Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στην Ευρώπη μέσω Βαλκανικών Χωρών  (Αναγνώστηκε 11311 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Ταξίδι στην Ευρώπη μέσω Βαλκανικών Χωρών
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 06, 2011, 23:43:41 μμ »
Ισχύουν αυτά που έγραψε ο Δημήτρης. Για Γαλλία μπορείς να μην πληρώσεις ούτε λεπτό αν δεν χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομο. Μόνο που εκεί τα πράγματα δεν είναι όπως εδώ. Μιλάμε για φοβερό οδόστρωμα παντού. Σε αυτοκινητόδρομους και δευτερεύοντες η διαφορά συνήθως είναι ΜΟΝΟ μία. Στους πρώτους το όριο 130 και στους άλλους 110. Κατά τ' άλλα δεν θα μπορείς να πεις αν είσαι στον ένα ή στον άλλο. Καμιά διαφορά, ούτε στην ποιότητα και συνήθως ούτε στον αριθμό λωρίδων. Πέρυσι το Πάσχα έκανα εκεί 3300 χμ. και από αυτά περίπου 800 σε αυτοκινητόδρομο. Να ξέρεις πάντως οτι και Ιταλία και Γαλλία τα διόδια είναι ακριβά. Στη Γερμανία δεν έχει πουθενά διόδια. Όσον αφορά την πράσινη βινιέτα καλό είναι να την πάρεις, αλλιώς έχει πρόστιμο. Νομίζω οτι μπορείς να την παραγγείλεις και από το ίντερνετ και να την έχεις όταν πας. Αν το αυτοκινητό σου είναι νέα;ς τεχνολογίας τότε την πράσινη. Εγώ πρόπερσι όταν πήγα, πήγα στην αντιπροσωπία της μάρκας μου και την πήρα με 5 ΕΥΡΩ. Είναι εφ'άπαξ. Την έχω στο παρμπρίζ και μπορώ να πάω στη Γερμανία όποτε θέλω χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο. Δες και εδώ
http://www.venus-berlin.com/en/box/26/?maingroup=home
Αν και το μέτρο ξεκίνησε το 2008 μόνο στο Βερολίνο και κάποιες πολύ λίγες πόλεις, το 2009 είχε επεκταθεί σε πολύ περισσότερες και τώρα μάλλον ισχύει για όλες τις πόλεις.

Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 06, 2011, 23:48:31 μμ »
Βρήκα και αυτό και φαίνεται που ισχύει. Χρήσιμο
http://www.umwelt-plakette.de/

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 07, 2011, 11:17:24 πμ »
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πληροορίες. Όντως πολύ χρήσιμες. Μερικά site τα είχα δει και 'γω, αλλά η παραγγελία κοστίζει πολύ περισσότερο από 5 ευρώ. Έχω ένα Citroen C4 μοντέλο 2009 στο οποίο έχω εγκαταστήσει πρίν 2 μήνες και υγραέριο(δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει σε κάτι). Βρήκα αντιπροσωπείες της Citroen στην Γερμανία και σκέφτομαι να στείλω mail για να ρωτήσω αν θα έχουν τέτοιου είδους κάρτες έτσι ώστε να τις παραλάβω από εκεί.Κύριε Δήμο εσείς την πήρατε αυθημερόν? Και επίσης ποιός επιλέγει τη χρώμα θα μου δώσουν, αυτοί ή εγώ?

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 07, 2011, 11:58:47 πμ »
1. Ποιοι εμείς; Μόνος ήμουν όταν την πήρα. :bigr: :bigr:
2. Σε 5 λεπτά την έχεις κιόλας στο παρπρίζ. Το χρώμα έχει να κάνει με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου. Την άδεια τους δίνεις και τίποτα άλλο. Εμένα απλά κοιτάξανε στον υπολογιστή και όλα ΟΚ. Και το 2008 που είχα πάει στο Βερολίνο με άλλο αυτοκίνητο και τότε τα ίδια. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πεις για το υγραέριο. Γνωμή μου είναι όταν θα μπεις στη Γερμανία να πας στην πιο κοντινή πόλη και να το φροντίσεις. Και φυσικά κοιτώντας το χάρτη από το σάϊτ που σου έστειλα, δεν είναι απαραίτητη για να πας στις πόλεις που δε συμμετέχουν στο μέτρο αυτό. Οπότε μην αγχώνεσαι. Απλά μην μπεις σε κα΄ποια από τις πόλεις που εφαρμόζουν το μέτρο χωρίς αυτή. Οι γερμανοί δεν δέχονται δικαιολογίες.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 07, 2011, 12:18:45 μμ »
Ok Δήμο, σε ευχαριστώ πολύ. Βρήκα είδη μια αντιπροσωπεία στην είσοδο από την οποία θα μπώ στην Γερμανία. Έστελα και mail σε αυτή την αντιπροσωπεία μόλις τώρα, και ρώτησα αν διαθέτουν αυτού του είδους τις κάρτες. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μου απαντήσουν, αλλά ελπίζω να βρω μια άκρη!! Όσο για το υγραέριο ελπίζω να μην συναντήσω πρόβλημα ανεφοδιασμού διότι από όσο έψαξα στην Γερμανία έχουν διαφορετικό τύπο αντλίας για την υποδοχή του ρεζερβουάρ των Ελληνικών συστημάτων υγραερίου. Βέβαι ρώτησα σε ένα Ελληνικό πρατήριο και μου είπαν ότι έχουν αντάπτορες τα πρατήρια για αυτή τη δουλειά. Αν γνωρίζετε κάτι πάνω στο θέμα του υγραερίου παρακαλώ ρίξτε μια απάντηση!! :clap: Ευχαριστώ και πάλι!!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 07, 2011, 13:17:06 μμ »
δεν υπαρχει περιπτωση να μην εξυπηρητεθεις απο αεριο στην γερμανια.
Απλα φροντισε να γεμιζεις κατα την διαρκεια της ημερας γιατι το βραδι
πολλα βενζιναδικα ειναι σελφ σερβις και θα εχεις ενα θεμα με τον
ανταπτορα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 09, 2011, 10:19:44 πμ »
Καλημέρα σε όλους. τελικά θα χρειαστεί η Διεθνής Άδεια Οδήγησης για τις χώρες αυτές ή όχι?(Ιταλια-Γερμανια-Αυστρία-Γαλλιά). Ρωτάω επειδή άκουσα πως αρκεί το ροζ δίπλωμα που έχουμε επειδή αυτές οι χώρες ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση!

*Να προσθέσω ότι έχω το παλίο χάρτινο ροζ δίπλωμα χωρίς λατινικούς χαρακτήρες και όχι το καινούριο (τύπου κάρτα)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 09, 2011, 10:39:39 πμ by Vasilis »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 09, 2011, 14:35:34 μμ »
Ισχυει το ροζ διπλωμα.