Αποστολέας Θέμα: Mini tour in Europe  (Αναγνώστηκε 6899 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
Mini tour in Europe
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 14:37:09 μμ »
Λοιπόν καλώς σας βρήκα και καλώς ήρθαμε (επιστρέψαμε) πάλι στην πτωχή και καθόλου τίμια Ελλαδίτσα μας.

Φέτος για μένα τα πράγματα δεν ήταν όπως ακριβώς τα είχα σχεδιάσει αφού ή αρχική ιδέα για την Αυστραλία κόλλησε στην σύζυγο γιατί θα έχει χειμώνα εκεί και κρύο και κροκόδειλους και μαύρα μάμπα, λέει, και η δεύτερη για μια Νορβηγία να δώ τους φίλους μου και να δούμε και έναν διακινητή για το βιβλίο του Flam πάλι δεν προχώρησε αφού βαριότανε να κάνουμε πάλι τόσα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Από την άλλη εμένα μου την δίνουν τα αεροπλάνα  και τα αεροπορικά ταξίδια με όλο αυτό τον εκνευρισμό και τα ξεβρακώματα και τα υπέρβαρα και το…. (άντε να μην το πω). Βέβαια εγώ είχα πάρει φέτος μια γερή ταξιδιωτική δόση τον Ιούνιο με ένα 20 ημερο στις ΗΠΑ και ήμουν λίγο χορτασμένος ταξιδιωτικά.
Φτάσαμε λοιπόν 15 Αυγούστου να έχουμε λιώσει όλους τους καναπέδες στο Ξυλόκαστρο  και τελικά ανακαλύπτουμε ότι όντως αυτό το δεκαήμερο ξάπλας το χρειαζόμασταν τελικά αφού η συσσωρευμένη κούραση ήταν πολύ μεγάλη αλλά μετά από 20 + χρόνια που έκανα 15Αυγουστο στην Ελλάδα έχει αρχίσει να με τρώει ο αποτέτοιος μου και αρχίζω τα πάμε και πάμε. Τελικά Τρίτη απόγευμα παρκάρω στην Πανεπιστημίου σε μία άδεια Αθήνα και κόβω εισιτήρια Πάτρα-Ανκόνα με επιστροφή από Βενετία στην Minoan (Grimaldi πλέον) Lines.
Πέμπτη απόγευμα στο Νέο λιμάνι της Πάτρας και ένα κατάφορτο και πανβρώμικο καράβι αναχωρεί για Ηγουμενίτσα και Ανκόνα. Από την Ηγουμενίτσα το καράβι παρέλαβε ακόμα 1500 επιβάτες που άνηκαν σε όλες τις Τούρκικες φυλές τις Ανατολίας και γίναμε μια μεγάλη παρέα.  Τα σλιπινγκ μπαγκ είχαν απλωθεί και στα σαλόνια του καραβιού και προς στιγμή σκυλομετάνοιωσα για την απέχθεια μου στα αεροπορικά ταξίδια. Κλειστήκαμε στην καμπίνα με καφέδες και TV και ποιος νοιάζεται για την απαγόρευση του καπνίσματος. Το ντουμανιάσαμε κανονικά και με υπομονή φτάσαμε στην Ancona.

_SNI2152 by SNKLSD, on Flickr
 αφήνοντας το λιμάνι της Πάτρας

Η Autostrada κόλαση και Ancona – Bologna σε 6 ώρες. Κολλημένα τα πάντα. Ούτε κουβέντα βέβαια για παραπάνω χιλιόμετρα αφού μια προηγούμενη φορά είχαμε πάει Tournon (Γαλλία) μονορούφι. Κλείσαμε λοιπόν ξενοδοχείο στην Μπολόνια και από την Via Emilia που είναι κατάφορτη από χιλιάδες μαύρες πόρνες  φτάσαμε στο Sasuollo της Modena και στο αγαπημένο μας εστιατόριο με την πιο ωραία πίτσα της Ιταλίας που δίπλα έχει και αυτή την απίθανη Τζελατερία.
Το επόμενο  πρωί χαλαρά και μετά από δύο διπλούς εσπρέσο έκαστος αναχωρήσαμε για Γαλλία και Τουρνόν να δω τα Velorail. Οι δρόμοι γεμάτοι κολλημένα αυτοκίνητα και διόδια και με την βενζίνα στα 1,7 έως 1,9 ευρώ το λίτρο το GPL με 0,71 είναι μια παρηγοριά. 4.000 cc και να καταναλώνουν σαν 1.400 είναι κάτι όπως και να το κάνουμε. Για να περάσουμε την Frezous φάγαμε παραπάνω από 1 ώρα και επί τέλους μπήκαμε στην πιο χαλαρή Γαλλία. Το απόγευμα φτάσαμε στην Τουρνόν και πήγαμε σε ξενοδοχείο που μας υπέδειξε το Gps του iPhone. H ξενοδόχος μας ανάγκασε να συνενοηθούμε σε άπταιστα Γαλλικά άσχετα αν δεν μιλάμε εκτός από το Ουί τίποτα άλλο.
Στην Τουρνον σπάνια θα βρείς άνθρωπο να μιλά Αγγλικά και έτσι για να παραγγείλουμε στο εστιατόριο το βράδυ είχαμε ανοικτή τηλ. επικοινωνία με Γαλλομαθείς φίλους μας που μας μετέφραζαν αυτά που τους διαβάζαμε από τον κατάλλογο. Το πρωί ξημέρωσε μια υπέροχη ημέρα αφού πρώτα στο δωμάτιο έκανα την TV να μιλά Ελληνικά και μετά από διπλούς καφέδες ξεκινήσαμε για τον σταθμό του του Boucieu-le-Roi. Την περιοχή την γνωρίζω αρκετά καλλά και επομένως χωρίς πολύ χάζεμα φτάσαμε νωρίς και Ω εκ θαύματος βρήκαμε Αγγλομαθή νεαρό που μας ενημέρωσε για τα πάντα γύρω από τα Velorail. Η επιστροφή του τραίνου με τις ποδηλατοδραιζίνες θα γινόταν στις 12 και περιμέναμε στο φιλόξενο μαγαζί δίπλα από τον σταθμό.

_SNI2292 by SNKLSD, on Flickr

_SNI2303 by SNKLSD, on Flickr

Οι Γάλλοι καταναλώνουν γενναίες  ποσότητες κόκκινου κρασιού και το ευχαριστιόνται ιδιαίτερα. Το Τραίνο ήρθε και πάρθηκαν οι αναμνηστικές και παράλληλα καταγραφικές φωτογραφίες και μετά μέσα από μια ονειρική διαδρομή βάλαμε πορεία για την Luzern της Ελβετίας. Οι δρόμοι κολλημένοι και η ζέστη στους 36 -39 και μερικές φορές στο 40. ξέρετε τι σημαίνει 36 κελσίου στην κεντρική Ευρώπη.Ζήτω στον εφευρέτη του  air condition. 
Το αμφίδρομο GPS του αυτοκινήτου μας ενημέρωσε μια φορά για το ατύχημα που είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και μας υπέδειξε επαρχιακό δρόμο τον οποίο και ακλουθήσαμε μαζί με πλήθος Ελβετών που μας ακολούθησαν στον χωματόδρομο. Έφαγαν την σκόνη με την σέσουλα αλλά ας πρόσεχαν να μην κάνουν ατυχήματα και αυτοί στον αυτοκινητόδρομο.

_SNI2505 by SNKLSD, on Flickr
Ελβετία

_SNI2546 by SNKLSD, on Flickr
Luzern

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
Απ: Mini tour in Europe
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 14:53:00 μμ »
Οι εμπειρίες μου με τα ξενοδοχεία της Ελβετίας είναι τραυματικές και επομένως το γνωστό και λίγο τσιμπημένο στην Luzern  είναι μονόδρομος. Η πόλη της Luzern μου είναι πολύ συμπαθής αντίθετα με τους κατοίκους της (Γερμανόφωνοι) και αυτό γιατί είναι πολύ όμορφη και έχει πολλά σιδηροδρομικά ενδιαφέροντα τριγύρω και σε μικρή απόσταση. Κοντά και προς το Interlaken υπάρχει το Pilatus με τον οδοντοτό του που κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ κλίσης. Υπάρχουν ακόμα τα τραίνα του rigi και του \brienz rothorn bahn και ακόμα προς το Interlaken αλλά και το Adermatt έχει πολλά σημεία για τραινοφωτογράφηση. Εκεί (Wassen)  έναν Μάρτιο πήρα και αυτή που έχει την μεγαλύτερη θέαση στο rail pictures για την Ελβετία  http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=184701&nseq=0  και φέτος έκανα μια επανάληψη του σκηνικού αφού ένας Ελβετός είχε σχολιάσει ότι πάει συνέχεια εκεί και ο καιρός είναι συνεχώς άθλιος και δεν μπορεί να φωτογραφίσει το σημείο.
: ορίστε φίλε Trub ο καιρός ήταν μια χαρά και να πηγαίνεις για να έχεις το κατάλληλο φώς 12 με 14 μμ. (Τον Μάρτιο θέλει πιο νωρίς).

_SNI2443 by SNKLSD, on Flickr
Vassen

_SNI2470 by SNKLSD, on Flickr
Ελβετία

DSC04035 by SNKLSD, on Flickr
Ελβετία

DSC_3096 by SNKLSD, on Flickr
Luzern

DSC03949 by SNKLSD, on Flickr
Luzern

Στην Luzern προσπάθησα με την ελάχιστη μπαταρία της 7000 αφού είχα πάαααλι ξεχάσει τον φορτιστή της για κάποιες νυκτερινές αλλά ο 18 – 85 δεν με ικανοποίησε μπρός στον 14-24 και τον 24-120 της FF D3x.
KΚαθήσαμε 3 νύκτες και την Τρίτη ημέρα φύγαμε και ο κόπανος ξέχασα στο δωμάτιο μια σακούλα με κάτι λίγα αναμνηστικά γκατζετίδια που είχα αγοράσει. Στην Ελβετία δεν βρήκαμε GPL και ξαναπήγαμε στην βενζίνα των 1,8 ευρώ. Αλλά ούτε και στην Αυτρία βρήκαμε και καίγαμε ωραία βεβζινούλα των 1,48 και 1,65 το λίτρο .  Επόμενος σταθμός το Innsbruck και κλείσιμο του ξενοδοχείου για τρείς νύκτες. Η πόλη είναι μικρή και χαλαρή και ξεκούραστη με εξαφανισμένους (τουλάχιστον για φέτος) τους Έλληνες όταν κάποιες εποχές στο παρελθόν νόμιζες ότι ήσουν στο Παγκράτι. Χορτάσαμε βόλτες και χαζοφωτογραφίες με μια Sony NEX-5 με τον τουτι-φρούτι 18-200. H D3x βγήκε μόνο στην περιοχή του ACENSEE Bahn

DSC04099 by SNKLSD, on Flickr
Innsbruck

DSC04166 by SNKLSD, on Flickr

DSC04124 by SNKLSD, on Flickr

Οι μέρες όμως περνούν γρήγορα και ένα ωραίο πρωί (που φαινόταν δροσερό) ξεκινήσαμε από τον δρόμο του Brenner για Ιταλία με προορισμό Mestre-Venezia. Παραδόξως για Παρασκευή ο δρόμος ήταν χαλαρός και με την είσοδο μας στην Ιταλία σταματήσαμε σε ένα μεγάλο πρατήριο με GPL και γεμίσαμε το στεγνό ρεζερβουάρ του Land. Είναι βαθύτατη η συγκίνηση που νοιώθεις όταν κάνεις 440-460 Km με 35-38 ευρώ καύσιμο. Πλησιάζοντας στην Βενετία το θερμόμετρο έχει κόλληση στους 40 κελσίου και έχοντας ξαναδεί το όνειρο στην Βενετία και μήνα Αυγουστο σταματώ σε ένα βενζινάδικο για espresso και αμέσως τηλέφωνο στην MINOAN
-Γειά σας εχω εισιτήρια από Βενετία για Πάτρα την Δευτέρα το απόγευμα 29/8ου.
Για ΑΥΡΙΟ έχετε καράβι ????
-Βεβαίως κύριε.
-Λαμπρά κυρία μου αλλάχτε τα μου και όπου φύγει-φύγει.

Πήγαμε στο ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Βενετίας το οποίο ήταν υπέροχο με τροπικό αιρ-κοντίσιον και επειδή δεν είχα καμιά όρεξη να ταλαιπωρούμαι με τα Parking της P.Roma πήραμε ταξί και μας πήγε.
Στα βαπορέτα ένας κακός χαμός και αποφασίσαμε (όχι καλή ιδέα τελικά) να πάμε με τα πόδια από τα κανάλια στον San Marko.
O κόσμος αρκετός αλλά όχι υπερβολικός παρά τα 5 κρουαζιερόπλοια που είχα δει στο λιμάνι και οι Έλληνες πάλι άφαντοι. Από την P. Roma μέχρι τον San Marko καταναλώσαμε 2 διπλούς εσπρεσσο 3 μπουκάλια νερό και 5 λεμονάδες. Η ζέστη μας διέλυσε κυριολεκτικά και μόνο το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε λίγο αλλά η υγρασία παρέμενε ανυπόφορή.

DSC04293 by SNKLSD, on Flickr
Venezia

DSC04454 by SNKLSD, on Flickr

DSC04415 by SNKLSD, on Flickr

DSC04492 by SNKLSD, on Flickr
Την επόμενη μέρα ήπιαμε χαλαρά τους καφέδες μας και ξεκινήσαμε κατά τις 11 για να κάνουμε μερικές βόλτες μέχρι να πάει 3μμ για να πάμε για τσεκ ιν στο λιμάνι.
Το καράβι αναχώρησε στις 5 και το φώς ήταν πολύ καλό για φωτογραφίες από το κατάστρωμα..

_SNI3463 by SNKLSD, on Flickr

_SNI3335 by SNKLSD, on Flickr

_SNI3265 by SNKLSD, on Flickr

Την επόμενη στις 8 μμ φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα και ξεφορτώσαμε 2συντάγματα γερμανών και την μεθεπομένη το πρωί στις 55πμ πιάσαμε τον ντόκο στην Πάτρα. Μια γρήγορη βόλτα στην πλατεία για fredo και οι Πατρινοί καταβρόχθιζαν ομελέτες και σουβλάκια με γύρο οι αθεόφοβοι. Αυτά κάνει το ξενύχτι.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους σας. Πληρώσαμε τα διόδια μας σαν κύριοι και πήραμε τον τραγικό δρόμο Πάτρα-Κόρινθος για την επιστροφή μας στην Αθήνα.
Ώπα τι έγινε ρε παιδιά γυρίσατε όλοι???  Φτού ρε γμτο και όχι τίποτα άλλο αλλά και οι Ταξιτζήδες έληξαν την απεργία τους.

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 15:11:09 μμ »
Οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές  :good:  :good:  καθώς και η περιγραφή σου!
Πόσες μέρες ήταν συνολικά το ταξίδι σου?
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 15:47:02 μμ »
Παντα τετοια Σπυρο!!! :yahoo:
Μεταφερεται στα road trips :good:

Αποσυνδεδεμένος pliatsiko

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 16:41:41 μμ »
Καταπληκτικές φωτογραφίες για ακόμα μία φορά!!
Ανεξάρτητα από το αν κάποιος προτιμάει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο πιστεύεις οτι οικονομικά συμφέρει ένα τέτοιο ταξίδι?
Νομίζω οτι αν εξαιρέσεις τη βενζίνη κερδίζεις σε τοπίο και φυσικά μπορείς να διανυκτερεύσεις και σε μέρη που δεν είναι τόσο κεντρικά ακριβώς διότι μπορείς να βρεθείς όπου θέλεις σχετικά γρήγορα!
Θα με ενδιέφερε η αποψή σου!

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 16:44:12 μμ »
Ζηελευω για το σχολιο, ΄΄τον Ιούνιο με ένα 20 ημερο στις ΗΠΑ και ήμουν λίγο χορτασμένος ταξιδιωτικά.΄΄Θελω και εγω να φτασω στο επιπεδο αυτο  :bigr:
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 20:48:42 μμ »
Οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές  :good:  :good:  καθώς και η περιγραφή σου!
Πόσες μέρες ήταν συνολικά το ταξίδι σου?

11 ημέρες + τα καράβια

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 20:56:54 μμ »
Καταπληκτικές φωτογραφίες για ακόμα μία φορά!!
Ανεξάρτητα από το αν κάποιος προτιμάει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο πιστεύεις οτι οικονομικά συμφέρει ένα τέτοιο ταξίδι?
Νομίζω οτι αν εξαιρέσεις τη βενζίνη κερδίζεις σε τοπίο και φυσικά μπορείς να διανυκτερεύσεις και σε μέρη που δεν είναι τόσο κεντρικά ακριβώς διότι μπορείς να βρεθείς όπου θέλεις σχετικά γρήγορα!
Θα με ενδιέφερε η αποψή σου!

Σε απόλυτους αριθμούς πιστεύω ότι συμφέρει το αεροπλάνο και το νοικιάρικο αυτοκίνητο. Από κει και πέρα συμφέρει τον καθένα μας με το πώς το απολαμβάνει. Στην περίπτωση μου φορτώνω τα μπαγκάζια μου (και τα αρκετά φωτογραφικά μου) και δεν ξανα ασχολούμαι ούτε εκνευρίζομαι με τα ξεβρακώματα στα αεροδρόμια με τους σεκιουριτάδες
-και ανοίξτε να δούμε το λαπ-τοπ
- και βγάλτε να δούμε τους φακούς
-και δώστε μας 280 ευρώ υπέρβαρο
-και άντε να …………..
 Παράλληλα το ταξίδι με το καράβι είναι για μένα ένα επιπλέον σύν αφού το θεωρώ πολύ χαλαρωτικό. Φαντάσου ότι και όταν πάω και  για δουλειά στην Ιταλία προτιμώ τα καράβια.

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 20:59:14 μμ »
Ζηελευω για το σχολιο, ΄΄τον Ιούνιο με ένα 20 ημερο στις ΗΠΑ και ήμουν λίγο χορτασμένος ταξιδιωτικά.΄΄Θελω και εγω να φτασω στο επιπεδο αυτο  :bigr:

εάν σου αρέσει να ταξιδεύεις όχι μόνο θα το φτάσεις αλλά και θα το ξεπεράσεις πράγμα που σου το εύχομαι ολόψυχα

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 21:17:59 μμ »
Κάτω από μια ομπρέλα σε μια μικρή πλατεία στην Βενετία με 40 υπό σκιάν και υγρασία 90% καταναλώνουμε διπλούς εσπρέσο και ξεζουμίζουμε μπουκαλάκια με νερό.
Απέναντι μου ένας γονδολιέρης που μοιάζει με τον Λουι ντε Φινές περιμένει πελάτες και παράλληλα χαζεύει τα θηλυκά που περνάνε και μερικές φορές τους λέει και κάτι.
Κάθομαι και τον χαζεύω και μου φτιάνει, παρά την ζέστη, την διάθεση ο μπαγάσας αφού έχει πολλά κωμικά στοιχεία επάνω του και από την καρέκλα μου με ένα τηλεφακό τον φωτογραφίζω.
Μετά από λίγο ήρθε και ένας φίλος του και πιάσανε κουβέντα.
Βλέποντας μετά τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σκέφθηκα να τις κάνω λίγο κόμιξ.
Ορίστε το αποτέλεσμα

DSC04379 by SNKLSD, on Flickr

DSC04382 by SNKLSD, on Flickr