Αποστολέας Θέμα: To quartetto μας στη Ρώμη!  (Αναγνώστηκε 16849 φορές)

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
To quartetto μας στη Ρώμη!
« στις: Ιανουάριος 09, 2012, 14:41:39 μμ »
Το ταξιδι μας αποφασιστηκε τον Αυγουστο του ’11. Ο Κ και η μανα του με ρωτουσαν που θα είναι το επομενο μου ταξιδι. Φυσικα δεν ειχα ιδεα και όταν παραπονεθηκα ότι δεν βρισκω παρεα οποτε δε σκεφτομαι καν προορισμο, εκεινος αυθορμητα μου ειπε «Παμε μαζι; Θελω πολύ!». «Why not?» σκεφτηκα φωναχτα. Πολυ γρηγορα επεσε η ιδεα της Ιταλιας στο τραπεζι γιατι ο Κ μου απεκλεισε τη Γερμανια που ειχε εξισου φτηνα αεροπορικα. «No problem», ειπα. Ο,τι θελεις, μου αρκει που θα παμε ταξιδακι! Μιλανο ή Ρωμη; Ρωμη φυσικα. Μεσα σε λιγες ωρες ειχαμε βρει αεροπορικα και πανω κατω μερες, μια μικρη αναζητηση για να παρουμε μια ιδεα και για διαμονη και ειμασταν σχεδον ετοιμοι. «Μηπως να πουμε και στη Μ;», του ειπα. Συμφωνησε φυσικα. Η Μ ξετρελαθηκε στην ιδεα και ηθελε να προτεινει και στη φιλη της τη Σ να ερθει μαζι μας.

Σεπτεμβριο γυριζουμε ολοι από τις διακοπες μας και κλεινουμε αεροπορικα. Πεταμε με easyjet: 98,5 ευρω εκαστος με δυο βαλιτσες και για τους 4. 1/1/12 φευγουμε και 6/1/12 γυριζουμε. «Πεταμε πρωτοχρονια για Ρωμη, παμε ταξιδι. Υπαρχει καλυτερος τροπος από αυτό για να μπει ο νεος χρονος;» σκεφτομαι με μεγαλη χαρα. Λιγο αργοτερα ψαχνουμε και για ξενοδοχειο. Οσα μας αρεσουν μας φαινονται ακριβα, παμε στα διαμερισματα. Τελεια! Καλες τιμες, καλογουστα, κεντρικα, θα ειμαστε ολοι μαζι σ’ένα διαμερισμα, θα μαγειρευουμε αν θελουμε… με λιγα λογια θα εχουμε το σπιτακι μας για 5 μερες στη Ρωμη. Όλα τα καλα ειχε το διαμερισμα εκτος απ’τη καθημερινη καθαριοτητα που προσφερει το ξενοδοχειο. Τελικα καταληξαμε σ’αυτό: http://www.sleepingrome.com/regioni/lazio/roma/rmap116/index.php
Αποδειχτηκε πολύ καλο και με παρα πολύ καλη τοποθεσια.

Μεσολαβουν μηνες αναμονης…. Εχω ριξει αρκετο διαβασμα. Ειμαστε ετοιμοι.

Παραμονη πρωτοχρονιας και οι 4 προσπαθουμε να μη ξενυχτησουμε πολύ. Τα καταφερνουμε καπως και κοιμομαστε γυρω στις 3 ωριτσες. Πρωι πρωι της πρωτοχρονιας γινονται οι τελευταιες ετοιμασιες. Τις τελευταιες μερες εχω τρομερο αγχος, ταξιδευω με 3 ατομα που δεν εχουν ταξιδεψει ποτε ξανα εκτος Ελλαδος, για’μενα είναι μολις το δευτερο ταξιδι, ουσιαστικα ειμαι απειρη και επειδη τα’χω κανονισει όλα εγω εχω ένα μεγαλο αισθημα ευθυνης. Εχω γινει η γκρινιαρα μαμα: «Μη χασετε τις ταυτοτητες σας και τρεχουμε!, «Μη τις ξεχασετε εκεινη τη μερα, θα σας σκοτωσω!».
Φτανοντας στο αεροδρομιο νιωθω μια ευτυχια, ηρεμει η ψυχη σου βλεποντας τα αεροπλανα να απογειωνονται και ξεροντας ότι σε λιγο θα’σαι κι εσυ στον αερα!

To προγραμμα που ειχα βγαλει στο περιπου ηταν αυτο:

Μέρα 1η - Κυριακή

Νωρις το απογευμα ξεκιναμε απ'το διαμερισμα μας στο Campo de Fiori
Piazza Navona.
Piazza Sant’ Eustachio
Piazza della Rotonda για να δούμε το Pantheon
Piazza della Minerva για να δουμε τη Santa Maria sopra Minerva

Μέρα 2η - Δευτέρα

Colosseo
Μετά με τα πόδια από Colosseo πηγαίνουμε στη Piazza Venezia
Από’κει πάλι με τα πόδια πηγαίνουμε στο Teatro Marcello
Νησί Τίβερη
Ponte Rotto
Piazza della Bocca della Verita,στόμα της αλήθειας και Santa Maria in Cosmedin
Ponte Palatino
Trastevere

Μέρα 3η - Τρίτη

Βατικανό
Via Veneto.
Crypt Capuchin
Fontana di Trevi
Castel Sant’Angelo

Μέρα 4η - Τετάρτη

Galleria Borghese
Piazza del Popolo, Santa Maria Miracoli/in Montesato και Santa Maria del Popolo
Via del Corso
Via Condotti
Piazza di Spagna

Μέρα 5η - Πέμπτη

Κατακόμβες San Callisto
Επιστρέφοντας San Giovanni in Laterano και San Clemente
Επιστροφή στο Campo de Fiori
Santa Maria in Campiteli
Via Giulia & Ponte Sisto

Μέρα 6η - Παρασκευή

Πρωίνό ξύπνημα και επιστροφή

Φυσικα δε καταφεραμε να το τηρησουμε αλλα νομιζω ειδαμε αρκετα!  :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
Απ: To quartetto μας στη Ρώμη!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 23:45:28 μμ »
Όμορφο το διαμερισμα! Ευχομαι συντομα και στο επομενο ταξιδακι!
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 00:02:57 πμ »
Αυτό που έχει σημασία είναι να περάσατε καλά...
Η Ρώμη έτσι κι αλλιώς είναι ανεξάντλητη...Ποτέ δεν θα προλάβεις σε αυτή τη πόλη να δεις όλα αυτά που θέλεις...

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 00:33:56 πμ »
1η Μέρα

Check-in και τα σχετικα, μια μικρη βολτα στο αεροδρομιο και παμε για επιβιβαση.

Φτανοντας στο αεροδρομιο της Ρωμης Fiumicino η πρωτη μας δουλεια ηταν να βγαλουμε τη Roma Pass. Η τιμη της Roma pass εχει αλλαξει όπως μας ενημερωνει η κυρια που μας εξυπηρετησε, 30 ευρω αντι 25. Κι επειδη ηταν ηδη μεσημερι μας συμβουλευει να τη χρησιμοποιησουμε από την επομενη μερα για να μη χαθει μιση μερα ετσι.

Εχουμε ηδη αποφασισει ότι θα παρουμε λεωφορειο της Terravision από αεροδρομιο για κεντρο, οποτε ακολουθουμε τις πινακιδες και βγαινουμε εξω εκει απ’οπου φευγουν όλα τα λεωφορεια. Μια κυρια εκει μας δινει εισητηρια των 4 ευρω μεχρι Termini (τιμη προσφορας που ισχυε εκεινες τις μερες).
Από Termini για Campo de fiori φευγουν τα λεωφορεια 40 και 64. Δεν ηξερα ακριβως σε ποια σταση θα κατεβουμε αλλα για καλη μας τυχη προσανατολιστηκα και κατεβηκαμε σωστα.
Ειχαμε ραντεβου με τον ιδιοκτητη στις 15.30, η ωρα ηταν 16.00 κι εμεις αργοπορημενοι. Φτανοντας εξω από το διαμερισμα δε βλεπουμε πουθενα κανεναν να μας περιμενει. Ωχ, ωχ! Ανησυχησα μηπως ηρθε, δε μας βρηκε, εφυγε και μας αφησε στα κρυα του λουτρου. Τον παιρνουμε τηλεφωνο και μας καθησυχάζει ότι σε λιγο θα’ναι εκει. Δε μας αρεσε καθολου η εξωπορτα του σπιτιου, φαινοταν πολύ παραμελημενο. Μ’εζωσαν τα φιδια. «Λετε να’χει άλλη πορτα μεσα;», «Ισως εχει εσωτερικη αυλη μωρε.», «Είναι σιγουρα αυτό το δικο μας; Λεει 14;». Ερωτησεις διχως απαντησεις. Μας ειχε φαει η αγωνια.
Να’τος κι ο Alessadro. Μας καλωσοριζει και επιτελους μας δειχνει το διαμερισμα. Τελικα οντως υπηρχε μια εσωτερικη αυλη και το διαμερισμα μας ειχε άλλη ξεχωριστη πορτα. Όταν μπηκαμε μεσα όλα ηταν καθαρα και τακτοποιημενα. Μας εξηγησε μερικα πραγματα για το σπιτι, μας εδωσε δυο κλειδια μιας κι ειμασταν 4 ατομα, μας εδειξε που βρισκονται οι καθαρες πετσετες, μας ευχηθηκε να περασουμε καλα και εφυγε. Το διαμερισμα μας αρεσε πολύ, ειχαμε συνεχεια ζεστο νερο και κλιματιστικο οποτε κρυωναμε. Όλα ηταν πολυ καλα, ευτυχως. Μαλιστα ο Alessandro μας εξηγησε πως αν θελουμε να ξαναπαμε ή θελουμε να προτεινουμε το διαμερισμα σε καποιον, καλο θα ηταν να επικοινωνησουμε αμεσα μαζι του κι όχι μεσω της ιστοσελιδας που τον βρηκαμε εμεις, ώστε να εχουμε καλυτερη τιμη.

Αφου τακτοποιηθηκαμε λιγακι, χωρις να χασουμε πολυτιμο χρονο βγηκαμε εξω. Ωρα να γνωρισουμε λιγακι τη Ρωμη!

Η πλατεια του Campo de’ fiori είναι διπλα στο σπιτι μας οποτε η βολτα μας ξεκιναει από’κει. Δεν εχει κατι σπουδαιο να κανουμε εκει οποτε χαζευουμε λιγο στα μαγαζια και προχωραμε προς Piazza Navona. Είναι πολύ κοντα μας κι ευτυχως τη βρισκουμε ευκολα. Piazza Navona, μεσα στις γιορτες και βραδυ, μαλλον κακη ιδεα. Αυτή η τρισαπαισια αγορα που πνιγει ολη τη πλατεια πραγματικα χαλαει την ομορφη ατμοσφαιρα που δημιουργουν τα συντριβανια και η μεγαλοπρεπης εκκλησια Sant’ Agnese in Agone. Ξενερωμενοι καπως που δε μπορουμε να θαυμασουμε τα συντιβανια με την ησυχια μας, κανουμε μια βολτα μεσα στη λαοθαλασσα, τρωμε πιτσα και panini στο χερι με διαφορα αλλαντικα και porchetta και μερικες ζαχαρωτες λιχουδιες. Στο μεταξυ εχει περασει κι η ωρα και νιωθουμε αρκετα κουρασμενοι. Παιρνουμε το δρομο της επιστροφης με την υποσχεση ότι θα ερθουμε στη Νavona και πρωι να τη χαρουμε οσο γινεται περισσοτερο παρα τη χριστουγεννιατικη αγορα!

Via Torre Argentina

Μηπως όμως είναι νωρις για να παμε σπιτι; Mηπως να παμε να φαμε κανα παγωτακι μιας και ο,τι φαγαμε πριν ηταν ψιλοχαλι; Επομενη σταση: LA GELATERIA FRIGIDARIUM, Via del Governo Vecchio 112. Πολύ νοστιμο παγωτο! Η πικρη σοκολατα ηταν τρομερη!!! Το παγωτο αρεσε σε ολους μας, αλλα δεν ειχαμε ανακαλυψει ακομα το ναο του παγωτου!!!
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος vasilis_sta

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 12:36:06 μμ »
Όμορφο το διαμερισμα! Ευχομαι συντομα και στο επομενο ταξιδακι!

παρα πολυ καλο οντως το διασμερισμα
e-airtickets.gr | Μηχανή Αναζήτησης Αεροπορικών Εισιτηρίων

Αποσυνδεδεμένος vasilis_sta

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 12:38:23 μμ »
Αυτό που έχει σημασία είναι να περάσατε καλά...
Η Ρώμη έτσι κι αλλιώς είναι ανεξάντλητη...Ποτέ δεν θα προλάβεις σε αυτή τη πόλη να δεις όλα αυτά που θέλεις...

αν κατσεις κανα μηνα ισως :)
e-airtickets.gr | Μηχανή Αναζήτησης Αεροπορικών Εισιτηρίων

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 18:01:47 μμ »
Mηπως να παμε να φαμε κανα παγωτακι μιας και ο,τι φαγαμε πριν ηταν ψιλοχαλι; Επομενη σταση: LA GELATERIA FRIGIDARIUM, Via del Governo Vecchio 112. Πολύ νοστιμο παγωτο! Η πικρη σοκολατα ηταν τρομερη!!! Το παγωτο αρεσε σε ολους μας, αλλα δεν ειχαμε ανακαλυψει ακομα το ναο του παγωτου!!!

Το φαγητό της Ιταλίας σηκώνει πολύ κουβέντα!Ακουγα για υπέροχη Ιταλική κουζίνα και μάλλον δεν ήμουν τυχερή να τη γνωρίσω ή θα έπρεπε να δώσω πάρα πολλά για τη γευτώ.Με εξαίρεση την πρώτη τραττορία που είχαμε κάνει κρατηση.Αλλά το παγωτό τι να πω δεν έχω λόγια...αναρωτιέμαι τι έτρωγα τόσα χρόνια!!!Και για μένα ένας ηταν ο ναος αν και παντού φάγαμε ωραίο παγωτό,δεν ξέρω αν εννοούμε τον ίδιο...περιμενω να το διαβάσω στην ιστορία σου!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 18:28:46 μμ »
@Το φαγητό της Ιταλίας σηκώνει πολύ κουβέντα!
Με λιγα λογια ειναι μαπα

@Ακουγα για υπέροχη Ιταλική κουζίνα
Φαινετε κανεις λαθος παρεες  :bigr: :bigr: :bigr: :bigr: :rofl: :rofl: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 18:43:22 μμ »
Το φαγητό της Ιταλίας σηκώνει πολύ κουβέντα!Ακουγα για υπέροχη Ιταλική κουζίνα και μάλλον δεν ήμουν τυχερή να τη γνωρίσω ή θα έπρεπε να δώσω πάρα πολλά για τη γευτώ.Με εξαίρεση την πρώτη τραττορία που είχαμε κάνει κρατηση.Αλλά το παγωτό τι να πω δεν έχω λόγια...αναρωτιέμαι τι έτρωγα τόσα χρόνια!!!Και για μένα ένας ηταν ο ναος αν και παντού φάγαμε ωραίο παγωτό,δεν ξέρω αν εννοούμε τον ίδιο...περιμενω να το διαβάσω στην ιστορία σου!

Eρχεται η συνεχεια.... και ο ναος!
Θα μπορουσα να τρωω μονο παγωτο εκει περα! Αληθεια, μου λειπει.  :sad: Οχι ενταξει αν εξαιρεσουμε κατι αηδιες που πηραμε κατα καιρους στο χερι τα εστιατορια που δοκιμασαμε ηταν πολυ καλα. Και μη φανταστεις, με 13-14 ευρω τρωγαμε οχι παραπανω. :smile_: θα'θελα να δοκιμασω κι αλλα πολλα και πολλες πιτσαριες αλλα προτιμησαμε καποιες φορες να μαγειρεψουμε σπιτι.

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 19:30:48 μμ »
Σημερα η μερα μας ηταν πολύ γεματη και το προγραμμα μας κυλησε αψογα.

Με τη κοκκινη γραμμη του μετρο φτανουμε Colosseo. Αμεσως με το που βγαινουμε από το σταθμο το βλεπουμε να υψωνεται μπροστα μας. Εντυπωσιακο! Τοσο καιρο το βλεπαμε μονο σε φωτογραφιες, επιτελους τωρα το βλεπουμε κι από κοντα. Καπου εκει συνειδητοποιω ότι βρισκομαστε στη Ρωμη κι ότι εχουμε ακομα τεσσερις ολοκληρες μερες μπροστα μας. Μεσ’τη χαρα πλησιαζουμε την εισοδο, βλεπουμε τη τεραστια ουρα να περιμενει. Εξηγω στις τρεις πανικοβλητες φατσουλες που με ακολουθουν ότι εχουμε τη Roma Pass και δε θα χρειαστει να περιμενουμε. Ρωταω στην εισοδο από πού πρεπει να μπουμε και μου δειχνουν τη αδεια σειρα ακριβως διπλα σε αυτή με τη μεγαλη ουρα. «Ελατε παιδια, παμε, από’δω θα μπουμε». «Απο’δω; Εισαι σιγουρη ρε ή θα γινουμε ρεζιλι; Και τι δηλαδη τωρα εσυ το παιζεις μαγκας που περνας μπροστα απ’ολους;», μου κανει πλακα ο Κ. «Τι νομιζες ρε; Ετσι σας εφερα στη Ρωμη; Εχουμε προετοιμαστει καταλληλα εμεις!», του απανταω και σκαμε στα γελια καθως προχωραμε παραλληλα σε οσους περιμενουν ακριβως διπλα.
Μπαινουμε μεσα κι αφου βγαλουμε μερικες φωτογραφιες αρχιζουμε να συζηταμε μεταξυ μας για το εντυπωσιακο αυτό κτισμα και για όλα οσα διαδραματιζονταν εκει. Ο Κ ξερει κατι παραπανω για το Colosseo και μας παραδιδει μαθηματα. Είναι εντυπωσιακο κι άλλο τοσο τρομακτικο. Η φαντασια σου εκει μεσα οργιαζει, μονομαχιες, αγρια ζωα, κραυγες, μαρτυρια και τις πολλες φορες η καταληξη είναι ο θανατος. Οσο ανατριχιαστικο φανταζει το θεαμα για’μας σημερα άλλο τοσο διασκεδαστικο ηταν για εκεινους τοτε. Το ονομα του κτισματος προερχεται απ’το Κολοσσο που ειχε για παρτη του ο  αυτοκρατορας Νερωνας. Μα τι μεγαλη ψωναρα κι αυτος ο Νερωνας; Παρακολουθησαμε κι ένα σχετικο βιντεο για αυτόν μεσα στο Colosseo και μαθαμε κατι παραπανω. Τα αγρια ζωα που χρησιμοποιουσαν στις μονομαχιες φυλάσσονταν σε κλουβια κατω από την αρενα, τα οποια υψωνονταν με μηχανισμους που ειχαν προκειμενου να βγαλουν τα ζωα ξαφνικα στο κεντρο αυτης. Μια μακετα που βρισκεται στο χωρο με τα εκθεματα μας δειχνει ακριβως πως γινοταν αυτή η διαδικασια. Πανω κατω αυτά μου εμειναν απ’την επισκεψη μας στο Κολοσσαιο, μαζι με μια ικανοποιηση που ζω στο 2012 κι όχι στο 80 π.Χ..

Αφηνουμε πισω μας το Κολοσσαιο που δυστυχως δεν ξανα-ειδαμε οσο ειμασταν στη Ρωμη και πηραμε ενα από τα λεωφορεια που πηγαινουν προς Piazza Venezia. Βρισκομαστε στο Καπιτωλιο, στην ακροπολη της Ρωμης όπως λεει ο οδηγος μας.  Εδώ βρισκεται το Εθνικο μνημειο του Βικτωρα Εμμανουηλ Β, του πρωτου βασιλια της ενωμενης Ιταλιας. Εδώ θα δουμε και το μνημειο του αγνωστου στρατιωτη με δυο φλογες και δυο στρατιωτες δεξια και αριστερα αυτου. Η βολτα μας στη πλατεια είναι αρκετα συντομη, βλεπουμε τα ομορφα αγαλματα, ξεχωριζουμε μερικα που μας αρεσουν πολύ και προσπαθουμε να καταλαβουμε ακριβως τι δειχνουν.

Συνεχιζουμε όμως και φτανουμε μπροστα στη Κορντονατα, τη μεγαλη σκαλα που οδηγει στη πλατεια του Καπιτωλιου. Μπροστα μας το Παλατσο Νουoβο, σημερινο δημαρχειο της Ρωμης. Και εδώ ο Μιχαηλ Αγγελος εχει βαλει το χερακι του στο σχεδιασμο της σκαλας, της πλατειας και των κτηριων. Γι’αυτό αραγε είναι τοσο ομορφα; Κι η θεα επισης!

Φτανουμε στο θεατρο του Μαρκελλου. Ένα ομορφο, αρχαιο, υπαιθριο θεατρο που μοιαζει πολύ με το Κολοσσαιο εξωτερικο. Το θεατρο του Μαρκελλου χτιστηκε το 13 π.Χ. και το Κολοσσαιο το 80 π.Χ. Μηπως το πρωτο αποτελεσε εμπνευση για την αρχιτεκτονικη του δευτερου;