Αποστολέας Θέμα: Στην Τυνησία... χωρίς βαλίτσα!!  (Αναγνώστηκε 10759 φορές)

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Στην Τυνησία... χωρίς βαλίτσα!!
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 00:31:06 πμ »
 :drink: :drink: :drink:
εγω εδω ειμαι,δεν εφυγα  :clap: :clap: :clap:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 00:41:17 πμ »
Ούτε εγώ έφυγα!! Πίνω κρασάκι και διαβάζω!! :bigr:

Αποσυνδεδεμένος jimo

• Jr. Member
  • **
  • Το καλύτερο ταξίδι είναι αυτό που έρχεται...
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 00:45:46 πμ »
Ναι ρε φίλε , εσύ μπάνιο θες , τον Τυνήσιο υδραυλικό ,τον ρωτάς τι αγώνα έκανε να φέρει νερό μέχρις εδώ. Το νερό αν το έβαζεσ σε κούπα ,άνετα το σέρβιρες για τσάι ή και ουισκάκι ενίοτε ,ανάλογα με την ώρα . Είχε αυτό το ωραίο χρώμα του black label . Των φρονίμων τα παιδιά όμως ήξεραν και είχαν πάρει μαζί τούλι . Τσάμπα μας περίσσεψαν τόσες μπομπονιέρες από το γάμο μας ; Ευτυχώς έκανε τη δουλίτσα του και τουλαχιστον δε θα μοιάζαμε να έχουμε γυρίσει από αμμουδερή παραλία με 7 μποφόρ αέρα. Το φαγητό ήταν οκ , και τι πιο φυσικό , σε ένα ξενοδοχείο στη μέση της ερήμου της Τυνησίας , να συναντηθείς με φίλο σου , που μένει σε άλλη πόλη στην Ελλάδα και δεν τον έχεις δει για χρόνια. Αγκαλιαστήκαμε , φιληθήκαμε και όλα τα λοιπά ευγενή και ο καθένας συνέχισε το τουριστικοπρακτορίστικο πρόγραμμά του , anyway .
Από το νότο και πάλι ξεκινάμε για το Βορρά για να καταλήξουμε το βράδυ στη Χαμαμμέτ. Το ρεπερτόριο είχε εμπλουτιστεί και με ανατολίτικες μελωδείες , με ελληνικά τσιφτετέλια και εντυπωσιακούς χορούε τις κοιλιάς , εντός πούλμαν . Να' ναι καλά οι άνθρωποι , τέτοια ζωντάνια δεν τη βλέπεις κάθε μέρα από ανθρώπους της ηλικίας τους.

Περάσαμε από το EL JEM, μικρότερης κλίμακας Κολοσσαίο , πολύ καλύτερα διατηρημένο , όμως . Εδώ γυρίστηκε και το Gladiator. Άξιζε γενικά η επίσκεψη. Από εκεί στα Ματματα , με τους τρωγλοδύτες και τα φιλόξενα σπίτια τους.

Μία κυρία , μετο αζημίωτο φαντάζομαι , μας καλοδέχτηκε , μας ξενάγησε στο σπίτι της , λαξεμένο μέσα στο βράχο , μας κέρασε πίτα με κρασί και λάδι και γενικά αφού την αναστατώσμε με την περιέργειά μας και τα σχόλια που αυτυχώς δεν καταλάβαινε του στυλ ... κοίτα πως ζουν , που μένουν οι άνθρωποι κτλ. αποχωρήσαμε για να τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Τελικά καταλήξαμε και πάλι στη Χαμμαμέτ για μία τελευταία μέρα.

Γυρίσαμε στην παλιά πόλη , η οποία ήταν πολύ καλύτερα διατηρημένη από πολλές Ελληνικές "παλιές πόλεις" , επισκεφθήκαμε το μουσείο της Καρχηδόνας , με εξαίσια εκθέματα , ιδίως ψηφιδωτά και  κάναμε μία τελευταία βόλτα στα τεράστια πεζοδρόμια της τουριστικής , περιφρουρημένης Χαμαμμέτ.    
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 13, 2011, 21:39:40 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος jimo

• Jr. Member
  • **
  • Το καλύτερο ταξίδι είναι αυτό που έρχεται...
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 00:54:05 πμ »
Το ταξίδι για μία εβδομάδα χαλάρωσης , το συστήνω ανεπιφύλακτα . Μας στοίχισε γύρω στα 600 ευρώ το άτομο και μία βαλίτσα , την οποία αντικατέστησε η Tunis . Η Τύνιδα ήταν μια χαρά , καθαρή και όμορφη , τουλάχιστον το κομμάτι που επισκεφθήκαμε . Βέβαια , τώρα θα έχει περισσότερα πράματα να δεις , γιατί αν θυμάμαι καλά , δεν ήταν και λίγα τα κτίρια που ήταν καλυμμένα με αφίσες του Μπεν Αλί .

Έφυγε ο Μπεν Αλί, θα έφυγαν και οι αφίσες . Για όποια λεπτομέρεια σχετικά με το ταξίδι , στη διάθεσή σας . Ήταν η πρώτη μου περιγραφή , καθώς είμαι νινί ακόμη στο forum και παρακαλώ να δείεξτε κατανόηση . Φωτογραφίες έρχονται (αν μπορέσω να τις αναβάσω μόνος μου , γιατί η fei είναι άρρωστη και κοιμάται . Ελπίζω να είναι καλύτερα αύριο στην πίτα, γιατί σας βλέπω όλους κρεβατωμένους από Κυριακή) .
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 13, 2011, 21:41:09 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 00:56:58 πμ »
 :thank: :thank:
με την ησυχια σου οποτε μπορεσεις ανεβασε τις φωτογραφιες
περαστικα να εχετε

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 00:58:55 πμ »
Ευχαριστούμε για την ιστορία που ήταν απολαυστική!!! Εύχομαι περαστικά στην Fei! Τα ίδα προβλήματα με τα γερόντια και όχι μόνο αντιμετώπισα και εγώ στο ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη. Νεολαία και γερουσία χόρευαν μέσα στο πουλμαν εν κινήσει τφιφτετέλια. Μια ομορφιά!!!! :bomb:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 03:46:46 πμ »
Κι εγω απολαυσα την πρωτη σου ιστορια... την ξεχωρισα δε απο την αλλη... της εδωσα και νεο τιτλο... ελπιζω να σου αρεσει. :bigr: :bigr:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 10:17:46 πμ »
μπραβο πολυ καλη προσπαθεια με χιουμορ..καλη αρχη περιμενουμε  κ αλλες :bigr:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 12:39:04 μμ »
Πολυ ωραία η περιγραφή σου και ιδιαίτερα το χιουμορ σου με τη χαμενη βαλίτσα...
Ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζί μας τη ταξιδιωτική σου εμπρειρία...περιμένουμε φωτογραφιες!!!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 15:44:52 μμ »
Πολύ όμορφη η ιστορία σου...Άκρως διασκεδαστική.Σε ευχαριστούμε και αναμένουμε τις φωτογραφίες...