Αποστολέας Θέμα: Οικογενειακές διακοπές στην Κεφαλονιά  (Αναγνώστηκε 16517 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Οικογενειακές διακοπές στην Κεφαλονιά
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 22, 2009, 14:11:45 μμ »
Πηγα πριν πολλα πολλα χρονια και τα tips μου ειναι μπαγιατικα...απλα σου γραφω λιγες πληροφοριες...που ομως ειμαι σιγουρος πως τις γνωριζεις.
Το κανω ομως για τους επισκεπτες του φορουμ...

Η χερσόνησος της Λάσσης βρίσκεται βορειοδυτικά του Αργοστολίου και είναι μια από τις δημοφιλέστερες περιοχές του νησιού. Ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά της και τις τουριστικές υποδομές της που ανταποκρίνονται και σε κάθε απαίτηση. Εδώ λειτουργούν πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Επίσης, πολλά εστιατόρια και ταβέρνες στα οποία θα δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις της επτανησιακής κουζίνας αλλά και συνταγές από τη διεθνή κουζίνα.

Στη Λάσση θα δείτε κι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. Πρόκειται για το Φάρο των Αγίων Θεοδώρων. Κτίστηκε το1829, την περίοδο της Αγγλοκρατίας. Ξεχωρίζει από τους άλλους φάρους λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Είναι ένα κυκλικό κτίριο δωρικού ρυθμού που όμοιό του δεν υπάρχει στο νησί. Ο φάρος υπέστη σοβαρές καταστροφές στους σεισμούς του 1953 αλλά αναστηλώθηκε διατηρώντας πιστά το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στυλ του. Αξίζει να απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα από το Φάρο των Αγίων Θεοδώρων. Το θέαμα είναι μαγευτικό.

Η Λάσση διαθέτει μια πανέμορφη παραλία, η οποία είναι μια από κοσμικότερες του νησιού. Σε κοντινή απόσταση συναντάμε και τις δημοφιλής παραλίες Μακρύς Γιαλός και Πλατύς Γιαλός.

Καλο σου ταξιδι!!

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 23, 2009, 18:05:04 μμ »
Πατρίδα κατά το ήμισυ και για μένα η Κεφαλλονιά.Αξέχαστα καλοκαίρια στην παιδική και εφηβική ηλικία,οπότε καταλαβαίνετε ότι την γνωρίζω πάρα πολύ καλά.
Πολλά έχουν αλλάξει από τότε αλλά παραμένει μοναδική.
Ο Αύγουστος δεν ενδύκνειται καθότι ο τουρισμός έχει εισβάλει για τα καλά.Παρόλα αυτά μπορείς να περάσεις καταπληκτικά και υπό αυτές τις συνθήκες.
Δεν θα σας ζαλίσω με λεπτομέρειες,θα προτείνω κάποια μέρη που δεν γίνεται με τίποτα να μην δεις.
Αρχίζω με την αγαπημένη παραλίατο Μακρύ Γιαλό.Βρίσκεται πολύ κοντά στο Αργοστόλι και προτείνω μπάνιο νωρίς το πρωί πριν προλάβει να γεμίσει κόσμο
και να θυμίζει παραλία της Αττικής.
Μύρτος,ίσως απ τις θεαματικότερες της Μεσογείου.Προσοχή τα νερά είναι απότομα,θα ευχαριστηθείτε όμως φωτογράφηση.
Ξι και Μέγα Λάκκο στο Ληξούρι,η μια παραλία συνέχεια της άλλης.Εδώ θα βρείτε κάποια ήσυχη γωνιά ν απολαύσετε κολύμπι.
Πετανοί,στο Ληξούρι και πάλι,αρκεί να μην φυσάει από τα Δυτικά.
Λουρδάς,νοικιάζαμε θαλάσσια ποδήλατα και κανώ για να πάμε στις διπλανές που δεν είχαν πρόσβαση από το δρόμο.Πραγματικά μοναδικές,εμείς και ο Θεός.
Ελπίζω να παραμένουν ακόμα έτσι.
Φυσικά το  νησί έχει δεκάδες μέρη που μπορείτε ν απολαύσετε τη θάλασσα αλλά αν τ απαριθμήσω όλα φοβάμαι ότι θα πρέπει να γεμίσω πολλές σελίδες.
Απαραίτητη βόλτα στο νησάκι της 'Ασσου και στη συνέχεια στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο,το οποίο αν και ακριβό αξίζει τον κόπο.
Είναι το μοναδικό χωριό που δεν καταστράφηκε στο μεγλαλο σεισμό του 1953.
Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης,το πρώτο μάλιστα διαφέρει απ΄όλα τα υπόλοιπα που ίσως έχετε δει,καθότι είναι μια υπόγεια λίμνη μ ένα νησάκι στη μέση.
Απ τα χωριά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια,όλα είναι πανέμορφα.
Τα σπίτια πολύχρωμα και με πανέμορφους κήπους.Το γιασεμί,τα φούλια και η αγράμπελη σε μεθούν σε κάθε σου βήμα.
Η Σκάλα κι ο Κατελειός θα πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα για μια μονοήμερη εκδρομή.
Το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων στη Λάσση όπως είπε και ο dk παραπάνω,είναι μοναδικό την ώρα του δειλινού.
Εύχομαι να περάσετε μοναδικά,γηιατί πραγματικά η Κεφαλλονιά είναι ένα νησί για όλα τα γούστα,φτάνει ο επισκέπτης να την εξερευνήσει όπως ακριβώς της αξίζει.
Μην χάσετε μια βόλτα ,στην πεζοδρομημένη πια,γέφυρα τ Αργοστολιού.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα, θα επανέλθω με ότι άλλο σημαντικό θυμηθώ.
Να δοκιμάσετε κρεατόπιτα και ντόπια ρομπόλα :kiss:
καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 26, 2009, 07:31:27 πμ »

