Αποστολέας Θέμα: Βοιωτία και Φωκίδα με την ευγενική χορηγία του travelchat!!!  (Αναγνώστηκε 6263 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pliatsiko

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Θα ξεκινήσω με ένα τεράστιο και καθόλου τυπικό ευχαριστώ προς το travelchat διότι η αφορμή για αυτό το υπέροχο ταξίδι ήταν το δώρο του 3ου διαγωνισμού που διοργάνωσε!

Την Τρίτη το πρωί λοιπόν ξεκινήσαμε από την Αθήνα με κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι της Φωκίδας. Όσοι αγαπούν τα ορεινά τοπία σίγουρα θα καταλαβαίνουν γιατί με ενθουσίασε η διαδρομή η οποία πέρασε από την Αράχοβα, τον Παρνασσό, και τους Δελφούς!
Μου φαίνεται αρκετά γοητευτική η επίσκεψη σε χειμερινούς προορισμούς το καλοκαίρι αλλά και το αντίθετο! Απολαμβάνεις το κάθε μέρος χωρίς να είναι ιδιαίτερα συνωστισμένο και γνωρίζεις καινούργια χρώματα και μυρωδιές!

Αναλυτικά..

Η γεύση που μου έχει αφήσει η διαμονή στο kelari studios
Σε γενικές γραμμές καλή αλλά δεν κατάφερε να επισκιάσει εντελώς κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν και παραλίγο να ματαιώσουν την εκδρομή..
Θα αναφέρθω όσο πιο σύντομα και αντικειμενικά μπορώ στα γεγονότα. Στο 1ο τηλεφώνημά μου στο ξενοδοχείο απάντησε μια ευγενική φωνή και αφού υπήρχε διαθεσιμότητα κλείσαμε για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου το ταξίδι μας στη Φωκίδα!
Μετά από περίπου 2 εβδομάδες (τέλη Ιουλίου), δέχτηκα μία κλήση στην οποία με ενημέρωναν πως δημιουργήθηκε πρόβλημα και μου ζήτησαν να διευκολύνω την κατάσταση και να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες για τις 30/31 Αυγούστου κάτι το οποίο δέχτηκα αμέσως.
Μέχρι εδώ όλα καλά, μόνο που όταν κάλεσα μία μέρα πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας (για καθαρά τυπικούς λόγους), με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα τον υπεύθυνο να μου λέει πως ο διαγωνισμός έχει λήξει εδώ και καιρό και δεν καταλάβαινε τι ακριβώς ζητούσα.... Όταν συνήλθα από ένα μικρό εγκεφαλικό που νομίζω έπαθα, υπενθύμισα το όνομά μου και την ημερομηνία κράτησης σε μία προσπάθεια να μην τιναχτούν οι διακοπές μας στον αέρα. Τελικά με θυμήθηκαν μα αυτό δεν ήταν αρκετό διότι ο υπεύθυνος αργότερα προσπαθούσε να με πείσει πως είχα κάνει κράτηση για τέλη Ιουλίου και όχι Αυγούστου...Εξήγησα πως δεν θα μπορούσα να έχω κλείσει Ιούλιο, απλούστατα γιατί δεν είχα άδεια!!! Άλλωστε έγιναν 2 τηλεφωνήματα που δεν επιτρέπουν ένα τέτοιο λάθος. Ευτυχώς μετά από μια αρκετά άβολη συζήτηση συμφωνήσαμε πως θα μας φιλοξενήσουν τελικά!
Το επόμενο κάπως αμήχανο περιστατικό συνέβη όταν ξυπνώντας την πρώτη μέρα προσπαθούσα να καταλάβω που σερβίρεται το πρωινό. Κανένας δεν υπήρχε στο συγκρότημα και ήταν κλειστός ο χώρος της εστίασης. Το απόγευμα ρώτησα τον υπεύθυνο σχετικά για να λάβω την απάντηση: ''για εσάς δεν νομίζω ότι έχει πρωινό, δεν ήταν στους όρους του διαγωνισμού''. Θεώρησα χάσιμο χρόνου να ασχοληθώ παραπάνω και έτσι δεν γεύτηκα ποτέ τις σπιτικές μαρμελάδες και τα φρέσκα αυγά  :mad:
Προτιμώ όμως τελικά να κρατήσω τα θετικά στη μνήμη μου, που ήταν ένα πεντακάθαρο και άνετο δωμάτιο με την βεράντα που κοιτούσε στο βουνό ικανή να σε κρατήσει πολλές ώρες εκεί να απολαμβάνεις το τοπίο.

Πίσω στη διαδρομή!

Όταν η Αράχοβα δεν έχει χιόνι
Η διαδρομή μέχρι να φτάσεις στην Αράχοβα που περνάει έξω από πολλά όμορφα χωριά της Βοιωτίας και η θέα στους μεγάλους κάμπους της, δεν προετοιμάζει αρκετά τον επισκέπτη για αυτό που θα απολαύσει όταν την επισκεφθεί. Ηλιόλουστη και επιβλητική, με μία καταπληκτική θέα στον Παρνασσό προσφέρεται για πολλές βόλτες μέσα στα γραφικά σοκάκια της. Σε μία από αυτές τις βόλτες στήθηκε το πιο αυθόρμητο κρυφτό που έχω ζήσει, όταν παρατήρησα πως δύο παιδάκια με ακολουθούσαν όσο πιο αθόρυβα μπορούσαν και όταν γυρνούσα προς το μέρος τους έτρεχαν να κρυφτούν! Διασκέδασα πολύ και για κανένα τεταρτάκι συμμετείχα ενεργά στο παιχνίδι τους ώσπου τα φώναξαν για φαγητό!!! Μετά απολαύσαμε ένα ζεστό καφέ στην κεντρική πλατεία ακούγοντας ανατολίτικες μελωδίες και συνεχίσαμε.

Στους Δελφούς!
Όπως επιβάλλεται άλλωστε, κάναμε μια στάση εκεί για να ρίξουμε μία ματιά χωρίς όμως να μπούμε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Είχε αρκετούς τουρίστες και αρκετή ζέστη παρά την τοποθεσία. Στον γυρισμό περάσαμε και μέσα από την πόλη χωρίς όμως να καθίσουμε κάπου αν και έχει αρκετά ταβερνάκια και καφετέριες για τον επισκέπτη. Η πόλη έχει κρατήσει ακαίραιο το χαρακτήρα της και είναι γεμάτη παραδοσιακά σπίτια, πραγματικά στολίδια της περιοχής!

Σύντομα θα ανεβάσω αρκετό φωτογραφικό υλικό καθώς και τη συνέχεια της διαδρομής στο Σερνικάκι, το Γαλαξίδι, την Άμφισσα και την εμπειρία μου από το μπάνιο στην Ιτέα και τις ακρογιαλιές της Κίρρας!
Stay tuned!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2011, 18:03:27 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Απ: Βοιωτία και Φωκίδα με την ευγενική χορηγία του travelchat!!!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 16:55:49 μμ »
Μου κάνει εντύπωση Pliatsiko η συμπεριφορά του Kelari Studios!!! Και δυστυχώς διαπίστωσα ότι το "πρωϊνό" ήταν μέσα στους όρους του διαγωνισμού, άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!  :mad:

To travelchat.gr σε συνεργασία με τo Kelari Studios προσφέρουν τριήμερη διαμονή (2 διανυκτερεύσεις με πρωινό) σε δύο τυχερά μέλη του

Παρόλες τις δυσκολίες πιστεύω να πέρασες καλά.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 17:48:42 μμ »
Τελειως αντιεπαγγελματικη, η συμπεριφορα τους.Αν ειναι δυνατον.Δημητρη,εβγαλες ακρη;
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 18:08:23 μμ »
Ωραιος ο τυπος αυτος! Θελει και διαγωνισμους..... Ωχ, τι να πω; Αυτα συμβαινουν και ευτυχως ηταν ομορφα τα μερη  :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 18:22:32 μμ »
Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί με εμάς ήταν πολύ εξυπηρετικοί!Κι άλλαξα εγώ την ημερομηνία που θα πήγαινα χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το ξενοδοχείο το έχει ο Κωνσταντίνος μαζί με τους γονείς του.Όπως καταλαβαίνεται είναι μια οικογενειακή μικρή επιχείρηση,με τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό.Πρωινό εμάς μας δώσανε κανονικά (καλό αλλά περιορισμένο)  αν και σ'αυτό που αναφέρεις ότι δεν ήξερες που να τους βρεις είναι γεγονός αφού δεν υπάρχει ρεσεψιόν για να είναι πάντα κάποιος εκεί.Μένουν ακριβώς δίπλα και τους φωνάζεις όταν θες κάποιον.
Τουλάχιστον σε αποζημείωσε το δωματιο και η θέα!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 08:22:13 πμ »
Τελειως αντιεπαγγελματικη, η συμπεριφορα τους.Αν ειναι δυνατον.Δημητρη,εβγαλες ακρη;

Δεν ειχα μιλησει εγω μαζι τους... τους διαγωνισμους τους εχει αναλαβει η Ελινα.

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 11:03:32 πμ »

Δεν ειχα μιλησει εγω μαζι τους... τους διαγωνισμους τους εχει αναλαβει η Ελινα.

Δυστυχώς, άλλα κανονίζεις πριν κι άλλα ανακαλύπτεις μετά...
Κρίμα  :sad:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 16:20:52 μμ »
Παράθεση

Παρόλες τις δυσκολίες πιστεύω να πέρασες καλά.

Πέρασα υπέροχα!!!
Σε κάθε ταξίδι μπορεί να συμβούν μικρές αναποδιές. Άλλωστε ανεξάρτητα από όλα τα άλλα συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα καθαρό και άνετο δωμάτιο είναι από τα πιο βασικά πράγματα σε μία εκδρομή και πραγματικά ως προς αυτό θα ήμουν άδικη αν έλεγα ότι δεν το είχαμε και με το παραπάνω μάλιστα!

Συνεχίζω με κάποιες φωτογραφίες λοιπόν!

