Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 148906 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  Τι λετε παιδια , παμε για ενα γυρο  Ελβετιας???
  { I need some motivation} :mocking:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Με τον πονο μου παιζεις;  :sad:
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Aμαν Wotan, δεν ειχα τετοια προθεση, απλα ηθελα να ξερω αν ενδειαφερει το θεμα αυτο γιατι ειναι ενας ολοκληρος γυρος μιας πανεμορφης
 χωρας που θελει πολλα και πολυ δουλεια..φωτογραφιες κλπ.
  Εστω και μονο για σενα θα το κανω..

Λοιπον, παρτε μολυβι και χαρτι γιατι θα κανουμε σχεδον τον γυρο της Ελβετιας. Και επειδη οι διαμονές ειναι κομματακι ακριβες, θα κοιταξουμε να το κανουμε  μονο σε 5 μερες !!!
 Πρωτη μερα. Φτανουμε Λουκερνη. Πως? Ειτε αεροπωρικως απο Ζυριχη και κατεβαινουμε Λουκερνη με τραινο , λεωφορειο, Ή νοικιασμενο  αυτοκινητο
ή οδικως { και ακτοπλωικως} απο Βενετια ή Αγκωνα. Διασχιζουμε την Ιταλια και ναμαστε...
Εμεις θα παμε με τ'αυτοκινητο απο Ιταλια, γιατι αυτη η διαδρομη ειναι και πιο ομορφη...περιεχει και μονοημερη κρουαζιερα στην Αδριατικη  :mocking:
 Ετσι λοιπον η πρωτη μερα θα εχει  Λουγκανο, Περασμα Γκοταρντ, και Λουκερνη, διανυχτερευση εκει.
 Η δευτερη μερα θα εχει Ζυριχη , Καταρρακτες του Ρηνου, και το πριγκιππατο του Λιχτενσταϊν, και επιστροφη στην Λουκερνη
{ Στα βουνα και λαγκαδια κοινως Νταβος, Σεντ Μοριτς και Γκστααντ, δεν θα παμε, γιατι δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο για το καλοκαιρι, τον δε χειμωνα
  ειναι καθαρα χιονοδρομικα θερετρα με πολυ ακριβο κοστος διαμονης. Στο τελος αν θελετε ομως θα κανω  μια αναφορα σ αυτα ....}
Τριτη μερα , φευγουμε απο Λουκερνη και παμε Ιντερλακεν και Βερνη με τελικο προορισμο Λωζανη, γιατι εκει εχει φτην..οτερα ξενοδοχεια...
 Τεταρτη μερα βλεπουμε Γενευη, ανεβαινουμε Μον Μπλαν {Σαμονι, αφου ειμαστε εκει διπλα ας πεταχτουμε λιγακι και στην Γαλλια} και μετα αφου καλομαθαμε στην Γαλλια κανουμε μια μινι Κρουαζιερα στην λιμνη Λεμαν ή λιμνη της Γενευης για να παμε απεναντι στο Εβιαν {Γαλλικο}
Και φυσικα επιστρεφουμε στην Λωζαννη.
Πεμπτη μερα . Εξερευνουμε την Λωζαννη, και φευγοντας βλεπουμε την " Ελβετικη ριβιερα", Βεβέ, Μοντρε και δροοοοομο για το περασμα του
 Αγιου Βερναρδου, που θα μας παει Ιταλια παλι για τον δρομο της επιστροφης...
 Τωρα, αν θελετε να μεινετε παραπανω { αν το σηκωνει η τσεπη σας} , με το πασο σας.. μια μερα την κανετε σε δυο μερες  ή κολλατε και κατι ακομα...
 Αυτα ομως ειναι κατα την γνωμη μου τα πιοοοο ομορφα και τα must to see της  Ελβετιας...
 Παμε λοιπον.

Πρωτα απ ολα ο χαρτης μας για να ξερουμε που ειμαστε και που θα παμεεεε

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

• Hero Member
Τον εχω κανει το γυρο...απλως δεν ξερω ποτε θα μπορεσω να τον ξανακανω πιο εμπεριστατωμενα!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Τον εχω κανει το γυρο...απλως δεν ξερω ποτε θα μπορεσω να τον ξανακανω πιο εμπεριστατωμενα!

ααααα, να μην γραψω τοτε....

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών

ααααα, να μην γραψω τοτε....
Γράψε,γράψε...

{ Στα βουνα και λαγκαδια κοινως Νταβος, Σεντ Μοριτς και Γκστααντ, δεν θα παμε, γιατι δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο για το καλοκαιρι, τον δε χειμωνα
  ειναι καθαρα χιονοδρομικα θερετρα με πολυ ακριβο κοστος διαμονης. Στο τελος αν θελετε ομως θα κανω  μια αναφορα σ αυτα ....}
Και βέβαια θα κάνεις αναφορά και σ'αυτά...και πολλές φωτογραφίες... :bigr: :bigr: :bigr:
 :tree: :tree: :tree:

• Hero Member
Γραψε,η επαναληψη κανει καλο!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Οκ λοιπον αυριο πρωι πρωι αναχωρουμε... Το πλοιο βγαινει { εβγαινε τουλαχιστον} 9 η ωρα Ανκονα, κατα τις 4 μμ θαμαστε το αργοτερο στην Λουκερνη.
 Αχχχ Ελβετια , τι μου θυμιζει ....χμμμμ, πρωτα απ ολα, σαν ελληνιδα που ειμαι οτι ειναι απο τα λιγοστα κρατη που δεν εχουν αμεση σχεση
 με τους Ελληνες. Και βεβαια τι δουλεια εχουν οι ελληνες εκει πανω στα βουνα...και ναταν τιποτα μικρα!!! τα ψηλοτερα της ευρωπης οι Αλπεις!!!
 Γιαυτο και πολυ αυτονοητα θεωρειται η πιο βουνισια χωρα ,η πρωτη...Και δευτερη βεβαια ερχεται η Ισπανια και τριτη η Αυστρια.

Το ξερατε οτι η  Jurassic Period πηρε το ονομα της απο την περιοχη  Jura με τα βουνα της , των  οποιων πολλα απολιθωματα ανηκουν  σ αυτην την γεωλογικη εποχη??.

Αποσυνδεδεμένος ChristosGk.

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
Θα ήθελα Carmen να σε ευχαριστήσω για τις περιγραφές των διαδρομών, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες κυρίως για εμάς που κάνουμε τα ταξίδια μας με τα αυτοκίνητά μας. Εγώ πάντως ομολογώ ότι κάνω εκτύπωση των περιγραφών σου, όπως και μερικών άλλων, για να μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σαν οδηγούς σε δεδομένη στιγμή. Με την ευκαιρία σκούντα λίγο τον panpan να συνεχίσει τον γύρο της Ιβηρικής, γιατί μας τον άφησε στη μέση και προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ ένα τμήμα του.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Θα ήθελα Carmen να σε ευχαριστήσω για τις περιγραφές των διαδρομών, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες κυρίως για εμάς που κάνουμε τα ταξίδια μας με τα αυτοκίνητά μας. Εγώ πάντως ομολογώ ότι κάνω εκτύπωση των περιγραφών σου, όπως και μερικών άλλων, για να μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σαν οδηγούς σε δεδομένη στιγμή. Με την ευκαιρία σκούντα λίγο τον panpan να συνεχίσει τον γύρο της Ιβηρικής, γιατί μας τον άφησε στη μέση και προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ ένα τμήμα του.

Νασαι καλα Χρηστο, ο,τι αλλο θελεις μην δισταζεις να με ρωτησεις
 Αφορα pan pan .ok. υποσχεθηκε αυριο να γραψει  :good: