Tips ταξιδιού για όποιον ενδιαφέρεται:
Ας ξεκινήσουμε από το κόστος: Εμείς πήγαμε μόνες μας χωρίς βοήθεια πρακτορείου. Αερπορικά με Qatar μέσω Ντόχα 600 ευρώ κατ' άτομο όλα πληρωμένα ( φόροι κλπ) ενδιάμεση στάση Γιοχάνεσμπουργκ, δεν κατεβαίνεις από το αεροπλάνο καθόλου, απλά προσγειώνεται , φορτώνει τους νέους επιβάτες και συνεχίζεις. Στο Γιοχάνεσμπουργκ χάνεις μια ώρα περίπυ μέχρι να γίνουν αυτά. Βλέπεις ταινίες στην ατομική οθόνη και δεν σε πολυπειράζει. Στην Ντόχα και τις δύο φορές είχαμε μεγάλες αναμονές ( στο πήγαινε ήταν νύχτα) και αναγκαστήκαμε να πάμε σε ξενοδοχείο. Κόστος ξενοδοχείου που το βρήκαμε εκείνη την στιγμή 125 δολάρια το δίκλινο σε τετράστερο πολύ καλό με πρωινό και ίντερνετ και δωρεάν μεταφορά από - προς αεροδρόμιο. Μπορείτε να μείνετε και στο αεροδρόμιο αλλά δεν είναι όμορφο και δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνεις για να σου περάσει η ώρα. Αν έχετε κάρτα Diners έχετε δωρεάν πρόσβαση στο lounge της Oryx. Εκεί περάσαμε την ώρα μας στο έλα. Καταπληκτικό lounge με δωρεάν ποτά, καφέ, αναψυκτικά και σνακς. Δωρεάν ίντερνετ, τουαλέτες πεντακάθαρες, ντους, πολυθρονάρες και τηλεοράσεις. Είναι μια καλή λύση.
Κόστος ξενοδοχείο, μείναμε στο Portswood Waterfront hotel, 600 ευρώ το δίκλινο για 6 βράδια με πρωινό μπουφέ και δωρεάν χρήση ίντερνετ. Πολύ καλό, εξυπηρετικότατο προσωπικό, στην καλύτερη συνοικία. Γενικά για ξενοδοχείο θα πάτε στην περιοχή Watrefront , στο λιμάνι, πολύ όμορφη, η πιο κεντρική και έχεις στα πόδια σου σε απόσταση βολής εστιατόρια ( από KFC , Subway, pizza κλπ για γρήγορες και φτηνές λύσεις ) έως ελληνικές ταβέρνες, διεθνή κουζίνα και τοπικό φαγητό με αντιλόπες, κροκόδειλους κλπ που εγώ το συνιστώ. Ξενοδοχεία θα βρείτε πολλά στο booking.com.
Κόστος εκδρομών εκεί. Βρήκα τον Τσάρλς ( έγραψα για αυτόν πιο πάνω) μέσω google. Η κάθε ημερήσια μας κόστισε 75 ευρώ το άτομο. Το σαφάρι είναι πιο ακριβό, πάει 200 ευρώ το άτομο αλλά είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.
Κόστος ζωής γενικά εκεί πολύ χαμηλό. οι είσοδοι στα μουσεία ήταν της τάξης των 2 ευρώ. Εκτός του ενυδρείου που το χτυπάνε στα 10 ευρώ το άτομο, αξίζει τον κόπο, είναι από τα ωραία ενυδρεία που έχω πάει.
Καιρός εύκρατος. Εμείς τώρα που πήγαμε ήταν φθινόπωρο και κυκλοφορούσαμε με πουκάμισο και μπουφανάκι.
αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι εδώ είμαι.