Αποστολέας Θέμα: Πηλιορείτικη ομορφιά  (Αναγνώστηκε 26783 φορές)

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Πηλιορείτικη ομορφιά
« στις: Νοέμβριος 27, 2006, 10:38:54 πμ »
Αφορμή για να γνωρίσω από κοντά τις ομορφιές του Πηλίου στάθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο που με κάλεσε για Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του σε ένα γραφικό Πηλιορείτικο χωριό τις Σταγιάτες. Απέχει 7 χλμ. περίπου από την πόλη του Βόλου και το υψόμετρό του δεν ξεπερνάει τα 340 μέτρα από τη θάλασσα. Περήφανο στην καταπράσινη πλαγιά του δυτικού Πηλίου που βλέπει στο λιμάνι του Βόλου ανάμεσα στα δυο παλιά αρχοντοχώρια τη Μακρυνίτσα και τη Πορταριά. Ήσυχο, παραδοσιακό χωριό με οικογενειακό περιβάλλον, ιδανικό για να στοχαστείς και να ηρεμήσεις. Χαζεύεις τις όμορφες φιγούρες των πέτρινων σπιτιών με την παλιά αρχιτεκτονική χτισμένα πάνω στον γκρεμό σαν αετοφωλιές. Αν έχεις όρεξη για περπάτημα και εξερεύνηση υπάρχουν μονοπάτια και ρεματιές γεμάτα πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Σοκάκι στην ΜακρυνίτσαΜακρυνίτσα Έχοντας σαν βάση τις Σταγιάτες ξεκινήσαμε για μια βόλτα στα γύρω χωριουδάκια. Στην Πορταριά προχωρήσαμε στο μονοπάτι των Κενταύρων και στην Μακρυνίτσα, όπου πολλοί την ονομάζουν «μπαλκόνι του Πηλίου», απολαύσαμε τον καφέ μας κάτω από την σκιά των τεράστιων γέρικων πλατάνων με θέα τις πέτρινες σκεπές των αρχοντικών και τον Παγασητικό. Μικρά σοκάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί, πέτρινα σπίτια, τουριστικά μαγαζιά και ντόπιοι μικροπωλητές που πουλάνε γλυκά του κουταλιού, καρυκεύματα και «θεραπευτικά» βότανα συνθέτουν την ομορφιά της. Κατηφορίζοντας τα μάτια σου χορταίνουν πράσινο και ανασαίνεις βαθιά τον βουνίσιο αέρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2019, 19:12:36 μμ by elina »
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Πηλιορείτικη ομορφιά
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 27, 2008, 08:19:03 πμ »
Eχω επισκεφτει το Πηλιο πριν παρα πολλα χρονια και το θυμαμαι ομορφο και γραφικο.
Απο τοτε δεν μου δοθηκε η ευκαιρια να το ξαναεπισκεφτω και δεν γνωριζω αν παραμενει ιδιο ή εχει αλλαξει!
Νομιζω οτι η μονη που μπορει να απαντησει το ερωτημα μου ειναι η Δημητρα που το επισκεφτεται πολυ συχνα τα τελευταια χρονια.
Δημητρα,περιμενουμε λεπτομερειες!!! :blum:

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
  • καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 28, 2008, 23:32:32 μμ »
Ετοιμάζομαι για μια  πενταήμερη εξόρμηση στο Πήλιο.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για το που θα μείνω,χωριό εννοώ.
Ακούω τις προτάσεις σας.
Θέλω ένα μέρος που να μπορώ να κάνω διάφορες εκδρομές στα τριγύρω μέρη. :smile:
καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 10:40:07 πμ »
Φιλοι μου ότι και να πώ για το Πήλιο ειναι λίγο. Πρέπει να πάτε για να καταλάβετε γιατί οι Θεοί το διάλεξαν για εξοχική τους κατοικία.
Ντίνα, οι επισκέψεις μου στο Πήλιο ειναι καλοκαιρινές και μόνο, γιατί μου αρέσουν οι παραλίες σε συνδιασμό με το πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα σε ορισμένες παραλίες.

Τώρα για φθινώπορο, μπορείς να μείνεις στο Δήμο Μουρεσίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dimosmouresiou.gr για κάθε χωριό ξεχωριστά και αναλυτικά, για δραστηριότητες στη φύση, για ενναλακτικό τουρισμό για εκδηλώσεις. Νομίζω ότι το διάστημα που θέλεις να πάς Ντίνα έχουν τη γιορτή του Κάστανου.
Εγώ Μένω στο χωριό Αγιο Δημήτριο του Δήμο Μουρεσίου στο ξενώνα "Μούσες" για λεπτομέρειες www.muses.agiosdimitrios.gr. Ο κος Πασχάλης και η γυναίκα του Πέπη έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ζεστό χώρο διαμονής αλλά και φαγητού καθώς διατηρούν και ταβέρνα. Για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας μπορώ να εγγυηθώ ότι και θα φάνε τελεια, θα πιουν φοβερό κρασι και τσικουδιά (Δημήτρη για 'σένα χτυπά η καμπάνα, διαπίστωσα τη Παρασκευή ότι είσαι καλοφαγας  :bigr: :bigr: :bigr:)
Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Ζαγορά και το σχολείο του Ρήγα Βελεστινλή.
θα αγοράσετε γλυκά του κουταλιου και χυλοπίτες, απο το χωριό Ανήλιο ή τη Ζαγορά  απο τους συνεταιρισμούς γυναικών και βότανα για φαγητά και ροφήματα απο τη Μακρυνίτσα.

Θα μπορούσα να γραφω σελίδες για αυτό το μέρος το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε για να βρεθείτε κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φυσης.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 12:34:33 μμ »
Δημητρα, σ'ευχαριστουμε πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες σου και ειδικοτερα...αυτες...τις γαστρονομικες. :smile:
Οσο για αυτα που διαπιστωσες την Παρασκευη...κρυβε λογια...αλλωστε δε μου φαινεται καθολου!!! :drink:

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 10:00:57 πμ »
Προσπαθώ 2 μέρες να βρω κατάλυμα στα χωριά του Πηλίου για 5 μέρες στο τέλος Οκτωβρίου
και ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. :cray_:Φυσικά απευθύνομαι μόνο σε αυτά που έχουν σελίδα στο internet.
Δεν ξέρω αν πράττω καλώς αλλά δεν μπορώ να κλείσω κάτι στα τυφλά.
Τα περισσότερα είναι φούλ μέχρι τα χριστούγεννα,μιλάμε για τα ορεινά  χωριά,θα κατηφορίσω προς παραλία μπας και βρούμε τίποτα

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 10:49:12 πμ »
Ντίνα, για προσπάθησε στη Τσαγκαράδα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 22:43:21 μμ »
Να επισκεφθείτε τη Τσαγκαράδα και να πιείτε καφέ η ποτό στο "Δειπνοσοφιστή". Πολύ όμορφο μαγαζί, κυριολεκτικά πνιγμένο μέσα στο πράσινο..

www.dipnosofistis.com

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 09:24:46 πμ »
Ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια και τις πληροφορίες.
Σήμερα φεύγωωωωωωωωωω
Για λίγες μέρες θα είμαι εκτός  :happy:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 14:57:30 μμ »
Εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ καλά......και θα περιμένουμε λεπτομερείς περιγραφή  :clap: :clap:
Αχχχχχ ζηελυω...θέλω και εγώ Πήλιο  :cray: :cray: :cray: