Αποστολέας Θέμα: Παράξενα και μαγευτικά αξιοθέατα απ’ όλο τον κόσμο  (Αναγνώστηκε 13746 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Παράξενα και μαγευτικά αξιοθέατα απ’ όλο τον κόσμο
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 04, 2011, 11:38:42 πμ »
Tι να καθαρισεις απ αυτο ...πλακα μας κανεις; Λερωνεται η χρυση καρινα ή μηπως σκονιζεται η πλατινα μες στη θαλασσα!!!!!
αχχχχχχχχχ, ατιμη φτωνεια  :cool:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 04, 2011, 12:12:21 μμ »
Tι να καθαρισεις απ αυτο ...πλακα μας κανεις; Λερωνεται η χρυση καρινα ή μηπως σκονιζεται η πλατινα μες στη θαλασσα!!!!!
αχχχχχχχχχ, ατιμη φτωνεια  :cool:
φτωχεια....
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος jimo

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Το καλύτερο ταξίδι είναι αυτό που έρχεται...
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 04, 2011, 12:58:31 μμ »
Για τσεκάρετε αυτό το υπέροχο μονοπάτι σε μουσείο στο Aarhus της Δανίας .

Το «Your Rainbow Panorama» είναι ένα εκπληκτικό γυάλινο μονοπάτι που βρίσκεται στην ταράτσα του μουσείου τέχνης ARoS στο Aarhus της Δανίας. Δημιουργήθηκε από τον Ισλανδό καλλιτέχνη Olafur Eliasson και προσφέρει στους επισκέπτες μια υπέροχη πολύχρωμη θέα της πόλης.

Πηγή : http://www.otherside.gr/2011/12/your-rainbow-panorama/

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 04, 2011, 18:07:09 μμ »
Πολυ ωραιο, μπραβο στον καλλιτεχνη  :clap: :clap:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 17:11:26 μμ »
 O RIO TINTO στην Ισπανια,

ειναι ενα ποταμι περιπου 100 χλμ στο Νοτιο τμημα της Ισπανιας  και πηγαζει απο την Σιερρα Μορενα {βουνο} της Ανδαλουσιας.
Τα νερα του που κυλουν απο την πολη Πενα ντε Ιέρο μεχρι τον Ατλαντικο Ωκεανο στην Ουελα ειναι κοκκινα  εξ αιτιας της μεγαλης
συγκεντρωσης σιδερου .
 Εδω και 5000 χρονια η περιοχη ειναι γνωστη για τα ορυχεια χαλκου σιδερου , ασημιου, χρυσου και αλλων μεταλλων
 Ηδη οι Ελληνες Φωκαεις εμπορευονταν συστηματικα τα μεταλλευματα αυτα.
 Τα εγκατελλειμενα για καιρο  ορυχεια  αρχισε να εκμεταλλευεται εκ νεου η Ισπανια απο το 1724 .
 Ο Ποταμος αυτος ειναι εντυπωσιακος απο το βαθυ κοκκινο  και σε αλλα σημεια βαθυ κιτρινο χρωμα του ενω εχοντας μεγαλη οξυτητα
 { ph 2}  δεν ενδεικνυται για καθε μορφη ζωης, ωστοσο δεν θεωρειται μολυσμενος...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 05, 2011, 17:38:54 μμ »
 Ενα παρομοιο αποτελεσμα ειναι και η λιμνη KLILUK .
κατα την διαρκεια του καλοκαιριου το νερο της   "πουαν" λιμνης που βρισκεται μεταξυ  Βρεττανικης Κολομβιας και Ουασιγκτον, εξατμιζεται
σχηματιζοντας σταδιακα, απο τα διαφορα κρυσταλλωμενα μεταλλα που περιεχει,πολλους κυκλους διαφορων χρωματων.
Οι κυκλοι { τα πουαν }  αυτα  οταν εχουν ακομα νερο πρασινιζουν κιτρινιζουν ή και μενουν μπλε, αναλογα με το μεταλλο η αλατα που παγιδευονται  στην λιμνη.
 Περιεχει , με τα κεφια της !!!, ποτε θειουχο μαγνησιο, ποτε θειουχο νατριο , ασημι , τιτανιο !!!, και καποια αλλα..
 Οι ινδιανοι ιθαγενεις γιατρευαν καποιες πληγες και  αρρωστιες τους στα ιαματικα νερα της.

Θρυλλος μαλιστα λεει για καποια πολεμικη ανακωχη που εγινε μεταξυ τους για να γιατρευτουν οι πληρωμενοι εκατερωθεν , στην λιμνη αυτη.

εδω καποιος απολαμβανει τα νερα της

Αποσυνδεδεμένος vasilis_sta

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 06, 2011, 14:12:32 μμ »
Για τσεκάρετε αυτό το υπέροχο μονοπάτι σε μουσείο στο Aarhus της Δανίας .

θα ηθελα πολυ να περπατησω εκει
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2011, 14:27:28 μμ by dk »
e-airtickets.gr | Μηχανή Αναζήτησης Αεροπορικών Εισιτηρίων

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 00:33:38 πμ »
Το “The Nimmo Bay Experience” είναι ένα εκπληκτικό διαδραστικό βίντεο πανόραμα στο οποίο νιώθετε σαν να πετάτε με ελικόπτερο πάνω από ένα εκ των μαγευτικότερων τοπίων στον κόσμο, στην British Columbia του Καναδά. Η αίσθηση που δίνει είναι απίστευτη, καθώς μπορείτε να “στρίψετε” την κάμερα προς όποιο σημείο θέλετε, ακριβώς όπως θα κοιτούσατε αν βρισκόσασταν στο ελικόπτερο! Κλικαρετε πανω στην οθονη και στριψτε οπου θελετε το βλεμμα σας!!!!!!!

http://www.nimmobay.com/media/360-video/360-video-nimmo-bay-helicopter-resort

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 03, 2012, 19:32:17 μμ »
Οι επισκέπτες των λίμνων Gippsland την Αυστραλία έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν ένα εκπληκτικό και ταυτόχρονα μοναδικό φαινόμενο που θα τους κάνει να νιώσουν πως υπάρχει εισβολή εξωγήινων ή πως βρίσκονται σε τοπίο βγαλμένο από την ταινία Avatar. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια φυσικά φαινόμενα πάνω στη Γη!

Το υπέροχο αυτό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα μιας αλυσίδας γεγονότων όπως πλημμύρες, καταιγίδες και πυρκαγιές, τα οποία προκάλεσαν την πληθυσμιακή εκτόξευση ενός συγκεκριμένου τύπου φωσφορίζοντων άλγεων (κοινώς φύκη). Οι οργανισμοί αυτοί φωσφορίζουν όταν κινούνται και για τον λόγο αυτό το φαινόμενο είναι ορατό μόνο στις ακτές και όταν οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο νερο

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 03, 2012, 19:38:29 μμ »
H Lac Rose ή Lake Retba, γνωστή και ως ροζ λίμνη, βρίσκεται στη Σενεγάλη και καλύπτει μια περιοχή λίγο μεγαλύτερη από 2,97 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή η ροζ λίμνη έχει τεράστια περιεκτικότητα σε αλάτι ανά λίτρο νερού, γεγονός που την κάνει υπερβολικά αλμυρή.
 Πολλοί είναι οι Σενεγαλέζοι που δουλεύουν στην Lac Rose, μαζεύοντας το αλάτι από τον πάτο της, το οποίο στην συνέχεια μεταφέρουν στην ακτή. Προκειμένου να προστατεύσουν το δέρμα τους από την καταστροφή των ιστών του, τρίβουν την επιφάνεια του με shea butter, το οποίο είναι βούτυρο από το φυσικό λίπος από τον καρπό του Shea tree που φυτρώνει στην Αφρική.

Το χρωμα της λίμνης εξαρτάται από τον φωτισμό. Τις μέρες που έχει δυνατό αέρα, η λίμνη ξηρένεται και η συγκέντρωση του αλατιού αυξάνεται, τα βακτήρια που υπάρχουν στη λίμνη αντιστέκονται και εκκρίνουν περισσότερη χρωστική ουσία, με αποτέλεσμα η λίμνη να γίνεται κόκκινη. Τις ημέρες που υπάρχει συννεφιά, η λίμνη φαίνεται περισσότερο γκρι παρά ροζ