Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 149027 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Θα δουμε και το παντα {σχεδον σ ολες τις γαλλικες πολεις} παρον μνημειο των πεσοντων γαλλων σε ...διαφορους πολεμους

και αμεσως μετα την ΒΙΛΛΑ Λουμιερ, η οποια βεβαια σ ενα υπεροχο γαλλο-αναγεννησιακο στυλ και χτισμενη το 1885, χαριστικε στον δημο
Εβιαν και εγινε το "νεο" ομορφο δημαρχειο τους το 1927.

Εδω αξιζει να μπειτε μεσα,ειναι δωρεαν, και να επισκευτειτε την κατπληκτικη χρυση σαλα ή γαλλιστι το "Salon Doré" { απο τις 9 to 11 πμ.και απο τις  1:30 με  5 μμ  Δευτ-Παρασκ. ολο τον χρονο}.
 Αυτη την αιθουσα την χρησιμοποιουν σημερα για την τελεση πολιτικων γαμων. Οι τοιχοι ειναι διακοσμημενοι με χρυσες ταπετσαριες πανελ  και με φαντασμαγορικες κιτρινες μεταξωτες κουρτινες... {Δυστυχως ...εφαγα τα λυσακά μου, φωτο δεν βρηκα πουθενα  :sorry:}

Οπως βλεπουμε και στην φωτο συνεχιζοντας πιο κατω φτανουμε στο καζινο της πολης, ενα απο τα πιο παλια και θεματικα καζινο της περιοχης.
Μεσα αναβιωνονται διαφορα θεματα κατα καιρους, εγω ετυχα σε ενα πειρατικο χωρια και μια φορα σε τροπικο νησι..

Το καζινο δημιουργηθηκε απο την εταιρεια διαχειρησεις λουτρων και ιαματικου υδατος του Εβιαν , στο ευρυτερο πνευμα της απασχολησης και διασκεδασης της υψηλης κοινωνιας της εποχης 1900..και τελικα το 1909 η μικρη χαρτοπαικτικη λεσχη απεκτησε αυτο το ιδιαιτερο αρχιτεκτονικο
στυλ..
Μια εξυπνη σκεψη: Μετα απ ολα τα αναγεννησιακα και μπαροκ κτιρια που δεσποζουν στην κεντρικη ευρωπη κατι πιο....οριενταλ.
Ετσι φτιαξανε μια αντιγραφη του στυλ της Αγιας Σοφιας , οσον αφορα τον θολο και την δομη.

Για να μπειτε μεσα πρεπει να εχετε μαζι σας το διαβατηριο σας υποχρεωτικα ή την ταυτοτητα {που εμεις ετσι και αλλιως τα εχουμε}

Θα παμε μεχρι την παρακατω γωνια πριν ανηφορησουμε για να δουμε και την εκκλησια του 13 αιωνα του Εβιαν, της Παναγιας μας της Αναληψης  {Notre Dame de Assomption}

και παμε  τωρα προς τα πανω στην ανηφορα {...μαθημενοι πια εμεις} προς  την κεντρικη πλατεια του Σαρλ ντε Γκωλ.

Εδω θα συναντησουμε και τον χιλιοπερπατημενο πεζοδρομο της πολης την Rue Nationale..τον εθνικο δρομο, το πανηγυρι του Εβιαν

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ρυ Νασιοναλ λοιπον, και χαζευουμε τα μπιστρω, τα ταβερνακια και τα μαγαζακια

μεχρι να φτασουμε στο πολυποθητο και ζητουμενο νερο Εβιαν....Το βλεπετε εκεινο το κτιριο στο βαθος δεξια?? Ειναι η διασημη πηγη cachat {πηρε
το ονοματης απο τον πρωτο ιδιοκτητη-στο χωραφι του οποιου ηταν η πηγη και που την πουλησε στην κρατικη εταιρεια διαχειρισης λουτρων κλπ..}

Ενα κτιριο απο το 1902, ανακατασκευασμενο βεβαια σημερα που φιλοξενουσε μεσα ενα εντυπωσιακο συντριβανι απ οπου πιναν το νερο τους οι
ιαματικοι τουριστες..

οπως βλεπετε το "αναψυκτηριο" αυτο εχει ενα ιδιαιτερο ρυθμο και βεβαια αυτο οφειλεται στις πολλες ανακατασκευες που υπεστη.
Εδω εχουμε το αυθεντικο κτισμα του 1902 με το συντριβανι  μεσα και τις υπολοιπες εγκαταστασεις υδροθεραπειας.

Ενω σημερα τα πραγματα εχουν υπεραπλουστευτει....εδω η πισω πλευρα του αναψυκτηριου της πηγης με χωρο παρκιγκ

Εδω θα μπουμε μεσα στον κηπο και θα παρουμε απο το "θαυματουργο" νερο της νιοτης οπως το αποκαλουνε.
Γιατι υποτιθεται οτι αναζωογονει τα κυτταρα!!

Το ιαματικο νερο Εβιαν ερχεται κατ ευθειαν απο τις Αλπεις , δημιουργειται απο την τηξη των παγων-παγετωνων και τις βροχες στα 3.000 μετρα περιπου, και σιγι σιγα διαπερνωντας πολλα ορυκτα στρωματα, αλατα μεταλλα-ιχνοστοιχεια, κανει 15 χρονια να φτασει στο υψος του Εβιαν και να βγει σαν πηγη.Αυτα τα 15 χρονια το καθιστουν ενα 'καταπληκτικο΄ φαρμακο αναναιωσης...
 Λιγο πιο περα ειναι και το εργοστασιο εμφιαλωσης μπουκαλιων νερου Εβιαν που ειναι πλεον διασημο σ ολο τον κοσμο και μαλιστα ερχεται γραμμη τραινου μεσα στον αποθηκευτικο χωρο και φορτωνει 500.000 μπουκαλια του 1,5 λιτρου καθημερινα για να τα προωθησει σε πανω απο 100 χωρες.

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Βεβαια...ξερω τα γαλλικα σας ειναι λιγο σκουριασμενα..."Ειναι λοιπον το μεγαλυτερο εργοστασιο εμφιαλωσης νερου στον κοσμο με ημερησια παραγωγη καποια 5.000.000 [ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ} μπουκαλια την ΜΕΡΑ!!!
Απασχολει 1.000 περιπου εργαζομενους και διενεργει 300 μικροβιολογικους ελεγχους την ΗΜΕΡΑ, για να παρακαλουθειται συνεχως η αψογη κατασταση του ελιξηριου αυτου της νεοτητας...Τα τραινα οπως προειπα, μπαινουν μεσα στο εργοστασιο και χρειαζονται 10 την ημερα για να φορτωσουν την παραγωγη του εργοστασιου."
 Βεβαια λενε οτι η διαφορετικη πηγη απ οπου {μεσω αγωγων} ειναι λιγο πιο λαϊτ απ το το νερο της πηγης cachat, που πηγαμε και βαλαμε εμεις προηγουμενως...{Εγω προσωπικα πιστευω οτι ειναι απλα ενα καθαρο και ευκολοχωνευτο νερο ...και τιποτα αλλο  :mocking:}
 Αν συνεχισουμε να ανεβαινουμε προς στα πανω ..{με τα ποδια ειναι κουραστικο γιαυτο θα παρουμε τον οδοντοτο}

φτανουμε στο σημειο οπου στηθηκε καποτε η απολυτη χλιδη, το ξενοδοχειο και κλαμπ Ρουαγιάλ Royal Hotel.

Αλλα εμεις χορτατοι απο χλιδατα πραγματα, τα ππροσπερναμε και κατεβαινουμε παλι σιγα σιγα την Ρυ Νατιοναλ και η οποια στο τελος της θα μας βγαλει στην πλατεια του λιμανιου οπου μας περιμενει το καραβι μας να μας παει πισω στην Λωζαννη..Ξερω..κουβαλατε καμμια 10 κιλα νερο μαζι σας
και δεν βλεπετε να τα παρατησετε στο ξενοδοχειο και να ξεκουραστειτε απ τον ατελειωτο ποδαροδρομο..
Δικαιο εχετε..
Αντε ξεκουραστειτε γιατι αυριο εχουμε Γενευη και Σαμονι...
Στον υπνο σας καντε μια ....επαναλληψη για την ομορφη Λωζαννη

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Πάρα πολύ όμορφο ταξίδι...καταραμένο ΔΝΤ!!! :diablo: :diablo: :diablo:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ξεκιναμε,πρωι πρωι για τη Γενευη.
Κατεβαινουμε στο Ουσι..ολο παραλιακα,οχι απο το ολυμπ.μουσειο-απ την αλλη κατευθυνση,μεχρι να φτασουμε τον Α1 προς Γενευη.
Η διαδρομη ειναι κοντινη,και συντομα θα δουμε τα πρωτα προαστρεια της πολης και η πινακιδα που χωριζει την παραλιακη πολη απο την πισω πλευρα.
Φυσικα ακολουθουμε την κατευθυνση Λακ= Lac= λιμνη

Μια πολη-καντονι στο νοτιοδυτικοτερο τμημα της ελβετιας περιτριγυρισμενη σχεδον απο παντου, απο την Γαλλια.Και φυσικα
και εκει μιλανε μονο γαλλικα.Η Γενευη εγινε κομματι της ελβετικης συνομοσπονδιας, το 22 καντονι μολις το 1815.Επισημα φερει τον τιτλο της Republic of Geneva, δημοκρατια της Γενευης.
Σημερα θεωρειται πρωτα η πολη των "διεθνων" οργανισμων και μετα την Ζυριχη η 2 οικονομο-τραπεζικη πολη της ελβετιας.Ειναι  απο τα μικροτερα καντονια με μολις 282 τετρ. χλμ.και με 465.000 κατοικους, εκ των οποιων, δεν θα ηταν υπερβολη να πουμε οτι το 1/3 ειναι αλλοδαποι που εργαζονται στους πολλους και διαφορους διεθνεις οργανισμους που το εχουν πια για MUST ,υποχρεωτικο, να εδρευουν εκει.
Μεχρι προσφατα θεωρειτο η 4 πιο ακριβη πολις στον κοσμο..
Παρολο που εχει αρκετα ανεπτυγμενη βιομηχανια και πολλους οργανισμους - για τα ελβετικα κριτηρια- θεωρειται μια πολις με αρκετα υψηλο δεικτη ανεργιας, {το 2011 ηταν στα 7% } Ας μην ξεχναμε οτι πολλες διασημες εταιρειες εδρευουν κα εχουν εργοστασια  οπως τα  Ρολεξ,  η εταιρεια Πατεκ Φιλιπ,τα  ρωλογια Ωμεγα ,    τα καταπληκτικα  Βασερον  Κονσταντεν
και εταιρειες οπως  Κατερπίλαρ , η Du  Pont, η Procter και Gamble η Hewlett   Packard ,  ..κ.π.αλλες..

Aπο διεθνης οργανισμους εχουμε...μπολικους..
Πρωτα απ ολα , αυτο που θα επισκευτουμε ..το
The United Nations =                ο οργανισμος των Ηνωμενων Εθνων της Γενευη    

Ο Ευρωπαϊκος Οργανισμος Πυρηνικων Ερευνων (CERN)
Ο Διεθνής Οργανισμος Πολιτικης Αμυνας (ICDO)
Η Διεθνης Οργανωση Εργασιας (ΔΟΕ)
Ο Διεθνης Οργανισμος Μεταναστευσης (ΙΟΗ)
H Διεθνης Ένωση Τηλεπικοινωνιων (ITU)
Ο Διεθνης Οργανισμος Baccalaureate =εκπαιδευτικος οργανισμος(IBO)
Η Διακοινοβουλευτικη Ενωση (IPU)
Η Υπατη Αρμοστεια για τα Ανθρωπινα Δικαιωματα
Η Υπατη Αρμοστεια  για τους Προσφυγες
Το Φορουμ για τη Διακυβερνηση του Διαδικτυου Internet (IGF)
Το Γραφείο για τον Συντονισμο των Ανθρωπιστικων Υποθεσεων (OCHA)
Η Λουθηρανικη Παγκοσμια Ομοσπονδια (LWF)
Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας (ΠΟΥ)
Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Πνευματικης Ιδιοκτησιας (WIPO)
Ο Παγκοσμιος Μετεωρολογικος Οργανισμος (WMOΗ)
H Παγκοσμια Φοιτητικη Χριστιανικη Ομοσπονδια WSCF
Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Εμποριου (ΠΟΥ)
Η Ευρωπαϊκη Ραδιοτηλεοπτικη ενωση (EBU)
Tο ιδρυμα  Αγα Καν
Το Διεθνες Συμβουλιο Αερολιμενων
Η Διασκεψη των Ευρωπαϊκων Εκκλησιων (CEC)
Η Διεθνης Εταιρεια του AIDS
Η Διεθνης Επιτροπη του Ερυθρου Σταυρου  
Η Διεθνης Ηλεκτροτεχνικη Επιτροπη (IEC)
Η Διεθνης Ομοσπονδια της Ερυθρας Ημισεληνου (IFRC)
Η Διεθνης Ενωση Οδικων Μεταφορων (IRU)    
Ο Διεθνης Οργανισμος Τυποποιησης (ISO)
Η Διεθνης Ενωση κατά του Καρκινου (UΙCC)
Το   Διεθνες Mandat -διεθνης διαλογος και επικοινωνια (ΜΙ)
Το Παγκοσμιο Ταμειο για την Καταπολεμηση του AIDS, της Φυματιωσης και της Ελονοσιας
Το πρόγραμμα για την εγκριση της Δασικης Πιστοποιησης (PEFC)
Το Παγκοσμιο Συμβουλιο Επιχειρησεων για τη Βιωσιμη Αναπτυξη (WBCSD)
Το Παγκοσμιο Συμβουλιο των Εκκλησιων (Π.Σ.Ε.)
Η Παγκοσμια Ομοσπονδια Καρδιακων αασθενιων (WHF)
Το Παγκοσμιο Οικονομικο Φορουμ (WEF)
Παγκοσμιος Οργανισμος της Προσκοπικης Κινησης
Το παγκοσμιο ιστιοδικτυο- Εικονικη βιβλιοθηκη
 Η Διεθνης Ενωση για τη Μελετη του Οικονομικου Ασφαλισεων
Οργανισμος Νεολαία με  αποστολή (YWAM)
Το διεθνες διοικητικο συμβουλιο των Γιατρων Χωρις Συνορα
και πολλα αλλα που μου διαφευγουν.................................................................................................

Το μονο σημαντικο κομματι της ιστοριας της,ειναι,ο πρωταγωνιστικος ρολος της στην θρησκευτικη μεταρρυθμιση της ευρωπης.Θα το δουμε ομως
μετα αυτο..
Μπαινοντας στην πολη συναντουμε πρωτα απ ολα, προς την πλευρα της λιμνης

ενα σωρο βιλλες,συνηθως εδρες παγκοσμιων οργανισμων που αναφεραμε παραπανω, η μερικα απο τα ατελειωτα ιδρυματα, μουσεια και φιλανθρωπικες οργανωσεις..

Λιγο πιο κατω ειναι ενα απο τα ομορφοτερα παρκα της ευρωπης το Mon Repos{συνονοματο με την Λωζαννη}

Ειναι ενα πολυ ομορφο παρκο-κηπος με ελευθερη εισοδο, εστιατορια καφετεριες και παιδικες χαρες

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2012, 01:25:06 πμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Η εισοδος του παρκου ειναι λιγο πιο κατω στο δεξι μας χερι,

Και φυσικα διαθετουν και μεγαλα  θερμοκηπια για τα φυτα που χρειαζονται ζεστα κλιματα

Γιατι, ας μηνξεχναμε,απεναντι μας εχουμε το Μον Μπλανκ και ενα κρυουλακι το βγαζει τον χειμωνα..Και φυσικα ειναι ενας απ τους σοβαρους λογους για να ΜΗΝ κανετε την εκδρομη αυτη χειμωνιατικα

Το παρκο κατεβαινει μεχρι κατω την παραλια

και η οποια παραλια ειναι γυρω γυρω πολυ ομορφη και προσεγμενη

Το ενα παρκο διαδεχεται το αλλο, οπως και αυτο αμεσως μετα το Μον Ρεπό, που ονομαζεται parc perle du lac, η περλα{μαργαριταρι} της λιμνης.

Επισης με εστιατοριο και καφε, αλλα και με τη σταση-αφετηρια απο  ενα απο τα τρενακια που σε παει ..βολτα στη παραλια της πολης..

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Εδω εχουμε και μια σταση απο τα πλοια που κανουν την βολτα μεσα στην περιοχη.Στο βαθος φαινονται οι πρωτες συνοικιες της  γενευης καιτο συντριβανι Jet d'eau!!

Προσοχη τωρα να προλαβετε να δειτε αυτες τις πινακιδες, γιατι θα στριψουμε δεξια να δουμε τα κτιρια απο τα ενωμενα εθνη και τα αρχηγεια του
ερυθρου σταυρου  και ημισεληνου στα γαλλικα croix rouge -κρουά ρουζ =ερυθρος σταυροςκαι για τους μουσουλμανους ερυθρα ημισεληνος
croissant rouge = κρουασάν !!  ρουζ  :laugh:  {μια απο τις εννοιες της γαλλικης λεξης κρουασαν ειναι η ημισεληνος και απο εκει βγηκε και το γλυκο
κρουασαν που τρωμε..γιατι μοιαζει με ημισεληνο..
Εδω  λοιπονπου μας το θυμιζει και η πινακιδα , δεξια παει για τα ενωμενα εθνη..

Αλλα εδω στην γωνια, εχουμε και  αλλα κτιρια απο  διεθνης οργανισμους.Πρωτα απ ολα συνανταμε το κτιριο της UNICEF..κρυμμενο πισωαπο  τα πυκνα δεντρα

Και αμεσως μετα το κτιριο του παγκ.οργανισμου μετεορολογιας..Εδω συγκεντρωνονται ολα τα στοιχεια καιρων απο πολλα κρατη κια επι σειρα ετων
για να βγαινουν στατιστικες..να λαμβανονται {υποτιθεται} παγκ.μετρα οπως για την υπερθερμανση του πλανητη κλπ.

Πριν φτασουμε  στον ΟΗΕ, περναμε απο εναν σιδ/κο σταθμο της πολης σταση που λεγεται Secheron..Εγινε για να εξυπηρετει τους χιλιαδες εργαζομενους και επισκεπτες  εδω των  οργανισμων.Οι γραμμες ειναι κατω .Για να πας εκει,περνας μεσα απο την συραγγα αυτη..

Μετα τον σταθμο δεξια μας εμφανιζεται ηδη ενα τμημα απο την τεραστια εκτασηβπου καταλαμβανει ο ΟΗΕ και μια απο τις πολλες εισοδους του

Αμεσως μετα ακολουθει το "Παλατι των Η.Ε." Palais de Nations", που ειναι το κεντρικο κτιριο του οργανισμου

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Η κεντρικη εισοδος του  ΟΗΕ ειναι αυτη...

Ανοιγει βεβαια μονο τις συνεδριασεις και οχι για  το κοινο,που αναγκαστικα χρησιμοποιουμε τις πλαινες εισοδους. Φυσικα για να μπεις μεσα πρεπει να
εχεις κανει προκρατηση και μονο με ταξιδιωτικο εγγραφο,γιατι  θεωρειται ξεχωριστο "ουδετερο" εδαφος ακομα και για τους ελβετους.
 Μπροστα μας ειανι οι σημαιες των κρατων-μελων του ΟΗΕ αναμεσα τους βεβαια και η Ελλαδα...
Αποτην αλλη πλευρα ειναι η πλατεια των Η.Ε. με τα παιχνιδιαρικα συντριβανια  της και το γλυπτο "καρεκλα". η οποια εχει ενα ποδι λειψο {σπασμενο}.
Συμβολιζει τα θυματα πολεμου { και μη}, απο τις ναρκες,που και σε ειρηνικες περιοδους αφησαν χιλιαδες αθωους πολιτες αναπηρους.
Ειναι ενα τεραστιο ξυλινο γλυπτο του ξυλουργου Louis Genève, σχεδιασμενο απο τον ελβετο Daniel Berset, 5,5 τοννων και 12 μετρα υψος, ενα εργο που εγινε υπο την αιγιδα του οργανισμου Handicap International {διεθνης οργαν.αναπηρων-εδρευει στο Βελγιο, οπως ειπαμε εν ειδει διαμαρτυριας
και υπενθυμισης στους διεθνεις αντιπροσωπους  για τις ναρκες ..

Ας μπουμε ομως στον ΟΗΕ να δουμε τουλαχιστον δυο απο τις πιο σημαντικες αιθουσες και να πουμε δυο λογια για τον "παραλιγο",πιο σημαντικο οργανισμο στον κοσμο, εκτος του Ερυθρου Σταυρου που θα δουμε παραπανω..

Εδω μπηκαμε στην αιθουσα των  γενικων συνελευσεων..οταν συζητανε παγκ.ενδειαφεροντος πραγματα ή καλουνταινα ψηφισουν ολοι

Ενω αυτη η αιθουσα ανηκει  στο  συμβουλιο ασφαλειας

Τι ειναι ομως ο ΟΗΕ ? Ποτε εγινε ? Τι ρολο παιζει? και γιατι σημερα θεωρειται πια "διακοσμητικος"  ???

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ο σημερινος ΟΗΕ προηλθε απο την αποτυχημενη προσπαθεια διατηρησης της ειρηνης απο τον προκατοχο του την Κοινωνια των Εθνων {League of Nations},που ιδρυθηκε αμεσως μετα το τελος του 1 π.π.{με την συμβολη του τοτε Αμερικανου προεδρου Woodrow Wilson}

Κατα την διασκεψη της Τεχερανης το 1943 οι Τσωρτσιλ,Σταλιν και Ρουσβελτ αποφασισαν να δωσουν μια δευτερη ευκαιρια σε εναν  οργανισμο που απετυχε πρωταρχικα γιατι οπως χαρακτηριστικα ειχε πει ο Μ.Μουσολινι,
..." Η ΚτΕ. λειτουργει αψογα οταν φωναζει ενα σπουργιτι και κοιταζει απλα, οταν επιτιθεται ενας αετος."
Και αυτο γιατι η Κοινωνια των Εθνων δεν διεθετε δικες της ενοπλες δυναμεις και εξαρτιοταν απο τις Μεγαλες Δυναμεις για την
επιβολη των αποφασεών της, αποφασεις στις οποιες οι Μεγαλες Δυναμεις ηταν απροθυμες να συμβαλλουν με τον δικο τους στρατο
Ετσι γεννιεται ο Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων στις 24 Οκτωβριου το 1945  απο τις χωρες που νικησαν στον 2 π.π. και αρχικα ειχε 51 μελη.
Σημερα με τελευταια αποδοχη του Ν.Σουδαν ως μελος {14.07.2011} τα κρατη μελητου ΟΗΕ  εφτασαν τα 193 , σχεδον ολα τα διεθνως αναγνωρισμενα ανεξαρτητα εθνη.{εκτος το Βατικανο,που μπορει να συμμετεχει αλλα δενεχει δικαιωμα ψηφου}
Η επισημη εδρα της θεωρειται την Νεα Υορκη .

Αποτελειται απο πεντε κυρια σωματα που ειναι, η Γενικη Συνελευση, το Συμβουλιο Ασφαλειας, το Οικονομικο και Κοινωνικο Συμβουλιο (ECOSOC) και η Γραμματεια.
Το πεμπτο σωμα το Διεθνες Δικαστηριο Δικαιοσυνης, εδρευει μονο στην Χαγη {Ολλανδια},

{Δ.Δικαστηριο Χαγης}

ενω οι  αλλες σημαντικες υπηρεσιες του ΟΗΕ εδρευουν {εκτος απο τα προαναφερθεντα και στη Γενευη-που ειδαμε ,την Βιεννη και το Ναϊρομπι ..
Οι επισημες γλωσσες των Ηνωμενων Εθνων, που χρησιμοποιουνται σε διακυβερνητικες συναντησεις και εγγραφα, ειναι αραβικα, κινεζικα, αγγλικα, γαλλικα, ρωσικα και ισπανικα {αυτες που μιλουνται απο περισσοτερο κοσμο}.
Οι στοχοι του ΟΗΕ ειναι, πρωτα απ ολα, η διατηρηση της ειρηνης και της ασφαλειας στον κοσμο, ακομα και με στρατιωτικα μεσα οπως το στρατιωτικο "ειρηνευτικο" σωμα, {που οπως βλεπετε τα τανκ τους πετανε μονο ειρηνικες βομβες..και στην Σερβια αποτρεψανε χιλιαδες σκοτωμους.. :nea:.}

