Αποστολέας Θέμα: Η Σίφνος είναι must!!!!  (Αναγνώστηκε 10132 φορές)

Αποσυνδεδεμένος vicky25

• Newbie
  • *
Η Σίφνος είναι must!!!!
« στις: Νοέμβριος 30, 2010, 14:48:02 μμ »
Βάλτε στο πρόγραμμα των προορισμών σας τη Σίφνο, εγώ την πρωτοεπισκέφθηκα πριν 5 χρόνια και από τότε πηγαίνω κάθε καλοκαίρι. Ήρεμα γαλανά νερά
το φαγητό είναι super όχι τόσο προς το φρέσκο ψάρι αλλά προς τις gourmet γεύσεις και τα προσεγμένα εστιατόρια όσο για τη νυχτερινή ζωή έχει τα πάντα.
Γενικά κρατάει ένα φθηνό προφιλ σε τιμές αρκεί να μην κάνετε υπερβολές.  :good:

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Απ: Η Σίφνος είναι must!!!!
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 14:53:01 μμ »
Έχω πάει 3 φορές μέχρι τώρα... και σίγουρα θα ξαναπάω.
Αφού πηγαίνεις συχνά, θα ξέρεις ταβερνάκια για καλό φαγητό, οικονομικά δωμάτια/ξενοδοχεία κτλ.
Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σου...
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
    • http://timefortrips.blogspot.com/
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 19:11:24 μμ »
Κορίτσια συμφωνώ απόλυτα... Είναι υπέροχη! Χερρόνησο για μπάνιο έχετε πάει? Στρωματάκι φουσκωτό... πηδάμε από τα βραχάκια στην άκρη του χωριού στα κρυστάλλινα νερά και μετά... το απόλυτο.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 22:03:46 μμ »
Έχω να πάω στην Σίφνο πάνω από 20 χρόνια αλλά μου έχουν μείνει πολύ όμορφες εντυπώσεις και εικόνες.

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 23:11:58 μμ »
Πριν 2 χρόνια στη Σίφνο. Ήτανε υπέροχα. Μικρό νησάκι που προσφέρεται για... δεν ξέρω πώς να το περιγράψω... αβίαστες διακοπές... δηλαδή χωρίς να χρειάζεται κόπο και χιλιόμετρα για να την ανακαλύψεις.. Εμείς μέναμε σε ένα πολύ ωραίο δωμάτιο στις Καμάρες. Κάθε απόγευμα κατεβαίναμε με τα πόδια στην παραλία για να απολαύσουμε αυτό:

Στην άκρη της αμμουδιάς φοβερό μπαράκι αν θέλετε να χαζεύετε το ηλιοβασίλεμα παρέα με καφέ - cocktail - ή ό,τι τέλος πάντων πίνετε.

Τα δικά σας αγαπημένα στη Σίφνο?

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 00:15:04 πμ »
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες να βάλω , εκείνη την εποχή δεν είχαμε της ψηφιακές. Ούτε που θυμάμαι πού έχω ( αν τα έχω ακόμα τα φιλμ!!) , οι δε φωτογραφίες θα είναι σε κανένα ξεχασμένο άλμπουμ είτε στο πατρικό μου είτε στο σπίτι μου!!Για την ακαταστασία μου φημίζομαι!! :laugh: Αύτό που θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια είναι μια ωραία ταβερνούλα στην χώρα, δίπλα στο λιμάνι. Μέσα στο κύμα κυριολεκτικά, έτρωγα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Ηρεμία, ομορφιά, δεν είχα να ανησυχώ για τίποτα ( φοιτήτρια ήμουν!!) Θυμάμαι τον δρόμο με τα σκαλάκια για την πάνω χώρα και τα ασπροβαμένα σπιτάκια. Όμορφα ήταν.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 05:04:05 πμ »
Εγω δεν εχω παει Σιφνο... θα ηθελα ομως... αλλα ποτε?
Ειναι καλοκαιρινος προορισμος και τα καλοκαιρια εξαντλω την αδεια μου στο εξωτερικο... αξιζει καποια αλλη εποχη?

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 19:49:34 μμ »
Εγω δεν εχω παει Σιφνο... θα ηθελα ομως... αλλα ποτε?
Ειναι καλοκαιρινος προορισμος και τα καλοκαιρια εξαντλω την αδεια μου στο εξωτερικο... αξιζει καποια αλλη εποχη?

Νομίζω ότι το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος ενδείκνυται για αποδράσεις σε τέτοια μικρά νησάκια.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 04:37:31 πμ »
Νομίζω ότι το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος ενδείκνυται για αποδράσεις σε τέτοια μικρά νησάκια.

Καλη η ιδεα σου, μηπως ομως ενα τριημερο δεν ειναι αρκετο...  :scratch:

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 04, 2010, 11:32:58 πμ »
Το νησί είναι μικρό. Αν κάποιος πάει οργανωμένα όσον αφορά το τι θα δει, νομίζω φτάνει για να έχει μια καλή εικόνα της Σίφνου. Ένα πρόχειρο πρόγραμμα που προτείνω είναι κάπως έτσι:

Day 1: Άφιξη και απογευματινό μπανάκι στις Καμάρες. Βράδυ βόλτα και φαγητό στην πρωτεύουσα την Απολλωνία
Day 2: Επίσκεψη στο φημισμένο εκκλησάκι της Παναγιάς Χρυσοπηγής. Μπάνιο στον Πλατύ Γυαλό και το απόγευμα ή πριν το μπάνιο ίσως βόλτα στο Κάστρο.
Day 3: Για μένα είναι must το ψαροχώρι Χερρόνησος αν και επειδή είναι στο πιο απομακρυσμένο τμήμα του νησιού οι περισσότεροι δεν το επισκέπτονται. Κρυστάλλινα νερά και φυσικά φρέσκο ψάρι. Αναχώρηση με το βραδινό πλοίο.

Στο νησί βεβαίως υπάρχουν κι άλλα μέρη, απλώς πιστεύω αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά.

Για το παραπάνω πρόγραμμα καλό θα ήτανε να υπάρχει αμάξι. Δυστυχώς τα ναύλα για το αυτοκίνητο σε όλα σχεδόν τα νησιά είναι ακριβά, οπότε θέλει προσοχή αν συμφέρει το οικογενειακό αυτοκίνητο ή η ενοικίαση.