Αποστολέας Θέμα: Jungfrau, Η ''κορυφή'' της Ευρώπης  (Αναγνώστηκε 8281 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimitrish81

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • O Ταξιδιωτικός μου Χάρτης
Jungfrau, Η ''κορυφή'' της Ευρώπης
« στις: Μάρτιος 22, 2011, 22:43:50 μμ »
Εαν γίνει σωστά το upload λογικά θα φαίνεται το πρώτο μερος προς την κορυφή της Ευρώπης , το Jungfrau στα 3454 μέτρα αν θυμάμαι καλά.
Αφιερώθηκε μια μονοήμερη εκδρομή απο Ζυρίχη για να φτάσουμε εκε,ί μια που μετά το Ιnterlaken το τρένο λόγω του ορεινού εδάφους είναι σαφέστατα ποιο αργόλόγω ανάβασης και η μέρα δεν είναι δύσκολο να περάσει...
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πολυεπίπεδο σταθμό στην κορυφή του βουνού, με το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του να είναι εντός αυτού.
Αστεροσκοπείο,σιδηροδρομικός σταθμός,ταχυδρομείο, εστιατόρια και φυσικά χιονοδρομικες εγκαταστάσεις, εστιατόρια αλλά και διάφορα άλλα εκθέματα αλλά και το γνωστό στην Ελβετία μουσείο του πάγου στεγάζονται εκεί!
Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μέσα απο το ειδικό τρένο ανάβασης απο την πόλη Interlaken προς την κορυφή.....στο τελικό στάδιο του ταξιδιού όλο το μέρος της διαδρομής γίνεται εντός του βουνού με κατάληξη στο σιδηροδρομικό σταθμό ο οποίος είναι επίσης εντός του βουνού...
Σύντομα με το δεύτερο μέρος(αν εμφανιστεί σωστά το πρώτο) :unsure:, φωτό απο κορυφή και κατάβαση...

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 22, 2011, 23:01:54 μμ by dimitrish81 »

• Jr. Member
  • **
Απ: Jungfrau, Η ''κορυφή'' της Ευρώπης
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 22, 2011, 23:15:54 μμ »
Για αρχάριος στο upload ελπίζω να είμαι αποδεκτός.... :kill: :kill:

H κορυφή φαίνεται στο βάθος....έχει δρόμο ακόμη.... :dizzy:

Πλησιάζοντας...και να σκεφτεί κανείς ότι είναι τέλη Απριλίου!!!!!!

Φτάνοντας........

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 22, 2011, 23:38:57 μμ »

Στην κορυφή μετα απο λίγες ώρες.......αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο

Ελικόπτερα άφηναν διαρκώς σκιέρ με πλήρη εξοπλισμό(επαγγελματίες) μια που η σεζόν είχε κλείσει για ερασιτέχνες καθώς οι πίστες είχαν γίνει επικίνδυνες...

Στους -19 όλα είναι επιτρεπτά είπε κάποιος.....αρκεί να υπάρχουν και οι ανάλογες εγκαταστάσεις συμπλήρωσε κάποιος άλλος.....

Ελκηθρα για όσους αντέχουν το κρύο....

Χώρος διαφόρων εκθεμάτων εντός του σταθμού

Ασανσέρ που οδηγεί στην εξέδρα του σταθμού και στο αστεροσκοπείο καθώς ο σταθμός είναι πολυεπίπεδος

Χιόνι μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι......

Το ''επίσημο'' σημείο της κορυφής

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 22, 2011, 23:48:23 μμ »
Πρέπει να ήταν μαγεία  :o
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου...
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 23, 2011, 00:04:21 πμ »
Πολύ καλό το φωτορεπορταζ

Ήταν 6 Αυγούστου του 2009 όταν πήγαμε στο Ιντερλάνκεν για να πάρουμε το τρένο για εκεί πάνω, χωρλίς να έχουμε κάνει κράτηση. Έτσι δεν βρήκαμε θέση και πήραμε το αντίστοιχο για Schilthron ακριβώς απέναντι. Από τη διαδρομή προς τα πάνω η θέα προς τις τρεις μεγάλες κορυφές μοναδική. Εδώ κάποιες φωτογραφίες https://picasaweb.google.com/dimos56/SWITZERLANDAugust2009#5378320871653754082

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 23, 2011, 00:06:24 πμ »
Συνεχίζοντας στις σκοτεινές αίθουσες...

Τούνελ που οδηγεί απο τις χιονοδρομικές πίστες προς την αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού

Αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού...

Φωτό των συνολικών εγκαταστάσεων απο κάρτες που μπορούσες να αγοράσεις και να ταχυδρομήσεις στο εκεί ταχυδρομείο...

Θερμοκρασία και άλλα καιρικά.....ήταν τέλη Απριλίου!!!!!

Διάγραμμα των εγκαταστάσεων

Μουσείο του πάγου

Αλλη πλευρά των εγκαταστάσεων...

Το μόνο που χρειάζεται σίγουρα είναι δυο-τρια καλάα ζευγάρια μπαταρίες για την φωτογραφική μια και μάλλον λόγω του κρύου οι μπαταρίες εκφορτίζονται σχετικά γρήγορα......
Αυτά για απόψε ελπίζω να μην απογοήτευσα με τον ερασιτεχνικό τρόπο παρουσίασης :oops:

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 23, 2011, 00:12:38 πμ »
Πρέπει να ήταν μαγεία  :o
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου...

Σε ευχαριστώ.....το πάλεψα με τα κόλπα του upload, κάτι έκανα πιστεύω....Αύριο θα ανεβάσω την κατάβαση μέσω εναλλακτικής διαδρομής...περισσότερα κατοικημένα μέρη και κάπου φαίνεται καλύτερα και ο τρόπος που ζούνε οι Ελβετοί στους ορεινούς οικισμούς :)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 23, 2011, 00:19:27 πμ »
Πολύ καλό το φωτορεπορταζ

Ήταν 6 Αυγούστου του 2009 όταν πήγαμε στο Ιντερλάνκεν για να πάρουμε το τρένο για εκεί πάνω, χωρλίς να έχουμε κάνει κράτηση. Έτσι δεν βρήκαμε θέση και πήραμε το αντίστοιχο για Schilthron ακριβώς απέναντι. Από τη διαδρομή προς τα πάνω η θέα προς τις τρεις μεγάλες κορυφές μοναδική. Εδώ κάποιες φωτογραφίες https://picasaweb.google.com/dimos56/SWITZERLANDAugust2009#5378320871653754082

Είχαμε βγάλει το swisspass το οποίο σου επιτρέπει να κάνεις χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας χωρίς να καθυστερείς με εκδόσεις εισητηρίων ή ψάχνοντας θέση, ωστόσο αν θυμάμαι καλά το τμήμα απο wengen μέχρι την κορυφή έπρεπε να το πληρώσουμε βγάζοντας επι τόπου εισητήριο στον εκει σταθμό καθώς δεν καλυπτόταν απο το πάσο.

Η κατάβαση έγινε απο την εναλλακτική διαδρομή οπότε ουσιαστικά γυρίσαμε όλο το βουνό....

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 23, 2011, 00:32:10 πμ »
Μπράβο, πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Ποιος είναι ο σκυλάκος στην πρώτη φωτογραφία;

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 23, 2011, 01:29:55 πμ »
Μπράβο, πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Ποιος είναι ο σκυλάκος στην πρώτη φωτογραφία;

Ο πρώτος συνεπιβάτης μας.....γενικότερα οι ντόπιοι που επίσης χρησιμοποιούσαν το τρένο δεν είχαν κολλήματα και σίγουρα βάζανε και κατοικίδια μέσα....