Αποστολέας Θέμα: Μουσεία μινιατούρας  (Αναγνώστηκε 2913 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Μουσεία μινιατούρας
« στις: Οκτώβριος 21, 2011, 17:02:52 μμ »
ενα πολυ ενδειαφερον αλλα αγνωστο στο ευρυ "τουριστικο κοινο" μουσειο στην Βαρκελωνη, ειναι το μουσειο
Μινιατουρα της Καταλωνιας. Για οσους δεν εχουν πολλες μερες να γυρισουν πολλα αξιοθεατα, το μουσειο αυτο τους καλυπτει πληρως.
πολυ καλοφτιαγμανο, με πολυ ωραιες και πιστες μικρογραφιες, παιρνετε μια ιδεα το τι εστι Καταλωνια χωρις πολυ χασιμο χρονου και
χιλιομετρων. Εκει, επιπλεον, νοιωθει κανεις παιδι, τριγυριζοντας ως γιγαντας αναμεσα πο τα μνημεια και αξιοθεατα της Καταλονιας.
http://www.catalunyaenminiatura.com/
Ειναι φτιαγμανο σε σκαλα 1:25 {αρκετα μεγαλα θα ελεγα} και επιπλεον βλεπεις 17 εργα Gaudi , ενω σε μια τουρ της πολης σπανια να δεις παραπανω
απο 4 !!!!!!!!! :good:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Μουσεία μινιατούρας
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 21, 2011, 17:21:48 μμ »
Αυτού του είδους οι χώροι πραγματικά αξίζουν. Έχω δει δύο ως σήμερα. Στο Ρίμινι το http://www.italiainminiatura.com/ με τα σπουδαιότερα μνημεία όλης της Ιταλίας και στις Βρυξέλλες το http://www.minieurope.be/ με μνημεία από όλη την Ευρώπη. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά σε πολλές χώρες του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 22:38:17 μμ »
Παράθεση
Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά σε πολλές χώρες του κόσμου

Υπάρχει και το mini israel ανάμεσα από Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ. http://www.minisrael.co.il/?categoryId=42583

Το επισκέφτηκα πριν μερικά χρόνια και πραγματικά αξίζει να το δεις.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:14:33 μμ »
 αχχχ , ενα απο τα ονειρα μου  :clap: :clap:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:18:42 πμ »
αχχχ , ενα απο τα ονειρα μου  :clap: :clap:
Ν αλλαξεις ονειρα  :blum: :blum:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 01:30:48 πμ »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 06, 2011, 11:13:37 πμ »
Εχει και στην Κωνσταντινουπολη μουσειο μινιατουρας... ομως δεν το ηξερα για να το επισκεφτω τον Ιουλιο που ημουν εκει... next time!!!

Πάρκο μινιατούρων στην Πόλη (Miniaturk Park)

Το Miniatürk είναι ένα πάρκο με μινιατούρες (μικρογραφίες) ιστορικών κτιρίων και βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του Κεράτιου στην Κωνσταντινούπολη. Άνοιξε στις 2 Μάη του 2003 και καλύπτει συνολική έκταση 60.000 m2 . Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με μικρογραφίες στον κόσμο.

Το πάρκο περιλαμβάνει 105 μοντέλα σε 1/25 κλίμακα. 45 από τα κτιρια είναι από την Κωνσταντινούπολη, 45 από την Ανατολία και 15 από εδάφη εκτός Τουρκίας. Βλέπουμε αριστουργήματα όπως ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού στο Μαύσωλου (τώρα Bodrum) και την Αγια Σοφια όπως επίσης την κρεμαστή γέφυρα και ένα...αεροδρόμιο. Επιπλέον χώρος προοριζεται για το ενδεχόμενο μελλοντικων μοντέλων.

Σε κάθε έργο μπροστά υπάρχει ηχητικό σύστημα, σέρνοντας το bar code του εισιτηρίου αρχίζει και μιλά.

Το εισιτήριο είναι φθηνό. Υπάρχει εστιατόριο σελφ σέρβις και μαγαζιά με σουβενίρ.
Λεωφορείο από Εμινονου 47, 47Ε.

Περισσοτερες φωτογραφιες εδω...

http://einai-adynaton.blogspot.com/2011/08/miniaturk-park.html

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 06, 2011, 12:53:31 μμ »
 Ενα αλλο πολυ ομορφο και ενδειαφερον μουσειο Μινιατουρα ειναι στο Den Haag στην Ολλανδια.
 Το MADURODAM
 Συνηθιζα να πηγαινω τον κοσμο εκει οταν δεν προλαβαιναμε να γυρισουμε ολη την Ολλανδια.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 06, 2011, 14:37:39 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 06, 2011, 19:51:33 μμ »
Ενα αλλο πολυ ομορφο και ενδειαφερον μουσειο Μινιατουρα ειναι στο Den Haag στην Ολλανδια.
 Το MADURODAM

Νομίζω πως αυτό είναι και το παλαιότερο στον κόσμο

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 06, 2011, 20:07:28 μμ »
Ναι Δημο, εχεις δικαιο  :good: