Μετά από πολλά email και ταχυδακτυλουργικά με τις ημερομηνίες, τελικα οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας. Τελικά το ταξίδι θα περιλαμβάνει και ολίγον από Ζιμπάμπουε:
6/8 - Άφιξη στο Maun, αναχώρηση για Planet Baobab (salt pans ride & overnight, meerkats, baobab walk)
8/8 - Αναχώρηση από Planet Baobab για Kasane. Διανυκτέρευση εκεί.
9/8 - Αφήνουμε το αυτοκίνητο στο Kasane και περνάμε στη Zimbabwe όπου ξεκινάμε walking safari στο πάρκο Hwange με τον Leon Varley.
11/8 - Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στους καταρράκτες Victoria όπου και διανυκτερεύουμε
12/8 - Διάφορες δραστηριότητες στους καταρράκτες και εκεί γύρω (ίσως Lion Walk, Devil's Pool κτλ). Επιστροφή στο Kasane πριν κλείσουν τα σύνορα.
13/8 - Επιστροφή στο Maun. Από κει και πέρα το πρόγραμμα συνεχίζεται όπως στο πρώτο ποστ.
Εκ των υστέρων φαίνεται ότι θα μπορούσα να έχω κάνει ελαφρώς καλύτερη οργάνωση: Θα μπορούσαμε να πετάξουμε κατευθείαν στο Kasane, και να παραλάβουμε και να επιστρέψουμε το αυτοκίνητο από εκεί (μέσω της Bushlore, που είναι η μοναδική σοβαρή εταιρεία ενοικίασης camping 4x4 με έδρα το Kasane). Ωστόσο όταν έφτιαξα το αρχικό πρόγραμμα δεν ήταν στις σκέψεις μου ούτε οι καταρράκτες Victoria ούτε το walking safari (τα άφηνα για άλλη χρονιά). Όταν είδα κάπου στο ίντερνετ να αναφέρεται ο Leon Varley και τα walking safaris που οργανώνει, επικοινώνησα μαζί του, περισσότερο για να έχω μια ιδέα για κάποιο επόμενο ταξίδι. Αλλά τελικά είδα ότι υπήρχε διαθεσιμότητα και γι'αυτον τον Αύγουστο, και με λίγες μετατροπές οι ημερομηνίες θα ταίριαζαν μια χαρά στο πρόγραμμά μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αυτό το τριήμερο walking safari θα είναι private, δηλαδή οι μοναδικοί πελάτες θα είμαστε εγώ και η φίλη μου. Έχοντας την περιορισμένη μεν, υπέροχη δε εμπειρία των τρίωρων walks στο Kruger, ήταν αδύνατον να αντισταθώ σε μια τέτοια ευκαιρία. Η φίλη μου απο την άλλη είναι περισσότερο ενθουσιασμένη με τους καταρράκτες και με το ότι θα πάρει αγκαλιά κάποιο λιονταράκι