Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 148983 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
 Περνωντας απεναντι προς την πλευρα της λιμνης ειναι η πλατεια Bellevue { μπελβυ}= καλη θεα. Εκει στηνεται συνηθως η μεγαλη ροδα την ανοιξη μεχρι τελους φθινοπωρου, που θα διασκεδασει χιλιαδες κοσμο, ιδιαιτερα κατα το καλοκαιρινο φεστιβαλ τελη Ιουνιου με αρχες Ιουλιου και στην μεγαλη
Streetparade κατι σαν το Loveparade του Βερολινου και το  Gayparade της Βαρκελωνης. Κοινως των σοδομων και των γομωρων το ...καγκελο :bigr: :bigr: :bigr:

Για να ριξουμε μια ματια....απ ολα εχει ο μπαξες....ομαλους...

και ανωμαλους.......... :blum:

καποιοι που κινουνται στα ...ορια της χαζομαρας.. :laugh:

]

και καποιοι που τα ξεπερνανε  :bigr: :bigr: 

Αυτον παιδια, τον φανταζομαι να ειναι οικονομικος επενδυτικος συμβουλος σε καποια τραπεζα  :bigre:

Ας προσγειωθουμε κομματακι...και καπως ανωμαλα συμφωνα με τα ηθη και εθιμα της περιοχης  :bigr: και να πουμε οτι πισω απο την μεγαλη ροδα
που ειδαμε στην πρωτη φωτο και οχι στις υπολοιπες γιατι ειχαμε επικεντρωθει αλλου  :laugh: :laugh:
υπαρχει το πανεμορφο κτηριο της οπερας της Ζυριχης

Η ιστορια του πανεμορφου αυτου κτηριου γυριζει πισω στο 1834 οταν εκανε την πρεμιερα του με τον "Μαγικο Αυλο" του Μοτσαρτ. Εγκαινιαστηκε
σαν το ΠΡΩΤΟ  ΜΕΤΟΧΙΚΟ Θεατρο της ευρωπης που ιδρυεται απο τους θεατροφιλους πολιτες της Ζυριχης.
Εκτοτε εχουν παιχθει διαφορα εργα, οπερες και μπαλετα σε ενα πολυ εντυπωσιακο , συγχρονο, και ανετο χωρο, ενω η επιχειρηση Οπερα Α.Ε θεωρειται
και αρκετα επικερδης καθως οι "Ζυριχεζοι", εχουν αποδειξει οτι ειναι ανθρωποι της κουλτουρας....No commence please  :pardon:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Μπροστα και δεξια μας ειναι μια ακομη "ιστορικη" εκκλησια η Wasserkirche =Βάσσερκιρχε= εκκλησια των νερων. Ονομαστηκε ετσι γιατι ηταν κατ αρχας χτισμενη πανω σ ενα νησακι που σχηματιζε εκει ο ποταμος Λιματ,

και το οποιο νησακι βεβαια, με την δημιουργια και τα μπαζωματα για τις
παραλιες ενθεν και ενθεν, εγινε ενα με την χτισμενη πια οχθη.

Η εκκλησια αυτη περασε απο πολλες περιπετειες!!! Πρωτα απ ολα ειπανε οτι ηταν ο τοπος του μαρτυριου και της εκτελεσης των τριων Αγιων πατρονων
προστατων της Ζυριχης, Αγιας Ρέγκουλα, του αδελφου της Αγιου Φελιξ και του υπηρετη τους Αγιου Εξουπεράντιους. Μετα εγινε πρωτοχριστιανικος ναος, μετα το βαπτηστηριο του καθεδρικου ναου και σε μια ανακαινηση της κατα την διαρκεια εκσκαφων βρεθηκε και μια θειουχος  πηγη στην οποια αποδοθηκαν θαυματουργες ιδιοτητες.Κατα την περιοδο της αναμορφωσης της καθολικης εκκλησιας Reformation σταματησε να λειτουργει και μετατραπηκε σε αποθηκη, καταστρεφοντας δυστυχως πολλες ομορφες τοιχογραφιες για να μετατραπει τελικα το 1600 σε δημοτικη βιβλιοθηκη.

Μεταξυ το 1920-1935 η εκκλησια μετα απο μεγαλο και μακροχρονιο καυγα μεταξυ των αρχων, ανακαινισθηκε εκ νεου για να αποκατασταθει παλι
με στην  αρχικη της υπηρεσια...ως εκκλησια, αυτην την φορα ομως  προτεσταντικη!!!

Το πισω κτηριο που μοιαζει με σπιτι λενε οτι ηταν τα δικαστηρια της πολης...κατι βεβαια που δεν επιβεβαιωνεται πουθενα!!! Το πιο πιθανο να ηταν ενα ειδους αγορα και σπιτι του λειτουργου συναμμα.. Κατω στα θεμελια της εκκλησιας βρεθηκε η κρυπτη με τον βραχο που συμφωνα με την ιερα παραδοση αποκεφαλισθηκαν ο Φελιξ η Ρεγκουλα και ο Εξουπεραντιους

ΑΚΡΙΒΩΣ  απο πισω απο την εκκκλησια κατω απο τα μεγαλα δεντρα βρισκεται και το αγαλμα του μεγαλου αναμορφωτη της εκκλησιας και ιδρυτη του
προτεσταντισμου στην Ζυριχη Τσβίνγκλι { Huldrych Zwingli}

Ξεκινησε την καριερα του σαν απλος παπας στο Γκλαρους, οταν και αυτος αηδιασμενος απο την "καταντια " της καθολικης εκκλησιας μαθαινει αρχαια ελληνικα και μελετα την Καινη Διαθηκη. Συνειδητοποιει τις αληθειες του ευαγγελιου και αρχιζει να τις διδασκει στο ποιμνιο του. Αφου ηδη ειχε κερδισει το Γκλαρους μετατιθεται στην Ζυριχη οπου συνεχιζει την "πολεμικη" της διδασκαλιας της αληθειας και των λαθων της καθολικης εκκλησιας.
 Λιγο αργοτερα συναντιεται και με τον Μαρτινο Λουθηρο και τοτε η εκστρατια, διαφωτισμου του λαου γινεται πιο εντονη και μαζικη.
Το 1531 τα διπλανα καθολικα καντονια κυρησσουν τον "πολεμο" στο ηδη διαμαρυρομενο καντονι της Ζυριχης και ενω ζωστηκε για να πολεμισει ο
Τσβιγκλι, τελικα παραδοθηκε χωρις να χρησιμοποιησει το σπαθι του και φυσικα σκοτωθηκε. Τον εκαψαν ακομα και νεκρο, ως αιρετικο, και η σταχτη του διασκορπιστηκε στους 4 ανεμους... Το μνημειο του εδω στηθηκε μολις το 1885 !!!

Ειναι ομως ωρα να ανηφορησουμε για τον καθεδρικο που δεσποζει μεγαλοπρεπης μπροστα μας... Και ειναι η τελευταια εκκλησια που θα δουμε, τεσσερεις απο τις τριαντατεσσερεις  :mocking:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Συμφωνα με τον θρυλο, ο Καρλομαγνος ανακαλυπτει τους ταφους των 3 αγιων μαρτυρων εκει πανω στο λοφο, οπου τους μετεφραν αγγελοι
και διεταξε να κτιστει ενα μοναστηρι.
 Ηταν η καρδια της μεταρρυθμνησης το 1519 διοτι απο εδω διδασκε ο Τσβιγκλι τις αληθειες του ευαγγελιου ,
καταργοντας αυθαιρετα τις λατινικες λειτουργειες και καμνοντας μονο κυρυγματα.

Με την δικη του προοτροπη καταργηθηκαν ολες τις εικονες και αγαλματα μεσα πο την Γκροσμυνστερ.
 Τα Λειψανα των 3 Αγιων ζητησε να απομακρυνθουν απο το κεντρο λατρειας και να θαφτουν "κανονικα" στο νεκροτοφιο. Οταν τα ανοιξανε
βρηκανε μεσα πολυ λιγα οστα, καρβουνα ενα κεραμμυδι και ενα φουντουκι !!!!!!!!!
 Η εκκλησια χτιστηκε σε τρεις φασεις μεχρι να παρει την σημερινη της μορφη.

Στην δευτερη φαση προστιθεται απο την πισω πλευρα, ο οικος για τους απορους και η θεολογικη σχολη του Τσβιγκλι που αποτελεσε
και τον πυρηνα για τι πανεπιστημιο της Ζυριχης.
Ενα βραδυ του Αυγουστου το 1736 ενας κεραυνος χτυπησε τον εναν πυργο, ξεκινωντας μια φωτια, αφου τα κεραμμυρια ητανφτιαγμενα
απο ξυλο. Με βρεγμενα δερματα καταφεραν να διασωσουν την καμπανα απο την τηξη...Για πανμω απο 100 χρονια ο πυργος παρεμεινε
ενα αποκαϊδι, μεχρι που αποφασιστηκε η ανακατασκευη της εκκλησιας στην σημερινη της μορφη με σχεδια του ιταλου αρχιτεκτονα
Gaetano Matteo Pisoni.

Το ονομα των εκκλησιων που ειδαμε πηρανε την καταληξη = μυνστερ mϋnster  απο την εληηνικη λεξη μοναστηρι !!!!!!!. Ετσι ξεχωριζουμε και ποιες
εκκλησιες ηταν παλια μοναστηρια και ποιες ειχαν χτιστει σαν καθεαυτου εκκλησιες οπως ο Αγιος Πετρος
 Εδω βλεπουμε οπως παντα το λιτο αλλα και εντυπωσιακο εσωτερικο του ναου απο την πλευρα του ιερου, που κατηργησαν οι διαμαρυρομενοι

και αυτη ειναι η πισω πλευρα. Οι προτεσταντες-διαμαρτυρομενοι, επειδη υιοθετησαν μονο οσα αναφερονται στο ευαγγελιο και τιποτα απο τις προφορικες παραδοσεις διαδοθηκαν στην Δυση περισσοτερο με το ονομα " Ευαγγελικοι"

Οι δυο της πυργοι εγιναν το συμβολο της πολης και αν και δεν υπαρχουν "καθεδρικοι" και αξιωματα στο δογμα των χριστιανων Ευαγγελικων, τιμητικα
την αποκαλουν ετσι, χωρις να ειναι !!!!!!!

Συνεχιζουμε ομως την βολτα μας και κατεβαινουμε τα σκαλια της Γκροσσμυνστερ για να δουμε , πρωτα ενα ομορφο κτηριο της συντεχνιας
"Ηaus zum Rueden"  μεταφρασμενο στην κυριολεξια το σπιτι του σκυλου!!

Χτιστηκε σαν νομισματοκοπειο για την ηγουμενη του Φραουμυνστερ, αργοτερα εγινε το δημαρχειο της πολης {μεχρι το 1400 και κατι} για να παραδοθει, σε "κακα" χαλια στην αδελφοτητα-συντεχνια αυτη { των σκυλιων  :laugh:} που κανεις δεν ξερει τι ακριβως αντιπροσωπευε...κατι σαν μυστικη λεσχη.
Το πιο πιθανον ηταν καθως την αποτελουσαν διαφοροι πλουσιοι εμποροι, να αποτελουσε το σπιτι για καποιο  αντρικο...ξεφαντωμα... οχι υποχρεωτικα
πονηρο....απλα αντρικη λεσχη.. Σημερα λειτουργει και σαν εστιατοριο , που θεωρειται κομματακι ακριβο!!!

Και προχωροντας ακομη πιο περα κατα μηκος της παραλιας φτασαμε στο σημερινο δημαρχειο!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
To σημερινο δημαρχειο της πολης χτιστικε απο το 1694 στην θεση ενος απο ξυλο καμμενου παλαιοτερου κτηριο σε καθαρα μπαροκ στυλ και ειναι η εδρα τοσο της δημοτικης αρχης της πολης οσο και της διοικησης του καντονιου, που βρηκε καταφυγιο εκει αργοτερα κατα το 1803.
  Εδω στην μεγαλη αιθουσα της βουλης-δημαρχειου συνερδιαζουν και οι ευαγγελικες αλλα και οι καθολικες εκκλησιαστικες  αρχες της πολης
Οσο "μονοχνωτο" και αν φανταζει το κτηριο απ εξω εχει μια παραπολυ ομορφη κυρια εισοδο και μια δευτερη απο την πισω μερια,που βγαινει
στο ποταμι ως "εξοδος κινδυνου", γιατι οπως βλεπετε το μισο και παραπανω μερος του κτηριου ειναι χτισμενο πανω στον ποταμο!!!!
 Το γιατι βεβαια δεν το μαθαμε ποτε

