Ισχύουν αυτά που έγραψε ο Δημήτρης. Για Γαλλία μπορείς να μην πληρώσεις ούτε λεπτό αν δεν χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομο. Μόνο που εκεί τα πράγματα δεν είναι όπως εδώ. Μιλάμε για φοβερό οδόστρωμα παντού. Σε αυτοκινητόδρομους και δευτερεύοντες η διαφορά συνήθως είναι
ΜΟΝΟ μία. Στους πρώτους το όριο 130 και στους άλλους 110. Κατά τ' άλλα δεν θα μπορείς να πεις αν είσαι στον ένα ή στον άλλο. Καμιά διαφορά, ούτε στην ποιότητα και συνήθως ούτε στον αριθμό λωρίδων. Πέρυσι το Πάσχα έκανα εκεί 3300 χμ. και από αυτά περίπου 800 σε αυτοκινητόδρομο. Να ξέρεις πάντως οτι και Ιταλία και Γαλλία τα διόδια είναι ακριβά. Στη Γερμανία δεν έχει πουθενά διόδια. Όσον αφορά την πράσινη βινιέτα καλό είναι να την πάρεις, αλλιώς έχει πρόστιμο. Νομίζω οτι μπορείς να την παραγγείλεις και από το ίντερνετ και να την έχεις όταν πας. Αν το αυτοκινητό σου είναι νέα;ς τεχνολογίας τότε την πράσινη. Εγώ πρόπερσι όταν πήγα, πήγα στην αντιπροσωπία της μάρκας μου και την πήρα με 5 ΕΥΡΩ. Είναι εφ'άπαξ. Την έχω στο παρμπρίζ και μπορώ να πάω στη Γερμανία όποτε θέλω χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο. Δες και εδώ
http://www.venus-berlin.com/en/box/26/?maingroup=homeΑν και το μέτρο ξεκίνησε το 2008 μόνο στο Βερολίνο και κάποιες πολύ λίγες πόλεις, το 2009 είχε επεκταθεί σε πολύ περισσότερες και τώρα μάλλον ισχύει για όλες τις πόλεις.
Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε