Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 149034 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
 Το ξενοδοχειο βεβαια απ εξω δεν εντυπωσιαζει , {οπως πχ το Burj el Arab}, αλλα θεωρειταιαπο τα καλυτερα και το 4 ακριβοτερο ξενοδοχειο στον
κοσμο. Αυτο ειναι το πιο απλο δωματιο

και αυτη ειναι η Σουϊτα που  στοιχιζει 33.000 χιλιαδες δολαρια την βραδυα.!!!!!!!!

και η Λιστα των 10 ακριβοτερωνξενοδοχεια στον κοσμο
http://blog.hotelclub.com/10-of-the-most-expensive-hotel-rooms-in-the-world/

Αμεσως παρακατω ειναι το Παλέ Γουιλσον , το κτιριο {ανακαινισμενο} που σημερα ειναι η εδρα του οργανισμου {του ΟΗΕ } για τα ανθρωπινα δικαιωματα ενω μεχρι την καταργηση του ηταν και η εδρα της Κοινωνιας των εθνων.

Απο εδω μπροστα στην παραλια εχουμεκαι μια πολυ ομορφη θεα της λιμνης και σε καθαρη μερα ,οπως σημερα, φαινεται καθαρα και το Μον Μπλαν
το λευκο ορος το ψηλοτερο ορος των Αλπεων της ευρωπης με τα 4.810 μετρα του

Εδω κατα μηκος της παραλιας εχουμε πολλα "καλα" ξενοδοχεια, αφου βρισκονται "πρωτο  τραπεζι πιστα"-λιμνη, σε μια κοσμικη και αριστοκρατικη πολη
οπως η Γενευη
Πιο κατω ειναι  το Kempinski

Kαι λιγο πιο κατω το ξενοδοχειο Beau Rivage με την πολυ ξεχωριστη και κομματακι θλιβερη ιστορια του

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ενα ξενοδοχειο,που ιδρυθηκε το 1865 απο την επιφανη οικογενεια της Γενευης Mayer.Ενα ξενοδοχειοπου πραγματικα ηταν προορισμενο για γαλαζοαιματους και υψηλους επισκεπτες..{Και μεχρι και σημερα διατηρει το παλιο αριστοκρατικο στυλ...{Λουι-Λουι κατορζ"}

Ετσι εγινε και με την αυτοκρατειρα Ελισαβετ {Σισσυ} της Αυστριας, που το επισκεπτοταν συχνα πυκνα,αφου η Γενευη συγκαταλεγοταν αναμεσα  στους αγαπημενους της προορισμους.

Το 1898, η 60χρονη πια και μονιμα στα μαυρα {απο τον χαμο του γιου της} Σισσυ,παρα τις εντονες φημες για επικειμενη δολοφονια της,  ταξιδεψε μονη {με την κυρια επι των τιμων  μονο},στη Γενευη και κατελυσε στο "αγαπημενο" στεκι της  το Beau Rivage.Για να ανταποκριθει στην προσκληση που της εκανε η Βαρώνη Julie Rothschild {της ζαμπλουτης εβραικης οικογενειας των Ροθτσιλντ}
{φωτο παρμενη μια μερα πριν δολοφονηθει, εδω μαζι με την Κα επι των τιμων}

Την αλλη μερα το πρωι και αφου εδιωξε την μυστικη φρουρα που της ετοιμασανε οι ελβετοι, θελησε απο την αποβαθρα μπροστα απο το ξενοδοχειο να παρει το καραβακι για να επισκευτει το  Caux στο Μοντρε. Εκει, 100 μετρα πριν το καραβι, την πλησιασε ο ιταλος αναρχικος Luigi Lucheni ο οποιος την μαχαιρωσε με μια πολυ αιχμηρη στενη αυτοσχεδια λιμα.

Η Σισσυ παρολο που την βρηκε η μαχαιρια στο περικαρδιο καταφερε, λογω του πολυ στενου κορσε που φορουσε πανταν και που εμποδισε την αιμοραγια, αλλα και το οτι  η πληγη ηταν πολυ μικρη σχεδον αορατη, να κανει τα 100 μετρα αποσταση και να επιβιβαστει στο πλοιο.
Εκει ομως κατερρευσε. Η ιδια δεν ειχε  καταλαβει τι εγινε,νομισε οτι ο κυριος αυτος  ή απλα επεσε επανω της ή την εσπρωξε χτυπωντας την στο στηθος καπως δυνατα, και γιαυτο νοιωσε εναν οξυ πονο.Αλλα , δεν καταλαβε οτι μαχαιρωθηκε, αφου ρωτουσε την συνοδεια της, "τι της συνεβει ". Οταν επεσε αναισθητη πια, την πηγαν πισω στο ξενοδοχειο της οπου οι γιατροι που εφτασαν εντος ολιγου  και απλα διεγνωσαν τον θανατο της. Απο την αυτοψια που εγινε εδειξε οτι τρυπηθηκε ο πνευμονας, το περικαρδιο και η λιμα εισχωρησε
απο την επανω κοιλια της καρδιας και βγηκε απο την κατω.Ο αυτοκρατορας Φραντς Γιοζεφ ζητησε να καταστραφουν τα εγγραφα της αυτοψιας και φυσικα μετεφερε την σωρο της Σισσυ στην Βιεννη. Μια απο τις κυριες που της εκλεισε τα ματια ηταν η γιαγια της σημερινης ιδιοκτητριας του ξενοδοχειου.
 Μπροστα απο το ξενοδοχειο {που κανεικαι σταση το τραινακι} στηθηκε και το αγαλμα προς τιμην της ιστορικης  Αυτοκρατειρας Σισσυ.

Mπροστα απο το ξενοδοχειο εχουμε μια πολυ ωραια θεα στον πιδακα 'συντριβανι' της Γενευης το Jet d eau.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 09, 2012, 00:28:08 πμ by carmen »
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 O Πιδακας αυτος ειναι το αξιοθεατο συμβολο της πολης .Λενε οτι φαινεται και απο τα 10.000 ποδια οταν πετας πανω απο την πολη με το αεροπλανο.
Δυο  ισχυροτατες αντλιες  500 kW η καθε μια στελνουν 500 λιτρα το δευτερολεπτο στα 140 μετρα με μια ταχυτητα 200 χλμ/ωρα. Οταν δουλευει υπολογιζουν οτι ανα πασα στιγμη εξω στον  αερα βρισκονται περιπου 7.000 λιτρα νερο

{ Στην φωτο αυτη η αχαρη πλευρα της τουρμπινας}

Η ιστορια του πιδακα αυτου ξεκινησε οταν στο εργοστασιο Coulouvrenière {λιγο πιο κατω απο την σημερινη  του θεση} στηθηκε ενας παρομοιος πιδακας, σαν βαλβιδα ασφαλειας {ανακουφισεως} για ενα  υδραυλικο δικτυο ηλεκτρικης ενεργειας. Τοτε βεβαια εφτανε μολις τα 30 μετρα.
Παραυτα, τους αρεσε σαν θεαμα και ετσι απο το 1981 λειτουργει στην σημερινητου θεση.

Λειτουργει καθε μερααπο τις 10 πμ. μεχρι { το καλοκαιρι} τις 23.00 και φωτιζεται φυσικα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Eκει μπροστα στην μεγαλη "πλατεια" ας πουμε ειναι και λιμανακι για ιδιωτικα σκαφη για τα μεγαλα εκδρομικα πλοια αλλα και για τα σκαφη "λεωφορεια" στα γαλλικα Mouettes που σε μεταφερουν σε συγκεκριμενα σημεια της λιμνης πολυ φτηνα.

Πχ η γραμμη Μ2 σε παει ακριβως απεναντι στο Jet d eau ενω η Μ1 στον ποταμο .
Μπροστα σε καθε σταση λεει και τις τιμες και τα δρομολογια {ειναι ενας πολυ φτηνος τροπος για μια μινι κρουαζιερα στην λιμνη}.
Εκει ,οπως ειπαμε ειναι και η αφετηρια απο το τουριστικο τραινακι, {εχει τρια-τεσσερα,αναλογα με τις εποχες},αλλα και η σταση των ΜΜΜ που λεγεται Paquis.
Προχωραμε πιο κατω και συνανταμε ενα παρκο-πλατεια [των Αλπεων] με ενα εντυπωσιακοτατο μαυσωλειο,σχεδον πιστο αντιγραφο αυτου, της διασημης οικογενειας των Scaligeri της Βερονας του  14 αιω.
Ειναι το κενοταφειο του δευτερου δουκα Charles d’Este-Guelph,του Brunswick της Γερμανιας {Μπράουνσβαϊκ λεγεται κανονικα}.Το αποκαλουν το μαυσωλειο του Brunswick

Ενας εκθρονισμενος απο τον ιδιο του τον αδελφο, δουκας, που κατεφυγε στο Παρισι {1804-1830} οπου με πολυ σοφες επενδυσεις, εκανε τεραστια περιουσια που αφησε στην πολη της Γενευης αφου εζησε εδω τα τελευταια του χρονια,με την προυποθεση να του φτιαξουν ενα ωραιο μαυσωλειο..

Αν μου αφηνε και εμενα την αμυθητη περιουσια του ισως του εφτιανα πιο μεγαλο μαυσωλειο  :laugh:  :bigr:
Θα στριψουμε για μεσα στην οδο Rue des Alpes αφηνοντας για λιγο την παραλιμνια περιοχη για να παμε προς τον σταθμο..
Εδω φτασαμε στην πισω πλευρα του παρκου-πλατεια

και μπαινουμε αριστερα στην οδο Francois Bonivard εκει που ειναι και ο σταθμος αστικων λεωφορειων,προσπερνωντας ενα συντριβανι με εναν αετο επανω στην στηλη του {συντριβανι Βικτωρια} και κατευθυνομαστε προς την Αγγλικανικη Εκκλησια της Αγιας Τριαδας.

Ο δρομος μπροστα μας, ειναι ενας απο τους πιο κεντρικους και εμπορικους δρομους Rue de Mont Blanc,του κομματιου της πολης που ονομαζεται Rive droit επειδη ειναι στην δεξια πλευρα του ποταμου.Εννοειται οτι το αλλο λεγεται |ποταμου αριστερα|και γαλλιστι= rive gauche.
 Ο δρομος αυτος οδηγει και την ομονυμη γεφυρα που περνα απεναντι του ποταμου.

Ανεβαινοντας βλεπουμε δεξια μας το κεντρικο ταχυδρομειο και το δρομο, που γινεται μετα πεζοδρομος.

Εδω,μπορειτε να πιειτε ενα καφεδακι, να φατε  ενα παγωτο

ή να τσιμπισετε κατι, απο τα "φτηνα" μαγαζια ή να κρατηθητε μεχρι να παμε στην παλια ρομαντικη πλευρα της πολης.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Νασου σε ίγο μπροστα μας ο σιδ/κος σταθμος,που λεγεται Cornavin, ενα συνιθισμενο για σταθμους κτιριο θα ελεγα και για την κινηση που εχει,σχετικα μικρος.

Η πιο συχνη  επικοινωνια ειναι η γραμμη για Παρισι που εχει σχεδον καθε μια ωρα.Σε 2 μιση ωρες με το γρηγορο γαλλικο τραινο ΤGV, εισαι εκει με περιπου 60 ευρω.

Ομως απ εδω ηρθαμε οχι τοσο για τον σταθμο και το τεραστιο υπογειο εμπορικο κεντρο {mall} αλλα για νε περασουμε απεναντι, κατω απο την γεφυρα,στην γραφικη ησυχη γειτονια Grottes,  που περα απο την ομορφια της εχει να μας δειξει και ενα περιεργο οικοδομικο συγκροτημα.

Τα Schtroumpfs=τα γνωστοτατα Στρουμφ ,τα μπλε μικρα ανθρωπακια των παραμυθιων.Εδω λοιπον κατοικουν   :laugh:..οχι βεβαια στ αληθεια,αφου δεν υπαρχουν αλλα ετσι ονομαζεται το συγκροτημα,που ειναι μια Νεο-αρτ Νουβώ αρχιτεκτονικη εμπνευσμενη απο τα εργα του Αντονιο Γκαουντι στην Βαρκελωνη.

Οι αρχιτεκτονες Robert Frei, Christian Hunziker και Georges Berthoud λατρες του Γκαουντι, ειπαν να φτιαξουν μια ιδιαιτερη "νεα" παραμυθενια γειτονια που απο μονοι τους οι κατοικοι της Γενευης αποκαλεσαν  γειτονια των Στρουμφ,λογω των ζωηρων χρωματων και της διαταξης των διαμερισματων.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member

Απ οποια  πλευρα της γειτονιας και να πας ξεφυτρωνουν τα ομορφα συγκροτηματα σαν μεσα απο παραμυθι

Τα καγκελα των μπαλκονιων ειναι ιδιαιτερα ομορφα

Θαρρεις πως σε λιγο θα ερθει να μας προυπαντησει ο Παπα-στρουμφ  :mocking:

Μονο ας ελπισουμε να μην μας βρει ο ....Δρακουμελ.. :bigr: αυτον τον εχουμε στην Ελλαδα μονιμα  :mad:

Και μετα την ευχαριστη νοτα απο την παραμυθενια γειτονια γυριζουμε πισω προς τον σταθμο  απο τον παραλληλο δρομο της Μον Μπλαν

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
κατεβαινοντας την Rue de Cantepoulet για να συναντησουμε και την ομορφη βασιλικου τυπου εκκλησια, Notre Dame, που βρισκεται στην πλατεια
που ονομαζεται,"πλατεια των 22 καντονιων"

Η εκκλησια Notre-Dame de l'Immaculée Conception {της Κυριας μας της αμωμου συληψεως},ειναι η μοναδικη καθολικη εκκλησια στην Γενευη μετα
την θρησκευτικη αναμορφωση και "ευαγγελικο-ποιηση" σχεδον ολης της ελβετιας.

Μια αρκετα εντυπωσιακη εκκλησια

Με αρκετα συγκρατημενο {και εδω,οπως και στην Λωζανη} εσωτερικο διακοσμο,για να μην προκαλουν..
Αυτη η εκκλησια ειναι χτισμενη γυρω στο 1852, αφου η καθολικη κοινοτητα που ειχε υποκυψει στις  αναμορφωτικες θρησκευτικες αλλαγες του Καλβινου {μαθητη του Λουθηρου εδω στην ελβετια}  ειχε αυξηθει ξανα ,σε πεισμα των ευαγγελικων μεταρρυθμιστων και χρειαστηκαν εκκλησια.Η ελβετοι σεβομενοι πια την θρησκευτικη ελευθερια, δωσαν την αδεια και εδω οπως στην Λωζανη για  το κτισιμο μιας καθολικης εκκλησιας.

Αφηνουμε ομως πισω μας την εκκλησια και παλι απο την οδο Μον Μπλαν  {γιατι ενωνονται} κατεβαινουμε προς  την γεφυρα.

Τωρα προχωραμε στο κομματι της πολης αριστερα του ποταμου το Rive gauche. Εδω βρισκεται και η παλια πολη. Η θεα απο την γεφυρα ειναι ομορφη
με φοντο τοσο τον πιδακα οσο και το βουνο της

Πανω απο την κεντρικη γεφυρα που περναμε τωρα την Μον Μπλαν, γιατι εχει παρα πολλες απο δω και περα ο ποταμος βλεπουμε μερικα νησακια καταμεσης του ποταμου και πρωτα απ  ολα το νησι του Ρουσώ= Ile Rousseau.

To νησακι αυτο γρηγορα εγινε τουριστικος προορισμος γιαυτο εξωραιστικε με ενα παρκο , καφετερια και το αγαλμα του Ρουσσώ. Η προσβαση ομως
γινεται απο την πισω πλευρα την αλλη γεφυρα Pont de Brgues.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Το νησι Ρουσσώ ηταν παλια ενα οχυρωμα και ονομαζοταν Ile aux Barques.Εξυπηρετουσε βεβαια και εμπορικους σκοπους,οταν εκει "αραζαν" τα εμπορικα πλοια κατα τον 17αιω.πριν μοιραστει η πραματεια τους.

Μετα την ενωση της Γενευης με την ελβετικη συνομοσπονδια, το νησι απεκτησε την τουριστικη του οψη αλλα και το χαλκινο αγαλμα του "παιδιου" της Γενευης { το 1835} του φιλοσοφου,συγγραφεα, πολιτικου και αυτοδιδακτου συνθετη Ζαν Ζακ Ρουσώ {Jean Jacques Rousseau} της εποχης της Διαφωτησης, που γεννηθηκε εδω το 1712.

Aυτο οφειλεται κατα πολυ και στο στρατηγο Guillaume-Henri Dufour,ο οποιος ευθυνεται σε ενα μεγαλο μερος για την ρυμοτομια και οικιστικη  αναδιαταξη της πολης, ως μηχανικος που ηταν και τοπογραφος που ηταν.
Ο Ρουσσώ συνεισεφερε με τις πολιτικες και φιλοσοφικες του αποψεις στην γαλλικη επανασταση αλλα και σε μια θυελλα μεταρρυθμισεων σε πολιτικο επιπεδο διδασκοντας την ισοτητα και την αρχη του "κοινωνικου συμβολαιου ή αρχη του πολιτικου δικαιου" Σας θυμιζει αυτο τιποτα????
 Μια απο τις χαρακτηριστικοτατες φρασεις του, ΥΠΕΡ-καινοτομική για την εποχη του ηταν η εξης:
"Οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας δεν είναι αφέντες του λαού, μα υπάλληλοί του. Ο λαός πρέπει να μπορεί να τους διορίζει και να τους απολύει όποτε θέλει."   Δεν υπάρχει θέμα να συμβληθούν με το λαό, πρέπει να τον υπακούσουν."
H ιστορια λοιπον, για μια ακομη φορα επαναλαμβανεται.
Στην παλια πολη θα εχουμε την ευκαιρια να δουμε και το σπιτι που γεννηθηκε, και εζησε με τους γονεις του,προσφυγες ωρολογοποιοι Ουγενοτοι.
 Πισω απ το νησακι αυτο που πηρε το ονομα βεβαια του ντοπιου  ηρωα απ την στιγμη που στηθηκε το αγαλμα του βρισκεται ενα ακομη που φιλοξενουσε ενα μεγαλο εργοστασιο το Batiment des Forces Montrices.

Ενα υδροηλεκτρικο εργοστασιο του 1886,που προμηθευε με νερο του ποταμου σχεδον ολη την πολη και που σημερα
λειτουργει σαν ενα πολιτιστικο κεντρο με ενα μεγαλο θεατρο και οπερα 950 θεσεων καθως και εκθεσιακες αιθουσες.Για να παει κανεις εκει περνα παλι απο την πισω πλευρα απο την γεφυρα Coulouvreniere.

Εμεις ομως δεν θα συνεχισουμε προς τα νησακια , αλλα προς τα αριστερα κατα μηκος της παραλιας, δεξια μας, για να δουμε το "διασημο"  L'Horloge fleurie, το λουλουδατο ωρολοι που μαζι με τον πιδακα θεωρειται επισης το συμβολο της πολης.

Ωρολογια μεσα στην πολη υπαρχουν πολλα, καμμια 50 ρια χωρις υπερβολη.Αυτο εδω ομως ειναι αδιαμφισβητητα το πιο πολυφωτογραφισμενο γιαυτο και το πιο διασημο απ ολα.Ενα ρολοι,που συνδιαζει την τεχνη του ωρολογοποιου με την ομορφια και το παθος για τα λουλουδια.Σχεδιαστηκε και κατασκευαστηκε το 1955 ενω το 2002,  χρειαστηκε ενα "λιφτινγκ" εκμοντερνισμου.
{Αυτο ηταν το παλιο}

Το παλιο ενα και κλασσικο στρογγυλο "καντραν" που αντικατασταθηκε απο οκτω διαφορετικα σχηματα και σε διαφορα επιπεδα
καταλαμβανοντας ολο τον χωρο του λοφου Οι δεικτες γινανε λιγο πιο μπντρερνοι αλλα ο μεγαλος παραμενει στα 2,5 μετρα καθιστωντας τον απο τους μεγαλυτερους στον κοσμο. Η διακοσμηση με τα λουλουδια  αλλαζει απο εποχη σε εποχη,και αναλογα με σημαντικα γεγονοτα

Πισω απο το ωρολοι εχουμε ενα μνημειο που θυμιζει την μερα της ενωσης της  Γενευης {1815} Δυο γυναικες αγκαλια η μια συμβολιζει την πολη της
Γενευης {με το καστρο στο κεφαλι] και η αλλη την ελβετια,που κρατα μια ασπιδα και γραφει "ενας για ολους και ολοι για εναν" {στα γαλλικα}

ενα πολυ ομορφο μνημειο με ενδειαφερουσες λεπτομερειες

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Η περιοχη εδω, και ο κηπος μπροστα στην οχθη ονομαζεται αγγλικος κηπος , jardin anglais και ειναι πολυ ομορφος .Εχει τις ανοιχτωσιες του,αλλα και
τα πιο περιτεχνα σημεια του.Και φυσικα μια καφετερια την μεση που κανει πολυ ωραια παγωμενα αναψυκτικα ΤΥΠΟΥ καφε φραπε...Οχι δεν τον εχουν πετυχει ακομη  αλλα, το παλευουν.Αυτο που εχει και παγωτο μεσα, ειναι..απολαυση..Θυμιζει γλυκο νες   :laugh:
{Κανει και καλες πιτσες}.Με καθε λιακαδα οι ελβετοι βγαινουν εξω σαν τα σαλιγκαρια και ξαπλωνουν στα γρασιδια και λιαζονται μεχρι να...καουν.

Λιγο πιο κατω εχει ενα εντυπωσιακο συντριβανι.Αφιερωμενο στο υγρο στοιχειο..

Ενω στην παραλια εχουμε την προβλητα,που ειναι η αφετηρια των  εκδρομικων πλοιων της λιμνης, αλλα και ενα ακομη τουριστικο τραινακι.

Αν συνεχισουμε ισια,κατα μηκος της παραλιας φτανουμε στον πιδακα. Oσοι θελετε μπορειτε να πατε μεχρι εκεικαι μετα παλι πισω, γιατι απο εδω πρεπει
να ανεβουμε για να μπουμε στην παλια πολη
 Εκει διπλα σχεδον  στον πιδακα Jet d eau , μεσα στη λιμνη  ειναι και δυο μεγαλοι βραχοι που τα ονομαζουν οι πετρες του Ποσειδωνα {Pierres du Niton}.Φαινονται καλα απο την αλλη παραλια πιο κατω που ονομαζεται Quai Gustave Ador.

Οι δυο αυτοι μεγαλοι βραχοι μεσα στην λιμνη,  ειναι υπολοιματα της τελευταιας εποχης των παγετωνων.
Ο Guillaume-Henri Dufour {μηχανικος και τοπογραφος} χρησιμοποίησε τις πετρες  αυτες ,ως υψομετρικο σημειο αναφορας για την χαρτογραφηση της πολης  στους χαρτες του .{ 1845 - 1864}
Εκεινη την εποχη το υψος της πολης πανω απο τη σταθμη της θαλασσας υπολογιστηκε οτι ηταν στα 376,86 μ. Μεχρι και σημερα, αυτες οι πετρες αποτελουν το εγκυρο σημειο του ελβετικου συστηματος μετρησης υψους. Ωστοσο, το υψος της πολης οταν ξαναμετρηθηκε το 1902 και αποδειχτηκε οτι ηταν τελικα 373,6 μ. πανω απο τη σταθμη της θαλασσας.
Γι' αυτο τα δεδομενα σε χαρτες της Ελβετιας πριν απο 1902 διαφερουν κατα 3,26 μ. απο τις σημερινες επισημες τιμες. Μικρο το κακο.. :pardon:
Την εποχη του Χαλκου, οι πετρες αυτες ειχαν πιθανως μια θρησκευτικη σημασια και χρησιμοποιουνταν σε θρησκευτικες τελετες.
Ονομαστηκαν πετρες του Ποσειδωνα γιατι συμφωνα με τον μυθο,ο Ποσειδωνας πηρε ενα κομματι απο την μεσογειο θαλασσα και το τοποθετησε εδω, σχηματιζοντας την λιμνη. Ο Ποσειδωνας εδω , δενειναι ο ελληνικος αλλα ειναι ο λατινος Neptun.
Τωρα ομως ηρθε η ωρα να ανακαλυψουμε την παλια γοτθικη πολη και να ανεβουμε τον λοφο μεχρι τον καθεδρικο. Εκει κοντα θα θαυμασουμε και κατι
πουεχει σχεση με την Ελλαδα...το σπιτι του Καποδιστρια!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ειναι ομως καιρος να δουμε την παλια πολη.

Παιρνουμε τον δρομο, την ανηφορια για το La Cite, ετσι οπως αποκαλειται η γειτονια της παλιας πολης.  Προχωραμε ισια στην οδο  και πλατεια Longemalle προσπερνωνταςτην καθετη οδο Croix d Or , που ειναι και η καλη αγορα της παλιας πολης...

Το τοπιο αρχιζει και αλλαζει σιγα σιγα και μας προετοιμαζει για μια μεσαιωνικη πολη..

Ενω λιγο πιο κατω στην Πλατεια Μαντλέν, ο δρομος γινεται πιο ανηφορικος και στενος,
ετσι οπως αρμοζει σε μια μεσαιωνικη γειτονια που σεβεται την αρχιτεκτονικη της.