Πατρίδα κατά το ήμισυ και για μένα η Κεφαλλονιά.
Να δοκιμάσετε κρεατόπιτα και ντόπια ρομπόλα :kiss:

Δεν θα ηταν καλυτερα να μας φτιαξεις μια κρεατοπιτα και να μας καλεσεις? :mocking:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 26, 2009, 07:44:20 πμ »
...να εχεις ομως και ρομπολα!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 27, 2009, 16:58:05 μμ »
...μη σε νοιάζει DK για το κρασί! Θα το φέρω εγώ!!!!
(κι αν υπάρχει και καμιά ικανή μαγείρισσα πρόθυμη και τη ρετσέτα (συνταγή) της κρεατόπιττας της μάνας μου!!!!)

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 27, 2009, 19:36:57 μμ »

(κι αν υπάρχει και καμιά ικανή μαγείρισσα πρόθυμη και τη ρετσέτα (συνταγή) της κρεατόπιττας της μάνας μου!!!!)

Eγωωωωω!!!! :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 15:30:24 μμ »
Αποφεύγω να μιλώ για την Κεφαλονιά γιατί ξέρω πως δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενική...Ωστόσο, μιας και ήμουν στο νησί τις μέρες της Πρωτοχρονιάς είπα να σας στείλω το παρακάτω link.
www.georgemolfetas.com
Ομολογώ πως το συγκεκριμένο κατάλυμμα δεν το γνώριζα κι επειδή βρέθηκα για ένα τραπέζωμα εκεί δεν έχω δυστυχώς να σας δώσω πληροφορίες για τιμές. (θα τις ζητήσω όμως και θα σας ενημερώσω)
Είναι ένας πολύ όμορφος χώρος και νομίζω πως οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 06, 2010, 00:41:41 πμ »
Ομορφο ειναι :good:...μαθε τιμες!!

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 10:32:51 πμ »
Έχω στείλει mail και περιμένω!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 07, 2010, 22:55:43 μμ »
Το 2005 είχα πάει στη Κεφαλλονιά και είχα μείνει σε ένα πολύ όμορφο,πολύ καθαρό ξενοδοχείο.Το προσωπικό εξυπηρετικότατο.Ωραίο πρωινό.Είχα πληρώσει τότε 50€ το δίκλινο.Το λέγανε Pericles hotel και ήταν στη Σάμη.Λίγα λεπτά από Αγία Ευφυμία και από την παραλία του «λοχαγού Κορέλι» αντίσαμο...