Λοιπόν, τώρα που κατάφερα επιτέλους να μεταφέρω τις...875 φωτογραφίες που βγάλαμε, ήρθε η ώρα να σας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι μας. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με πληροφορίες που σας έχει ήδη γράψει η Εύη, οπότε θα σας γράψω τις προσωπικές μου εντυπώσεις. Κατ' αρχήν, τολμώ να πω ότι για μένα ήταν ένα ονειρεμένο ταξίδι. Η Χιλή μου άρεσε πάρα πολύ, όχι μόνο για τα τοπία της και για την ιδιαίτερη ομορφιά της, αλλά και λόγω των κατοίκων της! Ήταν όλοι πάρα πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας παρόλο που οι γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα ήταν σχεδόν ανύπαρκτες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Με λίγα λόγια σε έκαναν να νιώθεις ευπρόσδεκτος, κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα όταν ταξιδεύω.
Η ομορφιά της Χιλής είναι άγρια. Οι Άνδεις προκαλούν δέος. Τα βραχώδη τοπία σου προκαλούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πραγματικά πολύ κοντά στο τέλος του κόσμου.
Το Σαντιάγκο, όπου μείναμε και το μεγαλύτερο διάστημα ήταν μια όμορφη πόλη, που σε πολλά σημεία της μου θύμιζε την Αθήνα. Την ίδια γνώμη είχε και ένας Χιλιανός οδηγός που είχαμε και που έχει επισκευτεί την Αθηνά. Μόνο που - και δυστυχώς αυτό δεν είναι προς τιμή μας- το Σαντιάγκο είναι πεντακάθαρο! Έχει έναν ποταμό που μοιάζει περισσότερο.. με λασπωμένο ρυάκι, τον Μαπούτσο, που πήρε το όνομά του από τους ινδιάνους Μαπούτσε που κατοικούσαν στην περιοχή. Η ομορφότερη περιοχή της πόλης είναι η Μπέλα Βίστα. Γεμάτη πολύχρωμα, πανέμορφα κτήρια τόσο αστραφτερά που πραγματικά ζάλίζεσαι!
Και για του λόγου το αληθές...
Πρόκειται για Δημοτικό Σχολείο
Η συνέχεια σε λίγο..