Αποστολέας Θέμα: Νέα Υόρκη... Φεβρουάριος 2012  (Αναγνώστηκε 3508 φορές)

Αποσυνδεδεμένος vatraxakia

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
Νέα Υόρκη... Φεβρουάριος 2012
« στις: Φεβρουάριος 26, 2012, 10:59:43 πμ »
   Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη για εμένα ήταν ένα όνειρο..έψαχνα προσφορές αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένη από καμία μέχρι που είδα τυχαία μια μέρα οτι ο Δημήτρης (dk) ασχολιόταν με τα ταξίδια .. αφού τον ζάλισα με τις ερωτήσεις μου , μου έστειλε ένα link και ναι...το ταξίδι δεν θα  ήταν πια όνειρο...Έκλεισα αμέσως εισιτήρια αφού τα βρήκα μόνο 394 ευρώ και άρχισα να ετοιμάζω βαλίτσες...
   Είναι πλέον γνωστό οτι οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε visa , όμως πρέπει να κάνουμε ηλεκτρονικά μια αίτηση ESTA στο site της Αμερικάνικης Πρεσβείας  που κοστίζει 14 ευρώ και πληρώνεται μόνο με πιστωτική κάρτα...επίσης πρέπει να τσεκάρουμε οπωσδήποτε την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου μας  αφού πρέπει να υπάρχει το ελάχιστο περιθώριο των 6 μηνών πριν τη λήξη..
   Η πρώτη μου συμβουλή είναι να φτάσετε νωρίς στο αεροδρόμιο..καλύτερα να ξεμπερδέψετε νωρίς από το check-in και να περάσετε τον υπόλοιπο χρόνο χαζεύοντας τα Duty free παρά να κάθεστε καμιά ώρα όρθιοι στην ουρά..Οι καπνιστές να αγοράσουν οπωσδήποτε τσιγάρα από Ελλάδα και για τη διαμονή τους στην Αμερική μιας και το πακέτα εκεί έχει 10$ αλλά και για το γυρισμό αφού είναι πολύ φθηνά για τους international ταξιδιώτες...

Η Νέα Υόρκη με μάγεψε από την πρώτη στιγμή...ήμουν πολύ τυχερή αφού φέτος είχαν τον πιο ζεστό χειμώνα που είχαν ποτέ και έτσι είχα την ευκαιρία να γυρίσω ...να γυρίσω ...να γυρίσω...όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο πρέπει να προμηθευτείτε αμέσως χάρτη του μετρό και των λεωφορείων που είναι πολύ καλοφτιαγμένοι και τα βρίσκεις όλα πανεύκολα...έχει και μηχανήματα που σου δίνουν δωρεάν κάρτα sim για το κινητό σου και εσύ πληρώνεις μόνο τον χρόνο ομιλίας αγοράζοντας κάρτα από το ίδιο μηχάνημα ... στοιχίζουν 10$ και 20$ αντίστοιχα και έχουν πολύ χαμηλές χρεώσεις για Ελλάδα...Εμένα ήρθαν και με πήραν από το αεροδρόμιο αλλά πρέπει να γνωρίζετε οτι με το που φτάνεις εκεί υπάρχει άνθρωπος να σου δώσει πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στο ξενοδοχείο σου και είναι πραγματικά όλοι πολύ εξυπηρετικοί και σου απαντούν σε όλα με χαμόγελο και χωρίς να δυσανασχετούν...από το immigratiοn ξεμπερδέψαμε γρήγορα γιατί είχε πάρα πολύ κόσμο ....τα αξιοθέατα έχουν ακριβά εισιτήρια ..υπάρχουν όμως κάρτες όπως η New York pass που προμηθεύτηκα εγώ που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις   απεριόριστες επισκέψεις με πολύ χαμηλό κόστος...καλό είναι να βγάλετε και εβδομαδιαίο εισιτήριο για τα ΜΜΜ ...
   Και μην ξεχνάτε , για να περάσετε καλά πρέπει να έχετε όρεξη για περπάτημα και χρειάζεται και καλή οργάνωση...
   Θα επανέλθω με περισσότερα....αλλά και φωτογραφίες...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα Υόρκη... Φεβρουάριος 2012
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 26, 2012, 11:12:05 πμ »
Χαιρομαι που μεσα απο το travelchat βρηκες φτηνα εισιτηρια και πραγματοποιησες αυτο το ταξιδι που ηθελες πολυ... δωσε μας story... που πηγες, τι ειδες, που εμεινες, που εφαγες, που διασκεδασες... πως τα περασες γενικοτερα και ναι περιμενουμε τις φωτογραφιες σου!!! :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 26, 2012, 13:03:52 μμ »
Περιμένουμε φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες. Με ενδιαφέρει πολύ σε ποιο ξενοδοχείο έμεινες, πως το έκλεισες και πόσα πλήρωσες. Όταν ήθελα να πάω Νέα Υόρκη (είχα βρει πολύ οικονομικά εισιτήρια) τα ξενοδοχεία ήταν απλησίαστα!
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος vatraxakia

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 26, 2012, 13:30:36 μμ »
Περιμένουμε φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες. Με ενδιαφέρει πολύ σε ποιο ξενοδοχείο έμεινες, πως το έκλεισες και πόσα πλήρωσες. Όταν ήθελα να πάω Νέα Υόρκη (είχα βρει πολύ οικονομικά εισιτήρια) τα ξενοδοχεία ήταν απλησίαστα!
δεν έμεινα σε ξενοδοχείο ..με φιλοξένησαν ...είχα ψάξει όμως πριν για να είμαι οκ αν κάτι πήγαινε στραβά , και είχα βρει πολύ οικονομικό δωμάτιο και σε καλό ξενοδοχείο μέσω του booking προσφορές αστραπή... τελικά δεν το χρειάστηκα ... επίσης βρίσκεις πολλές προσφορές αν κλείσεις από αμερικάνικα deal sites..δεν είναι δύσκολο και μπορώ να βοηθήσω γενικά όποιον χρειαστεί για όπου χρειαστεί....