που συνδεει το λοφο του Μοντζουικ με την χερσονησο της Μπαρτσελονετας.Αυτο το τελεφερικ στηθηκε το 1929 μαζι με τα υπολοιπα εργα τοης δευτερης διεθνους εκθεσεως τησ Βαρκελωνης και εκτοτε  λειτουργει αψεγαδιαστα καθε μερα {εκτος των ημερων με πολυ δυνατο αερα} μεταφεροντας τον κοσμο απο το λιμανι στο βουνο και αντιστοιχα προσφεροντας μια θεα της πολης ανεπαναλληπτη και υπεροχες φωτογραφιες για τους λατρεις του ειδους

Το μπαλκονι αυτο λεγεται Mirador Miramar και διαθετει οπως βλεπετε και μια καφετερια με πανοραμικη θεα.{Αλλες φορες την ευχαριστηθηκα, αλλες φορες μου φανηκε πολυ βρωμικη και παραμελλημενη  :scratch:.......παει με τα κεφια των υπευθυνων φαινεται  :pardon:

Απο δω βλεπουμε τον πρωτο πυργο Jaume o 1os και απο πισω ο Πρτγος San Sebastian.
Παραδιπλα ειναι και το ομονυμο ξενοδοχειο Miramar, το μοναδικο πανω στον λοφο.

Ισια κατω στον δρομο φαινεται ο παραλιακος περιφερικος,{ Ronda Litoral} που κανει βουτια κατω απο το κεντρο της πολης και την προσπερνα υπογειως και χωρις φαναρια..εννοειται

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2012, 01:36:02 πμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #48 στις: Μάιος 24, 2012, 02:37:37 πμ »
αν,αντι προς την θαλασσα κοιταξουμε λιγο πιο αριστερα μας προς την παλια πολη, θα δουμε 3 μεγαλες καμιναδες..Καθως η Βαρκελωνη ηταν μια ακρως βιομηχανικη πολη μεχρι το 1992,πολλα, πάμπολλα εργοστασια θυσιαστηκαν και μεταφερθηκαν σε μεγαλες οργανωμενες βιομηχανικες ζωνες 30-40 χλμ εκτος πολης και στην θεση  τους γιναν παρκα,παραλιες και ομορφα κτηρια.
 Στη θεση του εργοστασιου αυτου,του οποιου το "υπολοιμα",οι τρεις καμιναδες, μοιαζουν σαν μνημειο των πεσοντων εργοστασιων,
χτιστηκαν τα μοντερνα γραφεια της καταλανικης ΔΕΗ ητοι FECSA.

Εμεις συνεχιζουμε την καθοδο μας απ αυτην την μερια {ανατολικα} γιατι απο την αλλη, βρισκονται τα παλια  κοιμητηρια της πολης..κατι σαν το α' κοιμητηριο Αθηνων.Ενα, ας το χαρακτηρισουμε , "μακαβριο" μουσειο , γιατι ειναι γεματο με εντυπωσιακοτατα μαυσωλεια και γλυπτα απο τους πιο διασημους καταλανους αρχιτεκτονες και γλυπτες.οπως του Γκαουντί,Μουντανιέ και Κανταφαλτς.Πολλα απ αυτα ειναι πραγματικα αριστουργηματα!!!

Εκει πλεον δεν γινονται αλλοι ενταφιασμοι,παρα μονο καυσεις, καθως η καθολικη εκκλησια επετρεψε την αποτεφρωση νεκρων,
Και μαλιστα η τελευταια μοδα ειναι την τεφρα,{που ειναι καθαρος ανθρακας}να τηνμετατρεπουν με μια σχετικα ακριβη διαδικασια σε τεχνητο διαμαντακι, το οποιο η χηρα συνηθως, μετατρεπει σε δαχτυλιδι για να κουβαλα τον"καλο" της συνεχεια μαζι της...
{Και λεω η χηρα,διοτι οι ανρες χηροι δεν θα φορουσαν δαχτυλιδια... :bigr:}

Και φτασαμε τελικα κατω, στον δρομο για το κεντρο του λιμανιου. Πρωτος προορισμος η πλατεια του Καρβουνου ή με την παλια ονομασια πλατεια Ντρασάνες

σ αυτο το σημειο εγιναν πολλες αλλαγες

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Μάιος 25, 2012, 18:04:56 μμ »
Παιδια, για μια εβδομαδα ισως δεν βρω χρονο να γραψω την συνεχεια, εχει και δουλεια και κανουμε μετακομιση...{Παμε απο το Ματαρο.. μεσα στην Βαρκελωνη,σορρυ.. :pardon: