Αποστολέας Θέμα: Τα πάρκα των Ελληνικών πόλεων!  (Αναγνώστηκε 5464 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Τα πάρκα των Ελληνικών πόλεων!
« στις: Μάρτιος 08, 2012, 21:51:12 μμ »
Μπορεί το θέμα αυτό να ακούγεται λίγο αστείο αλλά νομίζω πως δεν είναι.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως σήμερα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, περπάτησα, έστω και για λίγο σε ένα από τα σημαντικότερα πάρκα της πόλης μας. Αυτό του Πεδίου του Άρεως! Θα μου πει κάποιος, "γέρασες σ'αυτή την πόλη και δεν πήγες ποτέ; " Έχω περάσει αμέτρητες φορές και όμως...... Αν και η βόλτα μου ήταν μικρή και έγινε τυχαία, με εντυπωσίασε. Είναι μια πραγματική όαση. Όμορφα φτιαγμένο, προσεγμένο, δροσερό νοιώθεις πως είσαι αλλού. Ο θόρυβος της μεγαλούπολης σχεδόν εξαφανίζεται κι ας είναι μόνο λίγες δεκάδες μέτρα μακριά σου! Τι υπέροχη αίσθηση! Άνοιξη βλέπετε!
Μετά από αυτή τη βόλτα σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα για να παρουσιάζουμε τα πάρκα που ξέρουμε ή που συναντάμε στις βόλτες μας. Και με το όρο "πάρκο" εννοώ και τα αστικά αλλά και τα περιαστικά.

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
Απ: Τα πάρκα των Ελληνικών πόλεων!
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 09, 2012, 00:30:56 πμ »
Πεδιον του Αρεως,ε?Τι μου θυμησες τωρα...Οταν εφυγα απο Κρητη για να σπουδασω στην Αθηνα,την περιοδο'96-'99,επειδη ειχα απο μικρη κ εχω λοξα την αθληση,ειχα ανακαληψει τον Πανελληνιο για να συνεχισω την τρελα μου,να αθλουμε δηλ...(δηλ.ο πατερας μου με πηγε εκει προκειμενου να μην δει το παιδι του να τρεχει στους δρομους της Αθηνας  :mocking: μιας κ ασχολιομουν με παθος με το τρεξιμο,μεγαλες αποστασεις κ δεν ειχα σκοπο να το αφησω!)Απο Μαρτιο,λοιπον,που ανοιγε ο καιρος κ μεγαλωναν οι μερες αισθητα,μου αρεσε να βγαινω απο τον Πανελληνιο κ να τρεχω στο Πεδιον του Αρεως,τα απογευματα!Τι ομορφα που ηταν!Το πρασινο,οι μυρωδιες,κοσμος χαρουμενος να κανει την βολτα του κ παιδια να παιζουν αμεριμνα..Πολλες φορες ειχα πετυχει κ εκθεση λουλουδιων!Ξεχνουσα για λιγο οτι ημουν στην Αθηνα!Θυμαμαι κ μια εκκλησουλα που ειχε κ εχει φανταζομαι,νομιζω ειναι η Ζωοδοχος Πηγη,που την περιοδο της σαρακωστης λειτουργουσαν καθε Παρασκευη απογευμα κ ενω ετρεχα ακουγονταν οι ψαλμωδιες μεχρι μακρια...Ετσι,μ'ολα αυτα,ειχα λιγο την αισθηση της επαρχιας,που τοσο μου ελειπε....κ μου θυμιζε ποσο κοντα ηταν οι μερες που θα πηγαινα,επιτελους,στον τοπο μου για τις διακοπες του Πασχα  :yahoo:     Εχω να παω απο τοτε στο παρκο κ φανταζομαι θα εχει καπως αλλαξει...Ομως,πολυ αργοτερα,θαυμασα κ αλλα ομορφοτερα κ μεγαλυτερα παρκα-κηπους κ σε αλλες πολεις αλλων κρατων...Στο Μοναχο ο Αγγλικος Κηπος,στο Παρισι απο τον Βοτανικο Κηπο μεχρι το Παρκο Μονσο,στο Ingolstadt της Γερμανιας με την ομορφη λιμνη,αλλα κ μεσα στην πολη διπλα στο Δουναβη,στη Ζυριχη διπλα στη λιμνη της,για να μην πω για τους Κηπους καποιων Παλατιων κ Καστρων στη Γαλλια οπου μπορει καποιος να κανει την πεζοπορια του ανενοχλητος...Κ τοσα αλλα.......Θα μας βρει το πρωι  :bigr:  Ποσο μου λειπει,εδω στο Λασιθι,το πρασινο.....  :sorry: Τουλαχιστον,εχουμε τη θαλασσα  :smile_:

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 09, 2012, 00:39:16 πμ »
Α!Ξεχασα να πω πως δεν εχω παει σε ελλην.πολεις κ να εχω συναντησει καποιο παρκο...μαλλον δεν ετυχε...εξου κ τα ξενα που ανεφερα(μαλλον,μου εκαναν μεγαλη εντυπωση.........)Θα περιμενω να διαβασω τις εμπειριες σας για να μαθω κατι παραπανω.....για τα δικα μας.....κ να τα εχω στο μυαλο μου....Συγνωμη για την αναφορα στα ξενα παρκα....Δεν ξερω μηπως αλλαζω το θεμα σας λιγακι...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 09, 2012, 02:46:51 πμ »
Εδω υπαρχει ολοκληρο αφιερωμα... http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,382.msg37639.html#msg37639

Αποσυνδεδεμένος efth

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 09, 2012, 08:52:50 πμ »
Το πεδίον του Αρεως τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει τόσο όμορφο.Πριν και για μιά 10ετία ήταν το μαύρο του το χάλι, φοβόσουν να περάσεις απ' έξω όχι να περπατήσεις και μέσα. Το ξέρω από προσωπική πείρα γιατί το σπίτι μας είναι σ' αυτη  την περιοχή.
Η μεγαλύτερη ανθρώπινη αναζήτηση αφορά στη γνώση του τι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει άνθρωπος.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 09, 2012, 10:36:18 πμ »
Εδω υπαρχει ολοκληρο αφιερωμα... http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,382.msg37639.html#msg37639

Καλά θυμόμουν πως κάπου είχα δει κάτι αλλά δεν μπορούσα να το βρω. Δεν ξέρω αν πρέπει να κλείσουμε το θέμα. Απλά ίσως μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες εδώ από όλη την Ελλάδα

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 09, 2012, 11:00:37 πμ »
Φυσικα και δεν το κλεινουμε... θελουμε να μαθουμε για ολα τα πάρκα των Ελληνικών πόλεων!!! :good:

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 09, 2012, 11:23:51 πμ »
Μια πολύ καλη προσπάθεια, ενα ομορφο πάρκο ειναι το Βοτανικό πάρκο Κρήτης, στο Φουρνε Χανίων.

http://www.botanical-park.com/default.aspx?lang=el

Και απότι ακουω το εστιατοριο ειναι πολύ καλο. Θα το επισκεφτουμε λιαν συντομως!  :good:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 09, 2012, 11:44:22 πμ »
Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Δράμας

Ένα από τα ομορφότερα πάρκα που έχω δει ποτέ (και όχι μόνο στην Ελλάδα) είναι αυτό της Δράμας. Πράσινο πολύ, νερά ακόμα περισσότερα και σε συνδυασμό με το δε'υτερο που βρίσκεται σα συνέχεια δίπλα του και είναι γεμάτο μοντέρνα γλυπτά αποτελούν ένα σπουδαίο σύνολο αναψυχής και μόρφωσης.
Ο Αλέξης μπορεί να μας πει περισσότερα

Και εδώ: http://www.makthes.gr/news/reportage/8165/

http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_attractions.php?action=view&dest_id=1014&id=98

Αποσυνδεδεμένος Vasilakis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 09, 2012, 11:57:59 πμ »
Ενα πολύ αξιόλογο πάρκο στην Β. Ελλάδα είναι και το πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα της Χαλκιδικής.
http://www.agro-tour.net/web/guest/art_culture/~/topicarts/view/46220/209/164?_topicarts_redirect=%2Fweb%2Fguest%2Fart_culture%2F%257E%2Ftopic%2F209%2F164