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2011, 18:07:14 μμ by dk »

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 17:47:30 μμ »

Φτάνοντας στο Σερνικάκι!
Μπαίνοντας στο χωριό η μυρωδιά του χώματος και οι ήχοι της φύσης χαλάρωσαν αμέσως το σώμα μετά την κούραση του ταξιδιού και ξεκινήσαμε μία βόλτα στους δρόμους του. Είναι ένα μικρό χωριό με μία κεντρική πλατεία στην οποία υπάρχει ένα παραδοσιακό καφενείο. Οι κάτοικοι ζεστοί και χαμογελαστοί ενώ το καλύτερο ήταν η θέα στο βουνό! Πραγματικά υπέροχη αίσθηση'

Βουνό και θάλασσα στο Γαλαξίδι
Για ένα βραδινό περίπατο ακολουθώντας τις οδηγίες του koyrsaros (παρεμπιπτόντως βοήθησαν πολύ, ευχαριστούμε!!!) κατευθυνθήκαμε στο Γαλαξίδι. Μέσα στην πόλη πραγματικά θαύμαζες το γεγονός πως είχαν κρατήσει ή αναπαλαιώσει τα αρχικά κτίρια και δεν είχαν μετατρέψει την περιοχή σε ένα αντίστοιχο Λουτράκι για παράδειγμα! Το λιμάνι μία ακόμα γραφική νότα, ωραία φωτισμένο και με πολλά μπαράκια και ταβέρνες στη σειρά. Έφαγα ένα από τα καλύτερα σουβλάκια που έχω δοκιμάσει και σε όσα μπαράκια πήγαμε παρατήρησα ότι οι τιμές ήταν πολύ λογικές. Γνώρισα και τη μασκότ της περιοχής, μια περήφανη χήνα που έκανε τη βόλτα της χωρίς να ενοχλείται από τον κόσμο!

Η αναζήτηση παραλίας τη δεύτερη μέρα
Αφού κοντά στην περιοχή διαβάσαμε ότι υπάρχουν παραλίες αποφασίσαμε να τις τιμήσουμε με μια βουτιά, μιας που είχε αρκετή ζέστη λόγω υγρασίας. Η πρώτη στάση έγινε στην περιοχή Κίρρα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την Ιτέα. Σχετικά καθαρά τα νερά αλλά πραγματικά με πολύ κρύα ρεύματα!!! Ένιωθες να μουδιάζεις μετά από λίγη ώρα! Στο σύνολό της η περιοχή δεν έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο να δεις αλλά είναι από μόνο του ξεχωριστό το κολύμπι με θέα στο βουνό! Το δεύτερο μπάνιο το κάναμε στην Ιτέα. Η θάλασσα δεν σε δελεάζει για να βουτήξεις διότι τα νερά δεν φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά αλλά όταν μπεις πιο βαθιά είναι αρκετά καλύτερα! Ένας καφές σε ένα παραλιακό μαγαζί με τον ουρανό να δείχνει ξεκάθαρα ότι ετοιμάζεται να ρίξει ''κουβάδες'' ήταν αυτό που χρειαζόμασταν πριν γυρίσουμε στο χωριό.
Μόλις καθίσαμε στη βεράντα μας λοιπόν η φύση έδωσε μια μεγαλειώδη παράσταση καθώς για περίπου 2 ώρες βλέπαμε μία καταπληκτική καταιγίδα να εξελίσσεται. Σχεδόν υπνωτισμένη όταν τελείωσε ετοιμάστηκα για την τελευταία βόλτα στο Γαλαξίδι.

Η επιστροφή
Φεύγοντας αποφασίσαμε να περάσουμε από την Άμφισσα για ένα σύντομο καφέ αλλά και φρέσκο ζυμωτό ψωμί για το οποίο φημίζεται η περιοχή. Το κάστρο των Σαλώνων που είναι ορατό ακόμα και από την πλατεία έδινε μια επιβλητική νότα σε μία κατά τα άλλα αρκετά ανεπτυγμένη πόλη.
Όμως θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι όλες τις εντυπώσεις έκλεψε ο Παρνασσός.. Ανεβαίνοντας ψηλά στο βουνό η θέα ήταν συγκλονιστική και χάρηκα ιδιαίτερα που γνώρισα το τοπίο και στην καλοκαιρινή εκδοχή του, θαυμάζοντας το πλούσιο δάσος με τα έλατα. Στενάχωρο μου φάνηκε το γεγονός ότι δεν παρατήρησα πέρα από μερικές πινακίδες τίποτα πιο πρακτικό που να αποτρέπει κάποιον από το να βάλει ακόμα και άθελά του φωτιά στο δάσος... Τουλάχιστον από εκεί που περάσαμε δεν φαινόταν κάτι.

Μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως ήταν από τα πιο όμορφα και πλούσια σε εικόνες ταξίδια που έχω κάνει ποτέ!
Ανυπομονώ για την επόμενη φορά και ευχαριστώ και πάλι για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε το travelchat!!!!!!!  :yahoo:
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2011, 18:14:13 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 17:52:01 μμ »
...ευχαριστώ και πάλι για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε το travelchat!!!!!!!  :yahoo:

Eμεις σ' ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εκδρομουλα σου μαζι μας. :good: