Αποστολέας Θέμα: Παράξενα και μαγευτικά αξιοθέατα απ’ όλο τον κόσμο  (Αναγνώστηκε 13734 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Παράξενα και μαγευτικά αξιοθέατα απ’ όλο τον κόσμο
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 03, 2012, 19:58:03 μμ »
Οι λίθοι Moreaki είναι μεγάλοι και σφαιρικοί λίθοι που βρίσκονται στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας Koekohe στο Otago της Νέας Ζηλανδίας, μεταξύ Moeraki και Hampden, συγκεκριμένα στο σημείο που σκάει το κύμα.
 To πιο εντυπωσιακό σε αυτούς τους λίθους είναι το ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος και η ιδιαίτερα σφαιρική μορφή τους. Οι λίθοι Moeraki είναι συμπήξεις που δημιουργούνται από την τσιμεντοποίηση του Παλαιοκαινικού πηλόλιθου του σχηματισμού Moeraki, από την παράκτια διάβρωση του οποίου δημιουργήθηκαν. Και αν κάπου χαθήκατε με τους γεωλογικούς όρους, απολαύστε τις παρακάτω εικόνες!

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 04, 2012, 18:28:33 μμ »
 Ενα υπεροχο και παραξενο τοπιο στην Zhangye Danxia Landform Park που βρισκεται στα συνορα  του χωριου  Nijiaying και του χωριου
 Baiyin στην επαρχια  Gansu Β.Δ. της Κινας  καλυπτει μια εκταση απο   510 τετρ.χλμ.
 Αποτελειται απο κοκκινο ψαμμιτη και ασβεστολιθο σε διαφορα χρωματα που με τον καιρο σχηματισανε ιδιαιτερα ομορφα τοπια

Τα δε πετρωματα αυτα , ειδικα το κοκκινο χρωμα, οταν βραχει  πχ. αν βρεξει γινεται ιδιαιτερα κοκκινο

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 04, 2012, 18:38:01 μμ »
 Στο ιδιο παρκο λιγο πιο κατω που αρχιζει το δασος θα συναντισουμε αλλους δυο "ιδιαιτερους γεωλογικους σχηματισμους που οι κινεζοι τα αποκαλουν

Danxiashan yangyuanshi     αρσενικη πετρα του Ντανσιαν
Danxiashan yinyuandan       θηλυκη πετρα   "

εντυπωσιακοτατος συνδιασμος αφου βρισκονται σχεδον  διπλα διπλα !!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 01:43:05 πμ »
Kawachi Fuji Garden  με το  Wisteria Tunnel.

Μεσα στο Γκριν Παρκ βρισκεται και ο γιαπωνεζικος αυτος κηπος με ενα τμημα του που θεωρειται απο τα ρομαντικοτερα τουνελ  δρομακια που ποτε
εχουν φτιαχτει ........και πραγματι

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 18:55:26 μμ »
 Eνα μαγευτικο ολιγολεπτο  βιντεο απο την γη μας

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 22:23:44 μμ »
 Ενα λουλουδι που αντεχει και στις πιο θερμες ακτινοβολιες της ερημου της αριζονα.
 Phacelia (Scorpion Weed) ανθιζει καθε 2 χρονια  και καθιστα την ερημο ...μαγευτικη