Γυρω γυρω  καθε οροφος του κτηριου  φωτιζεται απο 23 παραθυρα, ενω στο ισογειο διπλα απο καθε παραθυρο υπαρχει και μια προτομη ηρωων,
και σημαντικων προσωπικοτητων τοσο ελβετων οσο λατινων αλλα και ελληνων!!! Ξεχωριζουμε τον Μιλτιαδη τον Θεμιστοκλη και τον Επαμεινωνδα !!!!!

Απο την πισω μερια του δημαρχειο εχει ενα ακομα ομορφο κτηριο που οσο επιβλητικο και αν ειναι ειναι απλα...η καφετερια του δημαρχειου  :laugh: :laugh:

Αναμεσα απο το δημαρχειο και την καφετερια ειναι η μεγαααααλη γεφυρα της πολης και λεμε μεγαλη γιατι μεσα στην γεφυρα αυτη ενσωματωθηκαν και  δυο πλατειες..η πλατεια του κρασιου και των λαχανικων !!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Αυτο συνεβη γιατι με την προεκταση της παραλιας οι δυο πλατειες χαθηκαν, τις πηρε το πεζοδρομιο και ετσι αποφασισανε να φτιαξουν μια φαρδια
 γεφυρα οπου εκει πανω θα πραγματοποιουνταν οι αντιστοιχες λαϊκες αγορες του κρασιου και των οπωρολαχανικων

Ειμαστε σχεδον στο τελος της διαδρομης μας και συνεχιζοντας κατα μηκος του ποταμου φτασαμε παλι διπλα στον σταθμο. Αλλα , δεν θα παμε ακομα κατα κει οπου εχουμε αφησει το αυτ/το μας, θα κανουμε λιγο δεξια εκει οπου ειναι θεωρητικα το "κεντρο" της πολης. Η Κεντρικη Πλατεια ή αλλιως Central . Tιποτα το σπουδαιο γιατι εκει αρχιζει ο λοφος της Ζυριχης σαν ενα τοιχος μπροστα στο ποταμι. Αλλα πανω στον λοφο εχει κατι σπουδαιο..

...και το σπουδαιο αυτο ειναι το Πανεπιστημιο της πολης φτιαγμενο σε μια τεραστια εκτασης ταρατσα που θα μας δωσει την καλυτερη θεα για να
ανασυγκροτησουμε οοοοολα αυτα που ειδαμε μεχρι τωρα. Και πως θα παμε εκει πανω, αφου ειμαστε κομματακι κουρασμενοι απο τον μεγαλο ποδαροδρομο??? Χμμμμ εγω λεω να παρουμε τον οδοντοτο !!!!!!
Ξεκιναει διπλα  απο την γωνιακη πολυκατοικια  και θα μας παει γρηγορα και ανετα πανω στην ταρατσα ο οδοντοτος ή αλλιως Polybahn !!! To τραινο του πολυτεχνιου...

Το πανεπιστημιο της Ζυριχης ή αλλιως  UZH εχει 26.000 φοιτητες στους κλαδους της Θεολογιας που ειναι και η πιο παλια σχολη, Νομικη, Οικονομικων,
Ιατρικης, Κτηνιατρικης, Φιλοσοφιας με ποσοστο 47%  η   λαοπληθεστερη σχολη!!!!, Μαθηματικο και Φυσικης και Χημειας
Το 1832 αποφασισε το καντονι της Ζυριχης οτι χρειαζεται ενα πανεπιστημιο της προκοπης για να στεγασει την Θεολογικη και Ιατρικη σχολη που λειτουργουσαν πισω απο την Γκροσσμυνστερ απο το 1525 και λιγο πιο μετα και την Νομικη.
 Ο μονος μεγαλος και ανετος χωρος προσφεροταν πανω στον λοφο, οπου και τελικα κατασκευαστηκε το παν/μιο.
Η διαδρομη ειναι συντομη και ετσι φτασαμε στο τερμα που οδηγει στην "αυλη" , την ταρατσα του Πολυτεχνιου

Η ταρατσα του παν/μιου, ειναι κανονικα η πισω μερια του συγκροτηματος

Του οποιου η κεντρικη εισοδος ειναι απο τον δρομο του λοφου

και το εσωτερικο ακομα πιο επιβλητικο...>{Εδω καναμε αρκετα σεμιναρια για την θεολογικη ιστορια και την ευρωπαικη μεταρρυθμιση!!!!!!}

Παμε ομως πριν κατεβουμε παλι κατω να ριξουμε μια τελευταια ματια στα highlights τα πιο σημαντικα αξιοθεατα της πολης
που φαινονται ολα τοσο ωραια και μαζεμενα απο εδω πανω

Γρηγορα κατω...λοιπον εχχουμε να παμε και παραπερα....

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Και να που βρεθηκαμε παλι κατω και περναμε το ποταμι απο την "κεντρικη" γεφυρα  {Ζentral bruecke} για να παμε στον σταθμο.

Ομως...προσπερνωντας τον σταθμο ...και αν θα ειχαμε χρονο, θα επρεπε οπωσδηποτε να επισκεφτουμε το Landesmuseum
To εθνικο μουσειο της Ζυριχης!!! Χτισμενο απο το 1898 στο ιστορικο στυλ της γαλλικης αναγεννησης δηλαδη γαλλικος πυργος εχει μεσα
ενα σωρο εκθεματα που εχουν σχεση με την ιστορια , βιοπικοιλοτητα και εθνικοτητα της Ζυριχης Απο την προιστορια μεχρι την αρχαια εποχη,
και απο τον μεσαιωνα μεχρι τον 20στο αιωνα καλυπτει ο,τι και ολα τα αντικειμενα που υπηρξαν κατα καιρους κομματι της πολης. Για να επισκευτει
κανεις το μουσειο αυτο θελει να αφιερωσει 2 ωρες τουλαχιστον και να θυσιασει 10 ελβετικα φραγκα για την εισοδο

Ααααααααααααααααααα, νατο και το αυτοκινητο μας...μεσα λοιπον και παμε κατ ευθειαν για τους καταρρακτες..Τι? πεινασατε ??...δεν εχει..εκει
θα τσιμπισουμε κατι με θεα τα νερα που θα πεφτουν.
 Παιρνουμε την Weinbergasse που θα μας βγαλει στον 1L και απο κει στον 53 με κατευθυνση Winterthur , προσπερνωντας την πολη,μετα αυτ/δρομος 1 και τελικα ο 4 προς Schaffhausen τελευταια πολη της ελβετιας.. !!!! Ουφ...λες και τακανα με τα ποδια  :laugh: :laugh:
 Εκει ομως και λιγο πριν απο το Σάφχαουζεν θα μας βγαλει πινακιδα για το χωριουδακι Laufen , απ οπου , απ το παλατακι του Λαουφεν , εχουμε την καλυτερη θεα. Εκει κατευθυνομαστε λοιπον... Αν δεν ειχαμε αυτοκινητο , σ ολα αυτα τα μερη θα μπορουσαμε ανετα να παμε και με το τραινο

Ακριβως πανω απο την σταση ειναι οι εγκαταστασεις του πυργου Λάουφεν!!!! Ενα αρκετα απλο αλλα και επιβλητικο καστρο

Εμεις ομως φτανουμε απο την πισω πλευρα απο τον δρομο και το πρωτο πραγμα που αντικριζει κανεις στα παρκιγκ ειναι οι καντινες για το
προχειρο φαγητο...φυση, αερας , νερα...σου ανοιγουν την ορεξη  :bigr:

Εμας ομως δεν προλαβε να μας ανοιξει η ορεξη και γιαυτο πρωτα θα παμε να δουμε τα νερα... Περναμε την εισοδο του πυργου και λιγο πιο κατω
πληρωνουμε απο 1 φραγκο για να κατεβουμε τα σκαλοπατια { τωρα εχουν βαλει και ασανσερ!!!} και να βρεθουμε πανω στις εξερδες  διπλα  και μεσα σχεδον στον απιθανο  ογκο νερου που φανταζει σαν να τρεχει καταπανω μας !!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 26, 2011, 18:28:05 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Το ποταμι του ΡΗΝΟΥ ειναι απο τις παλιοτερες γεωλογικες κατασκευες στην Ευρασια...Γεωλογοι  υπολογιζουν οτι ρεει εδω και 200.000 χρονια !!!!!!!!!!
  Οι καταρρακτες στο σημειο εκει ειναι αποτελεσμα εκτροπης του Ρηνου απο την συνηθισμενη του ροτα εξ αιτιας του λιωσιμου των παγων μετα την
εποχη των παγετονων. Ο Ρηνος καταφερε ολα αυτα τα χρονια να σκισει στα δυο και τον μεγαλο βραχο που ειχε στην μεση της πορειας του. Καθε χρονο τρωει γυρω στον 1 ποντο απο την πισω και πλαγια πλευρα του....
Το φαρδος του καταρρακτη ειναι  150 Mετρα
το υψος του καταρρακτη ειναι       23 μετρα
Το βαθος της λεκανης που πεφτει τωρα ειναι στα 13 μετρα !!!
Χρονολογια του καταρρακτη , υπολογιζεται στα 15.000 χρονια!!!
Μεσος ογκος νερου που πεφτει το καλοκαιρι υπολογιζεται στα 600.000 λιτρα το δευτερολεπτο  :o :o :o
Μεσος ορος τον χειμωνα {πριν το λειωσιμο των παγων} γυρω στα 250.000 λιτρα το δευτερολεπτο !!!!!!!
Το λιγοτερο νερο το ειχε  την χρονια του 1921 με 92.000/δευτ.
το περισσοτερο νερο το ειχε το 1965  με 1.250.000 λιτρα το δευτερολεπτο ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ :dizzy:

Μπορει να μην ειναι τα εκατονταδες μετρα του Βικτωρια ή Ναϊάγκρα, αλλα ειναι πολυ εντυπωσιακοι εξ αιτιας του ογκου τους
Ηδη αυτο που αντικριζουμε κατεβαινοντας τα σκαλια ειναι μεγαλιωδες

Υπαρχει και η δυνατοτητα να παρεις το καραβακι απο κατω και απο τις δυο πλευρες και οχι μονο να πλησιασεις στη βαση του καταρρακτη αλλα
και να φτασεις και να ανεβεις πανω στους βραχους!!!!!

Και τωρα μπορουμε να βγουμε στην εξεδρα και να νοιωσουμε την δυναμη αυτου του τεραστιου ογκου νερου !!!

Εντυπωσιακοτατοι γεωλογικοι σχηματισμοι οι δυο βραχοι που καποτε ηταν ενας!!!!!!!

Και βεβαι οσο κοιταμε απο μακρια που το τοπιο ημερευει, τα χαρακτηριστικα αυτου του ποταμου ομορφαινουν περισσοτερο χωρις να υποψιαζεται κανεις ποσο αγριο μπορει να γινει παρακατω

Απεναντι εχουμε παρομοιες εγκαταστασεις αλλα δεν εχουν την χαρη του πυργου που βρισκομαστε εμεις

Εμεις αφου χαζεψαμε αρκετα μπορουμε να γυρισουμε στον πυργο γιατι μαλλον τωρα πεινασαμε :mocking: και διψασαμε... Τι λετε για μια παγωμενη
μπυρα???

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Οταν ειχαμε παει,εκει,δυστυχως βαρεθηκα (!!)να κατεβω πιο κατω,μονο εμεινα και κοιτουσα απο ψηλα  :sad:
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Aνεβαινουμε λοιπον παλι πανω και παμε στο εστιατοριο του πυργου, οχι βεβαια το "castello", γιατι αντι να μας ταϊσουν θα μας
 ξυρισουν  :laugh:...οπως βλεπετε ειναι αρκετα ελεγκαντ!!!!!!

Αλλα θα παμε σ αυτο διπλα απο την εισοδο

το οποιο ειδικα το καλοκαιρι που λειτουργει και εξω στον κηπο ειναι παρα πολυ καλο..σπεσιαλ φαγητο και καλες τιμες!!

Λοιπον ....μπυριτσα???

Μετα το ευχαριστο αυτο διαλειμμα, μπαινουμε στο αυτοκινητο και συνεχιζουμε για Λιχτενσταϊν...

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Μαλλον θα παμε για μπυρα !!!!!!!!!