Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 148910 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  Το παρκο αυτο πηρε το επισημο ονομα του απο το "παλατι"=palazzo. κανονικα ομως μεταφραζεται ως ΕΠΑΥΛΙΣ CIANI που ειναι
  τωρα μουσειο καλων τεχνων, χτισμενο το 1840 για τους αδελφους Τσιανι.
Ειναι ενα πολυ ομορφο δημοσιο παρκο  με πολλα και σπανια δεντρα και φυτα, μπροστα στην αποβαθρα εμπνευσμενο απο αγγλικο εξοχικο με καποια στοιχεια οθωμανικης  καλλιτεχνιας { πορτα }

Πολυ ομορφη και η καγκελοπορτα και γενικα αυτη η εξοδος προς την λιμνη ομολογησε ο αρχιτεκτονας οτι την εμπνευστηκε απο τηον κηπο
 του τοπ καπι στην Πολη. Και βεβαια αυτη η ομορφια δεν φαινεται τον χειμωνα...ε???

Εμεις ομως διασχιζουμε το παρκο για να παμε να δουμε το ποταμι Casserate Κασσεράτε που προς τα εκει εχει και το πιο εντυπωσιακο τοπιο.

Εεεεε?  δεν ειναι τελειο??? Τι να πεις και τι να γραψεις οι εικονες τα λενε ολα μονες τους..

Πρεπει ομως τωρα να παρουμε τον δρομο της επιστροφης περνωντας και απο το μοντερνο συνεδριακο κεντρο { καμμια σχεση βεβαια με την υπολοιπη
ομορφη αρχιτεκτονικη...απλα πολυυυυ μεγαλο } και να μπουμε λιγο μεσα στα στενααα...
Πρωτα απ ολα θα χωθουμε ετσι ευθεια που ερχομαστε σε στενα ζικ-ζακωτα, για να δουμε ολα τα ομορφα καμαροσκεπαστα δρομακια που ειναι γεματα
ταβερνες και εστιατορια, και μετα θα βρεθουμε στον καθετο via Canova οπου θα δουμε την πρωτη ομορφη εκκκλησια μας.

Εντυπωσιακες κιονοστοιχιες!!! και ιταλικο πλακοστρωτο !!!
και να η εκκλησια του Σαν Ροκκο , απ εξω δεν φαινεται να εντυπωσιαζζει πολυ , αλλα  απο μεσα εχει καποια καταπληκτικα "φρεσκο" τοιχογραφιες
αγαλματα και γενικα πολυ ομορφη διακοσμηση

Την τελικη της μορφη αφου ξεκινησε σαν ενα μικρο παρεκκλησι την πηρε φυρω στα 1780 ..

ενω πανω  στο ταβανι θολο εχει καποια φρεσκο ενος διασημου για την εποχη του ιταλου ζωγραφου του Marco Antonio Pozzi

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Αντε...μην καθυστερειτε βλεποντας οοολες τις λεπτομερειες των τειχογραφιων, εχουμε και τον καθεδρικο!!
 Αλλα πλησιαζοντας τωρα κοντα στην κεντρικη πλατεια απο πισω συναντουμε και τα πρωτα φαινομενα αγοραστικου πολιτισμου και μαγαζακια
 οπως οπωροπωλεια και αλλαντοπωλεια

Μια φορα οι κολοκυθες του ειναι τεραστιες  :mocking:

και να οι διασημες ιταλικες μορταδελλες να κρεμμονται σαν διακοσμηση στο μαγαζι του

- "Ειναι ," ελεγε ο μαγαζατορας " το πιο πολυφωτογραφημενο μαγαζι του Λουγκανο..,  αμα χρεωνα απο 1 ευρω την καθε φωτο, θα εβγαζα πιο
πολλα απ τα σαλαμια που πουλαω "...αλλα απλωχερης και καθως ειναι μας εδωσε και απο μια φετα Α ποιοτητος μορταδελλα με ελιες !!!..
Αχχ μην μας βαζεις σε πειρασμο , γιατι σε λιγο μας περιμενει ανηφορα.. να μετα την πλατειουλα Νταντε Αλιγκιερι  μολις περασουμε μια στοα,
αρχιζουν τα γραφικα  μεν .... αλλα και κομματακι κοπιαστικα δε σκαλοπατια...

Να εκει πισω απο την καφετερια ,,,να θυμαστε.. {πολλοι δεν το βρισκουν }

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Ειναι το πιο παλιο και το πιο γραφικο κομματι της πολης που αφορα βεβαια κτηρια και ρυμοτομια

Ενω λιγο πιο περα στο ανηφορικο δρομακι που παει στον καθεδρικο, οι polizia μας κανει αισθητη την παρουσια της εμπνεωντας ασφαλεια  :nea:

Και ουφ...μου βγηκε η γλωσσα και λαχανιασα....ολο τετοιες στιγμες λεω να χασω κανενα κιλο...αλλα μπροστα στα σαλαμια...το μετανοιωνω  :laugh:
αλλα φτασαμε επιτελουσ στην εκκλησια
Καθεδρικος!!  San Lorenzo !!!!

Ειναι μια εκκλησια του 16 αιωνα altomedievale τελος του μεσαιωνα δηλ. και καθεδρικος ονομαστηκε μολις το 1888. Ο Αγιος Λορεντσο ηταν βασικα
ισπανικης καταγωγης . Γεννηθηκε το 225 μΧ στην Huesca ανδαλουσιας και μαρτυρησε στην Ρωμη οπου και πεθανε το 258 , νεωτατος εξ αιτιας των
διωγμων του αυτ/ρα Βαλεριανου.Τα λειψανα του μεταφερθηκαν εδω, οπου και του αφιερωθηκε ο ναος παντα βεβαια τη συνοδεια της  Παναγιας.

Ειναι ενας πολυ εντυπωσιακος ναος με παρα πολυ ωραια διακοσμηση.
ενω απο διπλα στεκει προσεκτικα και φυλα  ακοιμητος φρουρος η Παναγια με το αγαλμα της . Η Κυρια μας , οπως την φωναζουν οι καθολικοι.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member

Ηρθε ομως η ωρα να κατηφορησουμε γιατι θα αρχισει να σουρουπωνει..και πρεπει να ππρολαβουμε να δουμε
 την via Nassa..

Κατηφοριζοντας, η Βια Νασσα
αρχιζει σαν ενα γραφικο στενο για να καταληξη σε μια ικανοποιητικη οδο για "shopping therapy"
οπου
εκει θα βρει κανεις τα παντα
Η Βια Νασσα και η  Πεσίνα, ειναι δυο απο τις πιο διασημες οδοι για ψωνια στο Λουγκανο, αλλα και γραφικες ταυτοχρονα.Απο μαγαζια
 ντελικατεσσεν { λιχουδιες} απο αρτοπωλεια με ταρτες γλυκα  και 100 ειδων ψωμια μεχρι καταστηματα υψηλης ραπτικης designer και δεν
συμμαζευεται... Γκουτσι , Αρμανι, Ρολεξ, Ερμες, Λουις Βιτον...

Καλυτερα
 να δειτε και να .......................μην ψωνισετε   :bigr:  ειναι ακρως ανθυγειηνο για το πορτοφολι σας ...
αααααααααααα...ταρτες και γλυκακια παρτε μπολικα...ναχουμε να τρωμε στον δρομο γιατι καμμια  165 χλμ εχουμε
ακομη  και αν δεν ηταν το μεγαααααλο τουνελ του Γκoταρντ  { 16, 4  χλμ } που εχει οριο ταχυτητας 80  και γενικα ο ελβετικος αυτ/μος με οριο 120 χλμ/ωρα θα φταναμε γρηγορα. Τωρα ομως κανα δυωρο θα το φαμε...

Αλλωστε το ξεραμε...θα φταναμε αργα..παρτε και ενα τηλεφωνο το ξενοδοχειο σας
για "late arrival ". Εδω μαλλον επιβαλλεται

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
Μπράβο Carmen, ταξιδευω και εγω μαζι σου! :smile_:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Μπράβο Carmen, ταξιδευω και εγω μαζι σου! :smile_:

:wink:

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Τι μας κάνεις Carmen...Φωτιές μας βάζεις....Αντε να δούμε και την συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Το οδοιπορικο στο Λουγκανο με γκρουπ,περιλαμβανει ελαχιστα απο την πολη,την κεντρικη πλατεια και λιγο την οχθη της λιμνης.Εμας,μας ειχαν αφησει παρα πολλη ωρα (οχι ξεναγηση) 1 ολοκληρη ωρα  :laugh:  :diablo:
Οι φωτο εδω δειχνουν οτι αξιζει να εχεις πολυ ελευθερο χρονο να το τριγυρισεις!
Φανταστικο αφιερωμα,αδημονω για τη συνεχεια!
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Το οδοιπορικο στο Λουγκανο με γκρουπ,περιλαμβανει ελαχιστα απο την πολη,την κεντρικη πλατεια και λιγο την οχθη της λιμνης.Εμας,μας ειχαν αφησει παρα πολλη ωρα (οχι ξεναγηση) 1 ολοκληρη ωρα  :laugh:  :diablo:
Οι φωτο εδω δειχνουν οτι αξιζει να εχεις πολυ ελευθερο χρονο να το τριγυρισεις!
Φανταστικο αφιερωμα,αδημονω για τη συνεχεια!

Η αληθεια ειναι οτι και μια ολοκληρη μερα να κατσεις αξιζει και να κανεις ολα  ακομα και τις κρουαζιερες . Αλλα σε εναν γυρο ελβετιας που θελεις
να κρατησεις οσο γινεται χαμηλο το κοστος πρεπει να διαλλεξεις. Εγω θα σας δωσω ολες τις "ανεκτες " λυσεις..Ισως σε ενα ξεχωριστο δευτερο
ταξιδι αργοτερα μονο λιμνες Κομο, Λουγκανο , Ματζιορε κλπ

@Το οδοιπορικο στο Λουγκανο με γκρουπ,περιλαμβανει ελαχιστα απο την πολη,

Αυτη ειναι η δικη μου ξεναγηση ακομα και σε γκρουπ. :wink:
 Παντα βεβαια αναλογα με τον χρονο που εχω...Συνηθως παραλειπω την αναβαση στο βουνο
{γιατι οι περισσοτεροι οταν ειναι να πληρωσουν ...κλωτσανε και για να μην εχω αλλους πανω αλλους κατω}
...του δινω ελευθερο χρονο για να το κανουν μονοι τους.
Οι περισσοτεροι δυστυχως προτιμουν τα ψωνια