Θα ξεκινήσω με ένα τεράστιο και καθόλου τυπικό
ευχαριστώ προς το travelchat διότι η αφορμή για αυτό το υπέροχο ταξίδι ήταν το δώρο του 3ου διαγωνισμού που διοργάνωσε!
Την Τρίτη το πρωί λοιπόν ξεκινήσαμε από την Αθήνα με κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι της Φωκίδας. Όσοι αγαπούν τα ορεινά τοπία σίγουρα θα καταλαβαίνουν γιατί με ενθουσίασε η διαδρομή η οποία πέρασε από την Αράχοβα, τον Παρνασσό, και τους Δελφούς!
Μου φαίνεται αρκετά γοητευτική η επίσκεψη σε χειμερινούς προορισμούς το καλοκαίρι αλλά και το αντίθετο! Απολαμβάνεις το κάθε μέρος χωρίς να είναι ιδιαίτερα συνωστισμένο και γνωρίζεις καινούργια χρώματα και μυρωδιές!
Αναλυτικά..
Η γεύση που μου έχει αφήσει η διαμονή στο kelari studios Σε γενικές γραμμές καλή αλλά δεν κατάφερε να επισκιάσει εντελώς κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν και παραλίγο να ματαιώσουν την εκδρομή..
Θα αναφέρθω όσο πιο σύντομα και αντικειμενικά μπορώ στα γεγονότα. Στο 1ο τηλεφώνημά μου στο ξενοδοχείο απάντησε μια ευγενική φωνή και αφού υπήρχε διαθεσιμότητα κλείσαμε για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου το ταξίδι μας στη Φωκίδα!
Μετά από περίπου 2 εβδομάδες (τέλη Ιουλίου), δέχτηκα μία κλήση στην οποία με ενημέρωναν πως δημιουργήθηκε πρόβλημα και μου ζήτησαν να διευκολύνω την κατάσταση και να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες για τις 30/31 Αυγούστου κάτι το οποίο δέχτηκα αμέσως.
Μέχρι εδώ όλα καλά, μόνο που όταν κάλεσα μία μέρα πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας (για καθαρά τυπικούς λόγους), με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα τον υπεύθυνο να μου λέει πως ο διαγωνισμός έχει λήξει εδώ και καιρό και δεν καταλάβαινε τι ακριβώς ζητούσα.... Όταν συνήλθα από ένα μικρό εγκεφαλικό που νομίζω έπαθα, υπενθύμισα το όνομά μου και την ημερομηνία κράτησης σε μία προσπάθεια να μην τιναχτούν οι διακοπές μας στον αέρα. Τελικά με θυμήθηκαν μα αυτό δεν ήταν αρκετό διότι ο υπεύθυνος αργότερα προσπαθούσε να με πείσει πως είχα κάνει κράτηση για τέλη Ιουλίου και όχι Αυγούστου...Εξήγησα πως δεν θα μπορούσα να έχω κλείσει Ιούλιο, απλούστατα γιατί δεν είχα άδεια!!! Άλλωστε έγιναν 2 τηλεφωνήματα που δεν επιτρέπουν ένα τέτοιο λάθος. Ευτυχώς μετά από μια αρκετά άβολη συζήτηση συμφωνήσαμε πως θα μας φιλοξενήσουν τελικά!
Το επόμενο κάπως αμήχανο περιστατικό συνέβη όταν ξυπνώντας την πρώτη μέρα προσπαθούσα να καταλάβω που σερβίρεται το πρωινό. Κανένας δεν υπήρχε στο συγκρότημα και ήταν κλειστός ο χώρος της εστίασης. Το απόγευμα ρώτησα τον υπεύθυνο σχετικά για να λάβω την απάντηση: ''για εσάς δεν νομίζω ότι έχει πρωινό, δεν ήταν στους όρους του διαγωνισμού''. Θεώρησα χάσιμο χρόνου να ασχοληθώ παραπάνω και έτσι δεν γεύτηκα ποτέ τις σπιτικές μαρμελάδες και τα φρέσκα αυγά

Προτιμώ όμως τελικά να κρατήσω τα θετικά στη μνήμη μου, που ήταν ένα πεντακάθαρο και άνετο δωμάτιο με την βεράντα που κοιτούσε στο βουνό ικανή να σε κρατήσει πολλές ώρες εκεί να απολαμβάνεις το τοπίο.
Πίσω στη διαδρομή!

Όταν η Αράχοβα δεν έχει χιόνιΗ διαδρομή μέχρι να φτάσεις στην Αράχοβα που περνάει έξω από πολλά όμορφα χωριά της Βοιωτίας και η θέα στους μεγάλους κάμπους της, δεν προετοιμάζει αρκετά τον επισκέπτη για αυτό που θα απολαύσει όταν την επισκεφθεί. Ηλιόλουστη και επιβλητική, με μία καταπληκτική θέα στον Παρνασσό προσφέρεται για πολλές βόλτες μέσα στα γραφικά σοκάκια της. Σε μία από αυτές τις βόλτες στήθηκε το πιο αυθόρμητο κρυφτό που έχω ζήσει, όταν παρατήρησα πως δύο παιδάκια με ακολουθούσαν όσο πιο αθόρυβα μπορούσαν και όταν γυρνούσα προς το μέρος τους έτρεχαν να κρυφτούν! Διασκέδασα πολύ και για κανένα τεταρτάκι συμμετείχα ενεργά στο παιχνίδι τους ώσπου τα φώναξαν για φαγητό!!! Μετά απολαύσαμε ένα ζεστό καφέ στην κεντρική πλατεία ακούγοντας ανατολίτικες μελωδίες και συνεχίσαμε.
Στους Δελφούς!Όπως επιβάλλεται άλλωστε, κάναμε μια στάση εκεί για να ρίξουμε μία ματιά χωρίς όμως να μπούμε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Είχε αρκετούς τουρίστες και αρκετή ζέστη παρά την τοποθεσία. Στον γυρισμό περάσαμε και μέσα από την πόλη χωρίς όμως να καθίσουμε κάπου αν και έχει αρκετά ταβερνάκια και καφετέριες για τον επισκέπτη. Η πόλη έχει κρατήσει ακαίραιο το χαρακτήρα της και είναι γεμάτη παραδοσιακά σπίτια, πραγματικά στολίδια της περιοχής!
Σύντομα θα ανεβάσω αρκετό φωτογραφικό υλικό καθώς και τη συνέχεια της διαδρομής στο Σερνικάκι, το Γαλαξίδι, την Άμφισσα και την εμπειρία μου από το μπάνιο στην Ιτέα και τις ακρογιαλιές της Κίρρας!
Stay tuned!