που προερχεται ειτε απο στρατιωτικες συμμαχειες οπως το ΝΑΤΟ ειτε απο τους Λευκο-κρανους ειτε απο στρατο ουδετερων χωρων,ειδικα σωματα στρατου κλπ.
Πεντε ειναι οι χωρες με μονιμο "βετο" {κοινως κανουν ο,τι θελουν} στο συμβουλιο  "ασφαλειας" και οι παγκοσμιοι διαιτητες..
εξ αριστερων προς δεξια  Η Κινα  {προεδρος Jiang Zemin,} οι ΗΠΑ {προεδρος Bill Clinton,}το Η.Β. {βρετανος προθυπουργος Tony Blair,}  η Ρωσσια  { προεδρος Vladimir Putin} , και η Γαλλια {γαλλος προεδρος  Jacques Chirac.} φωτο του 2000.

Αλλος στοχος ειναι  η διαφυλαξη ανθρωπινων δικαιωματων και αποστολη ανθρωπιστικης βοηθειας ,οπου χρειαζεται.
Να προωθει την Κοινωνικη και οικονομικη αναπτυξη δηλαδη, την εξαλειψη της μεγαλης φτωχειας και της πεινας,την καθιερωση της υποχρεωτικης πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης,την προωθηση της ισοτητας των φυλων,την μειωση της παιδικης θνησιμοτητας,την εξασφαληση της μητρικης-γεννετικης υγειας,την καταπολεμηση του  AIDS, της ελονοσιας και αλλων ασθενειων,την εξασφαλιση της περιβαλλοντικης βιωσιμοτητας και τελος την δημιουργια μιας παγκοσμιας συμπραξης για την αναπτυξη.
Ο ΟΗΕ χρηματοδοτειται απο προσυμφωνημενες και εθελοντικες εισφορες απο τα κρατη μελη. Η Γενικη Συνελευση εγκρινει τον τακτικο προϋπολογισμο και καθοριζει την συνεισφορα για καθε μελος,αναλογα με την ικανοτητα της καθε χώρας να πληρωνει, βασει του ακαθαριστου εθνικου εισοδηματος (ΑΕΕ), με προσαρμογες αναλογα αν εχει μεγαλο εξωτερικο  χρεος και αν το κατα κεφαλην εισοδηματης ειναι χαμηλο.Ετσι πληρωνονται οι οποιεσδηποτε αποστολες του ΟΗΕ.
Οι εκαστοτε προεδροι απο την γεννεση του ειναι λιγο πολυ γνωστοι πρωτος  ο Trygve Lie ,Νορβηγος,{1946-1952} ο Dag Hammarskjold ,Σουηδος,{1953-1961}, ο U Thant, απο Βιρμανια/Μιανμαρ,{1961-1971}πρωτος Ασιατης γραμματεας,ο Αυστριακος Kurt Waldheim {1972-1981]Ο Περουβιανος Javier Perez de Cuellar {1982-1991]πρωτος λατινος γραμματεας, ο Αιγυπτιος Boutros Boutros-Ghali {1992-1996} πρωτος γραμματεας απο αφρικη, ο Kofi Annan απο Γκανα {1997-2006}και ο σημερινος Ban Ki-moon, απο  την Νοτιο Κορεα.
Τωρα, γιατι το θεωρω διακοσμητικο...Γιατι..ΔΕΝ εχουν αποτρεψει κανεναν πολεμο εκτοτε. Γιατι...η ΗΠΑ {με την μεγαλυτερη χρηματικη εισφορα το 23% του γενικου ισολ. με τηνδευτερη χωρα μολις στο 8%} κανει κουμαντο και πολεμους οπου και οποτε αρεσει,
 και ο ΟΗΕ ειναι μαγαζι της και η βιτρινα μιας μελλοντικης παγκοσμιας διακυβερνησης με πρωταγωνιστες φυσικα τους ιδιους.
Γιατι,η πεινα συνεχιζει να υφισταται σε πολλες χωρες ενω πετιουνται τροφιμα στις χωματερες.Γιατι ΔΕΝ περιοριζονται ασθενειες,{ισα ισα,φυτρωνουν νεες απο τα  βιολογικα εργαστηρια των ΗΠΑ που κατα λαθος ξεσπουν στην ανθρωποτητα για να πουλαν εμβολια και φαρμακα οι "Υμετεροι"
και το εργο του ΟΗΕ καλουνται και το κανουν οι εθελοντες γιατροι χωρις συνορα.
Η Ουνεσκο μας δουλευει κανονικα..γιατι παιδακια συνεχιζουν να πεθαινουν σαν τις μυγες στην αφρικη, ενω αλλου εργαζονται σαν σκλαβοι, την σημερον ημερα..
Γιατι,συνεχιζουν να καταπατουνται τα ανθρωπινα δικαιωματα εκει που καταπατιωνταν μεχρι σημερα, ενω νεα κρατη,οπως η Ελλαδα,χανουν την αξιοπρεπεια τους.Οι μητερες ΔΕΝ απολαμβανουν καμμια βοηθεια για την δημιουργια οικογενειας, καμμια προοδο δεν εχει επιτευχθει σε περιβαλλοντολογικα προβληματα ενω ο αλητης ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ με βραβειο ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ Ομπαμα, συνεχιζει ενα καταστροφικο κρυφο πολεμικο εργο στην ανατολη.ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορουν να κανουν αντιθετα στην πολιτικη των μεγαλων δυναμεων.
Αυτα που βλεπουμε καθημερινα στις ειδησεις εσυ και εγω..ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ?? Τι σκ.τ. συνεδριαζουν καθε μερα?? Απο το 1945 μεχρι σημερα με τα χρηματα  που εχει εισπραξει ο ΟΗΕ χιλιες αφρικες  θα ταιζα και θα εμβολιαζα και αναριθμητα σχολεια και νοσοκομεια θα  εχτιζα...Τελος παντων...
Παρτε εναν παλιο ισολογισμο για παραδειγμα 500 εκατομυρια για εξοδα συνεδριασεων και 5 εκατομυρια για τα παιδακια που πεινανε..
http://www.nationsencyclopedia.com/United-Nations/The-United-Nations-Budget-PROCEDURE-FOR-DETERMINING-THE-REGULAR-BUDGET.html

ΠΟΟΟΟΟΟΣΕΣ συνεδριασεις πρεπει να πληρωσουμε ρε γ...το,  για να κοροιδεψουνε τον κοσμο με τις δηθεν ανθρωπιστικες τους οργανωσεις??? Και κατι κουφα εξοδα..τυπου αμυνα για εξωγηινες διαστημικες απειλες  υψους 500 εκατ. ??
Φετος τα  εξοδα  προβλεπεται να ξεπερασουν τα 22 ΔΙΣ!!!!
 Παμε ομως παρακατω...δυστυχως οσοι φωναζουμε ειμαστε " φωνη βοοντος εν τη ερημω..."

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Σε εκατο μετρα πιο κατω, συνανταμε το σημαντικοτατο μουσειο και την εδρα του Διεθνους Ερυθρου Σταυρου.

Το Διεθνες Κινημα Ερυθρου Σταυρου και Ερυθρας Ημισεληνου (γαλλικά: Mouvement Ιnternational de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge
χα χα χα ναι καλα διαβασατε Κρουασαν-σαν αυτο που τρωμε..στα γαλλικα θα πει ημισεληνος),
που ονομαστηκε χαριν συντομιας Ερυθρος Σταυρος, αποτελει σημερα ενα σημαντικο ανθρωπιστικο κινημα. Η παλαιοτερη οργανωση στους κολπους του κινηματος ειναι η Διεθνης Επιτροπη Ερυθρου Σταυρου, η οποια ιδρυθηκε το 1863 ως ιδιωτικη ανθρωπιστικη οργανωση απο πεντε επιφανεις πολιτες της Γενευης την οποια  ξεκινησε ο Ερρικος Ντυναν {Jean Henry Dunant} Ζαν Ανρι Ντυνάν. Η αρχικη της ονομασια ηταν «Διεθνης Επιτροπη για την ανακουφιση των τραυματιων» και πηρε το σημερινο της ονομα το 1876.

Το 1864 με την παροτρυνση της επιτροπης και με πρωτοβουλια της ελβετικης κυβερνησης οργανωθηκε μια διεθνης διπλωματικη διασκεψη η οποια αποδεχτηκε τη Συνθηκη της Γενευης με σκοπο τη βελτιωση της τυχης των τραυματιων και των αιχμαλωτων του πολεμου. Η συνθηκη αυτη, υποχρεωσε τα κρατη  στην παροχη βοηθειας και θεραπειας προς τους τραυματιες και αρρωστους οποιασδηποτε εθνικοτητας καθως και την αναγνωρισης της ουδετεροτητας των στρατιωτικων νοσοκομειων,  ασθενοφορων και του υγειονομικου προσωπικου.
 Υιοθετησε το σημα του κοκκινου σταυρου σε λευκο φοντο, που ισχυει σ' ολοκληρο τον {χριστιανικο} κοσμο και ειναι ευκολα αναγνωρισιμο. Το συμβολο του κοκκινου σταυρου επιλεχθηκε προς τιμην της Ελβετιας, ουδετερης χωρας που φιλοξενησε το συνεδριο, αντιστρεφοντας τα χρωματα της σημαιας της.

Ολα αυτα ξεκινησαν βεβαια οταν ο Κυριος Ζαν-Ανρι {Ερρικος} Ντυναν στον δρομο του για να συναντησει τον Ναπολεοντα και να συζητησει  μαζι του καθαρα διακρατικα επαγγελματικα θεματα βρεθηκε θεατης της τραγικης Μαχης του Σολφερινο στις 24 Ιουνιου το 1859.{Πολεμος,οπου η Ιταλια[Βασ. της Σαρδηνιας]διεκδικουσε απο την Αυστρια την ανεξαρτησια της.}
 Μεσα σε μια μερα πανω απο 40.000 στρατιωτες και των δυο στρατων επεσαν στην μαχη.Πολλοι απο αυτους ηταν καταδικασμενοι να πεθανουν απο τα τραυματα τους και μονο, επειδη δεν υπηρχε κανεις να τους περιθαλψει.Παρατησε αμεσως τις οποιες επαγγελματικες υποχρεωσεις ειχε και την
ιδια κιολας στιγμη και για πολλες μερες, σοκαρισμενος απο τις κραυγες πονου  και απελπισιας προσπαθησε να οργανωσει καποιες υποτυπωδεις πρωτες βοηθειες επιστρατευοντας ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ και ντοπιους απο το Σολφερινο για να τον βοηθησουν,φροντιζοντας τραυματιες αμεροληπτα.Μολις γυρισε σπιτι του εγραψε ενα βιβλιο "Απομνημονευματα απο το Σολφερινο" και το εστειλε σ ολους τους πολιτικους και στρατιωτικους της Ευρωπης,ζητωντας την δημιουργια ενος φορεα με σκοπο την περιθαλψη των τραυματιων.
Μολις 4 χρονια μετα ιδρυει την πρωτη του επιτροπη αφου καλλιεργηθηκε πανευρωπαικα το κλιμα για μια τετοια οργανωση και το κρατος της ελβετιας θελοντας να βοηθησει, συνεισεφερε με την διοργανωση της διασκεψης.Τα πρωτα κρατη μελη ηταν απο την Γερμανια, η Βαδη, η Βαυαρια, το Αννοβερο,η Εσση-Κασελ και η Σαξωνια Η Αυστρια,η Γαλλια,η Ιταλια, Η Ολλανδια,η Πρωσσια, η Ρωσσικη Αυτ/ρια, η Ισπανια, η Σουηδια,η Νορβηγια, και το Ην.Βασιλειο.Τον επομενο χρονο μετα την επιτυχια αυτη καλεστηκαν και οι ΗΠΑ, το Μεξικο και η Βραζιλια.
Την ιδια χρονια ιδρυθηκαν σε ολες σχεδον τις ευρωπαϊκες χωρες οι πρωτοι Εθνικοι Συλλογοι Ερυθρου Σταυρου και 2 χρονια μετα και στις ΗΠΑ.
Το 1877, κατα τη διαρκεια του Ρωσοτουρκικου Πολεμου, η Οθωμανικη αυτοκρατορια και στη συνεχεια και ολες οι μουσουλμανικες χωρες, αποφασισαν να υιοθετησουν την οργανωση αυτη αλλα,αντι για το σταυρο, που ειναι χριστιανικο συμβολο,με την κοκκινη ημισεληνο.Η επισημη αναγνωριση της Ερυθρας Ημισεληνου εγινε το 1929 με την τροποποιηση του καταστατικου της Συνθηκης της Γενευης.

{Η εισοδος του Μουσειου}

Το 1901 πηρε το βραβειο Νομπελ Ειρηνης ο εν τω μεταξυ πτωχευσας {γιατι παρατησε τις δουλιες του για χαρι του Ερυθ.Σταυρου} Ζαν Ανρι Ντυναν ενω το 1917, 1944 και το 1963 απονεμηθηκε στη Διεθνη επιτροπη του Ερυθρου Σταυρου.Το Ισραηλ χρησιμοποιει ως συμβολο το κοκκινο αστερι του Δαβιδ.
 Στις μερες μας ο Ερυθρος Σταυρος, εκτος απο την περιθαλψη των τραυματιων και την προστασια των αιχμαλωτων πολεμου, ασχολειται και με τους προσφυγες.
Παρεμβαινει επισης και σ' ολο τον κοσμο, σε περιπτωσεις καταστροφων.
Και μετα απο την γνωριμια μας με εναν απο τους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ πραγματικα αγαθοεργους οργανισμους,γυριζουμε πισω για να κατευθυνθουμε προς την παλια πολη
περνωντας απεναντι απο τον ποταμο Ροδανο, που ξαναβγαινει απο την λιμνη Λεμαν,διασχιζει την Γενευη για να μπει στην Γαλλια..
Κατεβαινοντας προς την παραλια θα δουμε το ομορφο αγαλμα, νεος και αλογο

Και βγηκαμε στην λεωφορο, Quai de President Wilson, που πηρε το ονομα της απο τον προεδρο της Αμερικης που επιμεληθηκε την ιδεα της Κοινωνιας των Εθνων που ειπαμε παραπανω , και η οποια λεωφορος  φιλοξενει μια πολυ ομορφη  παραλια...........

..... αλλα  και πολλα ξενοδοχεια,μερικα απο τα πιο ξεχωριστα στο κοσμο!!! και που ειναι αληθεια οτι απο εξω, δεν θα μας γεμιζαν το ματι.
Πρωτα απ ολα το Hotel President Wilson, {παλι προς τιμην του προεδρου των ΗΠΑ..}