Αποστολέας Θέμα: Βουδαπέστη τον Απρίλιο με ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη για μια νότα άριστο!!  (Αναγνώστηκε 8590 φορές)

Μετά από πολλή σκέψη και επιλογή μεταξύ αρκετών προορισμών καταλήξαμε στη Βουδαπέστη. Έχοντας διαβάσει τις πάρα πολλές ιστορίες και πληροφορίες στο φορουμ η επιθυμία μου να την επισκεφθώ όλο και αυξάνεται. Ας πάρουμε τις απορίες μου λοιπόν με την σειρά. Η πτήση πρόκειται να γίνει με την Ryanair, με την οποία βρήκα φθηνά εισιτήρια (εξάλλου από τα λίγα που έχω πληροφορηθεί η Malev βάρεσε κανόνι.ισχύει. Την εποχή που θα πάμε οι καιρικές συνθήκες είναι καλές; Η απόσταση μέχρι το κέντρο που θα μείνουμε (ακόμα δεν έχω κλείσει ξενοδοχείο) είναι μακρινή, πόσο διαρκεί και στοιχίζει με τραίνο και πόσο με ταξί ή λεωφορείο; Χρειάζεται να κάνω συνάλλαγμα ή δέχονται και ευρώ; Ποια είναι η μέση τιμή για 4αστερο ξενοδοχείο στο κέντρο; Δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων για βόλτες στην πόλη υπάρχει; Επίσης θα θέλαμε και μια ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη. Κάπου διάβασα ότι γίνεται και με ποταμόπλοια. Ισχύει; Αν ναι τι τιμές και διάρκεια ταξιδιού παίζουν; Επίσης Βουδαπέστη - Βιέννη με τραίνο τι παίζει; (διάρκεια - κόστος). Τέλος, με ένα μπάτζετ της τάξεως των 600-700€ για αυτές τις ημέρες (4 1/2) αρκεί να κάνεις τα βασικά; (ενοικίασης ποδηλάτων, είσοδο στα βασικά μουσεία και αξιοθέατα, βόλτα στο Δούναβη, φαγητό και καφεδάκια σε αξιοπρεπή μαγαζιά, για τα μεταφορικά από και προς Βιέννη, λουτρά, όπερα, μικροαγορές - σουβενίρ, μεταφορά για αεροδρόμιο)
Ευχαριστώ ......

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
αυτο ειναι το σαιτ με τα δρομολογια των τραινων.Τα υπολοιπα θα απαντηθουν απο αλλους
γιατι εγω δεν εχω παει βουδαπεστη

http://czech-transport.com/index.php?id=599

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
Υπάρχει ποταμόπλοιο Βουδαπέστη - Βιένη, αν και το κανάλι που πάει Βιένη είναι τεχνητό μια και η πόλη δεν έχει ποτάμι, (προεκλογική υπόσχεση που τηρήθηκε;)
Ξέρω όμως ότι τα δρομολόγια το χειμώνα σταματούν, και οριακά εκείνες τις μέρες ξαναρχίζουν.
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Δύο παρατηρήσεις μιας και ήμουν εκεί πάνω (με δικό μου αυτοκίνητο, και έτσι δεν ξέρω τιμές για ΜΜΜ) το περασμένο καλοκαίρι.
1. Η Βουδαπέστη δεν είναι ιδιαίτερα φτηνή. Το κόστος ζωής πλησιάζει την Ελλάδα. Αυτό γιατί υπέρχει η λανθασμένη άποψη οτι όλες οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες είναι πολύ φτηνές. Να σκεφτείς οτι η βενζίνη τον προηγούμενο Αύγουστο είχε 1,55 ΕΥΡΩ. Όταν στην Αυστρία είχε 1,35.
2. Η Βιέννη απέχει περίπου 250 χμ από τη Βουδαπέστη. Άρα 500 χμ πήγαινε έλα. Άρα μιλάμε για λιγότερο από μισή μέρα σε μια πόλη που θέλεις πολύ περισσότερες. Εγώ πήγα 3 φορές από Μπρατισλάβα (μόνο 65 χμ) και πάλι θεωρώ πως δεν είδα τίποτα. Άλλωστε η Βουδαπέστη έχει παρα πολλά να δεις και οι μέρες που διαθέτεις μάλλον λίγες. Αν θέλεις να διαθέσεις μισή ή μια μέρα προτίμησε τις παραδουνάβιες πόλεις (Szentendre, Visegrad, Ezstergom). Αξίζουν και με το παραπάνω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες σας.